Hirsch Ballin maakt zwarte lijst pokersites | Hirsh Ballin's Pokerlijst

Hirsch Ballin maakt zwarte lijst pokersites | Hirsh Ballin's Pokerlijst 0001

CDA minister Hirsch Ballin neemt geen rust betreffende illegaal internet gokken. In zijn ogen is ook internet poker en poker illegaal. Hij stoort zich vooral aan buitenlandse bedrijven die hier in Nederland hun diensten via internet aanbieden. Volgens justitie gaat het om zo'n 40 illegale sites die gezamenlijk tussen de 90 en 280 miljoen euro omzetten. Vooral online poker is ontzettend populair.

Hirsch Ballin en consorten vrezen een toename in verslavingsproblemen bij jongeren. Om die reden wil hij een zwarte lijst opstellen van illegale gok- en pokersites. Deze lijst zal aan banken en creditcard maatschappijen worden verstrekt, welke op hun beurt transacties naar deze sites zouden moeten gaan blokkeren (waar hebben we dit eerder gehoord?). De banken en creditcard maatschappijen hebben al eerder geprotesteerd tegen dergelijke maatregelen maar volgens justitie zal dit geen problemen opleveren gezien Hirsch Ballin met vervolging zal dreigen als de banken de zwarte lijst niet gebruiken.

Hirsch Ballin is ook van plan om buitenlandse gok- en pokersites in Nederland te weren. Volgens de Nederlandse Wet op Kansspelen mag je in Nederland alleen legaal gokken bij organisaties die een vergunning hebben en onder toezicht van de overheid staan. Het verstrekken van vergunningen is echter zeer beperkt en het strenge Nederlandse gokbeleid staat onder druk. De buitenlandse bedrijven en Europese Unie eisen liberalisering van de wetgeving. De EU heeft ook al kritiek geuit op de Amerikaanse wetgeving en de Verenigde Staten zijn zelfs aageklaagd doordat de Europese Unie inkomsten is misgelopen door het strenge beleid aldaar.

Hirsch Ballin maakt zwarte lijst pokersites | Hirsh Ballin's Pokerlijst 101

WORDT POKER OOK LEGAAL IN SOUTH CAROLINA?

De legaliteit van poker zal deze maand opnieuw het middelpunt van een rechtszaak worden in de Verenigde Staten. Na Kentucky, Pennsylvania en Colorado is South Carolina aan de beurt. Daar zal een student terechtstaan en zijn 'lot' zal afhangen van het feit of poker wel of niet als legaal wordt gezien door de rechter.

In april 2006 werd de homegame van Bob Chimento en zijn vrienden bruut verstoord door een inval. Zes politiemannen drongen de woning binnen en namen een paar duizend dollar en een kleine hoeveelheid wiet in beslag. Alle aanwezigen behalve Bob Chimento waren bereid om de boete van $250,- te betalen. Volgens de wet in South Carolina is ieder spel met kaarten of dobbelstenen illegaal. Het spel dat gespeeld werd zal één van de onderwerpen zijn die zullen worden behandeld in de rechtszaak. Volgens Chimento was er sprake van een simpele $20,- homegame, maar volgens de autoriteiten betrof het geen gezellige homegame maar een op internet geadverteerd toernooi.

De hoofdvraag tijdens de rechtszaak zal zijn of het hier om een behendigheidsspel of gokspel gaat. De rechter moet dus gaan bepalen of poker in deze vorm als legaal kan worden gezien. We zullen niet lang hoeven wachten op de uitkomst, de zaak dient deze maand nog.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen