Constant Rijkenberg naar finale tafel European Poker Tour San Remo

Constant Rijkenberg naar finale tafel European Poker Tour San Remo 0001

Bij het European Poker Tour toernooi in San Remo is

Constant 'EncroyableC' Rijkenberg

doorgedrongen tot de finale tafel. De jonge Amsterdammer liet ook op dag vier zien dat hij prima kan kaarten en plaatste zich in Italië voor de laatste acht. Vanaf 14:00 uur vanmiddag zal de 20-jarige pokeraar weer aan de bak moeten en kan hij proberen bij zijn debuut direct zijn eerste titel in de wacht te slepen. De vraag is natuurlijk hoe ver Rijkenberg het kan schoppen, met zijn speelstijl van de afgelopen dagen weten we helemaal niks zeker, behalve dat hij de confrontatie met zijn tegenstanders niet uit de weg zal gaan. Dat was ook gisteren op de vierde dag het geval, waar Rijkenberg verre weg de actiefste speler was van het veld.

De dag begon gisteren met nog 32 spelers, waarvan de Amsterdammer de enige Nederlander was. Lang in dit toernooi ging men er vanuit dat Vedat Akdemir ook een landgenoot was, maar de beste man blijkt afkomstig uit België. Desondanks kreeg hij ook de volle support van de Nederlanders die in San Remo aanwezig waren. Naast Akdemir was er trouwens nog een tweede Vlaming die zich bij de laatste 32 had gespeeld, te weten Pierre Neuville. Wereldwijd ging echter de meeste aandacht uit naar Constant Rijkenberg, hij was het die de camera's op zich gericht zag. Dit vanwege zijn spel en zijn presentatie aan de televisie tafel en de kijkers werden in elk geval beloond met wat actie. In het begin was die actie echter niet in het voordeel van de Nederlander, hij verliest in de eerste vijf handen gelijk het grootste gedeelte van zijn chips. Eerst moet hij afleggen op een 3-bet en vervolgens als hij zelf reraiset, maakt Gustav Sundell de 4-bet all-in waarop Rijkenberg aflegt. Dan is de schade echter nog beperkt, maar een paar handen later tegen Rasmus Akerblom gaat het goed mis. De jonge Nederlander opent met een raise naar 23.000 in het 5000/10.000 – 1000 level en het is zijn buurman Akerblom die reraiset naar 76.000 punten. De Nederlander is niet bang en maakt er direct 223.000 punten van en zijn Zweedse opponent gaat in de tank. Na even nadenken stampt deze echter zijn hele stack naar het midden en Rijkenberg snapcallt.

Het is de {a-Diamonds}{k-Diamonds} van de Nederlander die een coinflip moet zien te winnen tegen de {9-Diamonds}{9-Clubs} van Rasmus Akerblom. De flop geeft Rijkenberg direct een hele sloot outs extra als er {5-Diamonds}{2-Diamonds}{j-Spades} valt. De turn is echter geen hulp met de {8-Clubs} en als de river met de {j-Hearts} ook een blank is kan Rijkenberg zijn punten uit gaan tellen. Hij valt van ruim acht ton terug naar 261.000 punten en is plots één van de kleinere stacks aan tafel. Even later klimt de Nederlander met een gelukje alweer op in de chipcounts. Dit keer is hij all-in met pocket vieren tegen de {q-Spades}{q-Diamonds} van Doron Tourgman. De Duitser ziet echter dat de beste hand deze keer geen stand kan houden, want op de flop verschijnt er {a-Hearts}{4-Clubs}{2-Spades} en Rijkenberg hit zijn zet en dat behoedt hem van uitschakeling. Hij komt weer terug in het toernooi op deze manier en lijkt de weg naar boven gevonden te hebben. Dat geldt niet voor Vedat Akdemir die een grote pot verliest aan één van zijn tegenstanders en langzaam ziet dat zijn toernooi aan een zijden draadje komt te hangen. Voor enkele spelers is dat draadje dan al geknapt. Zo zijn er al een man of vijf naar de rail gestuurd.

Vedat Akdemir kan niet net als Rijkenberg een comeback maken en ziet dat zijn {8-Clubs}{8-Hearts} niet genoeg zijn om hem in leven te houden tegen de pocket negens van William Reynolds. De jonge Amerikaan wint de hand en gooit de sympathieke Belg uit het toernooi op de 27e plaats voor €21.700,-. Als er bij de laatste 24 dan een tafel opgebroken wordt en we met drie tafels verder spelen is het Constant Rijkenberg die weer helemaal terug in de race is. Na wat verloren potjes is hij weer teruggezakt tot zo'n vier ton, maar in deel twee van zijn battle tegen Rasmus Akerblom trekt hij de stand gelijk. Met pocket negens dubbelt hij tegen de {a-Hearts}{k-Spades} van de Zweed, een situatie die aan het begin van de dag dus in zijn nadeel uitviel. Daarmee komt de Nederlander weer terug op de stack waarmee hij ongeveer de dag begon en kan zijn betere stampwerk weer gaan beginnen. Dat lukt als hij een goede call maakt met {k-Spades}{q-Spades} tegen Malte Strothmann. De Duitser heeft onze landgenoot gereraisd door all-in te gaan met {j-Hearts}{10-Diamonds}, maar Rijkenberg voelt de situatie goed aan. Hij callt en wint de pot, daarmee gaat opnieuw een tegenstander naar de rail en is de Nederlander met bijna anderhalf miljoen punten de chipleader in het toernooi.

Daarbij blijft het echter niet, na een push van shortstack Massimiliano Trifoglio roept Rijkenberg vanuit de big blind dat hij wel een gokje wil wagen met zijn {k-Diamonds}{7-Diamonds}. Hij kijkt tegen de {a-Spades}{8-Diamonds} van de Italiaan aan, maar Rijkenberg hit op de river zijn flush en schakelt weer een tegenstander uit en voegt weer enkele punten aan zijn totaal toe. Daarmee komen we aan bij de laatste twee tafels en met zestien spelers nog in het toernooi staat de Amsterdammer dan tweede in chips achter Gustav Sundell. Dat is een prima uitgangssituatie, maar onze jonge landgenoot is nog niet klaar met stampen. Na de dinnerbreak ziet hij dat het veld al is uitgedund tot twaalf spelers en dat één van zijn gevaarlijkste tegenstanders, Sami 'LarsLuzak' Kelopuro, het veld heeft moeten verlaten. Rijkenberg voelt de bubbel van de finale tafel naderen en voert de druk nog wat op. Hij stampt flink door en staat op een gegeven moment op bijna 2,5 miljoen punten. Dat is het punt waarop we bij de laatste negen spelers aan zijn gekomen en de laatste twee tafels samengevoegd worden. Met negen man wordt dan nog doorgespeeld om te bepalen, welke acht er officieel aan de finale tafel komen. De laatste Belg in het toernooi Pierre Neuville is helaas favoriet om als negende te eindigen, want hij komt met verreweg de kleinste stack aan de TV-tafel zitten.

Bij die laatste negen wordt dan de grootste pot van het toernooi gespeeld en helaas zit Constant Rijkenberg aan het verkeerde eind van die pot. Hij speelt tegen Dragan Galic die al enkele dagen chipleader is in het toernooi en er nu ook nog prima voorstaat. Na een pre-flop raise van de Nederlander en een call van zijn opponent zien de twee een {6-Diamonds}{q-Diamonds}{10-Hearts} flop. Galic frontbet 110.000 punten, maar Rijkenberg lijkt niet onder de indruk en raiset naar 300.000. De Kroaat callt, waarna de {2-Hearts} valt op de turn, de Nederlander zet door en bet nu 400.000 punten en wederom volgt er een snelle call. De river is de {6-Clubs} en na een check van Galic zet Rijkenberg andermaal en deze keer gaat er een half miljoen in de pot. Zijn tegenstander gaat in de denktank en besluit na lang denken te callen met {q-Hearts}{8-Hearts}. Het blijkt een geweldige call, want Rijkenberg zit op een bluf en muckt direct zijn hand. Zodoende wint Galic een 2,6 miljoen punten tellende pot en zakt Rijkenberg af tot een miljoen chips. Dat blijkt echter wel voldoende om de finale tafel te halen. Het is inderdaad onze Belgische vriend Pierre Neuville die op plaats negen eindigt. Eenmaal weet hij zijn kleine stack nog te verdubbelen, maar een tweede poging met {k-Clubs}{10-Spades} gaat mis. Hij loopt tegen de {q-Clubs}{q-Spades} van Gustav Sundell aan en de vrouwen houden stand. De Belg wordt dus negende voor €78.800,- en met Constant Rijkenberg zit er een Nederlander aan de finale tafel.

Ondanks zijn verlies in het laatste level van de dag staat onze landgenoot er nog redelijk voor. Hij vangt de finale aan op seat zes met 932.000 punten en dat is de vierde stack van de acht overgebleven spelers. Dragan Galic is de chipleader met 3.098.000 punten en hij krijgt concurrentie van Gustav Sundell en William Reynolds met respectievelijk 2.625.000 en 2.531.000 punten. We moeten Rijkenberg echter niet uitvlakken, want met zijn speelstijl kan hij binnen een paar minuten weer helemaal bovenaan staan. Heel pokerend Nederland kijkt dus uit naar deze eindstrijd, die via de webcast live te volgen zal zijn op PokerNews.nl. Vanaf een uur of twee is op de frontpage deze uitzending te volgen. Jordy Veenboer zal samen met een gastcommentatoren de beelden van commentaar voorzien en ook zij kijken reikhalzend uit naar de prestaties van Rijkenberg in deze eindstrijd.

Eugene Katchalov leidt laatste 24 bij WPT Championship

Bij het World Poker Tour Championship in Las Vegas is men nog niet zover dat de finale tafel is bereikt. In het Bellagio zijn na vier dagen kaarten nog 24 spelers overgebleven en het is Eugene Katchalov die de ranglijst aanvoert. Met 4.290.000 punten heeft hij afstand genomen van zijn concurrenten. De vierde dag was er eentje waarbij relatief veel slachtoffers vielen en er steeds meer tekening in de strijd komt. Bovendien bereikten de spelers het geld, want de top vijftig in dit toernooi was verzekerd van een flinke prijs. Dat is echter logisch met een buy-in van $25.000,-. Voor Sammy Farha was er geen cash in dit toernooi, hij begon de dag al als supershortstack en wist uiteindelijk geen potten te breken, hij was de eerste in een rijtje van grote namen die het veld moesten verlaten.

Na Farha was het namelijk de beurt aan Kathy Liebert, Chad Batista, Michael DeMichele en Mike Matusow om het veld te verlaten en daarmee kwam het geld voor de rest van de spelers wel heel dichtbij. Ook Team PokerStars Friend en voormalig tennisprof Boris Becker kon het geld al bijna ruiken. Hij is echter wel één van de kleine stacks die het risico had om te bubbelen, maar een dubbel met koningen tegen de {a-Spades}{k-Spades} van Steve Billirakis geven hem weer wat ruimte en het blijkt uiteindelijk voldoende om het geld te halen. Een echte bubble periode komt er niet, want aan verschillende tafels vliegen twee spelers tegelijk uit het toernooi zodat we van 52 direct naar 50 overgebleven spelers gaan en iedereen dan in het geld zit. Ron Levi en John Martin lopen het geld van tenminste $32.685,- mis en eindigen op de 52e en 51e positie.

In het eerste pay-out level zien we dan David Benyamine als grootste naam het veld verlaten op de 45e plaats, ook voor David Singer zien we het bedrag van $32.685,- klaarliggen als hij op positie 41 eindigt. Daarna gaan we omhoog naar $40.855,- en zien we weer een heel rijtje exits. Mark Seif en Liv Boeree zijn enkele slachtoffers net als Steve Sung en Phil Ivey. Die laatste verliest met zijn {a-Clubs}{k-Hearts} van de {a-Spades}{9-Clubs} van Scotty Nguyen. De flop brengt direct een negen en die zorgt ervoor dat Ivey het veld moet verlaten en Nguyen kostbare punten toevoegt aan zijn toch al flinke stack. Barny Boatman ziet dan dat hij zich gewonnen moet geven ten opzichte van zijn broer Ross. Die zit nog in het toernooi als Barny op plek 33 naar de rail gestuurd wordt. Voor Chris Ferguson is het einde van de dag ook net te hoog gegrepen. 'Jesus' verliest een coinflip met {q-Spades}{9-Spades} tegen de pocket drieën van Eric Liu en hij moet genoegen nemen met de 29e plaats in dit toernooi.

Verrassend is dan de exit van Steve Billirakis op plaats 26, hij was namelijk de chipleader bij aanvang van deze dag. Dat bleek echter geen garantie voor een goede vierde dag. Hij verliest langzaam maar zeker al zijn punten, zijn laatste chips gaan erin met {j-Hearts}{j-Spades} en hij krijgt een call van Christian Harder. Op dat moment besluit Scotty Nguyen zijn {a-Clubs}{k-Clubs} face-up te folden en dat is slecht nieuws voor Harder die ook {a-Hearts}{k-Spades} opent. Desondanks hit hij wel een aas op de flop en zit het toernooi voor Billirakis er op. Als Hyon Kim dan ook nog uitgeschakeld wordt komt de dag tot een einde en kan de balans opgemaakt worden. Die is zoals gezegd in het voordeel van Katchalov die dus het veld aanvoert met zijn 4.290.000 punten. De tweede plek in de chipcount is voor Christiaan Harder die na de uitschakeling van Billirakis 3.083.000 punten speelt. Op positie drie vinden we Yevgeniy Timoshenko terug met 2.613.000. Verder zien we nog flink wat interessante namen terug die vandaag weer verder gaan kaarten in de richting van deze prestigieuze titel. Onder andere Scotty Nguyen, Freddy Deeb, Ross Boatman, Jeff Madse, Bertrand 'ElkY' Grospellier, Eric Liu, Jennifer Harman en Nick Binger zitten nog in het toernooi. Genoeg spelers om mooie pokeractie van te verwachten in de komende dagen dus.

Karl 'discomonkey' Fenton wint PKR Live II

De tweede editie van PKR Live werd afgelopen week gehouden in Londen. In de Loose Cannon poker club kwamen 150 spelers van de online pokersite bijeen om hun pokerkunsten te betwisten in een live toernooi. Onder hen waren een aantal Nederlanders die moesten proberen zich te manifesteren in de drie toernooi die werden gehouden. Naar verluid kwamen de spelers terecht in één van de gezelligste toernooien uit het pokercircuit. In een ontspannen sfeer begonnen de deelnemers op vrijdag met een $100,- event als opwarmertje.

De zege in dit toernooi ging naar de speler achter de nickname mockjock. Zijn overwinning in dit event was goed voor $3750,-. Daarvoor rekende hij in de heads-up af met kaliFProD die nog $2325,- in ontvangst mocht nemen. De derde prijs van $1650,- ging naar discomonkey, maar voor hem was het pas echt een opwarmertje. In het weekend bleek Karl Fenton, de speler achter deze nickname, de sterkste in het Main Event van $500,-. Het toernooi met een $75.000,- prijzenpot werd een prooi voor de 23-jarige Engelsman. Hij versloeg zijn vriend en online rivaal Simon 'tigerwing' Wing in de laatste hand van het toernooi. De Q-10 van Fenton hitte een vrouw op het board en versloeg daarmee die A-9 van Wing. Derhalve was het discomonkey die de $20.000,- eerste prijs opstreek en zag dat Simon Wing genoegen moest nemen met $12.000,- voor plaats twee. De derde prijs was er voor AnnDav en die bedroeg $8500,-.

De kersverse winnaar sprak direct vol lof over zijn tegenstanders en het hele event. Hij had het toernooi ervaren als één van zijn mooiste en leukste weekenden uit zijn leven. Bovendien vond hij dat het poker van een hoog niveau was geweest en de sfeer in de groep pokeraars uitstekend was. Met de winst van Fenton was er echter nog geen eind gekomen aan de toernooien in de Loose Cannon club, want als afsluiting stond er nog een $15.000,- freeroll op het programma. Alle 150 spelers verzamelden zich nog één keer aan de pokertafels en het was Ray 'Callmebabe' O'Mahoney die met de overwinning aan de haal ging. Dat was direct een opsteker voor Team PKR, want O'Mahoney is met Andrew 'golfpro699' Teng tegenwoordig lid van Team PKR. Het team kwam tijdens deze PKR Live voor het eerst in actie en één van de twee pro's kon direct een zege laten aantekenen. Zijn winst in de freeroll was goed voor $2000,-, maar belangrijker was het vertrouwen in de kwaliteiten van de Team PKR Pro's.

Met de freeroll kwam een einde aan een tweede weekend met live toernooien van PKR. De reacties van de deelnemers waren overwegend zeer positief en 3D pokerroom is dan ook van plan om op korte termijn in een nieuw PKR Live event te organiseren.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen