Layne Flack en het grote drama rond de NBC Heads-Up - Webjoker's Rampage

Layne Flack en het grote drama rond de NBC Heads-Up - Webjoker's Rampage 0001

Het

NBC Heads-Up Championship

is één van de meest prestigieuze toernooien hoor je altijd. Het programma kondigt het groots aan en laat alle bekende spelers opdraven van te voren om ze duidelijk op tv te laten zeggen hoe belangrijk ze het kampioenschap wel niet vinden.

In de realiteit is het natuurlijk drama eerste klas. Met alle respect voor de winnaar van dit jaar (vooral niet verder lezen als je niets wilt weten nog) maar de structuur is zo slecht dat je een grotere kans hebt op het winnen van het World Series of Poker Main Event dan op het winnen van dit event. Jamie Gold kwam met deze geniale uitspraak, het geeft in ieder geval aan dat het allemaal niet heel erg interessant is wat poker betreft.

Iedere hand blindjes omhoog, schiet het tenminste lekker op. Gabe Kaplan tussendoor die doormijmert over dat hij en Patrik Antonius zo knap zijn (vorig jaar dan) en je hebt weer een showtje. Online spelers tegen de fossielen: shuffle up and deal.

Om mee te mogen doen moet je aan bepaalde criteria voldoen of de organisatie moet je heel relaxt vinden. Als je het Main Event gewonnen hebt krijg je wel een uitnodiging in de bus en ook het winnen van het heads-up toernooi op de WSOP vergroot je kansen.

Layne Flack

is er ook altijd bij. Gezellige gozer, altijd in voor een praatje en niet bang voor wat controverse.

We hebben Layne Flack al eens eerder zien langskomen. De beste man heeft zes WSOP bracelets en een WPT titel op zijn naam. En dat is dus zo vervelend, hij kan daadwerkelijk een potje kaarten want de meeste mensen zijn hem liever kwijt dan rijk. Doyle wil een bracelet in zijn achterste stoppen en de pokerfans verafschuwen hem voor zijn gedrag aan de 50k HORSE finale tafel en zijn golfpartijtje met die oplichter van UltimateBet.

Anyway – Layne Flack was dus weer uitgenodigd voor dit pokeronderonsje maar verscheen niet op de eerste dag. De avond ervoor was er een klein feestje (met rode loper!) waar Layne aardig aan het drinken was geslagen. Zelf zegt hij in een officiële verklaring niets gedronken te hebben, maar de politie dacht daar anders over en hield hem aan. Nou schijnt Layne ook niet direct gestopt te zijn toen de politie dat vriendelijk vroeg, dus dat zal zijn zaak ook niet geholpen hebben.

Layne heeft dus, naar eigen zeggen, niets gedronken. Toch opvallend dan dat meneer Andrew "Good2CU" Robl op zijn blog schrijft dat hij is wezen zuipen met meneer Layne Flack op dat feestje. Zijn laatste blogartikel heeft een nieuwe titel waarin staat aangegeven dat het artikel geüpdate is. Updaten betekent in dit geval dat Andrew het stukje over Layne Flack er heeft uitgehaald, maar het stond er toch echt. Boodschap van het verdwenen stukje: ik heb een alcoholist weer in de buurt van drank gebracht – good game me. Andrew heeft dus zitten zuipen met Layne en dat liep niet goed af voor de laatste.

David Oppenheim mocht Layne's plek innemen aan de heads-up tafel. Treurig als je reserve moet staan op zo'n lijst natuurlijk, maar pro's doen alles om hun logo maar in beeld te kunnen brengen en dus slikte David zijn trots in en ging zitten. "We were drinking last night and I put something in his drink" was het grappig bedoelde commentaar van Oppenheim toen verslaggevers hem vroegen naar de reden van zijn komst. Hij zat dichter in de buurt van de waarheid dan dat hij wist op dat moment waarschijnlijk.

Niet uitgenodigd

Wie niet uitgenodigd was voor de NBC Heads-Up was Shannon Shor. Wie? Inderdaad! Shannon op zijn blog:

I will go on record (as I did after the 2006 calendar year) as saying I'm shocked that I don't make the list.

No one in the poker tournament industry besides Nam Le, JC Tran, and David Pham has matched my consistency over the last 3 years on the tournament circuit and in that time I have NEVER been selected to play the NBCHUPC.

Meneer Shane Schleger heeft daar wel iets over te zeggen trouwens. De man die online als Shaniac door het leven gaat pakt hem even hard aan op zijn weblog:

Shannon, get a grip. You should be ashamed for putting yourself in the same sentence as Le, Tran, and Pham, who essentially dwarf the entire poker tour community with consistency and moneymaking. […] your results are nowhere near the other players you named in the above passage.

Also, your 2007 results kinda look like a break-even year. I am not mocking you for this, you are an excellent player and way more accomplished than I am, but you're way off base in your analysis.

Gezellig sfeertje daar zullen we maar zeggen. Ook Alec Torelli dacht dat hij uitgenodigd was en vertelde vriend en vijand dat hij erbij zat. Helaas Alec:

Later in a more calm mood, he read the whole email and realized that he was only invited to the pre-party, not the actual tournament. I found this quite humorous as he had to explain this to several people who were at the party who he had informed that he was invited. I love seeing Alec in pain.

Aldus diezelfde Andrew Robl die eerder al Layne Flack erbij lapte.

Ziigmund in Vegas en op nieuwe site

De producers van High Stakes Poker zagen het al helemaal voor zich: we nodigen Ilari Shamies uit voor onze show en dan gaan we lachen. Ilari staat bekend om zijn online tirades in de chatbox met ontzag voor niemand , maar live lijkt het toch eventjes iets anders geworden te zijn. Sip onderuitgezakt zit onze grote held zich drie kwartier per aflevering af te vragen waarom hij ook al weer hold 'em aan het spelen is – zijn zwakkere spelletje.

Meneer is in Vegas voor de NBC Heads-Up en mocht het opnemen tegen Gavin Smith. Ilari is subtiel zoals we van hem gewend zijn: "My first round opponent was Gavin Smith. It was a pretty easy match even though I can't even play No Limit. Gavin raised on the button twice in the entire match, so that should give you an idea how it was...".

In de tweede ronde is het ElkY die hem afmaakt en dat was dat. Hij verliest nog even twee miljoen in de tussentijd online: "but then everything was a blurrrr, my speech was slurrrred and I got durrrred, and even Ivey was there... and so I lost 2 mill in no time. These losses occurred in Sin City, so it hasn't been the best of trips in that sense."

Mooie bewoording van de koning van de chat. Hij heeft ook zijn eigen tafeltje op zijn site PowerPoker: 500/1000 PLO genaamd Ziigmund Coliseum volgens Ilari. Plots zat daar iemand met de naam HOYT_CORKINS op hem te wachten met 100.000 dollar. Ilari is onder de indruk dat dit Hoyt zelf is, maar wij betwijfelen dat. Anyway, toen Ilari eenmaal ging zitten was Hoyt niet beschikbaar. Hoyt was snel weer weg maar liet nog wel even een berichtje achter op de weblog van Ziigmund:

Hi Ziigmund sorry I wasn't able to play u last time, had to start the evening BBQ with some pals. Looking forward to our future battles.

-Hoyt "nightmare" Corkins

De volgende keer treffen ze elkaar weer aan tafel maar Hoyt had weer geen tijd:

ziigmund: wtf is this?

ziigmund: was it you who wrote to myblog,hah?

ziigmund: mr hoyet

ziigmund: speak

HOYT_CORKINS.: hey

ziigmund: it s very nice if it was you

HOYT_CORKINS.: ya that was me on blog

ziigmund: cool

HOYT_CORKINS.: I only have like 10 mins before need to run out

HOYT_CORKINS.: have been waiting for a while

HOYT_CORKINS.:

ziigmund: lets play 10mins

HOYT_CORKINS.: lets play another time sorry bud gl

ziigmund: lets play 10mins

HOYT_CORKINS.: dont want it to start like this

HOYT_CORKINS.: the battle

ziigmund: im at the airport

HOYT_CORKINS.: good luck bud

ziigmund: blaah

ziigmund: games never come

ziigmund: i knew

ziigmund: gl anyway

ziigmund: whatever

Geen idee wie Hoyt Corkins is? Bekijk zijn prachtig vormgegeven officiële website (hoytcorkins.com) of zijn goed bijgehouden weblog (hoytcorkins.blogspot.com).

Ziigmund heeft nog een leuke teaser op het einde ook:

P.S. durrrr might get married in the summer

Dat klinkt als een propbet want we hebben geen enkele jongen aan Durrrr's armen gezien op de rode loper bij het NBC Heads-Up feestje.

Lights, camera, action!

Camera's zijn iets moois. Je zet ze aan, een rood lampje gaat branden en je kan alles vragen aan iedereen wie je maar wilt. Bij pokerspelers is het niet anders, omdat het opgenomen wordt is het toch wat lastig om bot te doen tegen de interviewer dus succes verzekerd als je iets gaat filmen. Dat je daarmee geen vrienden maakt is iets dat je als diehard interviewer moet accepteren.

Hellmuth wordt lekker voor het blok gezet door RawVegas.tv. Camera vol op zijn bakkes en dan vragen naar zijn rol en gedachtegang aangaande het schandaal met Russ Hamilton:

Redelijk netjes opgelost door de beste pokerspeler ter wereld. Matusow blijft aanvankelijk ook vrij subtiel maar kan zich op het einde gelukkig toch niet beheersen:

Layne Flack en het grote drama rond de NBC Heads-Up - Webjoker's Rampage 101

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen