Unlawful Internet Gambling Enforcement Act (UIGEA) van kracht

Unlawful Internet Gambling Enforcement Act (UIGEA) van kracht 0001

De

UIGEA

, die deel uitmaakt van de twijfelachtige nalatenschap van de regering Bush moet sinds gisteren officieel worden uitgevoerd. Banken in financiële instellingen hebben tot 1 december de tijd om hun werkwijze en processen aan de UIGEA aan te passen tenzij de omstreden wet wordt aangepast of verworpen. De banken en instellingen zien zwaar tegen de wet op gezien de sector de afgelopen tijd al genoeg te kampen heeft met de economische malaise.

Per gisteren moeten credit card bedrijven en andere financiële instellingen beginnen met het ontwerpen en implementeren van processen met welke alle financiële transacties die te maken hebben met illegaal internet gokken worden geblokkeerd, dit ondanks het feit dat de UIGEA geen duidelijkheid verschaft betreffende wat precies wel en niet legaal is.

Een van de grootste problemen met het implementeren van de UIGEA is dat er geen duidelijke definities worden gegeven in de wet betreffende welke activiteiten wel of niet legaal zijn. Daarnaast gelden in iedere Amerikaanse staat verschillende regels en wordt het dus vrijwel onmogelijk voor banken die nationaal opereren om een duidelijk proces te implementeren. Ondanks het feit dat de regels niet zo streng en veeleisend zijn als verwacht, voorziet de American Banking Association grote problemen. Steve Kenneally, de vice president van de organisatie die credit card bedrijven en verschillende banken vertegenwoordigd is niet blij met de recente ontwikkelingen: "It's not a good thing for banks. Instead of getting hit on the head with a telephone pole, we're getting hit with a baseball bat. It still hurts."

In de UIGEA regels die op 12 november 2008 definitief zijn geworden staat onder andere:

· The law does not target the players; it targets the financial institutions and the gambling sites themselves.

· The systems over which UIGEA rules are: credit card systems, check collection systems, money transmitting businesses, wire-transfer systems and automated clearing house systems.

· Most payment systems must screen new accounts and reject those likely to be involved with online gaming. This is a reduction of what was initially implied, and a relief to the banking industry, which feared it would have to examine every existing account and monitor every transaction.

Verschillende organisaties hebben gelobbyd tegen de nieuwe wet en geprobeerd om een stokje te steken voor de implementatie. Vooral de Poker Players Alliance onder leiding van voormalig senator van New York Alfonse D'Amato heeft zich ingezet. Ook Barney Frank die de democratische vertegenwoordiger van Massechusetts is in de senaat heeft van alles geprobeerd. De laatste heeft zelfs wetsvoorstellen ingediend die de UIGEA moeten beperken of verwerpen. Barney Frank gelooft dat de UIGEA een inbreuk is op de privacy van personen en dat het een onnodige belasting is voor het bankwezen:"This midnight rulemaking will tie the hands of the new administration, burden the financial services industry at a time of economic crisis, and contradict the stated intent of the Financial Services Committee."

Ondanks de goede wil en fantastische inzet van deze partijen en organisaties raadt de American Bank Association de instanties die de organisatie vertegenwoordigt aan om direct actie te ondernemen:"It could be that things change. We don't want to say 'never.' But I think banks need to be focusing on the Dec. 1 deadline, making sure they're compliant with the law rather than hoping that a white knight will ride in and save the day."Aldus Steve Kenneally.

PERSBERICHT EVEREST POKER

Nederlander wint Everest Poker International Cup 2009 in Hinterglemm

Montreal, 19 januari 2009 – De Nederlandse Ramon is afgelopen weekend de trotse winnaar geworden van de eerste editie van de Everest Poker International Cup 2009. Het tweedaagse toernooi dat plaatsvond in het Oostenrijkse wintersportoord Hinterglemm heeft hem $ 40.465,- opgeleverd. "Op de eerste dag ben ik met bluffen chipleader geworden en die positie ben ik daarna gelukkig niet meer verloren," aldus Ramon.

Unlawful Internet Gambling Enforcement Act (UIGEA) van kracht 101

Aan het toernooi namen in totaal 45 pokeraars deel, die zich eerder via de website van Everest Poker hadden gekwalificeerd. De pokeraars waren onder andere afkomstig uit Japan, Brazilië, Canada en diverse Europese landen. Nederland werd vertegenwoordigd door maar liefst zes spelers. Het toernooi was een echte Everest Poker Experience, wat inhoudt dat er naast pokeren diverse spraakmakende activiteiten werden georganiseerd, zowel in de sneeuw als in de après-ski bar.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen