Jeroen van Dam & Pim Overbeeke naar dag 2 $1000,- No Limit Hold 'em toernooi WSOP

Jeroen van Dam & Pim Overbeeke naar dag 2 $1000,- No Limit Hold 'em toernooi WSOP 0001

Op dag 1b van het $1000,- No Limit Hold 'em toernooi kwamen we veel bekende gezichten tegen. Naast Phil Ivey zien we een aantal Nederlandse spelers, waarvan Marcel Lüske en Gezi Bason de grotere namen zijn. Ook de Nederlanders Koen Veenman, Sander Springer, Pim Overbeeke, Jeroen van Dam en de verloofde van Steve Wong, Donna Varlotto maken hun opwachting.

Al vrij snel krijgt Gezi Bason een flinke tik te verwerken. Als hij op de river de pot bet op een T23KT board en zijn tegenstander besluit na een tijdje te hebben nagedacht de call te maken, gooit Gezi zijn kaarten balend in de muck. Zijn tegenstander showt nog even de 2, die blijkbaar genoeg was. Gezi is crippled en houdt slechts 600 punten over.

Sander Springer begint een stuk beter in zijn eerste WSOP event, door wat shortstacks te busten groeit zijn stack gestaag en houdt Sander goede hoop dag 1 te overleven. Marcel Lüske begint een stuk minder goed en wijt dat onder andere aan de vele reseats die hij moet ondergaan. Als de Amerikaanse hoop in bange dagen Phil Ivey het strijdtoneel verlaat is ook Gezi Bason inmiddels al zijn chips kwijt.

Koen Veenman verdubbelt inmiddels zijn al enigszins aangeslagen stack doordat de river hem quads boeren geeft terwijl zijn tegenstander hiermee de nutflush maakt en de all-in van Veenman afbetaalt. Helaas moeten we inmiddels afscheid nemen van Marcel Lüske en komen ook Sander Springer en Donna Varlotto in moeilijkheden. Beide spelers zijn inmiddels shortstacked en zoeken naar een dubbel. Dit bleek echter tevergeefs. Beide spelers stapten al snel van tafel af, helaas niet voor een reseat.

Jeroen van Dam & Pim Overbeeke naar dag 2 00,- No Limit Hold 'em toernooi WSOP 101

Pim Overbeeke gaat echter nog steeds crescendo en dubbelt zijn stack met een set vrouwen tegen een overpair koningen nadat de chips na de Q op de turn naar het midden gingen. Pim heeft nu een solide stack van 7500 punten. De tweede Nederlander van de drie die over zijn gaat een stuk minder goed. Koen Veenman loopt met toppair tegen de azen van een shortstack op en heeft nog slechts tien big blinds over.

Pim Overbeeke houdt het spannend. Vlak nadat hij gehalveerd is dubbelt hij terug met {10-Hearts}{4-Hearts} op de small blind. De speler under the gun limpt en de flop geeft Pim een flushdraw en als de under the gun speler actie geeft besluit Pim een gokje te wagen door all-in te callen met de kleine stack die hij nog heeft. Zijn tegenstander showt AQ voor toppair maar op de turn maakt Pim al snel zijn flush. Zo speelt hij weer 9000 punten in het 100/200 level.

Jeroen van Dam & Pim Overbeeke naar dag 2 00,- No Limit Hold 'em toernooi WSOP 102

Als Koen Veenman inmiddels uitgeschakeld is blijkt

Jeroen van Dam

een flinke stack te hebben opgebouwd. Met ruim 25.000 punten mag hij absoluut niet klagen en beschikt hij over een stack die flink wat perspectief brengt. Na wat kleine potjes en een misbluff die hem een flink deel van zijn stack kost, houdt de Nederlander echter nog 13.000 punten over, ongeveer evenveel als Pim Overbeeke inmiddels heeft. Waar Overbeeke zijn stack gestaag ziet groeien richting de 15.500 punten, profileert Jeroen van Dam zich als een ware rollercoaster. Nadat hij eerst een grote pot wint van rond de 30.000, verliest hij daarna weer een groot deel van zijn stack. Met 19.000 punten heeft hij nog een solide stack, evenals Overbeeke die zijn stack gestaag ziet blijven groeien.

Jeroen van Dam & Pim Overbeeke naar dag 2 00,- No Limit Hold 'em toernooi WSOP 103

Als we dag 1b afsluiten zijn Jeroen van Dam en Pim Overbeeke de enige twee van de zeven gestarte landgenoten in het overgebleven veld van slechts 380 deelnemers. De dag begon met 3000 spelers dus kunnen we concluderen dat er een waar slachtveld is ontstaan.

De chipcount van de heren is:

Jeroen van Dam 24.400

Pim Overbeeke 17.500

Samen met de 4 landgenoten die dag 1a hebben overleefd zullen zij morgen proberen de lijn door te trekken op dag 2, waar we ongeveer 720 spelers zullen zien starten met maar één doel: De bracelet en het bijbehorende geldbedrag van $771.106,- voor de winnaar.

Je kunt dagelijks alle actie rondom de World Series of Poker 2009 volgen in de PokerNews Live Reporting

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen