Webjoker's Rampage – Ziigmund in FearFactor

Webjoker's Rampage – Ziigmund in FearFactor 0001

De show

FearFactor

werd ooit in Nederland bedacht door clubje Endemol en ging door het leven als Now or Neverland. In Amerika werd het gedoopt tot FearFactor en was van 2001 tot 2004 een enorm succes. Daarna liepen de kijkcijfers terug en in 2006 werd de show gecancelled. Joe Rogan (Joe uit NewsRadio en tegenwoordig actief bij de UFC gevechten) schreeuwde het geheel bij elkaar en de show werd zelfs naar het buitenland gebracht.

Dat kan zeer onsuccesvol (met Fabiënne de Vries in Nederland) of zeer succesvol zoals in Finland. In die laatste zagen we onlangs Ilari "ziigmund" Sahamies terug. De high stakes speler die vooral bekend is om zijn drankmisbruik (foei!) en gescheld in de chatboxen van Full Tilt, mocht aan de slag met rotte vis, wormen, sloten onder water en het balanceren op vele meters hoogte.

Ilari staat al bekend als een man met weinig angst. In het verleden kon je hem in Webjoker's Rampage al zien zout snuiven, tequila atten, worstelen met te sterke gasten, dronken spelen tegen Durrrr en dronken iedere hand all-in gaan bij een Fins pokertoernooi. En nu dus in FearFactor, wellicht ten gevolge van een propbet maar details daarover zijn niet bekend want op zijn weblog is er niets over te vinden.

Helaas zou hij uiteindelijk niet winnen, één van zijn tegenstanders doet de laatste proef in 32 seconden namelijk.

FullFlush: gay, cool, gay, cool

Luke Schwartz had een leuke run op de 25/50 en stak zijn hoofd eens om de hoek bij de echte high stakes boys op Full Tilt. Zijn grote mond behield hij en in korte tijd wist hij iedereen tegen zich in het harnas te jagen, toch een knappe prestatie. Een klein overzicht van enkele chats vond je al in een voorgaande Webjoker's Rampage.

Waar ziigmund wat tam was toen hij de live events af ging bleef meneer Schwartz bij zijn statements en verdedigde hij wat hij in de chatboxen gezegd had. Voor de camera bij PokerNews' eigen prachtige Gloria Balding ging hij kort in op de high stakes boys

Sinds enige tijd heeft hij ook zijn eigen weblog bij Neil Channings websiteje BlackBeltPoker. Daar blogt hij tussen grote namen als PokerNews blogger "Snoopy" en de beste pokercommentator die Engeland rijk is - Jesse May. Daar schrijft hij een stukje over de Durrr challenge:

I'm waiting to do the durrrr challenge, but he's still messing around with Patrik. I played 10 or 20 sessions with this guy on Full Tilt and we did 25,000 hands, so it doesn't take much to do 50,000, but they're taking ages. Probably drawing it out for publicity, or durrrr could be struggling for money. He's like four million down for the year I reckon. I think I'm next on the waiting list, and if he actually manages to finish with Patrik and ever has the money to do it, then yeah, I'll definitely play him. I'm up loads over him online, and am pretty good at four-tabling, so of course I'm not gonna say no to a 3:1 bet.

Lees de volledige blog hier. De meeste mensen zijn er vrij zeker van dat Ivey de volgende op de lijst is en het lijkt juist een stukje grootspraak van de kant van Luke om te zeggen dat hij de challenge wil aangaan. Tom Dwan heeft namelijk al heel wat moeite om de 50.000 handen met Antonius vol te maken en zal er vast en zeker niet op zitten te wachten om daarna weer zoveel te spelen tegen een top professional. Als Tom dan aangeeft het wel even gehad te hebben met die challenges dan kan Luke Schwartz weer roepen dat Tom Dwan het niet durft. Slimme jongen die Schwartz!

Daarvoor heeft hij het nog even over Phil Ivey:

Negreanu was blatantly stirring it up and trying to provoke a reaction from Ivey like, "You hear that, Ivey, this kid thinks he's the best in the world." I said it to get a reaction, and it worked, because Ivey perked up after a while and said, "Well, if you're the best in the world, why don't you give me a handicap over 50,000 hands? If you've got an edge on someone, you're always going to beat them over 50,000 hands." If I'm gonna get a handicap off durrrr 3:1 on my money though, I'm not gonna wanna give Ivey a handicap, so he said, "OK, let's do a cross-book," so we cross-book the tournament for 20 percent, but neither of us cashed, so no money changed hands. I wanted to do a last longer for the watches, but it didn't happen. Ivey's a cool player, but a bit of a moody guy.

Hier doet hij nog heel stoer maar in de realiteit was hij een mietje toen hij met Ivey oog in oog stond. Ivey daagde hem uit voor een challenge online en hij durfde niet waarop Luke voorstelde om een last longer bet te doen ter waarde van de buy-in. Dat is natuurlijk kinderspel voor Ivey en die stelde een 100% cross-book voor, zo vertelt Lex Veldhuis ons in een komend deel van de Lex Tapes. Dat was allemaal iets te gortig en ook met een 50% cross-book ging hij niet akkoord. In eerste instantie wist hij trouwens niet eens wat een cross-book was trouwens. Een cross-book houdt zoveel in als "ik betaal dubbel wat je wint of andersom" en uiteindelijk ging dat dus blijkbaar door voor 20% van het eindbedrag. Echt ballah hoor!

Gus Hansen: Tom Dwan is een luckbox

Zo letterlijk zegt hij het niet maar het komt in de buurt. Sinds enige tijd is Gus namelijk aan het bloggen voor Ekstra Bladet – een vluchtig in elkaar geflanste hatseflats site met een pokersectie. De vrije vertaling van een online vertaler:

There is no doubt that Tom Dwan is clever, but he had luck on his side - the same with a OMGClayAiken. They have probably won a lot more than they should have. Some swings fall the other way, and I am not sure that they prepared, if I must be honest. They could be ugly if they fail to stop in time.

Gus Hansen is één van de tofste gasten in de pokerscène als je het mij vraagt. Hij neemt de tijd voor ieder interview, zit altijd achter de dames aan en is prachtig om te zien aan de live pokertafel. Online kent hij de grootste swings, zorgt voor actie en hij heeft een prachtig televisiekanaal gushansentv.com. Maar hier slaat hij de plank wel behoorlijk mis natuurlijk. Natuurlijk hebben ze geluk maar heeft niet iedereen dat af en toe? Heeft Durrrr niet de grootste downswing aller tijden? Heeft Gus zelf met zijn gevoelsspel ook niet heel veel geluk had altijd?

Wellicht interpreteren we het verkeerd en is de vertaling gewoon slecht maar als hij het bereiken van de top door Tom Dwan en Phil Galfond afdoet als geluk dan zit er echt iets scheef in Gus zijn brein. Als we in Vegas zijn deze zomer gaan we daar eens navraag over doen.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen