Drie Nederlanders in PokerNews Cup Alpine finale

Drie Nederlanders in PokerNews Cup Alpine finale 0001

De tweede dag van het Main Event van de

PokerNews Cup Alpine

in Hinterglemm is positief geëindigd. In het Oostenrijkse wintersportoord gingen aan het begin van de dag 33 spelers verder met kaarten, waaronder zeven Nederlanders. Dat was al een zeer degelijke score, maar toen aan het einde van de dag de balans opgemaakt werd voor de finale tafel, zag het er nog florissanter uit voor de dutchies, want de score is op dit moment drie uit negen.

De dag begon gisteren met Nederlanders Fedor Los, Marcel Lüske, Branco Dekkers, Jaspers Wetemans, Nick van der Marel, Marc Naalden en Jan Hlobil nog in het toernooi. De Nederlanders beginnen wat verdeeld als Nick van der Marel al direct een vrije grote pot verliest, het positieve nieuws komt echt van de kant van Fedor Los die met {a-Clubs}{k-Diamonds} wint van {10-Diamonds}{10-Spades} als hij pre-flop all-in is. Een aas op de flop bezorgt Los een early double, waarmee hij weer helemaal meedoet in het toernooi. Niet veel later weet Los ook nog eens Otto Göschl uit te schakelen als op een {a-Diamonds}{2-Clubs}{j-Spades}|{6-Hearts}|{2-Diamonds} board de punten de pot ingaan, een absolute snapcall van Los met {j-Clubs}{j-Hearts} en hij heeft de beste full house van de twee als Göschl {a-Spades}{2-Spades} laat zien en zo gaat Los van 35.000 aan het begin van de dag naar 175.000 punten op dat moment.

Helaas hebben we dan ook afscheid moeten nemen van een Nederlander en zeker niet de eerste de beste, het is Marcel Lüske die de dag als tweede in chips begint, maar nog voor het einde van het eerste level van de dag naar huis kan. Hij krijgt zijn punten erin met {j-Hearts}{10-Clubs} tegen de {j-Clubs}{2-Clubs} van Runnar Lindepuu, deze heeft echter Lüske outflopped, want op tafel ligt er {j-Spades}{9-Clubs}{2-Spades} en dus moet 'The Flying' Dutchman' op zoek naar een tien of een negen. Na de {a-Diamonds} op de turn is ook een aas nog goed voor hem, maar de river is de {4-Hearts} en Lüske ligt eruit, terwijl Lindepuu zich met een heel riante stack in de buurt van absolute chipleader Mark Vos komt melden. Met nog zoveel Nederlanders in het steeds kleiner wordende veld gaat het echter helemaal niet slecht en clashes tussen onze landgenoten lijken ook onvermijdelijk. Zo zien we bijvoorbeeld Jan Hlobil met boeren dubbelen door de {a-Diamonds}{9-Clubs} van Branco Dekkers, waardoor 'Snowhlobil', met zijn nieuw verworven nickname, weer meedoet in de strijd om een topklassering.

Drie Nederlanders in PokerNews Cup Alpine finale 101

Voor Fedor Los kan de dag dan al eigenlijk niet meer stuk, hij bust opnieuw een speler als zijn {k-Spades}{q-Clubs} top two pair flopt en zijn tegenstander {k-Diamonds}{j-Spades} speelt en niet meer weg kan. Daarmee zijn we bij de top twintig aangekomen en dat is jammer genoeg voor Branco Dekkers zijn eindstation, doorgaans ga je met A-J tegen A-K het schip in en dat gold nu ook voor Dekkers die prima aan het kaarten was, maar na deze hand toch echt het toernooi moet verlaten. De overige vijf Nederlanders weten dan de top vijftien en daarmee het geld te bereiken, het is Mark Vos die de bubble doet barsten. Zijn tegenstander is met {k-Diamonds}{k-Spades} all-in, maar tegen Mark Vos is dat deze week niet genoeg tegen {a-Clubs}{q-Clubs}. De Australiër runt geweldig goed deze PokerNews Cup en laat dat ook in het Main Event zien. Nu hit hij een aas op de flop en bust zijn opponent, ongetwijfeld tot vreugde van de overige veertien spelers die daardoor zeker zijn van €2580,-.

Een bedrag dat direct uitgekeerd wordt aan Nick van der Marel, want als hij {a-Clubs}{q-Clubs} heeft, komt hij in een spelletje terecht met Mark Vos. Het gaat raise, reraise en dan is daar opeens een all-in van de Australiër, onze landgenoot callt snel en lijkt er prima voor te staan tegen de {6-Spades}{8-Spades} van Vos. De flop versterkt zijn hand nog tot flush draw met {5-Clubs}{9-Clubs}{j-Hearts}. Vos heeft nu zeven outs in plaats van zes dankzij zijn straight draw en het blijkt helaas voor Van der Marel voldoende. De turn is namelijk de {6-Hearts} en de Nederlander krijgt geen hulp op de river met {4-Diamonds} en hij eindigt op de vijftiende plaats. Vos bouwt ondertussen rustig verder aan zijn imposante chipimperium. Eenmaal in het geld is het Marc Naalden die goed begint terug te komen. De in Antwerpen woonachtige Nederlander zat niet zo heel ruim meer in de chips, maar met nog tien big blinds left vindt hij op het juiste moment pocket azen, zeker omdat tegenstander Nik Lackovic vrouwen heeft en dus niet weg kan en Naalden dubbelt zijn stack. Even later is dezelfde Antwerpenaar er nogmaals als de kippen bij als Lackovic all-in is, deze keer met {k-Diamonds}{8-Diamonds} en Naalden maakt de call met {a-Clubs}{5-Clubs}. Het {j-Diamonds}{7-Spades}{6-Diamonds}|{j-Spades}|{q-Hearts} board lijkt eventjes gevaarlijk, maar is uiteindelijk prima voor Naalden, hij schakelt een gevaarlijke concurrent uit en stijgt zelf flink in punten.

Drie Nederlanders in PokerNews Cup Alpine finale 102

De Nederlanders gaan dan sowieso prima, want ook Jan Hlobil weet een speler te elimineren, hij heeft wel eventjes de hulp van het board nodig als zijn {k-Spades}{9-Hearts} het moet opnemen tegen de {a-Clubs}{2-Clubs} van zijn opponent. Zelfs een aas op de flop kan hem niet deren, want hij hit runner runner harten voor een flush met zijn negen en zorgt ervoor dat de finale tafel weer een stapje dichterbij komt. Als Marc Naalden dan nog een keer dubbelt terwijl we op de bubble voor de eindstrijd zitten, staat hij er plots heel goed voor en vindt hij aansluiting bij de top van het veld. Voor Jasper Wetemans zit die finale tafel er helaas niet in. De Amsterdammer is één van de shortstacks in het veld en pusht met {a-Hearts}{3-Hearts}, maar loopt tegen de {a-Spades}{j-Hearts} aan van Runnar Lindepuu. Het {q-Diamonds}{7-Clubs}{9-Clubs}|{2-Spades}|{5-Hearts} board biedt geen uitkomst en Wetemans krijgt €3100,- aan prijzengeld, maar loopt wel nipt de finale tafel mis.

De eliminatie van Wetemans betekent dat een relatief korte pokerdag tot een einde is gekomen in Hinterglemm, in het prachtige Alpine Palace worden de chips geteld en gaan ze de sealbags in totdat ze daar vanmiddag om 16:00 uur weer uit worden gehaald. Dan gaan de negen finalisten namelijk beginnen aan de laatste loodjes. Er zijn maar liefst drie Nederlanders in de strijd om die eindoverwinning. Fedor Los en Marc Naalden staan er zelfs heel goed voor. Los heeft 286.700 punten en staat daarmee derde in de tussenstand. Niet ver daarachter is het dan Marc Naalden die met 251.200 punten plek vier bezet. Jan Hlobil is wat shorter en moet met 84.400 chips genoegen nemen en staat derhalve op de zevende plek, één dubbel kan er echter voor zorgen dat ook hij weer helemaal meedoet om als winnaar van tafel te stappen. Dan zal er wel afgerekend moeten worden met Mark Vos die met 548.000 punten nog altijd aan de leiding gaat en dat ook nog steeds redelijk riant doet. De Australiër doet het voortreffelijk en Oostenrijk en ziet nu in de Est Runnar Lindepuu zijn grootste concurrent, want hij staat met 391.300 punten op de tweede plaats.

Drie Nederlanders in PokerNews Cup Alpine finale 103

Voor de live rapportage, alle updates, foto's en meer informatie over dit toernooi en de finale tafel kun je terecht in de Live Reporting sectie van PokerNews, daar zullen onze reporters vanaf ongeveer 16:00 uur weer hun uiterste best doen om iedereen te voorzien van snelle en goede updates zodat je niks hoeft te missen van deze finale tafel. Een volledig overzicht van de finalisten en hun stacksizes staat hieronder.

Seat 1: Marc Naalden, Nederland – 251.200

Seat 2: Fedor Los, Nederland – 286.700

Seat 3: Simon Borg, Denemarken – 75.800

Seat 4: Salvatore Cundari, Italië – 116.800

Seat 5: Mark Vos, Australië – 548.800

Seat 6: Runnar Lindepuu, Estland – 391.300

Seat 7: Joseph Buhmann, USA – 126.300

Seat 8: Jan Hlobil, Nederland – 84.400

Seat 9: Farhad Kia, Groot-Brittannië – 74.100

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen