Jason Mercier wint WSOP $1500,- PLO event WSOP 2009

Jason Mercier wint WSOP $1500,- PLO event WSOP 2009 0001

Na twee lange dagen zijn we ook in Event 5 bij de finale tafel aanbeland. Braceletwinnaars Dario Alioto en An Tran kunnen aan deze tafel hevige concurrentie verwachten van o.a.

Jason Mercier

. Na overwinningen in de EPT San Remo en het high roller event van de EPT London gaat hij nu op jacht naar zijn eerste wsop bracelet.

De eerste die de strijdbijl moet begraven is Vic Park, als zijn straight- en nutflushdraw niet hitten tegen het overpair van Matt Gianetti. Ook van An Tran nemen we verrassend snel afscheid. Met set over set gaan de chips er op de flop in en heeft Tran een 1-outer nodig om in het toernooi te blijven. Die hit hij niet en met een 8ste plaats zal An Tran zeker niet tevreden zijn. Ook de tweede braceletwinnaar van de tafel zijn we snel kwijt. Als shortstack krijgt hij de chips er pre-flop in met {k-Hearts}{j-Diamonds}{9-Hearts}{7-Diamonds} tegen de {a-Spades}{q-Spades}{j-Spades}{10-Clubs} van Iacofino. Aan een {8-Hearts}{4-Spades}{2-Hearts}|{q-Diamonds}|{7-Spades} flop heeft Alioto helemaal niets en zo druipt ook hij teleurgesteld af. Ook de man die gisteren nog lange tijd chipleader was, Jonathan Tare, ondergaat een teleurstellende finale tafel en als met {a-Clubs}{a-Spades}{6-Diamonds}{5-Clubs} zijn chips erin gaan tegen de {j-Hearts}{j-Clubs}{8-Spades}{4-Hearts} van Jason Mercier op een {j-Spades}{6-Clubs}{5-Diamonds} flop moet hij op zoek naar een aas. Die zoektocht blijkt tevergeefs en ook Tare moet zijn braceletaspiraties weer even in de koelkast zetten.

Als ook Chris Biondino en Matt Gianetti achter elkaar worden uitgeschakeld door Jason Mercier ontvouwt de EPT-winnaar zich als een ware beul. Met een grote chiplead voor Mercier beginnen we aan de laatste drie die echter al snel gereduceerd worden tot de laatste twee. Als Iacofano met zijn overpair en open ended straightdraw geen hulp krijgt tegen de topset van Steven Burkholder beginnen we de heads up met een iets grotere stack voor Steven Burkholder.

Jason Mercier wint WSOP 00,- PLO event WSOP 2009 101

Na een grote pot waar Burkholder veel actie geeft tegen de fullhouse van Mercier leidt de laatstgenoemde met 2,3 miljoen tegen de 1,3 miljoen van Steven Burkholder. Als de heren dan beiden trips floppen op een {j-Hearts}{j-Spades}{6-Diamonds}-flop en de chips naar het midden gaan, heeft Mercier hulp nodig met {q-Clubs}{j-Diamonds}{8-Diamonds}{2-Spades} tegen de {a-Clubs}{a-Hearts}{j-Clubs}{7-Diamonds} van Burkholder. Die hulp komt al snel op turn met een beeldschone {q-Diamonds}. Geen aas op de river en Jason Mercier wint zijn eerste bracelet én $237.415,-. Zo wordt de erelijst van Jason Mercier groter en groter.

Jason Mercier wint WSOP 00,- PLO event WSOP 2009 102

Steve Sung wint Event 4 - $1000,- No Limit Hold 'em

Dag 4 van het $1000,- NLHE toernooi staat helemaal in het teken van de finale tafel. Als we er aan beginnen staat braceletwinnaar Dan Heimiller met een flinke stack aan de leiding, op de voet gevolgd door Steve Sung. Na deze mannen zit er enigszins een gat tussen de rest van de tafel, waar alles nog open ligt.

Danny Fush is de eerste die de handdoek moet gooien als hij top two pair flopt tegen de bottom set van Phong Hunyh. De turn en river bieden geen uitkomst, waarna we verder gaan met acht spelers. Dat Phong Hunyh ook wel eens een cooler ontvangt blijkt al snel als hij met {3-Spades}{3-Clubs} tegen de {j-Hearts}{j-Spades} van James Matz III aan kijkt op een {j-Clubs}{4-Spades}{3-Diamonds}-flop. Matz had Hunyh covered en zo is Hunyh verrassend snel door zijn zojuist gewonnen chips heen.

Jason Mercier wint WSOP 00,- PLO event WSOP 2009 103

Als Oakes vervolgens zijn kleine stack erin gooit met {5-Diamonds}{5-Hearts} wordt hij gecalled door Steve Sung die {a-Spades}{q-Hearts} laat zien. Sung wint de flip, Oakes kan naar huis en met nog zes man strijdend om een bracelet neemt de druk op de spelers toe. De man die als chipleader aan de finale tafel begon kent een finale die vooral gepaard gaat met pech. Nadat eerst zijn set werd geriverd door een flushdraw, blijkt ook zijn {a-Spades}{k-Spades} niet opgewassen tegen de {a-Hearts}{q-Spades} van Steve Sung. Balend druipt Dan Heimiller af, gevolgd door Nathan Mullen die vlak hierna het strijdtoneel verlaat. Als James Matz vervolgens Larry Sidebotham uitschakelt en vervolgens zelf de dupe wordt van zijn agressieve spel, mogen Steve Sung en Pete Vilandos het heads-up uit gaan vechten. Met een grote voorsprong voor Steve Sung is hij duidelijk favoriet. Die favorietenrol maakt hij waar als de chips erin gaan met koningen tegen de achten van Vilandos. De hand van Sung blijft staan en zo wint hij zijn eerste bracelet en maar liefst $771.106,-.

Jason Mercier wint WSOP 00,- PLO event WSOP 2009 104

Freddy Ellis wint Event 6 - $10.000,- World Championship Seven Card Stud

Als Daniel Negreanu aan het kortste eind trekt bij de bubble voor de finale tafel, mogen de laatste negen strijders gaan uitmaken wie er met de bracelet vandoor gaat aan deze derde finale tafel van vandaag. Met 25 cashes, 5 finale tafels en een bracelet is Jeff Lisandro zonder meer één van de favorieten. Al deze statistieken ten spijt is hij het die als eerste het veld moet ruimen, al snel gevolgd door Tim Phan die tegen de rolled up tens van van Schertzer aanloopt. Zijn {a-Clubs}{5-Clubs}/{2-Diamonds} verbetert niet en ook Phan is door zijn chips heen.

Als Hasan Habib vervolgens Greg Mueller uitschakelt en Ivan Schertzer zijn koningen niet genoeg zijn tegen de azen van Eric Drache mogen de laatste vijf het onderling uit gaan vechten. Met de oude Freddie Ellis (foto onder) als massive chipleader en Hasan Habib als de shortstack komen we langzamerhand tot de climax van het toernooi. Als Habib vervolgens zijn poging te verdubbelen ziet mislukken en Max Pescatori zijn slechte voorbeeld snel volgt, blijven we over met Freddie Ellis, Eric Drache en Ville Wahlbeck.

Jason Mercier wint WSOP 00,- PLO event WSOP 2009 105

Als Wahlbeck dan met koningen tegen azen aanloopt en zijn chips inlevert bij Eric Drache komt de bracelet op tafel en gaan Freddie Ellis en Eric Drache een spannende heads-up tegemoet. Na een aantal kleine potten is het Drache die de leiding neemt. De rollen zijn echter al weer snel omgedraaid en als Ellis met {8-Diamonds}{8-Hearts}/{4-Hearts}{9-Hearts}{3-Diamonds}{j-Hearts}/{2-Hearts} de laatste chips van Eric Drache callt met een harten flush is het toernooi over. De oude Ellis wint de bracelet en ruim $373.000,-!

Event 7 - $1500,- No Limit Hold 'em

Op dag twee van event 7 is Wolbert Bartlema de enige Nederlander die aan de start verschijnt. Met een stack van 39.900 punten bij een gemiddelde van 37.000 heeft Wolbert helemaal geen slechte uitgangspositie. Iemand die ook geen slechte uitgangspositie heeft is online toernooienmonster Shaun Deeb (foto onder). Met een geweldige rush maakt hij van de 20k waarmee hij dag 2 begon in no-time 110k.

Jason Mercier wint WSOP 00,- PLO event WSOP 2009 106

Als Wolbert Bartlema eindelijk wat showdown krediet lijkt te hebben opgebouwd, stijgt zijn stack richting de 72.000 punten. Vooral een gewonnen flip met {a-Clubs}{k-Diamonds} tegen {9-Spades}{9-Diamonds} draagt hier een flinke steen aan bij. Helaas verliest onze landgenoot hierna wat kleine potjes en stagneert hij op een stack rond de 60.000 punten. Met nog zo'n 120 spelers aan tafel, waaronder namen als Brandon Cantu, Sandra Naujoks en Michael Martin, heeft Wolbert ongeveer 50.000 punten bij een gemiddelde van 103.798. Er moet dus iets gebeuren als hij op de cut-off {a-Clubs}{7-Diamonds} vindt, besluit hij zijn kleine stack naar het midden te schuiven. Achter hem reraiset Anthony Gregg waarop de big blind fold. We krijgen een showdown tussen Bartlema en Gregg en als de laatstgenoemde {a-Spades}{10-Diamonds} laat zien weet Bartlema dat hij een 7 nodig heeft. Met een 7 op de flop en een 7 op de river mag Bartlema absoluut niet klagen. Hij verdubbelt nu naar 110.000 punten en als hij een paar minuten later iemand uitschakelt met pocket vrouwen tegen pocket zevens knalt onze landgenoot door richting de 200.000 punten.

Jason Mercier wint WSOP 00,- PLO event WSOP 2009 107

Met nog 54 spelers over en een gemiddelde van 232.583 punten doet onze landgenoot het zeker niet slecht met een stack van 210.00 punten, als Wolbert in korte tijd twee van de belangrijkste handen uit zijn toernooi zal spelen. In de eerste hand opent hij naar 27.000 vanuit midden positie waarop de speler in de big blind na lang nadenken besluit te callen. De flop komt {9-Hearts}{q-Spades}{4-Diamonds} waarop hij checkt en Wolbert 38.000 bet en binnen een halve minuut all-in gezet wordt. Wolbert overweegt heel even te callen maar gooit dan zijn hand af. Later vertelt hij {a-}{k-} te spelen in die situatie.

Direct de hand daarna opent Wolbert weer naar 27.000 met nog maar 110.000 behind waarop de speler twee stoelen links van hem all-in schuift voor 330.000. Alle spelers nemen rustig de tijd en gooien af waarop Wolbert callt en zo een showdown speelt voor zijn toernooileven.

Showdown:

Wolbert Bartlema {a-Hearts}{k-Spades}

Tegenstander {k-Clubs}{k-Diamonds}

Het board komt {10-Diamonds}{4-Clubs}{8-Spades}|{2-Clubs}|{5-Spades} en zo ligt onze landgenoot er na 18 levels spelen uit. Wolbert Bartlema finisht als 52ste voor $9029,-.

Event 8 - $2500,- No Limit Deuce to Seven Draw

Waar we de dag begonnen met een heel leger aan grote namen,eindigen we de dag met een finale tafel van zeven mannen die morgen gaan uitvechten wie de bracelet mee naar huis neemt. Dit gaan ze doen mét 6-voudig braceletwinnaar Phil Ivey in de gelederen en de man die in 2006 het WSOP Pot Limit Hold 'em Championship op zijn naam schreef, Eric Kesselman.

Jason Mercier wint WSOP 00,- PLO event WSOP 2009 108

Met John Monnette als chipleader met 259.000 punten en Raphael Zimmerman op zijn hielen met 238.000 punten, is dit de samenstelling van de finale tafel die morgen gespeeld zal worden:

Seat 1: Raphael Zimmerman

Seat 2: Eric Kesselman

Seat 3: John Monnette

Seat 4: Rodeen Talebi

Seat 5: Yan Chen

Seat 6: Elia Ahmadian

Seat 7: Phil Ivey

Event 9 - $1500,- 6-handed No Limit Hold 'em

Het negende event van dit toernooi betreft de populaire 6-max variant. Dat deze vorm van poker ook bij de Nederlanders populair is blijkt wel uit de deelnemerslijst. Met onder andere Lex 'RasSZi' Veldhuis, Steve Wong, Steven van Zadelhoff, Peter Dalhuijsen, de Nederbelg Marc Naalden, Gezi Bason en Tommie 'Godfatti' Janssen is ons land sterk vertegenwoordigd in dit toernooi.

Iemand die we al snel kwijt zijn is Lex Veldhuis. Als zijn achten het niet kunnen winnen van de AK van zijn tegenstander is hij al vroeg door zijn chips heen. Hetzelfde geldt voor Tommie Janssen en Gezi Bason, terwijl andere landgenoten Rob Sterken en Ron Schut wel uitstekend beginnen. De spelers vallen er met bosjes af en als ook Peter Dalhuijsen en Jasper Wetemans het veld moet ruimen wordt de Nederlandse spoeling alweer snel erg dun. Vooral de eliminatie van Jasper Wetemans is opzienbarend. Als hij met 22 zijn chips erin krijgt op een JJ2 flop en er vanuit gaat dat zijn tegenstander een J heeft, begeleidt de slowrollende tegenspeler de showdown met de tekst: "You are all-in, you show first". Als de man na de tweeën van Wetemans te hebben gezien vrolijk JJ omdraait voor quads kan Jasper zijn ogen niet geloven.

Jason Mercier wint WSOP 00,- PLO event WSOP 2009 109

Als we Steve Wong en Steven van Zadelhoff kwijt zijn geraakt en ook André van de Venne, Ron Schut, Rob Sterken, Leon Balotta en Yven Poortinga hun stack kwijt zijn, is alle hoop gevestigd op Marc Naalden. Met een stack van 22.500 punten bij een gemiddelde van ongeveer 18.000 punten doet de finale tafel bubble van de EPT Monte Carlo het uitstekend. Dan slaat ook bij hem het noodlot toe in een hand met een oudere man. Als de oude man uitbet op een AxKx5x flop besluit Marc Naalden te callen met Kx7x. Met de {j-Spades} op de turn ligt er een tweede schoppen op tafel en de man gaat all-in voor een bedrag ter grootte van drie keer de pot. Marc Naalden gelooft zijn tegenstander niet en maakt de call. Dit blijkt de juiste beslissing te zijn, maar een 4 op de river bezorgt zijn tegenstander two pair en zo verlaat ook de laatste Nederlander op zure wijze het toernooi.

Event 10 - $2500,- Pot Limit Hold'em/Omaha

Ook in het 10e event van deze WSOP zien we een flink aantal Nederlanders starten, waaronder Marcel Lüske, Lex Veldhuis, Rob Hollink en de finalist van vorig jaar: Lennart Holtkamp.

Jason Mercier wint WSOP 00,- PLO event WSOP 2009 110

Terwijl Marcel Lüske, Rob Hollink en Lennart Holtkamp het toernooi goed beginnen, nemen we snel afscheid van Lex Veldhuis. Zijn AKJT mist alle outs na een 49Q flop tegen onder andere de two pair negens en vieren die tot de river blijven staan. Vandaag was duidelijk niet de dag van de Rotterdammer met twee vroege exits.

Ook Bjorn Verbakel doet weer mee en als de Eminem look-a-like met {a-Clubs}{k-Clubs} een flush maakt tegen de AxKx van zijn tegenstander, bouwt hij zijn stack al snel uit naar 18.000 punten. Lennert Holtkamp heeft minder geluk en als zijn geflopte nuts op een AQJ flop gekraakt wordt door azen die dankzij running 2's een fullhouse maakt, zit voor hem het toernooi er op.

Voor Verbakel blijft het meezitten en als hij met Jx9x pre-flop all-in komt tegen iemand met negens heeft hij weer wat hulp nodig. De flop is 9xTxQx waardoor zijn tegenstander een set flopt, maar als de river een koning brengt maakt Verbakel een straat.

Jason Mercier wint WSOP 00,- PLO event WSOP 2009 111

De rush van Verbakel zet hard door en als hij topset flopt tegen bottom two pair en een straightdraw hold zijn hand bijna vanzelfsprekend. Met een stack van ruim 90.000 punten bevindt hij zich nu in de top van het klassement. De andere Nederlanders die nog chips voor zich hebben staan zijn Rob Hollink, Jeroen van Dam en Remco van den Berg.

Dan dubbelt Rob Hollink in de meest bizarre hand van het toernooi. Rob repot iemand pre-flop, maar de initial raiser callt vrolijk de extra chips. Op een {4-Spades}{6-Hearts}{8-Clubs} flop bet Rob de pot en gaat zijn tegenstander all-in. Met {j-Spades}{q-Hearts}{k-Hearts}{a-Clubs} doet Rob het op zijn zachtst gezegd slecht tegen de {3-Spades}{9-Diamonds}{5-Clubs}{7-Clubs} van zijn tegenstander. Remco van den Berg ziet echter potentieel en roept: 'Oh, een negen en een tien en je wint gewoon'. Die uitspraak kan Remco meenemen als hij gaat solliciteren bij de Astro-lijn, want de turn en de river brengen daadwerkelijk de {10-Clubs} en de {9-Hearts}. Rob runner runnert naar de nutstraight toe en straft hiermee de 'geweldige' pre-flop call van zijn tegenstander hard af.

Jason Mercier wint WSOP 00,- PLO event WSOP 2009 112

Als we de eerste dag van dit toernooi afronden zijn de chipcounts van de overgebleven landgenoten als volgt:

Remco van den Berg 13.500

Rob Hollink 44.100

Bjorn Verbakel 103.400

Jeroen van Dam 55.400

Remco zal morgen snel moeten dubbelen terwijl de andere drie Nederlandse strijders een goede uitgangspositie hebben. Zij zullen morgen alle vier hun uiterste best doen dag 3 te halen.

Je kunt dagelijks alle actie rondom de World Series of Poker 2009 volgen in de PokerNews Live Reporting

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen