EPT San Remo 2009 dag 1B - Luske, Thierry en RaSZi door naar dag 2

EPT San Remo 2009 dag 1B - Luske, Thierry en RaSZi door naar dag 2 0001

Die tweede startdag van de

EPT San Remo 2009

begint, zoals we van veel grote toernooien gewend zijn, een half uurtje te laat, maar daar zijn zeker wat redenen voor. Deze EPT is namelijk na dag 1B de op één na grootste uit de geschiedenis van de European Poker Tour. De dag is volledig uitverkocht met zeshonderd spelers en dat brengt het totaal aantal deelnemers op 1178, waarmee het toernooi zich qua aantal deelnemers nestelt tussen de twee EPT edities van het PokerStars Caribbean Adventure. Een enorm toernooi dus, maar toch bepaalt de loting dat Patrik Antonius wel een heel aparte tegenstander heeft, of eigenlijk moeten we zeggen tegenstandster. De Fin zit namelijk aan tafel bij zijn vrouw Maya en dat is een unicum op de EPT.

Bij ons gaat de aandacht echter al snel weer uit naar de Nederlanders, want daar staat een rijtje grote namen te trappelen om te gaan kaarten. Als je de namen leest van Marcel Lüske, Noah Boeken, Lex Veldhuis, Steven van Zadelhoff, Joep van den Bijgaart, Daan Ruiter, Joris Jaspers, Thierry van den Berg, etc. etc. dan weet je direct dat er een toptoernooi aan de gang is en dan hebben we slechts een kleine greep gedaan uit de verzameling Nederlandse spelers. Zo zijn bijvoorbeeld ook Miguel Magan Tier, Daan Slütter, Ad Schaap, Bart Spijkers, Raul Refos, Koen de Bakker, Wim Emo, Marcel Buissink, Mathijs Geesing, Edward Nooij, Jean-Phillipe Schoonbrood, Tomas de Hoog en Edwin de Jong Hans Ritburg en Edwin Tournier van de partij. Zelfs dan moeten we nog een flinke slag om de arm houden dat we enkele mannen vergeten zijn, maar in alle drukte rond deze EPT is af en toe het overzicht een beetje kwijt.

Wat we in elk geval wel weten is dat Bart Spijkers een weinig florissant toernooi kent. Hij is één van de eerste deelnemers die de pokertafels in San Remo alweer kan verlaten. Met A-5 bluft hij all-in op een 10-10-Q-6 board, maar zijn Amerikaanse opponent gaat niet uit de weg met zijn pocket koningen en wint de hand als de river een derde tien brengt. Een kort optreden van Spijkers dus in San Remo. Voor de één begint het toernooi dramatisch, terwijl de ander uit de startblokken vliegt. Zo kent Noah Boeken bijvoorbeeld een prima start, maar kan hij deze positieve run niet doorzetten. Hij raakt short en strandt dan met A-Q tegen de A-K van één van zijn tegenstanders. Lex Veldhuis vindt echter wel een stijgende lijn en nadat hij is opgewarmd komt RaSZi echt op stoom. Hij stapelt in de eerste uren chip na chip op en sleept een flink aantal grote potten naar zich toe. Het resulteert in een prima stack aan het eind van de dag, de officiële lijst geeft aan dat hij met 46.400 punten terug mag komen op de tweede dag.

Daar zal hij in elk geval Hans Ritburg en Marcel Buissink niet tegen komen, voor de eerste is toppair niet genoeg als hij tegen een set tienen aanloopt, terwijl Buissink het grootste deel van stack juist met een set tienen verliest. Zijn opponent speelt namelijk topset koningen en Buissink blijft zeer short achter en vliegt even later uit het toernooi. Zijn naamgenoot Marcel Lüske doet het stukken beter, hij laat zich van zijn beste kant zien en bluft een tegenstander uit grote pot, als deze zijn aas-hoog flushdraw aflegt op een paired board, waarbij de Nederlander slechts koning-hoog heeft. Onder meer deze hand zorgt ervoor dat Marcel Lüske boven average staat aan het einde van de dag. Hij gaat met 26.900 punten door naar de tweede dag die vandaag gespeeld wordt. Het was overigens even zoeken naar de chipcount van The Flying Dutchman, want in PokerStars listing staat hij per abuis als Deen te boek.

In een kort tijdbestek gaat het dan behoorlijk mis in het Nederlandse kamp, terwijl Lex Veldhuis als gezegd rustig doorstampt, zijn het Daan Ruiter, Joris Jaspers, Tomas de Hoog en Edward Nooij die de andere kant van de medaille meemaken. Zij vliegen allen vlak voor de dinnerbreak uit het toernooi en plots hebben we een stuk minder landgenoten in actie. Waar het gisteren voortreffelijk ging met de dutchies, is het vandaag zoeken naar positieve berichten, slechts een enkeling is echt lekker bezig. Als dan echter Lars Kurstjens, Albert Vogel, Steven van Zadelhoff en Miguel Magan Tier naar de rail gaan, horen we plots zo'n geluid. Thierry van den Berg is lekker bezig, de man uit Almere speelt zich met kleine potjes naar een steeds gotere stack en lijkt onderweg om met een comfortabele stack de dag af te sluiten. Uiteindelijk komt hij uit op 32.000 punten, een prima stack om vandaag mee verder te kaarten.

Hij is daarmee één van de negen Nederlanders die dag overleeft, naast Veldhuis, Lüske en dus Van den Berg zijn er nog zes namen die we aan het lijstje voor dag twee mogen toevoegen. Mathijs Geesing heeft het goed gedaan op de eerste dag en staat vlak boven Van den Berg met 32.300 punten. Raoul Refos mag dag twee eveneens beginnen met een stack die boven average ligt, want hij komt met 27.500 punten terug op maandag. De andere overlevenden moeten het allen met een beduidend kleinere stack doen, de stapel chips van Edwin Tournier is nog enigszins een speelbaar aantal punten. Hij begint met 14.000 chips aan het 400/800 – 100 level van vanmiddag. Koen de Bakker zal nog sneller in actie moeten schieten met 11.600 punten en voor Daan Slütter wordt de situatie penibel. Hij heeft met 8.900 punten nog elf big blinds over. Daarmee blijft hij wel Remko van den Bogaard voor die met 4700 punten bij de allershortste stacks hoort. Daarmee sluit hij de rij van zo'n 23 Nederlanders naar het zich laat aanzien. Mogelijk dat er door wat geschuif met nationaliteiten er eentje tussendoor is geglipt, maar dat zal dan snel genoeg te zien zijn in de Live Reporting.

In de Live Reporting sectie is namelijk ook vandaag weer alle actie uit het toernooi te volgen. Vanaf 14:00 uur worden de 470 overgebleven spelers in de gaten gehouden door Frank 'Webjoker' Op de Woerd, Dimitri 'Scriptdude' Tholen en Remko 'Happy_Freaked' Rinkema. Zij zullen een ieder op de hoogte houden van de situaties aan de tafels en daarbij natuurlijk ruimschoots aandacht schenken aan de Nederlandse troeven in het toernooi. Naar verwachting wordt er op dag 1B een zestal levels gespeeld die allen een uur zullen duren.

Dominik Nitsche wint LAPT finale, Alfons Fenijn achtste

Terwijl de EPT in San Remo in gang werd gezet, waren de kaarten in Argentinië al een tijdje in de lucht. Daar werd sinds vrijdag gespeeld om de laatste Latin American Poker Tour titel van het seizoen. In Mar del Plata kwamen 291 spelers op het toernooi af onder wie enkele Nederlanders. Twee van hen wisten zelfs het geld te halen, Pat van Dijk eindigde op plaats achttien voor $17.640,-. Alfons Fenijn deed het echter nog beter en haalde bij het event in Argentinië de finale tafel. Bij de laatste negen ging hij op zondag een gooi doen naar een eerste prijs van $381.030,-. Dat was op voorhand echter wel een moeilijke. Fenijn kwam namelijk de finale binnen als absolute shortstack met slechts 65.000 punten. Daarmee stonden alle overige finalisten ver boven hem en moest hij dus flink aan de bak.

De chiplead voor de finale was in handen van Dominik Nitsche de Duitser speelt op dat moment 817.000 punten, hij heeft een ruime voorsprong op de eerste van drie Argentijnen aan de finale tafel namelijk Segio Farias. Deze staat met 474.000 punten op de tweede plek voor aanvang van de eindstrijd, maar heeft dus een flinke achterstand te overbruggen. Achter Farias worden de gaten kleiner, want Jorge Landazuri De Los Rios staat bijvoorbeeld derde met 428.000 in chips. De Mexicaan moet op zijn beurt weer Jason Skeans uit de Verenigde Staten van zich afhouden die met 338.000 punten de vierde plek bezet. Het is sowieso een Amerikaans onderonsje met uitzondering van Nitsche en Fenijn, verder bestaat de tafel namelijk uit Leonardo Fernandez (ARG, 329.000), Jose Barbero (ARG, 181.000), Rodolfo Awad (CHI, 170.000) en Derek Lerner (CAN, 151.000). We zullen zien of Fenijn zich in dit veld omhoog weet te knokken en met een nog mooier resultaat uit Argentinië huiswaarts kan keren.

Het is echter één van de Argentijnen die als eerste het veld moet ruimen in de derde hand van de dag clasht Jose Barbero met zijn landgenoot Farias en pre-flop liggen de punten in het midden. {a-Diamonds}{k-Clubs} voor Barbero die all-in is en het moet winnen van de {5-Diamonds}{5-Hearts} van zijn landgenoot. Dat lukt echter niet, de flop brengt een set voor Farias met {q-Spades}{10-Diamonds}{5-Clubs} en Barbero weet zijn straight draw niet te hitten en verdwijnt als negende uit het toernooi. Helaas wordt ook onze landgenoot slachtoffer van de opmars van Sergio Farias. De Argentijn zet de tafel onder druk in een poging om in de buurt van Nitsche te komen. Daarbij wordt Fenijn één van zijn slachtoffers, de Nederlander raiset under the gun all-in met {q-Spades}{10-Diamonds} en ziet dat Farias hem succesvol isoleert met {j-Clubs}{j-Hearts}. De boeren houden stand, want Fenijn hit zijn verkeerde kaart op de river als er {a-Hearts}{k-Hearts}{3-Diamonds}|{5-Clubs}|{10-Diamonds} verschijnt. Einde toernooi dus voor de Nederlander die wel $35.280,- mee naar huis neemt en ongetwijfeld een goed gevoel moet overhouden aan dit toernooi.

De pocketpairs doen het dan goed aan de finale tafel, want ook Derek Lerner wordt naar de rail gestuurd door een speler met een paartje. De vrouwen van Rodolfo Awad promoveren op de turn tot set en daarmee is de {a-Spades}{8-Spades} van Lerner drawing dead en hij neemt afscheid van het toernooi op plaats zeven. De beslissing in het toernooi lijkt dan al vroeg te vallen als Dominik Nitsche een geweldig grote pot wint. De 'DOMinator' heeft pocket azen als hij met zijn standaard raise de pot opent. Achter hem schuift Leonardo Fernandez met {k-Spades}{k-Hearts} na lang denken zijn chips de pot in. Daarachter gaat dan de nummer twee in chips Sergio Farias ook allin met {10-Spades}{10-Hearts}. Nitsche callt uiteraard met zijn rockets en heeft ook nog eens {a-Spades}{a-Hearts} waarmee hij de flush draw dominated heeft. De dealer legt {j-Spades}{8-Diamonds}{4-Hearts}|{q-Clubs}|{6-Clubs} op tafel en de laatste twee Argentijnen vliegen uit het toernooi, Fernandez wordt zesde en Farias vijfde, terwijl het toernooi gepauzeerd moet worden om de enorme chipstack van Nitsche op orde te brengen. De achttienjarige Duitser heeft namelijk tweederde van de chips in handen en heeft vijf keer zoveel punten als de nummer twee op dat moment Jorge Landazuri.

Als het spel dan is hervat zien we dat Jason Skeans de eerste is die niet tegen een pocket pair uit het toernooi vliegt. Hij schuift als shorty all-in met {6-Diamonds}{2-Hearts} en Rodolfo Awad besluit te callen met {a-Clubs}{7-Spades}. Het board brengt louter blanks en de Amerikaan verlaat het toernooi op positie vier, maar neemt wel ruim een ton aan dollars mee naar huis. Alsof we nog niet genoeg actie hebben gezien aan deze finale tafel is de exit van Rodolfo Awad ook nog eens een spectaculaire. Hij is all-in met {4-Spades}{4-Clubs} tegen de {9-Hearts}{9-Diamonds} van Jorge Landazuri. Awad hit de flop echter goed met {8-Clubs}{4-Diamonds}{2-Hearts} en plots lijkt hij aanspraak te maken op een plaatsje in de heads-up. De {a-Clubs} op de turn verandert niks, maar op de river valt dan de {9-Spades} en zodoende gaat Awad toch richting de rail op een derde plaats ($141.140,-) en is het de Mexicaan die de spanning weer enigszins terug brengt in het toernooi. The Latin Kid Poker gaat namelijk met bijna een miljoen punten de één tegen één battle in. Dominik 'DOMinator' Nitsche heeft dan ruim twee miljoen punten en met blinden 10.000/20.000 – 2000 lijkt de heads-up misschien nog wel een echt gevecht te worden.

Niet blijkt minder waar als een hand later alle punten al in de pot liggen. Nitsche raiset de eerste hand van de heads-up naar 80.000 en Landazuri callt. Op de {k-Hearts}{9-Diamonds}{8-Hearts} flop komt de Mexicaan met een check-raise naar 140.000, maar dat bedrag is niet groot genoeg om Nitsche te doen folden. Ook zijn 150.000 bet op de {10-Spades} turn kan rekenen op een call een dus komt Landzuri met grover geschut. Als de {k-Diamonds} valt op de river schuift hij alles erin, maar voor het erin staat heeft Nitsche al gecalld met {k-Spades}{j-Hearts} en dat blijkt de winnende hand van deze LAPT. Landzuri zat namelijk op een bluf met {j-Spades}{5-Clubs} en eindigt op de tweede plaats bij dit LAPT toernooi, desondanks verdient hij wel $211.700,-. De hoofdprijs is echter voor de jonge Duitser die met zijn achttien jaar de jongste LAPT winnaar ooit wordt. Hij verdient met zijn optreden in Argentinië $381.030,- en zal dus als een zeer tevreden mens Mar del Plata verlaten.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen