Phil Hellmuth freaks out and more - Webjoker's Rampage Movie edition

Phil Hellmuth freaks out and more - Webjoker's Rampage Movie edition 0001

De beste speler ter wereld (Phil Hellmuth red.) is een extreem persoon. Als laatste gekozen met gymmen vroeger en nu wraak nemen door beetje bij echte celebrities te humpen. Er gaat geen blog voorbij of hij probeert stoer te doen met welke bekende mensen hij wel niet kent. 11 bracelets heeft hij wel kunnen verzamelen door alle WSOP events te spelen en daardoor vindt hij dat hij het recht heeft om zichzelf de beste pokerspeler ter wereld te mogen noemen. Later heeft hij dit wel bijgesteld naar de beste No Limit Hold 'em speler ter wereld, maar online speelt hij toch echt Limit.

Matt Hawrilenko is een jonge knaap uit Philadelphia en hij speelt als "Hoss_TBF" op diverse sites. Eerst was dat ook zijn naam op Full Tilt, maar sinds enkele weken speelt hij daar onder zijn eigen naam want hij is Red-Pro geworden. Matt behoort tot de wereldtop van short-handed Limit spelers en speelt zo hoog als er aangeboden wordt. Er was een tijd dat Patrik Antonius geen grip op hem kon krijgen en hem uitdaagde voor wat partijtjes live, maar Matt weigerde. Hoewel Matt wel wat verloren heeft aan Ivey en Antonius onlangs, behoort hij nog steeds tot de grootverdieners in de business.

Deze twee heren speelden onlangs een potje $300,-/$600,- Limit op UltimateBet met nog een derde speler: "TURNTHECAROFF". Hellmuth is aan de verliezende hand, en grof ook. Matt komt in een verbaal gevecht en "TURNTHECAROFF" is er gelukkig om het vuurtje op te stoken als het lijkt te gaan doven.

PHILHELLMUTH: but now I'm going to punich weakness

PHILHELLMUTH: and your over plays will get me even


PHILHELLMUTH: OVER PLAYS!!!!!!!!!!


PHILHELLMUTH: OP!!


PHILHELLMUTH: what a joke

Voor de duidelijkheid: OP staat voor overplayed in Hellmuth's internet pokertermen woordenboekje. De volgende hand raised de cutt-of, Hellmuth reraised en onze held Hoss callt vanuit de blinden. Ook de cut-off callt en het drietal ziet de koning/koning/acht flop. Phil en Matt cappen de flop, "TURNTHECAROFF" foldt. De turn is een twee en Hellmuth bet, Matt raised en Phil foldt. Dat is trouwens niet normaal in Limit Hold 'em – het is immers een minraise (!).

HOSS_TBF: OVERPLAYS!

PHILHELLMUTH: U or me?

PHILHELLMUTH: I had 7-7

HOSS_TBF: guess that answers that question

PHILHELLMUTH: U called 3 cold

PHILHELLMUTH: in BB

PHILHELLMUTH: OP

PHILHELLMUTH: OP

PHILHELLMUTH: I luv U guys keep it up

Phil is dus blij met hoe er gespeeld wordt. Hij kan ze hebben, hij is de koning van het Limit spel en hij zal ze wel even slachten. Het bloed begint lekker aan de kook te raken inmiddels in huize Hellmuth.

PHILHELLMUTH: crunk would have 30k less if deck broke even

HOSS_TBF: phil you'd have 8 million less if deck broke even

TURNTHECAROFF: true story


PHILHELLMUTH: u morons cannot even play LH right, how U gonna beat

Ze spelen dus 3-handed wat behoorlijk shorthanded is. Zo shorthanded dat Hoss niet besluit te wachten op azen maar actie maakt met wat meer handen. Dat is duidelijk niet hoe Hellmuth het ziet:

PHILHELLMUTH: raise and bet every street


PHILHELLMUTH: what a joke


PHILHELLMUTH: this ***cin moron turn firing OP MF

Bovenstaande is slechts een selectie van de woorden die Hellmuth in de chatbox gooit. Je kan aftellen totdat hij ontploft want de goedlopende zinnen worden langzamerhand onsamenhangende brabbels en later slechts gefrustreerde woorden. Op het einde volgen er slechts random leestekens die lijken te verschijnen omdat Hellmuth op het toetsenbord slaat (bekijk dit filmpje als je geen idee hebt hoe zoiets gaat). Gelukkig schiet Hoss te hulp:

HOSS_TBF: phil, this is sincere: maybe you should do your breathing exercises

HOSS_TBF: i honestly do not want you to have another panic attack

PHILHELLMUTH: I really should

PHILHELLMUTH: I might

Plots lijkt hij een klein beetje te kalmeren. Wellicht heeft hij echt de ademhalingsoefeningen gedaan die Matt aanraadde. Gelukkig krijgt hij weer een handje tegen:

PHILHELLMUTH: rreverse flops I scoop[ em both with BEST hand as usual


PHILHELLMUTH: BEST hand syndrome I have


PHILHELLMUTH: made me millions


HOSS_TBF: instead you lost both with worst hand?


HOSS_TBF: i wonder if they gave out anti-bracelets


HOSS_TBF: how many you would have


PHILHELLMUTH: yeah

Three-handed Limit, stakes 300/600, de tegenstanders spelen super slecht in je ogen. Prachtige ingrediënten voor Hellmuth want hij heeft de oplossing:

PHILHELLMUTH: U wanna play bad so be it

PHILHELLMUTH: Ill play even tighter

HOSS_TBF: sweet heavens xmas has come early

PHILHELLMUTH: In guess I wouldn't have deca millions without bad players

HOSS_TBF: sure you would

HOSS_TBF: but you wouldn't have the millions without television

Eventjes is het stil na die rake opmerking van Hawrilenko. Hellmuth's brein draait overuren want hij zal en moet een goede opmerking maken tegen meneer Hoss_TBF. Wat kan hij bedenken? Wat moet hij doen? Dan heeft hij het!

PHILHELLMUTH: and pays off like a slot machine

TURNTHECAROFF: lolololol

HOSS_TBF: *exactly* like a slot machine

PHILHELLMUTH: opay

Gefrustreerd dat hij al zijn geld aan het verliezen is typt hij even dat hij vindt dat hij eigenlijk 50.000 dollar voor zijn neus had moeten hebben:

PHILHELLMUTH: I should have 50k right now


HOSS_TBF: maybe if you started with 200k
 . . .

Hellmuth is het zat, er stinkt iets aan dit zaakje. Wat kan je dan beter doen dan het gaarste security team in online poker te laten kijken naar de hand-histories?

PHILHELLMUTH: I better have em look at this session, security

PHILHELLMUTH: well, U either totally outdrew me all night or U bluffed a few

PHILHELLMUTH: I saw a bunch of yiour hands when I had ace high and U won em all

PHILHELLMUTH: VNH

TURNTHECAROFF: i can see the steam phil

TURNTHECAROFF: lol

PHILHELLMUTH: Idont steam against bad pl,ayers

PHILHELLMUTH: wow amazing

PHILHELLMUTH: hoss Im having scurity review this session first time ever

PHILHELLMUTH: thats the truth

TURNTHECAROFF: lololl

PHILHELLMUTH: even if you get me tonight, I'll show you the nuts all year

PHILHELLMUTH: I mean wow

HOSS_TBF: you'll see them, too

HOSS_TBF: cause it'll go check check check check check check

Stoom uit de oren, de rug verkrampt, machteloosheid overvalt het lichaam. Hellmuth lijkt te knappen! Ongeveer hetzelfde als toen ooit die prachtige negen op de river kwam tegen Ferguson.

PHILHELLMUTH: OK no more chat from me

PHILHELLMUTH: congrats this is my biggest loss in two years playing online Limit holdem

In één zwier klapt hij de laptop dicht, brengt de grote duim naar zijn mondhoek, springt in zijn sloffen en loopt naar zijn bedje toe om zo hup onder de wollen deken in foetushouding tegen zijn vrouw aan te kruipen: "Honey! They are such bad Limit players!".

De volgende dag is de uren durende paniekaanval gaan liggen en schrijft hij een blog om zichzelf weer wat vertrouwen te geven.

"Why should I have any negativity in my life at all? I am already super super positive, but why not kick it up another notch? The "New Phil" will try his hardest to never berate another player again. It hurts them, and it hurts me when I get that emotional."

Sure Phil, we zullen zien! Hij is trouwens ook gaan twitteren, een internetterm om aan te geven dat je jezelf zo belangrijk vindt dat je het idee hebt dat mensen de hele dag willen lezen wat jij aan het doen bent. Exact de tool voor de tool Hellmuth dus. Bezoek twitter.com/phil_hellmuth om te kijken wanneer Hellmuth naar het toilet gaat en met welke beroemdheden hij nu weer aan het hangen is. Wil je de gehele chat lezen van Matt, bezoek dan zijn weblog.

Phil Hellmuth freaks out and more - Webjoker's Rampage Movie edition 101

Negreanu op monkeytilt

Tijdens aflevering drie van High Stakes Poker (HSP Thread in het forum met de afleveringen) zagen we nog een prachtig voorbeeld van een speler op complete tilt. Daniel Negreanu had het even niet meer en donkte zo honderdduizenden dollars weg. Op de internationale fora wordt af en toe nog geprobeerd iets recht te praten, maar de meeste mensen zijn er wel over uit: Negreanu was op tilt. Na de eerste paar handen zag iedere geoefende speler al hoe het ging aflopen: als een orkaan die op een simpel dorpje afraast was er geen ontkomen aan: Negreanu zou lek gaan die aflevering. En zo gebeurde het ook in een hand waar hij alles er op de turn in trapt totaal dood. Het was David Benyamine zelf die nog opmerkte "be careful now" maar ondertussen wel met quads alles erin kreeg.

Oude tijden herleven want Negreanu had al eens eerder quads tegen. Mensen die duizenden handen per maand (of sessie in het geval van RaSZi) spelen zien dit wellicht wat vaker, maar met het totaal aantal handen dat er in de serie High Stakes Poker gespeeld is heeft Negreanu het relatief zwaar te verduren gehad.

Layne Flack door de bocht

Layne Flack is een geoefend en gepassioneerd drinker. Dat kon je vorige week al lezen in Webjoker's Rampage maar bevestigt hij deze week gelukkig nog even. Amanda Leatherman, parttime vriendinnetje van Joe Seebok en parttime pokerhuppeldame, vroeg hem met de botte bijl wat er nou gebeurd was om daarna wel hevig knikkend te laten blijken dat ze Layne snapt. We snappen het gevoel want hoewel je wel die vraag wilt stellen, je wilt ook geen vijanden maken natuurlijk.

Layne, die ook laatst nog lekker aan het golfen was met Russ Hamilton, had nog wat meer uit te leggen. Hij geeft een interview aan een radiostation en als hem de woorden in de mond worden gelegd dat hij met Russ aan het golfen was omdat hij dacht dat hij een edge had op hem (en het dus slechts voor het geld deed) geeft hij aan dat dat een "fair assessment" is. Wow, zaten wij er dan allemaal naast? Is Layne gewoon een vriendelijke jongen die alleen maar met de grootste scammer aller tijden aan het golfen was omdat hij wat centjes wilde verdienen? Wat zaten wij ernaast zeg, maakten we hem zo ten schande terwijl hij gewoon deed wat ieder ander ook zou doen: een edge uitbuiten.

Maar gelukkig gooit Layne daarna zijn eigen ruiten weer in als hij zegt: "If [Russ - WJ] took all of this money...how can one man do this without being caught?". Dank je wel Layne, we zaten er niet naast dus!

Comments

 • Garrincha7 Garrincha7

  Vroeger was alles beter.

 • KaleGozer KaleGozer

  Silverline17 schreef

  Holy fuck, wat Webjoker hier allemaal gezegd heeft. ROFL

  Dit is wel een gevalletje andere tijden sport zeg, damn. Rare botacties wel die dit bumpen.

 • Grinder99 Grinder99

  Ik kreeg bijna een toeval van het lezen van de eerste drie alinea’s.

Lees 8 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen