PokerNews Cup Alpine Main Event van start

PokerNews Cup Alpine Main Event van start 0001

Na de voorbereidende toernooien met diverse Nederlandse successen was het gisteren dan tijd voor het echte werk. In het luxueuze Alpine Palace in Hinterglemm gingen een flink aantal top pokeraars en een hoop qualifiers beginnen aan het

PokerNews Cup Alpine €1500,- Main Event

. Veel spelers kwamen net van de skipistes af of uit het mooie zwembad van het resort, want ondanks dat het grote delen van de dag sneeuwt in de Oostenrijkse Alpen zijn de omstandigheden uitstekend te noemen. Zo ook om te pokeren en we zagen een hele waslijst aan Nederlanders plaatsnemen aan de tafels. Grote namen als Marcel Lüske, Noah Boeken, Jordy Veenboer, Jorn 'Jornx' Walthaus, Marc Naalden en Sven Polarski schoven aan. Een flinke groep PokerNews forum members waaronder Arthur 'AFCArt' Stevens, Mark 'Mark018' Schouten, Joas 'Rock-City-King' Mudde, Jeroen 'Thorium' Markx en Wolfgang 'NL_OLLIE' van Breukelen.

Daarmee hebben we pas een deel van de groep dutchies gehad en in een veld van 129 deelnemers is wel duidelijk hoe overweldigend dat is. Overal namen Nederlanders naast elkaar plaats en er hing een uiterst gezellige sfeer in en rond het toernooi. Overigens was de manier waarop Van Breukelen in het toernooi kwam wel opmerkelijk. De grote PokerNews baas Tony G zag hem aan voor de winnaar van het €110,- bounty event en stelde voor hem te backen, in werkelijkheid had Jeroen Kersjes gewonnen, maar zowel Kersjes als Van Breukelen zeiden niks en zo werd de deal gesloten. Toen via Noah Boeken uiteindelijk aan het licht kwam dat Tony een fout had gemaakt, kon deze niks anders doen dan hartelijk om z'n eigen blunder lachen en hopen dat Van Breukelen een goede prestaties af zou leveren.

PokerNews Cup Alpine Main Event van start 101

Terwijl het toernooi langzaam op gang komt zien we nog meer Nederlanders in het toernooi zitten, zo nemen ook Pim van Wieringen, Nick van der Marel, Nik van den Berg, Jasper Wetemans, Richard Pols, Peter Overdijk, Marc Box, Franciscus Dekker, Fedor Los en Jan Hlobil deel. Voor de Belgen is het Kenny Hallaert die het moet doen in dit toernooi. We zien sowieso wel een flink aantal sterren aan de tafels, uiteraard is Mark Vos er weer bij, de Australiër is goed bezig deze week en hoopt ook in het Main Event goed te presteren. Ook Sandra 'The Black Mamba' Naujoks is van de partij evenals John Duthie, David Saab, Erich Kollmann, Liv Boeree en Markus Golser. Die laatste kwam overigens gisteren tot de ontdekking dat hij zijn arm gebroken had tijdens het skiën. Hij had er tijdens het high roller event van een dag eerder al last van gehad en besloot de volgende dag toch maar even langs het ziekenhuis te gaan en daar kwamen ze tot de ontdekking dat zijn arm dus gebroken was. Iets wat hem niet belette deel te nemen aan dit toernooi.

We zien een aantal Nederlanders en een Belg fantastisch van start gaan. Kenny Hallaert is de Belg en hij bust zijn buurman David Saab als hij met negen een setje flop en het er op de turn in krijgt als Saab een double belly buster heeft en een flush draw, de river pairt echter het board en Hallaert verdubbelt al snel zijn stack van 15.000 naar 30.000. Ook Jan Hlobil doet het goed, maar heeft daar weliswaar een beetje geluk bij nodig. Hij kraakt azen met zijn koningen als hij op de turn zijn set hit en zodoende sterk in het toernooi komt te zitten. Ook Marc Naalden en Nik van den Berg zijn prima van start gegaan om over Nick van der Marel maar te zwijgen. Die stampt namelijk zijn hele tafel aan en wint onder meer een pot van Sandra Naujoks en schiet als een raket door de chipcounts om zichzelf bovenaan terug te vinden. Iets wat we niet kunnen zeggen van organisator Tony G, de flamboyante Australiër kan vroeg in het toernooi zijn punten af staan aan Erich Kollmann, op een {5-Hearts}{10-Hearts}{k-Hearts} board gaat het erin als hij {k-Diamonds}{7-Diamonds} heeft. Kollmann heeft de nut flush draw met {a-Hearts}{7-Clubs}, maar het is juist zijn aas die hij hit op de turn en dat is voldoende om zijn opponent naar de rail te sturen.

PokerNews Cup Alpine Main Event van start 102

Voor Pim van Wieringen en Joas Mudde begint het toernooi een stuk minder aantrekkelijk, Mudde krijgt het er bijvoorbeeld in met koningen tegen azen en weet niet zoals Hlobil te hitten en ziet zodoende 95% van zijn punten verdwijnen. Met nog zo'n duizend punten moet hij in de achtervolging. Hij is echter in staat om in korte tijd een paar dubbels te vinden, waarvan de laatste nu met azen tegen koningen en zodoende is hij opeens helemaal niet meer zo kansloos als hij leek. Hij weet zijn stack gewoon weer uit te bouwen tot 16.000 punten en staat er weer oké voor. Aan zo'n comeback kunnen Noah Boeken, Nik van den Berg, Jeroen Markx, Jorn Walthaus en Jordy Veenboer niet beginnen. Zij zien namelijk al hun chips verdwijnen en kunnen zich gaan richten op andere bezigheden in Hinterglemm. Noah Boeken wordt al voor de dinnerbreak naar de rail gestuurd als zijn 6-4 niet genoeg is tegen de K-6 en A-8 van zijn tegenstanders op het 6-6-A-K board. Boeken mist een hele grote pot en vliegt uit het toernooi.

In het tweede level na de dinnerbreak komen dan de eliminaties sterk op gang en op een gegeven moment besluit de organisatie zelfs van negen naar acht levels terug te gaan voor de dag. Dit om nog voldoende spelers over te houden op de tweede dag van dit event. Een tweede dag die er niet komt voor Pim van Wieringen, hij loopt met vieren tegen zowel boeren als vrouwen aan, waarbij de dames in handen zijn van één van de weinige dames in het veld namelijk Liv Boeree. De vrouwen blijven staan en Boeree schakelt van Wieringen en nog een tegenstander uit en verzamelt flinkt wat extra chips. Als het einde van de dag nadert is het duidelijk dat het snel gaat qua eliminaties. Helaas verliezen we ook nog wat Nederlanders, zo weet Arthur Steven niet met koningen te winnen van aas-koning door de een vervelende aas op de river. Zuur voor de Nederlandse qualifier, maar het is niet anders. Ook van het paardje van Tony G, Wolfgang van Breukelen, is het dan voorbij, hij gooit het erin met middle pair op een {9-Hearts}{8-Clubs}{6-Clubs} flop, zijn tegenstander callt met top pair, maar op de turn hit Van Breukelen zijn aas kicker en hoeft hij dus nog maar twee outs te ontwijken. De river is echter nog een negen en Van Breukelen ziet alsnog een enorme pot aan zijn neus voorbij gaan. Richard Pols weet eveneens niet het einde van de dag te halen als hij als shortstack zijn punten in de pot gooit en ziet dat zijn tegenstander ermee aan de haal gaat.

In het laatste level gaan ook Sven Polarski en Joas Mudde nog naar de rail. Polarski is enigszins gefrustreerd als zijn tienen niet blijven staan tegen de A-J van zijn tegenstander, mede omdat zijn opponent pas hit op de river en zo Polarski naar huis stuurt. Voor Mudde komt er een einde aan een enorme comeback van 1000 chips naar 35.000 punten, als hij met boeren tegen azen aanloopt is het voorbij. Hij geeft landgenoot Nick van der Marel nog wel even mee dat hij goed zijn best moet gaan doen, want hij is degene die zijn chips heeft overgenomen en zo blijven de punten in elk geval in Nederlandse handen. Voor de winnaar van het Pot Limit Omaha event, Mark Schouten, is het dan ook op aan het einde van de dag, hij schuift {10-Hearts}{j-Hearts} all-in maar kan niet winnen van pocket zevens en haalt zo het einde van de dag niet. Desondanks kan hij natuurlijk niet ontevreden zijn met zijn optreden bij deze PokerNews Cup. De dag is dan bijna ten einde als de bekendste Nederlander uit het toernooi nog even flink wat punten verzamelt. Het is Marcel Lüske die goedlachs de hele dag door is gekomen. Grappend en grollend heeft hij de eerste dag overleefd en hij ging als een speer het toernooi door. Aan het einde van de dag lijkt het dan toch even verkeerd te gaan als hij met {a-Spades}{q-Spades} tegen de vrouwen van Marc Jacquetin aan loopt. De flop brengt echter een aas en zorgt ervoor dat Lüskes tegenstander nog maar één out heeft. Die weet hij niet te hitten en The Flying Dutchman sluit de eerste dag af met een zeer respectabele stack.

PokerNews Cup Alpine Main Event van start 103

Hij speelt namelijk 103.000 punten en staat daarmee aan de bovenkant van het veld. Hij kan echter niet tippen aan de monsterstack van Australiër Mark Vos. Dat kan echter niemand, want Vos speelt 213.200 punten en heeft meer dan tien procent van alle chips in handen en dat terwijl er nog zo'n 33 spelers in het toernooi zitten. Vos, die behalve om zijn pokerspel bekend staat om zijn bouwkunsten met chips, heeft in elk geval wat te doen, want er verrijzen alweer flinke torens voor zijn neus. Lüske bezet dus waarschijnlijk wel een plek in de top vijf en dat geldt ook voor Franciscus Dekker die met 101.500 niet veel minder heeft. Vervolgens volgt Vladislav Bakalov, maar die staat al nipt onder de ton met 99.600 in chips. De Nederlanders die eveneens de dag overleefden waren Nick van der Marel (82.500), Jan Hlobil (60.600), Marc Naalden (50.400), Jasper Wetemans (42.900) en Fedor Los (35.000). Zij gaan vanaf 14:00 uur vandaag weer verder met hun toernooi en proberen zich een weg richting de finale tafel te spelen.

PokerNews Cup Alpine Main Event van start 104

Het Main Event van de PokerNews Cup Alpine is te volgen via de Live Reporting van PokerNews.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen