Larstpak grijpt tweede seizoenszege in PokerNews League

Larstpak grijpt tweede seizoenszege in PokerNews League 0001

De Nederlandse PokerNews League verslagen zijn jullie natuurlijk allemaal gewend op de zondagmiddag. Vanaf deze week gaat het echter allemaal in een iets ander format, met ingang van heden is het verslag van het toernooi al de volgende dag te vinden op de site, verder verandert er natuurlijk helemaal niets. Nog steeds kan er gestreden worden om dat mooie European Poker Tour package en schitterende geldprijzen.

Dat de PokerNews League leeft bij de bezoekers van de website en de trouwe forummembers blijkt wel als er op maandag lichte paniek uitbreekt op het forum als de toernooien niet te vinden zijn in de tournooilobby van PokerStars. Gelukkig zijn de connecties tussen PokerStars en PokerNews goed en gaat niemand minder dan Noah Boeken himself aan de slag om de toernooien terug te krijgen waar ze horen. Helaas lukt het niet op tijd om de gebruikelijke freeroll voor negen tickets te laten plaatsvinden. Maar de onderhandelingen van de PokerNews voorman zorgen er in elk geval voor dat om even na zessen het toernooi van die avond weer op de kalender staat. Opluchting alom, maar nog wat consternatie bij onze Vlaamse bezoekers, de zuiderburen krijgen geen toegang tot het toernooi zo lijkt het. Dus zoekt Boeken opnieuw contact met de verantwoordelijke persoon bij PokerStars en ook dat probleem wordt verholpen en dus kan het toernooi gewoon van start gaan.

Voor iedereen goed en wel zit, is het toernooi al voorbij voor twee vaste PokerNews bezoekers. Bigfishforyo a.k.a. bizarre en Gioforce1 kunnen zeker wel een stukje kaarten, maar deze keer wil het niet lukken. Bizarre verliest zijn hele stack in het tweede handje van de avond als zijn pocket azen vakkundig gekraakt worden door Igetbadbeatz, deze keer is hij echter degene die de bad beat uitdeelt als zijn vrouwen worden gepromoveerd tot quads. Het gaat sowieso niet zo goed voor de bekende PN'ers. Ook Aerschtuner, Schennie, DBLLpoker, Voetbalkliks (vincent13) en Sabaai worden vroegtijdig richting rail gestuurd.

Uiteindelijk wisten 108 spelers hun toernooileven te rekken tot de eerste break, hoewel voor sommigen overleven wel een heel stuk makkelijker was dan voor anderen. Waar een enkeling een twee outer moest hitten voor zijn of haar verblijf in het event, had een ander genoeg aan een degelijke coinflip om met een vijfcijferige chipcount de break in te gaan. Opvallend was dat we zowel de nummer één als de nummer twee terugvonden aan tafel twaalf. Bij onder andere Kroesio en Pumbaatje-v , waren het Tmplr en Du Zoon die met respectievelijk 10.864 en 10.675 de eerste break ingingen. Zij voerden dus het klassement aan, maar de verschillen waren behoorlijk klein zo na zestig minuten spelen. Poiser volgde op een derde plaats met 8835. Verder zagen we ericajax terug in de top tien. Waar hij op zondag nog actief was in een live event bij de Dom Classics, voelde hij zich op maandagavond weer fit genoeg om zich op het laatste nippertje in te schrijven voor de NPL en zijn last minute entree bleek in het eerste uur in elk geval een goede beslissing.

In het tweede uur zien we hoogstwaarschijnlijk de hoogste hand van de dag, mits niemand natuurlijk een royal flush gemaakt heeft. Het is namelijk Lanterfantos die een bescheiden potje wint met zijn {9-Diamonds}{10-Diamonds} op het moment dat hij Harkie1337 bust. Zijn hand wordt op de turn een koning hoog straight flush. Nice hand sir. Het is echter niet genoeg voor hem om het tweede uur te overleven. Hij eindigt op plaats 52.

Larstpak grijpt tweede seizoenszege in PokerNews League 101

Slechts 37 spelers halen die break wel en daarmee zijn we direct aanbeland op de bubble, want er worden 36 spelers uitbetaald in dit toernooi. Boven in is het op dat moment nog altijd erg spannend. Het is Poiser die met 27.457 de leiding heeft overgenomen, maar vlak daarachter zit jurredinho met 26.091 en ook tulipaner volgt nog op korte afstand met 24.686. De bubble barst vervolgens aan twee tafels tegelijk. Even zit PetjeXL met de teleurstelling dat hij de riante prijs van $13,23 misloopt. Maar dan bust Bandano aan één van de andere tafels in hetzelfde handje en hij is het die op de 37e plaats eindigt, daar zijn stack aan het begin van de hand kleiner was.

Larstpak grijpt tweede seizoenszege in PokerNews League 102

Na deze bubble gaat het snel en een kleine tien minuten later kan er weer een tafel opgebroken worden en blijven we met 27 spelers over van wie er achttien ook vandaag weer punten gaan scoren in het klassement. De bubble voor de punten barst dan verrassend snel en het is egjoer die zijn pocket negens ziet verliezen van A-J en helaas voor hem op de negentiende plaats finisht. In de punten zien we dan andermaal klassementsleider snoeiboer. Hij scoort al voor de zesde maal punten en dat in dertien edities, een ongekend gemiddelde voor de man uit Denekamp. Ook wubwubwub komt in de punten, evenals Pasleppa en Sateprikker. Voor ZwarteSneeuw is slechts één puntje ingeruimd als hij bust op positie achttien. AFCAJAX moet het doen met één puntje meer als hij de volgende is die het veld ruimt en ook Kroesio zal niet dolenthousiast worden van zijn schamele puntjes die hij sprokkelt met plaats vijftien. Voor snoeiboer komt het toernooi ook niet op de gewenste manier ten einde, allereerst eindigt hij op de finaletafel bubble als zijn {q-Clubs}{2-Clubs} het verliest van de {a-Spades}{k-Diamonds} van Larstpak. Snoeiboer heeft echter meer moeite met de trage wijze waarop hij gecalld wordt. Zeker gezien de immense stack van zijn opponent. Hij komt namelijk met 130.000 punten aan tafel, terwijl zijn naaste belager pokerdevil nog niet aan 50.000 punten komt.

De grootste namen aan de FT zijn die van wubwubwub en Sateprikker, beide reguliere spelers in de PokerNews League en vorig jaar zelfs goed voor een goede klassering in de top van het eindklassement. Ook Poiser en het mondje halen de laatste negen en zo gaan ze de derde break van de avond in. Een three-way all-in lijkt de eerste bust-out van de tafel op te leveren, maar zowel vuistje als Poiser draaien pocket azen open en de derde speler, oJvdVo, speelt pocket vrouwen maar hij heeft beide heren covered en verlaat dus niet het toernooi als zijn twee opponenten de pot splitten. Een handje later wordt het mondje wel naar de rail gestuurd. Hij verliest met {a-Spades}{j-Hearts} van de pocket tweeën van tulipaner. De flop brengt wel nog een aas, maar op de river valt een derde twee en zodoende is het mondje de eerste exit van de finaletafel. Poiser volgt als hij met pocket drieën zijn laatste chippies in de pot heeft zitten tegen de {j-Diamonds}{10-Diamonds} van wub³. Deze rivert een straat en Poiser eindigt op de achtste positie.

De zevende plaats in de eindrangschikking van dit toernooi is voor vuistje, hij is all-in met {a-Clubs}{7-Hearts}, maar Pokerdevil heeft in die hand pocket vrouwen en de dames blijven overeind, waardoor hij Vuistje van het de virtuele pokertafel stuurt. Voor wubwubwub zijn diezelfde vrouwen minder succesvol, hij loopt namelijk tegen de azen van chipleader Larstpak en zo schiet hij over de twee ton aan punten, terwijl wubwubwub bij zijn eerste final table van dit seizoen afscheid moet nemen op plaats zes. Sateprikker voegt bij zijn eerdere overwinning van deze jaargang, nu een vijfde plaats toe. Hij ziet zijn {7-Hearts}{6-Clubs} verliezen van de {a-Hearts}{k-Diamonds} van oJvdVo. De vierde plaats gaat vervolgens naar Pokerdevil, hij is met {a-Hearts}{10-Clubs} preflop all-in tegen de {k-Clubs}{q-Hearts} van tulipaner. De flop brengt een tien, maar dat verandert weinig aan de situatie. Zeker niet als op de turn een vrouw valt en tulipaner de beste hand maakt en deze ook wint.

Ook de nummer drie vindt zijn Waterloo door toedoen van tulipaner, hij wint namelijk met {a-Spades}{10-Hearts} van de {a-Hearts}{2-Hearts} van oJvdVo. Hierdoor komt tulipaner heads-up, maar hij heeft nog wel een drie tegen één achterstand op Larstpak. Deze gebruikt direct zijn voorsprong om druk uit te oefenen op zijn tegenstander en dat heeft effect. De stack van tulipaner slinkt en binnen tien handen zijn de heren all-in. Nu heeft tulipaner met {a-Clubs}{3-Clubs} wel de beste hand, maar de {k-Clubs}{10-Diamonds} van Larstpak doet niet veel onder. Al helemaal niet meer als de flop hem direct two pair geeft. De aas op de river is slechts voor de statistieken en doet niet meer terzake. Tulipaner moet genoegen nemen met de tweede prijs in dit toernooi, terwijl Larstpak andermaal de bloemen in ontvangst mag nemen. Hij wint voor de tweede keer in even zoveel deelnames in de NPL. Vorige week was het raak in de maandag editie en nu weer, hij stijgt met stip in de NPL ranking naar de tweede plaats met vijftig punten.

Vandaag is uiteraard weer gewoon de $5,50 editie en deze wordt ook weer gewoon voorafgegaan door de freeroll om 18:00 uur waar negen tickets te verdienen zijn voor het toernooi van vanavond. Wil jij meedoen kijk dan direct op PokerStars en voor meer informatie kun je natuurlijk altijd kijken op https://nl.pokernews.com/leagues/

Larstpak grijpt tweede seizoenszege in PokerNews League 103

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen