Werken aan je Game - Noah Boeken

Werken aan je Game - Noah Boeken 0001

2008 was voor mij, wanneer ik alleen naar mijn prestaties op pokergebied zou kijken, een jaar om snel te vergeten. Behalve dat ik tweemaal cashte tijdens de World Series of Poker in Las Vegas, was mijn enige andere cash dit jaar mijn zesde plek in het 2500 euro event tijdens de Master Classics of Poker in Amsterdam.

Toch is poker een sport waarbij je naar het gehele plaatje moet kijken, dus niet naar alleen de prestaties die je hebt geleverd in het afgelopen jaar, want weinig succes hoeft niet veel te zeggen over hoe je zelf als speler vooruitgang hebt geboekt in het afgelopen jaar. Poker is een sport waarbij niets zo belangrijk is als ervaring en je conclusies trekken uit deze ervaringen waarmee jij je spel in de toekomst zal kunnen verbeteren. Niets is beter dan omringd zijn door andere goede pokerspelers en daarmee je spel te bespreken en te luisteren naar de visie die zij hebben bij een bepaalde hand en vooral te begrijpen waarom ze deze hand zo zouden spelen. Zo heb ik in het afgelopen jaar veel situaties besproken met spelers als Danny Ryan, Michael Martin en Robert Mizrachi. Drie spelers waar ik erg close mee ben en spelers van welke ik hun game heel erg respecteer: spelers waar ik veel van kan leren.

Op online gebied speel ik momenteel vooral Limit Hold 'em en af en toe wat toernooien. Toernooien meer voor de ontspanning, maar uiteraard wil ik ook daar zo goed mogelijk voor de dag komen en op de hoogte wil blijven over de online broodspelers. Behalve dat ik bevriend ben met vele online tourney pro's maak ik veel gebruik van de poker strategy sites zoals die op www.pokernews.nl . Zo kijk ik gewoon mee over de schouder van bijvoorbeeld Corwin Mackey in mijn eigen huis, hoe hij finaletafel na finaletafel haalt. Hierbij kijk ik vooral naar zijn handselectie in bepaalde situaties en de spots die hij kiest om te 3-betten.

Wat Limit Hold 'em betreft heb ik begin oktober een paar dagen samen met een goede vriend van me, een winnende Limit Hold 'em speler wiens game ik erg respecteer, mijn Limit game bekeken op zoek naar leaks. Al snel kwam ik er achter dat mijn game op een aantal punten stukken beter kon. Het waren kleine fundamentele foutjes die er door de jaren heen in waren geslopen, maar waar je zelf geen erg in hebt. Kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken op de lange duur. Daarom is het zeker de moeite waard om eens in de zoveel tijd je spel onder de loep te nemen met een collega speler om deze kreukels in je spel glad te strijken.

Waar topprestaties het afgelopen jaar dus uitbleven, heb ik op het gebied van groei van mijn kwaliteiten zeker vooruitgang geboekt, waardoor ik met opgeheven hoofd het nieuwe jaar in zal gaan. Om te beginnen zit ik op dit moment op de Bahamas, waar ik zal deelnemen aan The PokerStars Caribbean Adventure "Festival of Poker". Dit is het jaarlijks terugkerende toernooi waar Pokerstars de meeste qualifiers naartoe stuurt. Vooral omdat het zo dicht bij de Verenigde Staten ligt krioelt het hier van de online qualifiers die niet de hele reis naar Europa hoeven te maken voor een Pokerstars event, maar gewoon een propellervliegtuigje pakken vanaf Miami en 40 minuten later op de Bahamas zijn.

Ik hoop dat ik jullie wat meer inzicht heb gegeven op de manier waarop ik me probeer te verbeteren als pokerspeler en dat jullie ook voor jezelf zien dat geen succes toch vooruitgang kan betekenen, zolang je er zelf aan werkt.

2009 Here I Come !

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen