Lex "RaSZi" Veldhuis Twitch Stream

Nederlandse PokerNews League Week 4 - Speel mee en win prijzen

Nederlandse PokerNews League Week 4 - Speel mee en win prijzen 0001

De Nederlandse PokerNews League is de meest toonaangevende online toernooireeks van Nederland. Het hele jaar door maar liefst drie toernooien per week in het kader van het leaderboard en de daarbij behorende prijzen. Men kan in de PokerNews League niet alleen de gebruikelijke prijzen van de dag winnen, maar ook prijzen in het periode klassement (17 weken), maar ook in de grote finale waarin als hoofdprijs er een EPT package op het spel staat. Naast deze en de vele tienduizenden dollars als prijzengeld staat vooral de gezelligheid hoog in het vaandel in de NPL, zo ontmoeten wekelijks honderden pokerspelers uit Nederland en België elkaar aan de virtuele pokertafel. Veelal is het een feest der herkenning van PokerNews members en minder trouwe posters, maar des te trouwere deelnemers aan de toernooien.

Gelukkig kunnen we elke week nog nieuwe leden begroeten op PokerNews en zeker ook in onze online pokercompetitie. Zij worden veelal snel opgenomen in het gezelschap en gaan al vrolijk chattend mee naar de finaletafel zo bleek deze week. Dankzij het puntensysteem van de PokerNews League is het zeker niet noodzakelijk om elke week drie avonden op te offeren aan de league om kans te maken op die plek in de finale of één van de andere prijzen. Natuurlijk vergroot het wel je kansen als je vaker aan de start staat van één van de toernooien. Heb je nu nog niet meegespeeld en wil je graag eens kijken hoe het is. Grijp dan nu je kans en speel mee op PokerStars op elke maandag, dinsdag en woensdag is er om 18:00 uur een freeroll waarin negen tickets worden weggeven voor het toernooi dat om 20:00 uur die avond begint. Voor wie nog niet overtuigd is kan je hier onder een uitgebreid verslag lezen van de toernooien van afgelopen week.

Maandag $10,- + $1,-

De vierde week van de PokerNews League moest de aandacht delen met de Dom Classics, waar verscheidene PokerNews members zich met de besten wilden meten in het live poker, of zelfs zelf de beste waren. Voor alle anderen waren er natuurlijk gewoon weer drie edities van de PokerNews League. Op maandag namen 222 spelers deel aan de traditionele elf dollar editie. Voor PIELEMIKE was er weinig te pielen, want zijn toernooi eindigde al heel rap en hij werd 222e. Ook voor Iwanino zal het geen leuk event geweest zijn, want hij verdween op de 191e plaats al uit dit kinderachtige toernooi. Guiro86 vloog kort daarna uit deze PokerNews League, dit omdat hij even een foutje maakte en dacht dat het een re-buy toernooi was. Waarop bij mij de vraag rees waarom je naast zo'n aangenaam en gezellig toernooi als de NPL nog andere tafels moet spelen.

Voor Y@CKM@N was de start een stuk veelbelovender, hij nam met 11.214 chips de leiding na zestig minuten spelen en hij had een voorsprong van zo'n tweeduizend punten op bigfishforyo, beter bekend onder de nickname bizarre. Daarachter waren het Larstpak en 1Suus2 die dicht tegen deze tweede positie van bizarre aanzaten. Dat was de top van het klassement met nog 134 spelers over in de eerste break. Na deze pauze lijkt het alsof het tijd is voor de grote namen om het veld te ruimen. We zien schuimpie, PetjeXL, Senterian, goedhandje, Pasuku, Purrel Soekinho en Thorium allen uitgeschakeld worden in de eerste tien minuten na deze break. Sniekp lijkt na zijn ervaring in Deauville opnieuw voor de EPT seat te willen gaan. De kaarten geven hem de chips om die doelstelling kracht bij te zetten. Twee keer op rij krijgt de winnaar van vorig seizoen {q-Spades}{q-Diamonds} en dat brengt hem van 3000 punten naar een top vijf stack van 11.000 chips. In de break heeft de man uit Zwolle 18.901 punten verzameld, genoeg om zich in de top te handhaven, namelijk op een vierde plaats. Boven zich moet hij keesparov dulden, de geroutineerde Amsterdammer speelt ruim 21.000 chips, een aantal dat ook nieuwbakken NPL regular ZwarteSneeuw voor zich heeft staan. De leiding van de nog 51 overgebleven spelers is echter in handen van yenikoylu die 23.387 punten als stack heeft.

In het derde uur gaat dan de bubble barsten, want zoveel is wel duidelijk met 51 overgebleven spelers, waarvan er 36 betaald zullen gaan worden. Het duurt zo'n twintig minuten alvorens we de hand-for-hand periode bereiken omdat het veld nog bestaat uit 37 mannen. Een aantal minuutjes later is het de welbekende Kletz die als bubbleboy eindigt, de man met de Ron Jeremy avatar probeert een re-steal met {2-Clubs}{5-Clubs}. Maar het is MattDVD die met pocket achten de juiste call maakt en zijn opponent terug stuurt naar het PokerNews forum. Even na de bubble ziet Copyright7 zijn toernooi tot een einde komen en ook sniekp kan zijn ambities op een nieuw EPT-avontuur nog even in de ijskast stoppen, want hij eindigt op de 32e plaats in het event van maandag. Met de exits van ZwarteSneeuw en JBGeronimo (Geronimo) komen we snel in de buurt van de bubble voor de punten. Zeker als Bigfishforyo ook nog een bust op positie 22. Niet veel later is het dan MarBr die afscheid neemt als puntenbubble. Het gaat er met {k-Spades}[Jd} in tegen de achten van Pasleppa en deze houden stand op het {6-Hearts}[9d}{2-Hearts}|{q-Clubs}|{q-Diamonds} board en daarmee zijn de overgebleven achttien spelers in de punten.

Nederlandse PokerNews League Week 4 - Speel mee en win prijzen 101

Voor klassementsleider snoeiboer zijn het echter niet heel veel punten. Hij ziet zijn KQ vrijwel direct verliezen van de AK van egjoer. Als deze een paar seconden later had gecalld, dan had snoeiboer meer dan één puntje gescoord, want aan de andere tafel verlaat direct Surfer Sosa het toernooi. Daardoor gaan we met zestien man de derde break in. Chipleader is TheVinz met 44.940 punten en hij heeft een leuke voorsprong op Lucky Drawls die 39.500 chips heeft. Gerriesch volgt met 39.350 op zeer korte afstand van de nummer twee. Onderaan de chipcounts zien we een aantal PokerNews regulars, zoals Sabaai, Y@CKM@N, Keesparov, dbossie en AFCAJAX. Het is Sabaai die het als eerste niet meer bol kan werken en op een zestiende plaats afscheid moet nemen van de tafel. Hierna zijn het Wossel en dbossie die het speelveld verlaten. Het gaat allemaal zeer rustig en iedereen lijkt te proberen op safe richting finaletafel te komen.

Y@CKM@N moet echter wel een move maken als hij zo short raakt dat hij nog maar net twee big blinds heeft. Die move pakt verkeerd uit en hij eindigt als dertiende. Yenikoylu, AFCAJAX en Lucky Drawls volgen, daardoor hebben we even voor twaalven een finaletafel. Hieraan heeft LoCos18 als enige net iets meer dan een ton in chips en hij is zodoende de chipleader. MattDVD volgt op zeer gepaste afstand met 60k, terwijl Larstpak onderaan staat met 23.000 punten, maar daar zit alles heel dicht op elkaar. Keesparov begint heel goed aan de finale tafel, hij vindt al heel snel vrouwen en schakelt daarmee Benjamin134 uit die met {k-Hearts}{4-Hearts} all-in schuift. Er valt direct op de flop een vrouw, zodat de koning op de river geen kwaad meer doet en keesparov stoomt op in de chipcount. In de periode hierna is het vooral het heen en weer schuiven de grote stacks. Bigstacks verliezen een aantal grote handen waardoor de shorties big worden en omgekeerd en dit fenomeen herhaalt zich nog een aantal keer.

Mede hierdoor is het verrassend keesparov die als achtste eindigt. Hij pusht zijn {k-Clubs}{6-Clubs} en MattDVD hoeft weinig bij te leggen om te callen met {8-Spades}{3-Spades}. Hij maakt een flush en dat is genoeg om keesparov te elimineren. De 'RaSZi' blijkt populair aan deze finaletafel, want na Benjamin134 gaat ook Gerriesch1 er zo uit. Hij pusht {k-Clubs}{4-Diamonds} vanaf de small blind en LoCos18 callt met {7-Clubs}{a-Hearts} en houdt stand. Egjoer bust dan in het laatste handje voor de break met {q-Hearts}{j-Hearts} tegen de {a-Clubs}{4-Hearts} van TheVinz en zodoende gaan de spelers vijf handed de vierde en ongetwijfeld laatste break van de dag in. Die vijfde plaats is dan voor Pasleppa, hij is short en wordt all-in gezet door MattDVD met {k-Spades}{6-Clubs}, Pasleppa gaat ervoor met {8-Diamonds}{4-Diamonds} maar redt het niet en eindigt als vierde. Vervolgens moet LoCos18 het toernooi verlaten, zijn {10-Clubs}{9-Clubs} is de beste hand als op de flop het geld in de pot verdwijnt tegen de {a-Diamonds}{10-Hearts} van TheVinz. Het board geeft namelijk {q-Diamonds}{3-Clubs}{9-Diamonds}. Op de river verschijnt echter de {a-Clubs} en gaat de pot alsnog naar TheVinz. Die komt vervolgens een handje later heads-up tegen Larstpak. Hij en MattDVD zijn pre-flop all-in, waarbij Larstpak {k-Hearts}{8-Spades} heeft tegen de {a-Diamonds}{7-Spades} van zijn opponent. Het board brengt {q-Spades}{10-Hearts}{6-Clubs}|{j-Hearts}|{a-Hearts} waardoor Larstpak een straat maakt en met en kleine achterstand aan de heads-up kan beginnen.

Die achterstand verdwijnt al snel en Larstpak heeft duidelijk de overhand gedurende heads-up. Hij loopt weg bij zijn tegenstander en creëert voor zichzelf een drie tegen één chiplead. TheVinz legt zich er niet zomaar bij neer, maar uiteindelijk ziet hij zichzelf toch het onderspit delven. Op een {6-Clubs}{10-Diamonds}{4-Hearts}{7-Spades} board gaan de chips de pot in. De {j-Diamonds}{10-Clubs} van TheVinz voor toppair is al drawing dead tegen de {6-Spades}{6-Diamonds} van Larstpak. Met zijn setje wint hij de hand en het toernooi na de {2-Hearts} river en hij pakt naast het prijzengeld van de dag ook de 25 punten voor de league.

Nederlandse PokerNews League Week 4 - Speel mee en win prijzen 102

Dinsdag $5,- + $0,50

De tweede editie van de week was eveneens goed voor ruim tweehonderd deelnemers, 210 spelers betaalden de buy-in van $5,50, of nou ja eigenlijk 201 natuurlijk, want de overige negen plaatsen werden gevuld door de winnaar aan de PokerNews League Freeroll. Het veld kromp al snel tot onder de tweehonderd en poortwacht3r moest als eerste door de zure appel van de exit heenbijten. Na hem zagen we onder andere HyperR_NL het veld ruimen, die zijn nutflush ge-runner-runner-fullhoused zag worden door Nopda, die hij terloops nog even voor donk uit maakte. Ook dpjn_ en DaBruns volgde het slechte voorbeeld om binnen tien minuten het toernooi te verlaten. Zij konden hun dinsdagavond op een andere manier gaan invullen.

Iemand die duidelijk een ander plan opgevat had, was klassementsleider snoeiboer. De man uit Denekamp schoot daadwerkelijk uit de startblokken en zag zijn stack groeien tot over de 12.000 punten. In het laatste deel van het eerste uur kwam de klad er echter een beetje in en met 10.391 punten sloot hij dat eerste uur af op positie twee van de 119. Pokerslive was de enige die er beter voorstond, de Limburger ging met 12.464 chips aan de leiding. Achter het leidende duo was het de panda die nog goed de aansluiting had met 9310 chips.

Gedurende de tweede zestig minuten van dit toernooi zagen we verscheidene grote potten, three-way all-ins bleken geen uitzondering en Deafmann was daar één van de grootste profiteurs van. Hij flopte twee paar met zijn {j-Diamonds}{q-Spades} op het {j-Hearts}{q-Hearts}{5-Clubs} board. Dat was het moment dat al zijn chips in de pot gingen en behalve die van hem ook die van broodbips met {a-Hearts}{j-Clubs} en van 1Suus2 die {8-Hearts}{7-Hearts} toonde. Zij kon haar flush niet hitten en ook broodbips kreeg geen hulp en zodoende sleepte Deafmann een pot van 22.904 punten uit het vuur. Het is voor Deafmann echter pas een begin, want aan het eind van het uur scoort hij nog een 32k pot, om zo als royale chipleader de break in te gaan.

Nederlandse PokerNews League Week 4 - Speel mee en win prijzen 103

Als die break aanvangt zitten we al nagenoeg op de bubble, want er zijn dan nog slechts veertig spelers over, waarvan er 36 betaald zullen krijgen. Zoals gezegd is Deafmann de leider en hij speelt 41.916 chips, daarachter is er een gapend gat naar Dirkjan77 met 25.599 en bustdasafe, beter bekend als ouwezak, staat derde met 21.698. Ook Pokerslive doet nog steeds goed mee met een vierde plaats, maar dat is wel met 16.385 punten, niet eens heel veel meer als een uur eerder. Toch duurt het nog ruim tien minuten voor we daadwerkelijk op de bubble komen. In de hand voor hand periode gaat dan ook nog wat tijd voorbij, totdat we zien dat 3688 all-in is en Vowinkel achter re-pushed. Het is {q-Hearts}{q-Diamonds} tegen {j-Hearts}{j-Diamonds}, maar Vowinkel maakt een runner runner straightflush om 3688 uit te schakelen. Die wordt echter niet de bubble, want aan één van de andere tafels bust SonKaa en hij had minder chips en eindigt dus op plaats 37. Vervolgens gaat het hard en binnen een minuut of tien wordt de volgende tafel alweer opgebroken.

Daarmee gaan we in rap tempo richting de punten, want nog één tafel moet er worden afgesloten alvorens de resterende spelers de punten voort het NPL-klassement verdienen. Ouwezak en TheTyfoon redden dat niet, want zij zijn twee van de negen die tussentijds afvallen. Om 23:00 uur precies is het dan de chipleader van het eerste uur Pokerslive die op de negentiende plaats eindigt. Zijn {a-Spades}{7-Hearts} is niet genoeg tegen de {a-Hearts}{10-Hearts} van Sambucagirl en zodoende eindigt hij net buiten de punten. Snoeiboer, de leider in het tussenklassement, weet echter wel weer in punten te komen. Hij doet dat wel als shortstack. Hij vindt echter een dubbel tegen Sambucagirl om zich enigszins in de strijd te houden. Zodoende schuift hij weer wat plaatsjes op als schuimpie en majoorpils hun Waterloo vinden. Dat houdt in dat er zestien man de derde break halen en we hebben dan een nieuwe chipleader in de vorm van MrChallenger. Hij heeft 46.822 punten en een kleine voorsprong op w.r.1978 (44.853) en Sagoten (42.585), daarachter zien we ook dat Deafmann nog steeds goed gaat, hoewel hij wat is afgezakt naar 39.635.

Een kwartier na de break zijn we dan aangekomen bij de final table bubble, het is verrassend sagoten die dan als tiende eindigt. In de break stond hij er nog goed voor, maar hij verliest flink wat chips en besluit de rest erin te gooien met J5. Deafmann callt direct met pocket achten en wint de hand. Zodoende komt hij met 70.000 punten als tweede in chips aan de finaletafel. NPSan staat er duidelijk het beste voor met ruim een ton aan punten. De finaletafel kent aardig wat mensen met een leuk aantal punten achter de naam. Behalve leider snoeiboer, halen namelijk ook Sambucagirl, w.r.1978 en MrChallenger deze finale. Zij namen het de woensdag daarvoor al tegen elkaar op aan de finaletafel van de $22,- editie. Voor snoeiboer eindigt zijn puntengrind op de negende plaats als zijn boeren geen stand weten te houden tegen de {k-Clubs}{q-Clubs} van chipleader NPSan.

Plens besluit dan zijn uitschakeling alvast aan te kondigen. Voor hij all-in gaat zegt hij namelijk dat de hand die hij heeft zijn exithand is, NPSan hoeft maar weinig extra te betalen en callt en de kaarten gaan open. {a-Clubs}{q-Diamonds} voor Plens en hij staat er goed voor tegen de {k-Hearts}{5-Spades} van NPSan, zoals hij echter al voorspeld had gaat hij eruit. De flop brengt een koning en verder geen hulp voor Plens, die zodoende als achtste eindigt. De zevende plaats is voor Sambucagirl, zij weet met {a-Spades}{8-Clubs} niet te winnen van NPSan die zeer dominant aanwezig is aan deze finaletafel. Zijn {9-Hearts}{8-Hearts} maakt two pair en dat is voldoende om zijn derde slachtoffer te maken in deze eindstrijd. Voor w.r.1978 is er na woensdag opnieuw een zesde plaats. Hij loopt met {a-Diamonds}{6-Clubs} tegen de tienen van Deafmann aan en die flopt direct een fullhouse. W.r.1978 had nog aangekondigd dat hij dit speelde als een satellite naar de Sunday Million, gezien het feit dat de eerste prijs in dit event ook 215 dollar is, maar of dat er nu nog van komt is maar de vraag.

Ook MrChallenger houdt zich keurig aan zijn resultaat van vorige week en neemt wederom genoegen met een vijfde plaats. Zijn JQ kan de coinflip niet winnen van de pocket vijven van breaker1987. Ook Sysops valt ten prooi aan breaker1987. De {a-Clubs}{4-Spades} van Sysops is behoorlijk gedomineerd door de {a-Diamonds}{10-Hearts} van zijn tegenstander. Die achterstand maakt hij niet meer goed, want het board biedt hem geen hulp en zodoende eindigt Sysops als vierde. De drie overgebleven spelers hebben dan redelijk gelijke stacks en het belooft nog spannend te worden wie er uiteindelijk met de overwinning vandoor gaat. Deafmann besluit dan maar wat dominanter te gaan spelen en sleept verscheidene grote potten binnen om zodoende een ruime voorsprong te creëren. Als breaker1987 dan NPSan bust door met {k-Diamonds}{q-Diamonds} van de {q-Clubs}{10-Spades} te winnen, komt hij weer een heel stuk dichterbij Deafmann. Die houdt echter zijn rol als table captain en gaat met een twee tegen één chiplead de laatste break van de avond in.

Na de break keert echter alles om, in een strijd die nog ruim tien minuten duurt wint breaker1987 eerst met pocket boeren van de A6 van zijn tegenstander om het in de laatste hand de all-in van Deafmann te callen met {k-Diamonds}{j-Diamonds}. Daarmee staat hij nog achter tegen de {a-Diamonds}{10-Diamonds} van zijn tegenstander, maar op de turn valt de {j-Clubs} en dat is voldoende om de overwinning in dit toernooi te geven aan breaker1987. Die daarmee zijn eerste punten van het seizoen scoort.

Nederlandse PokerNews League Week 4 - Speel mee en win prijzen 104

Woensdag $20,- + $2,-

Het laatste PokerNews League event van januari is de woensdageditie van de vierde week. Met een bescheiden veld van 126 deelnemers gaan de spelers op zoek naar de laatste vijfentwintig punten van deze eerste maand PokerNews League. Voor NickP21 zit deze vierde week er al wat eerder op, want hij strandt woensdag al vroeg op de avond, als hij in het eerste handje naar de rail gestuurd wordt. Ook voor goedhandje gaat het niet goed, zijn inhaalpoging op leider snoeiboer lijkt kansrijk te zijn daar ze direct bij elkaar aan tafel komen. Eén van de andere tafelgenoten gooit echter roet in het eten door de azen van goedhandje te kraken en zodoende eindigt ook zijn woensdageditie vroeg op de avond.

Wazzamania is wel goed begonnen en leidt na het eerste uur het nog 78 spelers tellende veld. Hij speelt 10.935 punten en wordt gevolgd door Chilisaus met 8770, maar het verschil met de achtervolgers is nog niet al te groot. Het tweede uur stond vervolgens in het teken van de grind van snoeiboer, de leider in het klassement deed verwoede pogingen om weer punten te scoren. Hij komt een paar keer op 300 punten te staan en weet dan toch weer op te klimmen. Uiteindelijk eindigt zijn poging te vroeg op de 36e plaats, waarmee hij zowel buiten de punten valt als buiten het geld. Dat geld komt aan het eind van het uur wel inzicht, want er zijn dan nog 28 spelers over, waarvan er 27 betaald krijgen. Zandertjuh lijkt dat geld wel te gaan halen, want hij is chipleader met 23.980. Ook Ikke_Tom en Wazzamania staan boven de 20.000 met respectievelijk 22.554 en 21.234. Voor DBLLpoker is er nog een hoop werk aan de winkel, want hij is met 1800 punten de shortstack. In de eerste hand na de break verliest hij dan een coinflip met {a-Hearts}{10-Hearts} tegen de 44 van Ikke_Tom en daarmee eindigt hij op plek 28.

Vervolgens gaat het heel snel, want tien minuten later zitten we alweer op de volgende bubble, want dan zijn er nog maar negentien spelers over en zijn we benieuwd welke achttien er in de punten gaan komen. Een kleine vijf minuten zijn er nodig om deze bubble te doen barsten en het is Cli die met zijn {a-Diamonds}{5-Spades} niet weet te winnen van de pocket achten van Wazzamania. Daarna vindt ook Ramonnie snel zijn Waterloo, de speler uit Roggel weet zodoende één punt te scoren, wat natuurlijk nog geen zoden aan de dijk zet. Nadat ook Westmaas80, BevaartF en Paranoiide zijn gebust gaat het tempo van de exits snel omlaag, de laatste vijftien houden het nog even spannend wie er wel en wie er niet de finaletafel gaat halen. Als dan ook Chilisaus, kakZak en N120P zijn uitgeschakeld is het uittredend kampioen sniekp die er zelf voor zorgt dat we op de finalebubble aanbelanden. Hij bust namelijk Bastaloco op de elfde plaats. Er gaan dan nog zo'n minuut of vijf overheen alvorens we een finaletafel hebben. Het is wel een unieke finaletafel, want in plaats van negen halen slechts acht deelnemers deze tafel. Euroshopperr bust in één hand zowel Mikelvb als Dirkjan77, die laatste had wel meer chips bij het ingaan van de laatste hand dan zijn medebusty en krijgt zodoende de negende plaats toebedeeld.

Nederlandse PokerNews League Week 4 - Speel mee en win prijzen 105

De eindstrijd met acht man is er dan eentje met een mooie line-up. Zo zien we sniekp die zijn eerste punten van het jaar scoort en dat direct doet met een finaleplaats. Ook HarryBierdop heeft al wat history aan PokerNews League finaletafels met een tweede plaats in deze jaargang. Verder zien we onder andere een forum regular, hoewel Pasuku eigenlijk meer een Sit and Go speler is, gaat hij als chipleader de finale in. Naast deze cracks zien we ook twee nieuwkomers, zowel Ikke_Tom als zandertjuh spelen hun eerste PokerNews League event ooit en zij weten dat te bekronen met een plekje aan de finaletafel. Helaas voor sniekp is zijn goede run van vorig jaar nog in Deauville achtergebleven, want hij ziet zijn {q-Clubs}{j-Diamonds} verliezen van {7-Diamonds}{2-Diamonds} van Ikke_Tom. Die spreekt zijn beginnersgeluk aan als hij op de {j-Hearts}{2-Spades}{8-Diamonds} flop all-in is met onze titelverdediger. De {2-Clubs} brengt uitkomst voor hem en sniekp blijft zeer short achter en verlaat vier handen later het toernooi tegen de koningen van zandertjuh.

Ook HarryBierdop vindt dan vervolgens zijn eindstation in de pocket koningen van een tegenstander. Ditmaal is het Euroshopperr die vanaf de button pusht met de cowboys. HarryBierdop denkt de call te kunnen maken met {a-Spades}{j-Clubs} vanuit de small blind, maar komt bedrogen uit en eindigt op plaats zeven wanneer het board hem geen hulp brengt. Wazzamania is de volgende die mag vertrekken, in een pre-flop clash tussen twee azen is de {a-Spades}{k-Spades} van JustFendi een stuk beter dan de {a-Hearts}{q-Diamonds} van Wazzamania. Beide heren hitten two pair, maar dat betekent wel dat Wazzamania het veld moet verlaten. JustFendi neemt geen genoegen met alleen de exit van Wazzamania en bust daarom ook nog maar even de twee nieuwkomers. Ikke_Tom ziet zijn {a-Clubs}{6-Hearts} verliezen van wederom {a-Hearts}{k-Diamonds} van JustFendi. Een kleine tien handjes later moet ook zandertjuh eraan geloven, deze keer heeft JustFendi 'slechts' {a-Spades}{q-Spades}, maar daarmee wint hij wel de coinflip van zandertjuh die zijn vijven verslagen ziet worden door een aas op de flop.

Daardoor gaat JustFendi het three-handed spel in met een flinke voorsprong, maar Euroshopperr weet nog aardig bij te blijven. Voor Pasuku zijn de problemen wat groter hij is echt de shortstack aan de tafel en moet af en toe dringend wat doen om in leven te blijven voor wat betreft dit toernooi. De Groninger draait echter alles om als hij eerst wat terugklimt in de chipcount en dan hardhandig toeslaat met zijn azen tegen de AQ van chipleader JustFendi van shorty naar massivechiplead, het ligt in poker en zeker ook in de NPL heel dichtbij elkaar. Vakkundig verspreidt hij niet veel later weer de chips over zijn twee tegenstanders, maar hij houdt zelf net genoeg over om bij machte te zijn JustFendi te busten een paar handjes later. {a-Diamonds}{10-Hearts} is genoeg voor Pasuku tegen de {a-Spades}{9-Hearts} van JustFendi, het board brengt geen hulp voor één van beiden en JustFendi verlaat het toernooi.

Daardoor begint Pasuku met een ruim twee tegen één chiplead. Toch lijkt het snel gedaan voor de Groninger, tweemaal is hij met de slechtste aas all-in, maar na een eerste dubbel van Euroshopperr valt het dubbeltje de tweede keer wat gelukkig de kant van Pasuku op. Hij hit een straat met zijn kicker vier, waar Euroshopperr met AJ de beste hand had. Zodoende is de voorsprong groot voor Pasuku, maar Euroshopperr is nog niet geheel verslagen. Sterker nog, hij vindt twee dubbels en trekt binnen de kortste keren de stand weer gelijk. Toch is het Pasuku die aan het langste eind trekt, in een grote pot moet zijn {k-Clubs}{j-Diamonds} het opnemen tegen de {a-Diamonds}[7h} van Euroshopperr. De Groninger flopt echter al direct trips boeren en rivert zelfs quads, zodoende wint hij in stijl dit toernooi en kan hij de 25 punten bij laten schrijven in de tussenstand.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen