De week van PokerNews – Gekkenhuis in San Remo

De week van PokerNews – Gekkenhuis in San Remo 0001

Afgelopen weken zijn nu al legendarisch te noemen. PokerNews gaat naar de PokerStars European Poker Tour in San Remo en om daar te komen pakken we het vliegtuig naar Nice.

Niet geheel toevallig zitten er veel bekenden in het vliegtuig – de dag dat wij aan zouden komen is namelijk één dag voor het begin van het toernooi. En dus vol beladen met pokerspelers stijgen we op vanaf Schiphol airport. Als we ongeveer op de helft zijn gaat het piepje van de intercom. De stand-up comedyshow van Najib Amhali schiet door mijn hoofd. "This is your captain speaking, we have a minor problem but it's not too minor to fly to Nice so we are turning around". Iets van die strekking in ieder geval en we keren om, terug naar Schiphol.

De stewardessen blijven glimlachen maar mijn hart bonst in mijn keel. Schijnbeweging naar links en schijnbeweging naar rechts, het vliegtuig heeft er niet super veel zin in en binnen de kortste keren vliegen we zo laag dat we gebouwen herkennen en mensen op straat kunnen zien lopen.

De week van PokerNews – Gekkenhuis in San Remo 101

Collega Remko Rinkema ziet er wel de lol van in "hé dat is Zeeland, en dat is…" als ik stoïcijns voor me uit blijf kijken snapt hij de boodschap. Af en toe durf ik te gluren en zie ik details van het landschap die ik nooit eerder zag vanuit een vliegtuig terwijl we nog niet eens in de buurt zijn van Schiphol. Beelden van het vliegtuig dat onlangs in een weiland parkeerde schieten door mijn hoofd en ik herinner me nog een ooggetuige die destijds nog opmerkte "ik vond hem al zo laag vliegen".

Terwijl Paul Berende voor me zijn wachtwoorden van zijn pokeraccounts aan het door sms'en is voor het geval er iets heel ergs gaat gebeuren sla ik een kruisje of drie. Miguel Magan Tier is minder onder de indruk en komt doodleuk een babbeltje maken terwijl hij door het gangpad loopt van het vliegtuig alsof hij een volleerd zeeman is. Ook Ton Kleynen zit er nog vrolijk bij terwijl ik enkele oudere dames toch ook wel wat zenuwachtig zie worden. "Gelukkig – ik ben niet alleen" denk ik nog. Iedereen moet plots naar het toilet zo blijkt en ook ik voel de nijging om daar eens mijn zonden te gaan overdenken voordat het uur nul slaat.

Gelukkig loopt het goed af, we landen veilig en binnen een half uur zijn we weer in de lucht om alsnog naar Nice te gaan. Ander vliegtuig, zelfde type, lekker gevoel.

We komen deze keer veilig aan en verkennen direct de stad. Het verkennen van een stad is in PokerNews termen echter te omschrijven als het opzoeken van een bar waar koud bier geschonken wordt en gelukkig vonden we zo'n gelegenheid snel. Niet veel later vergezelt Johan van Til en een vriend van hem ons om samen de gouden rakkers soldaat te maken. Een biertje drinken wordt al gauw omgezet naar ongecontroleerd zuipen en als we het barretje verlaten om een hapje te eten wankelt het tafeltje van de vele bierglazen die we achter laten.

Na het eten gaan we maar eens naar de welkomstparty van organisator PokerStars. Die hanteren het concept 'open bar' wat niet inhoudt dat je zelf je drank mag inschenken maar wel dat er geen limieten zijn wat betreft consumptie – en dat vrij van betaling. Terwijl de lokale streetdance vereniging binnen zijn dansjes doet zit het merendeel van de pokerspelers buiten te chillen zogezegd. De telefoon gaat nadat ik zie dat ik al enkele sms'jes en gesprekken gemist heb. "Constant Rijkenberg belt" leest mijn display en ik doe alle moeite om hem te verstaan maar kom er niet uit. Stevige muziek en een overmaat aan alcoholische versnaperingen eisen hun tol en als ik uit het gemurmel de vraag "waar is die Stars Party" ontwaar, kom ik tot de conclusie dat ik eigenlijk geen idee heb waar ik ben. Geen adres, geen naam van de bar, geen idee zogezegd. De boodschap komt bot aan maar is oprecht: ik kan je niet verder helpen Constant.

Constant zullen we niet meer zien die avond en hoe we in het hotel terug zijn gekomen is tot op de dag van vandaag ook nog onbekend. Het hotel is ook weer een pareltje – slechts nonnen en 70 plussers schijnen Villa Sapienza tot hun favorieten te rekenen. De bedden zijn echter prima dus geen reden tot klagen verder.

De week van PokerNews – Gekkenhuis in San Remo 102

We maken ons op voor een week poker die PokerNews nog nooit gezien heeft. 52 Nederlanders verschijnen aan de start van de EPT en hoewel we ze niet allemaal kennen aan het begin van de week is dat op het einde wel anders. Grote namen vallen, onbekenden doen het soms goed en ook PokerNews' eigen Lex Veldhuis blijft punten verzamelen. Maar het is bekend hoe het verhaal zich zal ontwikkelen. Het bijdehandste forumlid van geheel PokerNews blijft maar mensen uitschakelen, chips winnen en de mond wordt er niet kleiner op. Constant heeft geen angst, geen blad voor de mond, is niet bang om een show te maken en hij heeft het aan de stok met evenveel mensen als waar hij vrienden mee maakt die week. Iedere break de laatste dagen staat hij zijn fans te woord via onze camera en we zien de ster rijzen waar we bijstaan.

Hij lijkt niets verkeerd te kunnen doen en blijft maar winnen. PokerNews was nog nooit zo dicht in haar live reporting betrokken bij een toernooi. De site stroomt vol, servers puffen en crashen en het forum loopt vast. De drukste dag in haar geschiedenis en het is de 20 jarige EncroyableC die alles op zijn geweten heeft. In de moderatorgroep gaan stemmen op die hem willen bannen voor het laten vastlopen van het forum maar zo ver zal het niet komen.

Constant sloopt de finaletafel werkelijk waar en wij staan er naast. Wij zijn aan het draaien als hij een grote pot verliest en het niet meer ziet zitten, wij zijn erbij als hij een straat flopt met de mindere hand, wij zeggen 'kop op' als het iets minder gaat en wij geven de high-five als hij nog een keer het kunstje van de geflopte straat herhaalt.

De week van PokerNews – Gekkenhuis in San Remo 103

Uiteindelijk, zoals iedereen weet, wint hij de EPT San Remo en nadat hij als eerste de PokerStars camera zelf te woord moet staan zijn wij de eerste die hem interviewen. Nog diezelfde avond gaan we aan de slag met het filmpje, de foto's en het nieuwsbericht. Als we klaar zijn staat er weer alcohol te wachten gelukkig.

Met drie uur slaap nemen Dimitri en ondergetekende het vliegtuig terug naar Nederland om maandag weer terug naar Nice te gaan voor de PokerStars European Poker Tour van Monaco. Remko blijft daar om samen met Johan van Til in Monte Carlo te ontspannen en online te spelen. Wij pakken dus de fokker cityhopper om na een korte vlucht weer te landen op Schiphol. Beetje turbulentie onderweg, een landing die het zweet weer deed uitbreken en een krijsende baby achter me gedurende de gehele vlucht maken het plaatje compleet. San Remo was fantastisch, maandag naar Monaco – hopelijk kan die trip deze evenaren.

Volgende week weer resultaten van de Nederlanders en de favoriete blog en foto van de week. Stuur je online resultaten naar [email protected]

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen