Einde staatsmonopolie online poker in Frankrijk?

Einde staatsmonopolie online poker in Frankrijk? 0001

Waar eerder al Italië enkele maanden terug het online gokken legaliseerde in eigen land, heeft nu ook de Franse staat eraan moeten geloven. De Franse ministerraad krijgt eind deze maand de nieuwe wetgeving voorgelegd, waarna men binnen enkele maanden zal stemmen. Eric Woerth, de minister van Economische Zaken in Frankrijk, is van mening dat de staat de situatie rond het online gokken realistisch moest bekijken. "De staat heeft de afgelopen tijd al veel klanten verloren aan de illegale aanbieders."

De Europese Commissie heeft de afgelopen tijd druk uitgeoefend op landen, waaronder ook Nederland, om hun

staatsmonopolie

op het online gokken te beëindigen, omdat het in tegenstrijd is met het Europese Recht. In het begin van 2007 vonden de eerste gesprekken tussen de Europese Commissie en Woerth al plaats over de Franse gokmarkt. Woerth verwacht dat de nieuwe wetgeving zal ingaan op 1 januari 2010.

Woerth liet echter wel weten dat er belasting zal worden geheven over online poker en sportsbetting, naar verwachting respectievelijk zo'n 2% en 7.5%. Door deze belastingheffing probeert de Franse staat alsnog aanbieders van online gambling buiten Frankrijk te houden, het is namelijk één van de redenen dat bedrijven zich niet zouden gaan vestigen in het land.

Wanneer ons eigen land volgt is nog niet bekend, maar het lijkt erop dat er ook in Nederland een nieuwe wetgeving zou moeten komen voor het online gokken.

Tom "durrrr" Dwan over challenge: "Het is nog vroeg"

Tom "durrrr" Dwan en Patrik Antonius hebben al meer dan een week geen sessie gespeeld voor hun Heads-up Challenge, uitgezonderd de sessie die maar 34 minuten in beslag nam van vorige week. Durrrr liet weten dat dit vooral komt door de verschillende schema's die de twee hebben, en de actie die zich de afgelopen dagen afspeelt op de hogere limieten van Full Tilt Poker.

"We haven't played that much so far," liet Dwan weten. "There have been a lot of bigger stakes games which we both were interested in, so those take a little bit of precedence. Plus our schedules have been a little different."

Sinds 18 februari, de dag dat de eerste handen van de challenge werden gespeeld, hebben de twee in totaal 4178 handen gespeeld. Dat betekent dat er nog geen 10% van alle handen die de challenge bevat (50.000 handen) is gespeeld. In totaal hebben ze 13 uur tegen elkaar gespeeld en "durrrr" won daarin $140.380,-.

"So far I'm winning. Hopefully we'll get some more hands in at some point and hopefully I'll keep running good and end up even larger," zegt "durrrr", die het grootste probleem ziet in het feit dat beiden momenteel in een andere tijdszone verblijven. Ook geeft hij aan dat er nog vrij weinig te zeggen valt over hoe de challenge verloopt. "We just haven't played enough hands to tell. And there hasn't been anything that interesting yet."

Wanneer de challenge weer wordt hervat was ook voor Tom "durrrr" Dwan niet bekend.

LEES MEER

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook