Nederlander Tmmy2win tweede plaats in de Sunday Warm-Up - Timmy2win

Nederlander Tmmy2win tweede plaats in de Sunday Warm-Up - Timmy2win 0001

Het overzicht van de grote zondagtoernooien beginnen we ditmaal met de Sunday Warm-Up en niet in de laatste plaats, omdat het een mooie dag was voor de Nederlanders in dit toernooi. Zo zagen we met nog twee tafels en achttien spelers in het event maar liefst vier Dutchies terug aan de tafels. Een haast ongekende luxe voor ons kleine kikkerlandje zou je denken. Helaas moesten we al snel afscheid nemen van 271066 uit IJsselstein die genoegen moest nemen met positie achttien. Een stuk beter ging het echter met de andere drie Nederlanders en even leek het er zelfs op dat ze allen de finaletafel zouden gaan halen. Helaas ging het voor JopperHarryN net daarvoor fout, de speler uit Ouderkerk werd de onfortuinlijke finaletafel bubble en zodoende kreeg hij $4435,- voor de tiende plek en was de finale bereikt met twee Nederlanders.

Delftenaar Ramon123456 begon aan deze tafel als één van de shortstacks, maar PokerNews forum regular tmmy2win stond er goed voor in een grote groep spelers met tussen de vier en vijf miljoen punten. Chipleader BigRed0000 had echter een enorme voorsprong opgebouwd en ging met twaalf miljoen chips aan tafel zitten en begon deze ook gelijk te gebruiken. Trowinphins was de supershorty en zijn acht ton aan punten verdween direct in de eerste hand naar het midden met {k-Clubs}{9-Diamonds} en JPette333 maakte vanuit de big blind de call met {a-Spades}{j-Clubs} de beste hand overleefde en zo was de eerste bust-out van deze finaletafel alweer een feit. Tommy 'tmmy2win' wist de Nederlandse railers in vervoering te brengen door zijn nutstraight te valueshoven tegen chipleader BigRed0000 en deze callde met een slechtere straat, een mooie dubbel bracht de Nederlander dichtbij de chiplead en het PokerNews forum begon nu serieus mee te leven.

BigRed0000 was niet echt aangeslagen door het verlies en pakte direct al wat chips terug door Vienna Bundy uit te schakelen. Even later ging ook Killbillyboy eruit door JPette333 en dat bracht het veld terug tot zes spelers. Helaas was Ramon123456 de als volgende die het veld moest ruimen. De Nederlander had het lang volgehouden met zijn relatief kleine stack, maar begon nu toch echt in zwaar weer te komen en besloot alles naar het midden te schuiven met {a-Clubs}{j-Spades} een call van davrow volgde echter met {a-Hearts}{q-Diamonds} en de problemen waren daar voor de Zuid-Hollander. De flop bracht {q-Spades}{k-Clubs}{7-Clubs} waardoor Ramon een tien nodig had om te overleven. De {6-Clubs} gaf nog een hoop flushouts extra, maar geen klaver of tien op de river en daarmee eindigde deze Sunday Warm-up voor hem op de zesde plaats voor $24.192,-. Tmmy2win ging ondertussen een stuk beter en vond een dubbel op om zichzelf goed in de strijd te houden. De Nederlander ging ook na de break door en wist zelfs voormalig chipleader BigRed0000 uit te schakelen. Met pocket azen is het natuurlijk makkelijk callen als iemand je denkt te kunnen 3-bet bluffen. De rockets bleven staan en zo was Tommy plots de chipleader.

Die positie beviel hem klaarblijkelijk en van daaruit ging hij verder bouwen aan zijn stack. Hij wist onder andere JPette333 naar de rail te sturen en zo met een comfortabele voorsprong de laatste drie in te gaan. Een onderhandeling over een deal ketste af, omdat eigenlijk een ieder meer wilde hebben dan werd voorgesteld en dus werd besloten verder te spelen. Dat bleek een ongunstige beslissing voor davrow want nog geen vijf handjes later zat hij aan de virtuele rail toen zijn {a-Clubs}{10-Hearts} het niet kon winnen van de pocket boeren van aligator67. Zodoende konden de heren heads-up gaan spelen, maar eerst werd besloten een deal te maken. Daar de stacks vrijwel in evenwicht waren, kwamen Tommy en zijn opponent een even chop overeen voor ruim $83.000,-. In een stevige heads-up battle trok de Nederlander helaas aan het kortste eind toen al zijn resterende chips erin gingen met {q-Clubs}{j-Clubs} tegen de {a-Hearts}{8-Clubs} van zijn opponent. Het board bracht geen hulp voor Tommy met {4-Diamonds}{9-Spades}{2-Diamonds}|{7-Diamonds}|{4-Spades}. Daarmee ging de winst naar aligator67, maar gingen toch ook vele felicitaties op het PokerNews forum naar de Nederlander voor zijn knappe tweede plaats.

1. aligator67 $93,704.00

2. tmmy2win $83,704.00

3. davrow $48,384.00

4. JPette333 $40,320.00

5. BigRed0000 $32,256.00

6. ramon123456 $24,192.00

Livelikunger zegeviert in Sunday Million

Nederlander Tmmy2win tweede plaats in de Sunday Warm-Up - Timmy2win 101

In het grootste toernooi van het weekend, de Sunday Million, waren helaas geen Nederlanders te bekennen in de buurt van de final table. Op het moment dat het toernooi begon lagen de meeste landgenoten waarschijnlijk al lang en breed weer in bed op weg naar de volgende werkweek. Het was de speler onder de nickname U_TILT_ME die als chipleader aan deze finale begon met bijna twintig miljoen punten. Het veld was uitgedund tot negen spelers van de oorspronkelijke 8268 en dat zorgde ervoor dat er twee ton te verdienen was voor de winnaar. Naast U_TILT_ME hadden chicokim en dxu05 de beste uitgangspositie met respectievelijk zeventien miljoen en elf miljoen chips. Shortstack livelikunger moest het doen met net drie miljoen, maar wist al snel zijn stack te verdubbelen om beter in de wedstrijd te komen.

Mexxxium1 wist niet te overleven en zag al vroeg deze finaletafel eindigen toen chicokim hem naar de rail stuurde. Tophandler was de volgende die mocht gaan en wederom was het chicokim die over het lot van één der spelers besliste. Zo wist hij de chiplead over te nemen en tegelijkertijd het veld verder te verkleinen tot zeven spelers. Sir_Winalot9 was al de gehele finaletafel vrij short en dacht daar wat aan te gaan doen met pocket tweeën. Kappe85 maakte echter de call met {a-Hearts}{5-Diamonds} en zag het board in zijn voordeel ontwikkelen. Hoewel hij niet hitte counterfeitte hij de tweeën door twee board pairs en zo eindigde het toernooi van Sir_Winalot9 op de zevende plaats. Niet veel later was het weer chicokim die een slachtoffer maakte en dit keer was het Ryan 'g0lfa' D'Angelo die het slachtoffer werd. Toch was het allemaal niet genoeg voor chicokim; drie spelers busten aan zo'n finaletafel moet een goed gevoel geven, maar als je dan uiteindelijk slechts vijfde wordt en er ook nog vervelend afgaat moet dat overheersen. Dat gebeurde namelijk toen U_TILT_ME en hij all-in gingen voor een flinke pot. De {q-Clubs}{10-Clubs} van U_TILT_ME lag ver achter tegen de {k-Spades}{q-Spades} van chicokim, maar een runner runner flush voor U_TILT_ME bracht een onverwachts einde aan het toernooi van chicokim.

Hoe het voelt om er met de beste hand uit te gaan ervoer U_TILT_ME zelf niet veel later. Met pocket boeren all-in tegen de {a-Spades}{3-Hearts} van livelikunger zag het er goed uit voor U_TILT_ME. De aas op de flop zal hem waarschijnlijk aan het tilten hebben gebracht, want het betekende zijn uitschakeling op de vierde plaats. Livelikunger ging vervolgens door met het aanstampen van de tafel en dat resulteerde uiteindelijk in de uitschakeling van Kappe85. Deze was inmiddels zeer short en schoof met 10-5 zijn chips naar het midden. De {9-Spades}{6-Clubs} van livelikunger was ook verre van geweldig, maar genoeg om een poging te wagen zijn opponent uit te schakelen. De negen op de flop was genoeg voor de winst in de hand en derhalve dus heads-up te komen. Kappe85 moest genoegen met ruim 91.000 Amerikaanse dollar. Ondanks een bijna twee tegen één chiplead voor livelikunger besloten de twee spelers om een nagenoeg gelijke chop te maken. Het verschil was 'slechts' een kleine tienduizend dollar, maar livelikunger had natuurlijk ook de meeste kans op de resterende dertigduizend.

Het is goed mogelijk dat na deze Sunday Million de favoriete hand van livelikunger A3 is geworden, want na zijn suckout tegen U_TILT_ME beslist hij ook het toernooi met deze hand. {a-Clubs}{3-Hearts} is het ditmaal als hij de all-in callt van dxu05 die {10-Clubs}{9-Diamonds} heeft. Deze keer staat livelikunger dus gewoon voor en het board brengt daar geen verandering in via {2-Spades}{8-Diamonds}{2-Clubs}|{5-Clubs}|{6-Diamonds}. Daarmee zit de Sunday Million van de afgelopen week er weer op en kunnen de toernooispelers weer toeleven naar de volgende super Sunday.

PokerStars Sunday Million, $200,- + $15,-

1. livelikunger - $187.528,57

2. dxu05 - $147.490,79

3. Kappe85 - $91.774,80

4. U_TILT_ME - $74.412,-

5. chicokim - $57.876,-

Overige toernooiuitslagen:

Full Tilt $750K, $200,- + $16,-

1. 45 ACP Fanatic - $132.787,50

2. dedhedaap - $80.250,-

3. timhorr - $52.500,-

4. WSOP Legend - $41.400,-

5. Joeyv1234 - $31.050,-

14. Steve Wong - $5.325,-

Full Tilt Sunday Braw, $240,- + $16,-

1. runondiesel - $81.782,-

2. bob2bob - $53.992,-

3. JohnnyM77 - $40.097,-

4. LTBGGTBL - $31.363,-

5. moronicus - $23.423,-

Full Tilt Sunday Mulligan, $200,- + $16,-

1. Shannon "BLUFFforRENT" Shorr - $48.825,-

2. Scott "stpauli111" Hall - $31.465,-

3. qjuice14 - $23.327,50

4. mman_status - $17.902,50

5. kice32 - $13.562,50

PokerStars Sunday 500, $500,- + $30,-

1. ih8pp - $91.500,-

2. Matthew "hazards21" Gianetti - $66.500,-

3. GosuDiac - $50.000,-

4. receptor - $37.500,-

5. hwtd1 - $26.250,-

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen