PokerStars SCOOP

PokerStars SCOOP 0001

Afgelopen week ben ik aangekomen in Las Vegas waar begin April elk jaar de Five Star World Poker Classic gespeeld wordt. Gelukkig ben ik hier tijdens deze toernooien op vakantie en plande ik om er aan een paar mee te doen, want de crisis is hier duidelijk voelbaar in Amerika. Waar de toernooien in 2006 honderden spelers trokken en het Bellagio krioelde van pokerspelers, wordt nu amper nog de 100 man gehaald en dat is erg jammer maar de realiteit.

Enkele factoren voor de slechte start van deze toernooireeks kunnen worden toegekend aan de World Poker Tour die in de eerste week plaatsvond in Foxwoods, maar het kleine veld daar wees er ook op dat een $10.000,- buy-in toernooi niet voor iedereen is weggelegd in deze tijden: logisch.

Andere reden voor minder deelnemers aan de live events is dat elke online wizard elke dag zijn buik vol heeft van de Spring Series of Online Poker (SCOOP).

Zelf speelde ik vorige week mee in de eerste events, de $50,- rebuy en de $500,- rebuy. Beide toernooien waren 6-max, dat betekent dat er slechts 6 seats per tafel zijn en het gehele toernooi dus shorthanded wordt gespeeld, wat van huis uit veel actie met zich meebrengt. In beide toernooien wist ik een mooie stack op te bouwen en alles ging voorspoedig totdat ik binnen een minuut(!) uit beide toernooien vloog! In één toernooi overplayde ik mijn AQ lichtelijk en liep ik tegen AK aan, iets wat in 6-max vaak kan gebeuren, omdat de raises en reraises je om de oren vliegen met van alles en nog wat. Gelukkig was het "maar" de $50,- rebuy en zat ik nog met een mooie stack in de $500,- rebuy, totdat ik de chipleader pot verloor met de volgende hand. Ik open in midden positie Koning Tien van klaveren naar 120 bij blinden 20-40, waarna de speler vanuit de small blind me reraist naar 360. We zitten heel diep met beiden meer dan 300 big blinds dus ik maak de call, hopende op een mooie flop. De flop valt 34T met twee schoppens en ik call de continuation bet van mijn tegenstander van 550. Ik besluit hier slechts te callen omdat hij mij waarschijnlijk alleen actie zal geven met elke hand die mij beat en ik alle mindere handen laat folden met een raise.

Op de turn maak ik mijn twee paar met een koning en mijn tegenstander maakt een grote bet van 1550. Dit is het moment om te raisen met de flush en straightdraw op het board om zo hem te laten betalen voor zijn draws en te hopen dat hij weer over de top komt met een mindere hand dan mijn twee paar, bijvoorbeeld pocket Azen. Ik raise zijn bet met 2370 naar 3920 waarna hij direct all-in gaat voor een kleine 14.000. Hier kan ik niet meer weg en dat wil ik ook niet, ik verlies hier alleen van een set en versla alle andere handen dus maak ik de call en hij showt mij "slechts" AK. Voor een 25.000 pot gaan we naar de river en heeft mijn tegenstander maar 3 outs. Wanneer er toch een Aas verschijnt op de river is het gelijk afgelopen met mijn eerste dag in de SCOOP. Een ongelofelijk zure beat wanneer je op de turn al je geld er zo goed in krijgt met slechts 3 outs tegen, maar helaas ook een onderdeel van poker. Dit weekend zal ik nog de afsluitende Scoop events spelen waaronder een paar Pot Limit Omaha en Limit Hold 'em toernooien op zaterdag, waarna het Main Event op zondag gespeeld gaat worden. Wanneer de pokergoden mij goed gestemd zijn ben ik er van overtuigd dat ik een goed resultaat kan neerzetten!

Wish me Luck!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen