EPT Monte Carlo dagboek - Jongensboek vol sterke verhalen

EPT Monte Carlo dagboek - Jongensboek vol sterke verhalen 0001

Een keurige Franse meneer komt op een zilveren dienblad mijn cola brengen. Het glas vol ijs, een citroentje op de rand en de cola ademt de bovenkant van het flesje mat. "Voila monsieur!" zegt de bediende terwijl hij het glas vol schenkt. Hoewel ik een natuurlijke aversie heb tegen alles wat Frans is, kan deze man rekenen op mijn sympathie vandaag.

Ik geef de man een briefje van vijf euro en wenk hem dat hij het wisselgeld mag houden. Dat blijkt 50 cent te zijn, 'heeft hij toch maar weer verdiend' denk ik bij mezelf. Ik zit aan een tafeltje op een klein pleintje wat uitkijkt over een prachtig aangelegde tuin met kleine watervalletjes, heel veel groen en enkele kleine meertjes. Daarachter de azuurblauwe zee die aan de linkerkant ruimte biedt aan enkele jachten die groter zijn dan de veerponten op 't IJ. Het is het pleintje van Monte Carlo Bay Hotel en Resorts dat deze week onderdak biedt aan de grote finale van de PokerStars European Poker Tour. Naast me zit Patrik Antonius die ook eventjes rust nodig had na het aanhoren van het geriffel van chips voor uren. Nonchalant hebben we het over Monte Carlo, het toernooi van vorige week in San Remo en over de aankomende World Series. Ik doe alsof het de natuurlijkste zaak van de wereld is maar stiekem voel ik me de rijkste man ter wereld.

Plots komt er een stevig briesje langs dat een welkome afwisseling vormt op het tot dan toe hete weer. Het blijkt een helikopter te zijn die enkele meters verderop vanaf het hotel vertrekt. Ik doe alsof het doodgewoon is en gun de opstijgende helikopter geen blik waardig: alsof ik onder de indruk zou zijn van een helikopter ofzo…

EPT Monte Carlo dagboek - Jongensboek vol sterke verhalen 101

Normaal gesproken zou hier het gedeelte beschreven worden waar ik wakker schrik uit mijn mooie droom en met bevochtigde onderkleding weer probeer in slaap te komen. Niets is minder waar want Monte Carlo is, zoals beschreven, werkelijk waar fenomenaal. Het is prijzig, dat zeker maar wat je er aan setting bij krijgt is met geen creditcard te betalen. Een tosti kost 14 euro, een kippetje als avondmaal mag het 3-voudige daarvan kosten maar aangezien ik rood kan staan is er geen vuiltje aan de lucht.

Als ik dit schrijf is zojuist het mediatoernooi afgelopen. PokerStars organiseerde voor alle geaccrediteerde media een freeroll in de grote zaal met vaste dealers en 1000 euro in de prijzenpot. Helaas werd ik al vrij snel gecoolered toen ik met {k-Spades}{7-Spades} tegen azen op liep. Ik raise pre-flop (lijkt me standaard) naar 150 en krijg een reraise naar 300 om mijn oren. Het is opmerkelijk hoe slecht de pers is en dus call ik om hem op de flop te outplayen. De 10 hoge flop gaat echter check/check en dus bet ik de turn en river. Coolertown is coming want mijn valuebet met koning hoog op de river wordt betaald maar het bleek dat ik aan het bluffen was want hij had azen. Daar ging mijn mediatoernooi, 20 euro aan last longer bets en een vrijkaartje voor gratis drank de gehele avond want Team PokerStars Pro Dennis Phillips kocht de hele tafel om met drank. Die laatste is trouwens één van de aardigste gasten die je zal tegen komen tijdens live toernooien. Hij kocht een dure fles wijn en bier voor iedereen en maakte er een gezellige avond van.

Nou ja, tijdens het mediatoernooi dus net zoveel geluk als tijdens de geïmproviseerde 5 euro rebuy die we afgelopen week hadden in het hotel. Daar speelden Dimitri Tholen, Constant Rijkenberg en een vriend van hem, Johan van Til en ondergetekende een no-blind increase toernooi dat aantoont dat poker niet altijd een skillgame is want ook daar heb ik geen cent kunnen verdienen.

EPT Monte Carlo dagboek - Jongensboek vol sterke verhalen 102

Over het toernooi kunnen we duidelijk zijn: de structuur, ambiance, niveau van de dealers, aankleding en alles verder er omheen is super. Dit is zonder twijfel het beste toernooi dat je kan spelen op Europees grondgebied. Helaas werd het geen lange dag voor Thierry van den Berg die al vroeg het toernooi moest verlaten. Het keurige pak dat hij zich had laten aanmeten bracht niet de nodige karma punten want hij verloor vrouwen van aas/koning en een keer van aas/vrouw en dus was het al snel over en uit voor Thierry. Ook Lex Veldhuis kon zijn vriendin Evelyn Ng aan de rail vergezellen na een enorme pot waarin zijn flush op liep tegen een hogere flush.

Maar gelukkig hebben we nog wel wat Nederlanders over voor dag 2. Onder andere Johan van Til met 26.900 chips, Noah Boeken met 37.900 chips en Marcel Lüske met 13.500 chips zien we vandaag terug. Chipleader der Nederlanders is niemand minder dan voormalig PokerKampioen van Nederland Pieter de Korver met 104.700. Sander Berndsen volgt met 90.700.

Om 12:00 gaan we van start met dag 2 van de PokerStars European Poker Tour. 75 minuten levels en nog 530 spelers in de running voor het hoofdaandeel van de 9.3 miljoen prijzenpot. Volg het allemaal in de Live Reporting!

EPT Monte Carlo dagboek - Jongensboek vol sterke verhalen 103

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen