Webjoker's Rampage: C-Gate ten einde?

Webjoker's Rampage: C-Gate ten einde? 0001

De afgelopen weken was het enorm druk voor PokerNews. Eerst wint Constant Rijkenberg de PokerStars EPT van San Remo en daarna wint Pieter de Korver de PokerStars EPT van Monte Carlo. Twee Nederlanders die een EPT winnen in zo'n korte periode: PokerNews werd helemaal gek. Maar er was nog iets wat de gemoederen bezig hield en in de loop der week overstemde die de feeststemming behoorlijk.

Moderators draaiden overuren en de popcorn was in heel Nederland uitverkocht door de duizenden railers die één bepaald thread in de gaten hielden: "Uitbetaling San Remo". Het procenten en backing gedeelte is sowieso al een gedeelte die niet te klagen heeft wat betreft aandacht en bezoekersaantallen maar afgelopen week werd het nog een stuk drukker.

Na enigszins bijgekomen te zijn van alle drukte na zijn overwinning in San Remo post Constant Rijkenberg op het forum "ik krijg in de loop van de week (volgens Kremser) al het geld op stars en dan stuur ik het naar iedereen toe". Tot zo ver nog geen vuiltje aan de lucht maar onder de oppervlakte beginnen dingen al wat te borrelen. Op het forum zijn ze nog niet echt door gedrongen maar in het live circuit gutst het van de geruchten dat Constant te veel procenten heeft verkocht. Op het PokerNews forum had hij procenten aangeboden maar ook in het live circuit schijnen er nogal wat percentages verkocht te zijn.

Het is niemand minder dan de eerste Nederlandse bracelet winnaar Rob Hollink die de stilte verbreekt en openbaar vragen stelt bij de gang van zaken. Hij heeft de signalen van bekende live-pro's opgepikt en wil toch wel eens de mensen alarmeren dat er wellicht iets niet helemaal correct verlopen is. De vraag om opheldering wordt niet beantwoord en mensen beginnen zich inmiddels serieus ongerust te maken.

Rob Hollink:

Kijk het is heel simpel, als ik hiervan beschuldigd zou worden dan benaderde ik direct al mijn backers en zou volledige duidelijkheid op internet geven. Dus, het feit dat Constant er maar om heen blijft draaien is echt wel stof tot nadenken. […] Maar zoals ik al eerder zei, misschien heeft Constant wel 100% correct gehandeld en communiceert hij alleen onduidelijk.

Waar rook is, is vuur zo lijkt het opgevat te worden en de rook is overal zichtbaar want vanuit alle windstreken komen mensen naar het topic om hun mening te geven over de gang van zaken. Veel duidelijker wordt het er niet door totdat Lex Veldhuis op ons forum aangeeft wat hij te horen heeft gekregen de afgelopen twee weken in San Remo en Monte Carlo:

Lex Veldhuis:

- 2 Belgen hadden van constant 10% ieder en zijn ON THE SPOT betaald, die hadden geen zin in online geld en wilde meteen zekerheid; Vedat Akdemir en Orlando Camardese. Die zijn alles behalve een resterende 7000 uitbetaald.

- Ralph Shwartz heeft al 25% uitbetaald gekregen. Dat is die vent waar David Williams het over had, dus ik snap niet dat constant in het pn interview zei er niks van te weten. Dat zeiden die Belgen bij Ruben en Noah aan tafel in Monte Carlo.

- Ernesto, een vaste backer van constant, zegt 50% te krijgen en heeft een sms ervan, Constant zegt dat het niet zo is.

- Constant heeft Jasper Wetemans een 1% gegeven, omdat Constant een rondje bier wilde geven, maar de prijs viel tegen (San Remo). Jasper zei ik lap hem wel en kreeg hier een 1% voor van Constant. De prijs kwam namelijk met een 1% overeen. Dit verhaal backen veel van de andere spelers.

[…]

Dus.. uitleg plz. Misschien zit ik er wel helemaal naast!

Die uitleg komt er niet behalve dan de statement dat er niet meer dan 100% verkocht is. Aan communicatie ontbreekt het dus behoorlijk inmiddels en het topic ontploft werkelijk waar met honderden mensen die hun mening geven. De posts zijn niet meer te volgen zo snel gaat het en moderators draaien overuren om alles netjes te houden. Het topic open houden, ondanks de oproep van enkelen om hem te sluiten, lijkt de juiste weg want hoewel er veel onzinnige en opruiende posts zijn, is het wel belangrijk de waarheid boven tafel te krijgen.

Constant heeft zijn geld nog niet gekregen van PokerStars geeft hij aan wat mensen ongerust maakt. Die investering van 80 dollar zou een veelvoud moeten opleveren maar sommige mensen vrezen met grote vreze. Op het forum melden zich mensen die ook claimen procenten gekocht te hebben en het aantal lijkt de 100% ruim te overstijgen.

Rolf Slotboom schrijft op AD een column waarbij hij de kwestie aanhaalt en niet veel later pikt ook GeenStijl het nieuws op. In het topic melden zich meer mensen met verhalen over Constant waarbij onder andere Polarski en Jaspers nieuwe verhalen opschrijven over hun negatieve ervaringen met de Nederlandse EPT winnaar. Alles wordt er bijgehaald, de discussie richt zich niet alleen meer op het backen maar ook op zijn spel gedurende Monte Carlo (met dank aan Barry Greenstein die over hem schrijft op 2+2). Het forum gaat los en iedereen lijkt helemaal gefocust op dit ene topic.

Ondertussen heeft Constant nog steeds geen geld om uit te keren en houdt hij zich afwezig uit het topic. Dat geeft de pokerwereld alleen nog maar meer munitie natuurlijk en iedereen lijkt het te weten: dit is de grootste scam in de Nederlandse pokergeschiedenis.

In de tussentijd heb ik heel veel contact met Constant via de telefoon om te vragen naar de stand van zaken. Plots gaat de telefoon en het is Constant die tekst en uitleg geeft enkele dagen geleden en het nieuws brengt dat de betaling daadwerkelijk gedaan gaat worden nu. Voor PokerNews Magazine is een interview geregeld en eigenlijk wil hij niet komen omdat hij eerst al de betalingen wil doen. Die betaling is er toch nog niet en dus ontmoet ik hem weer in Amsterdam terwijl hij nog geen geld heeft.

Vlak voordat we naar de Unibet Open (volg de Live Reporting by the way) gaan wordt ik opgebeld. Het is een uitzinnige Constant Rijkenberg die eindelijk het geld op zijn account heeft. Ik ben bij moderator en Unibet Open speler Boudewijn "wubwubwub" Wubbels (jarig trouwens vandaag – klein detail) en we stellen voor om eerst even aan een Limit tafel te gaan zitten.

Webjoker's Rampage: C-Gate ten einde? 101

De 3000 van wubwubwub staat in schril contrast met de 1 miljoen waarmee EncroyableC gaat zitten. Een serie aan bad-beats later (lol Limit) houden we er mee op en gaat Constant aan de slag met het uitbetalen van alle aandeelhouders. Een deel eerst, de rest komt op een rekening waar hij niet bij kan voor het geval de belastingdienst nog aanspraak maakt op 52%.

De meeste aandeelhouders zijn gerustgesteld gelukkig en zullen het eerste deel van hun geld ontvangen hebben inmiddels of binnenkort krijgen. De vraag waarom Constant niet alle roddels de wereld uit heeft geholpen door openheid van zaken te geven blijft staan natuurlijk en wat er waar is van sommige andere verhalen zijn we ook nog niet te weten gekomen maar in ieder geval is Constant niet gevlucht naar een zonnig oord. Alhoewel, hij kwam gisteren aan in de Algarve om de Unibet Open te spelen. Volg hem dus ook weer in de Live Reporting met interviews, de laatste updates in de blog en de mooiste foto's!

WSOP dit jaar

Op wsop.com kan je de zogenaamde WSOP staff Resource Guide (pdf alert!) downloaden. Dat is zeg maar het handboek van de WSOP en enkele sites ontdekten opmerkelijke voorspellingen daarin:

- De organisatie verwacht 63.513 spelers dit jaar. Dat zijn er een stuk meer dan de 58.809 van afgelopen jaar. Beetje optimistisch als je het mij vraagt want echt werelds gaat het niet met de economie.

- Het eerste toernooi, met een buy-in van $40.000,- kent een verwacht aantal spelers van 150. Beetje weinig dan weer lijkt me, de pokerwereld kent steeds meer high stakes spelers die wel van een toernooitje als dit houden. Het high roller event in Monte Carlo had al 79 deelnemers terwijl er in Vegas veel meer spelers zullen rondlopen deze zomer.

- Het $1000,- event kent een verwacht aantal spelers van 5305. Hoe ze op zo'n exact getal komen is me dan weer een compleet raadsel maar toch.

- De WSOP organisatie verwacht 7323 deelnemers in het Main Event dit jaar. Dat zijn er een stuk meer dan de 6844 van vorig jaar. Opvallend natuurlijk en dat betekent dat we waarschijnlijk ook weer een veel grotere eerste prijs komt. De prijsladders zijn wel vlakker geworden trouwens dit jaar dus het is nog bezien hoe dit uitpakt.

- "Logos: No more than 3 players at a televised final or feature table can don the same sponsor logo." Dus als Noah Boeken, Marcel Lüske, Dario Minieri en Bertrand Grospellier dezelfde finale tafel halen heeft één van hen pech.

Het uitzendschema van ESPN is ook bekend inmiddels. Helaas worden er heel weinig toernooien gecovered en is er wel heel veel aandacht voor dag 1 van het Main Event:

July 28 8:00 PM ET Special 40th Annual $40,000 No Limit Hold 'em 1

July 28 9:00 PM ET Special 40th Annual $40,000 No Limit Hold 'em 2

August 4 8:00 PM ET WSOP Champions Invitational 3

August 4 9:00 PM ET WSOP Champions Invitational 4

August 11 8:00 PM ET Ante Up For Africa Celebrity-Charity Event 5

August 11 9:00 PM ET Ante Up For Africa Celebrity-Charity Event 6

August 18 8:00 PM ET Main Event Day 1A 7

August 18 9:00 PM ET Main Event Day 1A 8

August 25 8:00 PM ET Main Event Day 1B 9

August 25 9:00 PM ET Main Event Day 1B 10

September 1 8:00 PM ET Main Event Day 1C 11

September 1 9:00 PM ET Main Event Day 1C 12

September 8 8:00 PM ET Main Event Day 1D 13

September 8 9:00 PM ET Main Event Day 1D 14

September 15 8:00 PM ET Main Event Day 2A 15

September 15 9:00 PM ET Main Event Day 2A 16

September 22 8:00 PM ET Main Event Day 2B 17

September 22 9:00 PM ET Main Event Day 2B 18

September 29 8:00 PM ET Main Event Day 3 19

September 29 9:00 PM ET Main Event Day 3 20

October 6 8:00 PM ET Main Event Day 4 21

October 6 9:00 PM ET Main Event Day 4 22

October 13 9:00 PM ET Main Event Day 5 23

October 13 10:00 PM ET Main Event Day 5 24

October 20 9:00 PM ET Main Event Day 6 25

October 20 10:00 PM ET Main Event Day 6 26

October 27 9:00 PM ET Main Event Day 7 27

October 27 10:00 PM ET Main Event Day 7 28

November 3 9:00 PM ET Main Event Day 8 29

November 3 10:00 PM ET Main Event Day 8 30

November 10 8:00PM ET Final Table Preview Show

November 10 9-11:00 PM ET Main Event Final Table 31

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen