Webjoker's Rampage: Rekenen is altijd lastig

Webjoker's Rampage: Rekenen is altijd lastig 0001

Toen ze 'rekenen' plots 'wiskunde' gingen noemen kreeg ik het al benauwd bij mijn overstap van de bink van de school (groep 8) naar iets mindere bink van de school (brugklas). Maar wat schetste mijn verbazing toen ik daar aan begon: je mocht gewoon een rekenmachine gebruiken! Waar ik in groep 8 nog stiekem met een zakcomputertje mijn laatje de optelsommetjes deed, kon ik hier open en bloot met een grafische rekenmachine van Texas Instruments alles uitrekenen. Taal ofwel Nederlands bleef moeilijk maar wiskunde was een makkie en zowel wiskunde A als B schreef ik op mijn naam (en diploma): easy game!

Maar zo goed zijn in wiskunde en kunnen rekenen is niet voor iedereen weg gelegd natuurlijk. Op zich zou het ook onredelijk zijn om zoiets te verwachten van de heren en dames achter

Absolute Poker

. Die bewezen namelijk al meerdere malen geen goede software te kunnen schrijven, maar zo iets simpels als het optellen van de pay-outs kunnen ze nu blijkbaar ook al niet.

Reken even mee: we zien een 45 mans Sit&Go van 1 dollar. 45 keer $1,10 (10 cent rake) is $49,5. 45 keer $0,10 is $4,50 dus dit gaat af van het totaalbedrag: $45,-. 45 dollar zou er dus moeten zitten in de prijzenpot. Ingewikkeld sommetje maar met de computers van tegenwoordig was dit een koud kunstje.

Maar niet voor Absolute Poker want daar zien we de volgende pay-out bij deze 45 mans sit&go:

1. $13,50

2. $10,12

3. $7,42

4. $5,62

5. $4,05

6. $2,70

7. $1,57

Je ziet wat moeilijke cijfers achter de komma en bent geneigd te denken dat het wel zal kloppen. Nou was er één handige kerel met een calculatortje op PartTimePoker die het even narekende en warempel: die kwam uit op $44,98. Ik trok de grafische rekenmachine erbij en kwam tot dezelfde conclusie!

Nou is er wel een verklaring natuurlijk voor te geven. De pay-outs worden berekend aan de hand van een percentage. De nummer één positie is exact 30% van de totale prijzenpot. De nummer twee zou precies 22,5% moeten ontvangen maar omdat dit een bedrag oplevert met wat cijfers achter de komma en ze alleen uitbetalen in centen en niet kleiner is er iets mis gelopen. Doe dit bij de rest ook en boem: aan het einde van de rit missen we 2 cent.

2 cent is niets natuurlijk. Een kikkertje bij de Jamin was in het guldentijdperk misschien vijf cent maar in het eurotijdperk is dat gewoon naar eurocent omgetoverd plus een beetje. Dus moeten we ons niet aanstellen wellicht – wat is nou 2 cent? Maar zo werkt het natuurlijk niet, Absolute heeft geen recht op die 2 cent en als ze zo graag 2 cent extra willen dan moeten ze de rake maar ergens omhoog gooien. 45 dollar zit er in de prijzenpot en dus moeten ze dat ook uitbetalen ook.

Het verschil gaat trouwens ook op bij andere Sit&Go's wat maar weer aangeeft dat er een professioneel team van prutsers sleutelt aan de software. Een serieuze site als PokerStars, Full Tilt of bijvoorbeeld Unibet of Everest rekenen op het einde even de pay-out na en adden ergens het missende geld natuurlijk.

Aan de andere kant: als je nog steeds speelt op een site met de reputatie en geschiedenis van Absolute Poker dan kunnen die twee centjes je wellicht ook niet interesseren.

Daniel Negreanu neemt geen blad voor de mond

Daniel Negreanu beloofde ons een tijdje geleden het wat rustiger aan te doen. 'Even wat weg uit de publiciteit en aandacht – wat minder in de picture' aldus in een blogpost eind vorig jaar. Net als zoveel goede voornemens eind december kwam ook hier weinig van terecht tot op heden.

Negreanu houdt zijn blog trouw bij, schrijft op diverse pokerfora, speelde in High Stakes Poker (onverdienstelijk trouwens maar dat is een detail) en pikte in de tussentijd ook nog ergens een PokerAfter Dark aflevering mee. Hij is niet meer echt in Europa voor de European Poker Tour te zien geweest maar voor de rest is hij even aanwezig als altijd.

PokerStars was wel een beetje klaar met het programma Poker After Dark. De laatste tijd waren het meer infomercials voor de grote concurrent Full Tilt Poker namelijk. Full Tilt stickertje op de borst van de meeste deelnemers, mooi Full Tilt logo op de tafel en in de graphics, dus PokerStars had het wel een beetje gehad ermee en verzocht de Team PokerStars Pro's (vriendelijk doch dringend) niet meer deel te nemen aan het programma. Maar reeds opgenomen afleveringen konden natuurlijk niet teruggedraaid worden en laat Negreanu daar nou net in zitten.

De line-up voor deze afleveringen is werkelijk waar indrukwekkend:

- Tom Dwan

- Gus Hansen

- Daniel Negreanu

- Phil Hellmuth

- Phil Ivey

Gelukkig wordt het geen Sit&Go format maar een cashgame. Het is nog niet bekend wanneer dit wordt uitgezonden helaas. Als je dan gaat kijken naar zwakke spots waardoor iemand als Ivey en Dwan daar zin in hebben dan kom je al snel uit bij Hellmuth natuurlijk. Gus Hansen maakt in ieder geval nog genoeg bokkensprongen om onvoorspelbaar te zijn. Over Daniel Negreanu kan je je bedenkingen hebben na zijn optreden in High Stakes Poker recentelijk maar hij zelf ziet het anders in ieder geval.

Tegen onze collega's van Mediocre Radio is hij in ieder geval duidelijk. Het fragment waar Negreanu ingaat op Hellmuth's optreden kan je gelukkig online beluisteren. Cliffnotes: Hellmuth is een vis die niets in zo'n cashgame met deze namen te zoeken heeft. Daarnaast wilde hij ook niet flippen voor $100.000,- per persoon dus is hij een mietje.

Dat is vrij vertaald waar het op neerkomt. Nou kan je zeggen:"Hoe ironisch…" omdat Negreanu's No Limit Hold 'em optreden alles behalve sterk was de laatste tijd en dan zou je niet eens de enige zijn. In de stoere internationale pokerwereld waar je van achter je computer lekker alles kan zeggen stonden er wat mensen op die zonder schroom zeiden dat Negreanu niet eens 10/20 online zou kunnen beaten.

Gelukkig leest Negreanu mee en reageert hij zelf even. Hij geeft aan 10/20 online gemakkelijk te beaten en daar ook best wat geld op te willen zetten. Hij speelt maar 1 tafeltje en dus lijkt 10.000 handen hem wel genoeg om dat te bewijzen. Ik denk dat 10.000 handen niet genoeg zegt nog maar toch.

Daarnaast geeft hij aan dat hij zelf ook een underdog is in de line-up Ivey, Durrrr, PA en Gus als het gaat om No Limit Hold 'em maar hij sluit niet uit dat als hij zich helemaal zou toeleggen op dit spelletje hij ze wel kan verslaan. Als je toch ieder jaar afleveringen van High Stakes Poker hebt waar je, met een beetje ongeluk en zo, 6 ton kan verliezen en evenveel kan winnen als het je beste spel is dan lijkt me dat toch de moeite om je eens in te verdiepen maar Negreanu concentreert zich eerst nog even op andere spelletjes.

En dan zegt hij nog:

3) PH claims again and again to be the best NLH player in the world. I call him out on that, why not? I don't ever call out PA, or Durr, or Gus or any of those guys, do you know why? They never make such silly claims. Most people seem afraid to tell PH the truth- I'm not. He simply doesn't have the necessary tools to beat guys who play that game for a living on a regular basis. PH thinks he can, I don't think he has a shot, so I put my money where my mouth is.

4) I'm human, so is Phil Ivey although he's a lot less human than most. I have varying degrees of play, sometimes I play poorly, make awful decisions, pay off in spots when I know I'm beat. On HSP, I'm also a bit spooked too and I think that's pretty natural. I've had some really crazy, strange things happen to me on that show and as much as I'd like to think it has no effect on me, I'd have to say it obviously does. That set gives me the heebie jeebies!

I can also play well. I have an F game and an A game, and all the letters in between. Ted Forrest once said the following and I thought it was genius: most poker players compare their BEST game to their opponent's worst game. For example, if they see them play poorly in a session, they wrongly assume that the player is incapable of playing better. That's a mistake.

[…] During HSP it should be obvious that I was pretty card dead, flop dead, and when I had a little something...I was beat. That alone makes it tough to be creative. Your table image is already shot and moves are to be expected so they become less effective. I made one move with K-9 against Barry G. and he shipped on me with A-K. Had I been winning in the game, it's much less likely that he would have made that play. When you are losing, and your opponents may think you are steaming, you just can't get away with nearly as much as you could if you were ahead.

En dan nog even dit: Don't kid yourself, though, and think that random posts made by people I don't know will make me cry, lol I can take it, and I don't mind at all. I like all kinds of humor and don't mind being made fun of from time to time. Whether it's my hairline (I'm not bald!), my sexual orientation (I'm not gay, you can safely abandon that fantasy now), and I'm not past my prime in poker (I plan on having a big WSOP this year).

Toen op PokerNews.com wat grapjes werden gemaakt kon hij er aanmerkelijk minder hard om lachen, maar we zeiden dan ook dat hij busto was en niet dat hij kaal of gay was – dat was een heel ander verhaal geweest. Na deze uitgebreide post zeggen mensen wel tegen hem te willen betten maar ze vinden 10.000 handen te weinig en stellen een groter aantal voor. Negreanu heeft daar niet echt zin in:

75,000 hands feels to me like an insanely huge commitment and I'm not interested in that at all. I ONE table dude. Since I one table, my edge against the guys multi-tabling helps me out a lot and 75,000 hands is just nuts to me. The most I'd do is 20,000 hands and I'd do it within 3 years, on PokerStars, under KidPoker.

I'll win this bet, and it won't even be close (cocky closing line to rile up the naysayers

Because my approach isn't traditional or robotic, mutli-tabling would take away from my strengths whether online or live. I don't ever want to learn how to mutli-table, because I don't want to ever play poker on auto-pilot. I just won't enjoy it as much.

Leatherass laat weer van zich spreken

Als je, net als ik, wel eens op PokerStars mee kijkt met de hogere spelletjes kan het zo maar dat je wel eens de screenname Leatherass hebt zien langs komen. Met zo'n stoere naam verwacht je een hippe jonge Amerikaan die met zonnebril en al chip riffelend achter de computer zit. Niets is minder waar: achter de screenname leatherass gaat Dusty Smith schuil en zo saai als zijn naam klinkt is hij ook.

Enkele weken geleden verbaasde hij de pokerwereld door een blog te schrijven over 'neuro emotional technique'. Dit is een soort hocus pocus waarbij blijkbaar je lichaam kan voelen of chips (die eetbare variant dan) goed zijn of niet. Het steekt de hand op als het goed is of gooit hem naar beneden als het ongezond is of iets dergelijks. Ik kan het niet uitleggen maar gelukkig kan Dusty dit zelf wel heel goed:

Ik hoorde Lex "RaSZi" Veldhuis ooit eens de legendarische reactie uitspreken toen er iets opmerkelijks gebeurde bij hem aan tafel: LOL! Dit is dus weer zoiets en nadat leatherass ook nog klaagde dat hij zo slecht runde de laatste tijd had hij het wel zo'n beetje verbruid bij de pokerwereld. Hij kon aansluiten bij niet echt populaire figuren als David Sklansky, Allen Kessler en Doug Lee maar hij deed er nog even een schepje bovenop gelukkig.

Hij daagde de wereld uit voor een golf en poker weddenschap ter waarde van 1 miljoen. Nou is Dusty een bovengemiddeld goede golfer maar alsnog lijkt de wereldtop te kunnen freerollen in deze weddenschap. De bet zal uit de volgende onderdelen bestaand:

• Day 1 - 36 holes of golf consisting of 4 seperate 9 hole matches for 50 thousand dollars each.

• Day 2 - 36 holes of golf consisting of 4 seperate 9 hole matches for 50 thousand dollars each.

• The overall winner of a running 72 hole overall match will win 100 thousand dollars.

• Day 3 - 5 heads up poker matches for 50 thousand dollars each.

• Day 4 - 5 heads up poker matches for 50 thousand dollars each.

Poker matches are Pot Limit Hold 'em with 500 blind stacks.

Nou is deze weddenschap alleen maar bedoeld om zijn nieuwe website 10thgreen.com te promoten, maar wie weet komt er nog daadwerkelijk een uitdager voorbij ook. Daniel Negreanu, Phil Ivey, Patrik Antonius en Erik Lindgren zijn allen niet bang voor een bet en golfen ook nog graag – hoe toevallig. Om de weddenschap op te luisteren maakte leatherass ook nog een leuk filmpje tussen het ratholen door (geïnspireerd door de Nike reclame van Tiger Woods):

Hoe dit ook afloopt, de fistpump van leatherass is in ieder geval nu al een klassieker:

Webjoker's Rampage: Rekenen is altijd lastig 101

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen