Lex Veldhuis zevende in $40.000,- NL Hold 'em toernooi WSOP 2009

Lex Veldhuis zevende in $40.000,- NL Hold 'em toernooi WSOP 2009 0001

Na drie dagen lang zwoegen in een ongekend sterk veld van 201 spelers mocht onze Lex ´Raszi´ Veldhuis gisterenavond om 0:00 Nederlandse tijd beginnen aan de finale tafel van het $40.000,- No Limit Hold 'em toernooi. Dat de eerste Nederlandse bracelet nog lang niet binnen is blijkt echter wel uit de samenstelling van de finale tafel: Met vijfvoudig bracelet winnaar Ted Forrest, Main-Event winnaar Greg 'Fossilman' Raymer, Justin Bonomo, Noah Schwartz, Isaac Haxton, Alec Torelli, Dani Stern en de derde braceletwinnaar van deze tafel Vitaly Lunkin kunnen we allerminst spreken van een nietszeggende top negen. Als we aan de finale tafel beginnen zijn de chipcounts:

Seat 1 - Ted Forrest (560.000)

Seat 2 - Noah Schwartz (660.000)

Seat 3 - Alec Torelli (2.340.000)

Seat 4 - Isaac Haxton (5.955.000)

Seat 5 - Greg Raymer (3.345.000)

Seat 6 - Justin Bonomo (1.685.000)

Seat 7 - Lex Veldhuis (3.805.000)

Seat 8 - Dani Stern (1.300.000)

Seat 9 - Vitaly Lunkin (4.565.000)

Lex staat er dus prima voor en zal er alles aan doen om de felbegeerde bracelet én de ruim 1,8 miljoen dollar voor de winnaar mee naar huis te nemen. Helaas geldt dit voor alle spelers en dus kunnen we ons opmaken voor flink wat vuurwerk tussen deze pokerkanonnen.

Lex Veldhuis zevende in .000,- NL Hold 'em toernooi WSOP 2009 101

De eerste grote pot die Lex speelt is er helaas een om heel snel te vergeten. Als Lex vanaf de cut-off naar 175.000 opent besluit Dani Stern zijn gehele stack van 1.455.000 naar het midden te schuiven waarop Lex vrij vlot callt. Met {a-Clubs}{k-Clubs} doet Veldhuis het bijzonder goed tegen de {a-Diamonds}{j-Hearts} van Dani Stern. Als de {a-Hearts}{9-Hearts}{5-Clubs} flop wordt gedraaid is er nog niets aan de hand. Als Stern er op de turn een flushdraw bij krijgt dankzij de {q-Hearts} begint Lex te voelen hoe laat het is. De river geeft de gevreesde {j-Diamonds} en Lex verlies een grote pot door een vervelende beat op een nog vervelender moment.

Kort na deze dubbel van Dani Stern zien we de eerste speler van tafel verdwijnen. Het is shortstack Ted Forrest die de small blind complete en vervolgens de 400.000 callt die Noah Schwartz er vanaf de big blind van maakte. De drieën van Schwartz blijven staan tegen de {j-Hearts}{10-Diamonds} van Forrest en zo zal Ted nog even moeten wachten op bracelet nummer 6. Hij krijgt echter al snel gezelschap van de man die hem uitschakelde als Noah Schwartz met zijn {a-Diamonds}{k-Hearts} tegen de azen van Greg Raymer aanloopt. We gaan verder met zeven spelers waaronder nog steeds Lex Veldhuis.

Lex Veldhuis zevende in .000,- NL Hold 'em toernooi WSOP 2009 102

Helaas is deze Nederlandse droom snel voorbij als ook Lex slachtoffer wordt van de cardrun van Greg Raymer. Als Raymer opent naar 200.000 gaat Veldhuis all-in vanaf de small blind met {a-Diamonds}{7-Diamonds} waarop Raymer snel callt. Helaas draait Raymer {k-Diamonds}{k-Spades} om en heeft Lex een aas nodig om in het toernooi te blijven. De {j-Hearts}{6-Clubs}{2-Clubs} flop is weinig hoopvol en na een {q-Clubs} op de turn en de {10-Spades} op de river vindt Lex Veldhuis zijn Waterloo. Maar met een 7e plaats en de bijbehorende $277.940,- mag onze held terugkijken op een geweldig toernooi wat zeker naar meer smaakt voor de komende events.

Als Alec Torelli met zijn {a-Hearts}{2-Hearts} open shoved en gecalld wordt door Isaac Haxton met {a-Spades}{10-Diamonds} die blijft staan gaan, we verder met vijf man waarvan Justin Bonomo als eerste het veld moet ruimen. Hij loopt met boeren op tegen de azen van Isaac Haxton waardoor we nog met vier man overblijven. Wanneer Dani Stern zijn all-in met {q-Hearts}{10-Clubs} gecalld wordt door de {a-Spades}{k-Hearts} van opnieuw Isaac Haxton heeft ook Dani hulp nodig die hij niet krijgt en maken we ons op voor de laatste drie. We gaan echter geen heads-up krijgen tussen twee bracelet-winnaars want het is Greg Raymer die van tafel mag. Als hij opent vanaf de button besluit Isaac Haxton te drie-betten. Raymer reageert snel door all-in te gaan en Haxton callt. Raymer laat {5-Hearts}{5-Diamonds} zien en Haxton {9-Hearts}{9-Diamonds}. De beste hand blijft staan en Haxton en Lunkin mogen het heads-up uitvechten. De chipcounts zijn dan:

Haxton – 16.495.000

Lunkin – 7.520.000

De rollen draaien echter al snel om en Haxton heeft zelfs erg veel geluk nodig om in het toernooi te blijven als hij het er na een {k-Clubs}{5-Clubs}{3-Hearts}|{6-Spades} board inkrijgt met {k-Spades}{10-Spades} tegen de azen van Lunkin. De river is de voor Haxton broodnodige {10-Clubs} waardoor hij terugdubbelt naar 13.970.000. Als Luntin een paar handen later uitbet op een {a-Clubs}{5-Clubs}{4-Clubs} flop besluit Haxton weer all-in te gaan. Lunkin callt opnieuw en Haxton ligt weer ver achter met {q-Spades}{8-Clubs} als de {8-Diamonds} op de turn hem opnieuw lijkt te redden. De river is echter de {2-Clubs} wat Lunkin een grote chiplead oplevert in deze spectaculaire heads-up.

Als Vitaly Lunkin besluit te limpen op de button maakt Haxton er 600.000 meer van. Lunkin besluit te callen en we gaan naar de flop. {q-Diamonds}{10-Diamonds}{8-Diamonds} en Haxton bet 1.200.000 uit waarop Lunking all-in gaat. Haxton callt zijn laatste 5.635.000 chips en blijkt opnieuw tegen de azen van Lunkin aan te lopen. Met {a-Spades}{a-Hearts} voor Lunkin is Haxton met {3-Diamonds}{8-Clubs} echter zeker nog niet kansloos, maar als de {7-Clubs} turn en {k-Spades} river zijn gevallen gaan de felicitaties, de bracelet en de $1.891.012,- naar Vitaly Lunkin die hiermee een einde maakt aan een geweldig toernooi. Haxton wordt tweede en mag tevreden zijn met $1.168.566,-.

Event 3 - $1500,- Omaha Hi/Lo 8-or-better

Ook in het derde event van de WSOP 2009 werd vannacht de finale tafel gespeeld. Met onder andere Freddy Deeb, Sebastian Ruthenberg en de winnaar van vorig jaar Thang Luu konden we het een en ander verwachten. Thang Luu is een van de favorieten, want ook in 2007 behaalde hij de finale tafel van dit event. Dat maakt dus drie finale tafels van dit event op rij, een ongekende prestatie van de Amerikaan.

De jonge Duitser Sebastian Ruthenberg is de eerste die afhaakt. In een 3-way hand waarin Jim Geary en Jordan Rich de pot mochten verdelen was Ruthenberg niet in staat om de high of low te winnen nadat hij pre-flop all-in was gegaan voor zijn laatste 40.000 punten. Hij eindigt als tiende en neemt $16.829,- mee naar huis.

Na eliminaties van Senovio Ramirez III en de flamboyante Freddy Deeb wiens azen geen standhielden tegen Thang Luu, moet ook Jim Geary het veld ruimen. Zijn top two-pair hield geen stand tegen de flushdraw van Ed Smith die goede zaken doet. Nadat Jordan Rich een vervelende beat te voorduren kreeg sloegen de frustraties enigszins toe en na een felle discussie met Ed Smith krijgt Jordan even later zijn chips erin tegen Thang Luu. De {a-Clubs}{a-Hearts}{a-Diamonds}{j-Spades} van Luu houdt stand tegen de {k-Hearts}{6-Diamonds}{4-Spades}{3-Hearts} van Rich en zo kan de heetgebakerde jongeling naar huis.

Met nog vijf man te gaan heeft Thang Luu nog steeds kans op een back to back bracelet in dit event. Als ook Pascal Payo en Robert Price snel de finale tafel verlaten gaan chipleader Thang Luu, Ed Smith en de shortstacked Ming Reslock uitmaken wie als winnaar uit de hoed zal komen. Als de beste vrouw van het toernooi, Ming Reslock, dan ook het strijdtoneel verlaat lijkt Thang Luu geschiedenis te gaan schrijven. Met bijna gelijke stacks beginnen de mannen aan de heads-up waar Luu al snel een harde klap uitdeelt. Op een {a-Diamonds}{7-Hearts}{7-Spades} flop bet Luu uit en callt Ed Smith. De turn is de {j-Spades} en Luu vuurt nog een kogel af. Smith callt en na een {9-Spades} river checken de heren de hand uit. Luu laat {k-Clubs}{j-Clubs}{9-Hearts}{2-Hearts} zien voor de winnende hand nadat Smith {k-Hearts}{5-Spades}{3-Hearts}{3-Diamonds} liet zien. Smith blijft crippled achter.

Kort hierna gaat Ed Smith met zijn laatste chips all-in en heeft Luu opnieuw de beste hand met {q-Clubs}{9-Diamonds}{8-Clubs}{7-Diamonds} tegen de {j-Clubs}{9-Hearts}{9-Clubs}{3-Hearts} van Smith op een {q-Diamonds}{5-Spades}{4-Hearts}|{5-Hearts}|{10-Diamonds} board. Het werkelijk ongelofelijke gebeurt en Luu wint back to back dit Omaha Hi/Lo 8-or-better event nadat hij in 2007 ook al 2e werd. Met $263.135,- en opnieuw een bracelet realiseert Thang Luu een ongekende prestatie.

Lex Veldhuis zevende in .000,- NL Hold 'em toernooi WSOP 2009 103

Je kunt dagelijks alle actie rondom de World Series of Poker 2009 volgen in de PokerNews Live Reporting

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen