Nederlanders laten zich gelden in Event 11, Event 13 en 14 van de WSOP

Nederlanders laten zich gelden in Event 11, Event 13 en 14 van de WSOP 0001

Event 11 - $2000,- No Limit Hold'em

Met onder andere Phil Hellmuth nog in het toernooi, mag Leon Balotta vandaag proberen het geld te bereiken. Onze landgenoot begint echter niet erg lekker en na een aantal keer van zijn hand te zijn gezet houdt hij nog 22.000 over van de 31.000 waarmee hij dag 2 begon over.

Dit draait echter om als zijn negens de coinflip van KJ winnen. Met een verdubbeling van zijn stack en het bericht dat hij inmiddels het geld heeft bereikt gaat hij vol goede moed proberen zijn stack uit te bouwen.

Alle plannen ten spijt, Leon Balotta moet als 140ste het toernooi verlaten. Als een speler opent en Balotta callt met 2-2, hit hij bottom set op een 276 flop. H1ij check-raiset zijn tegenstander all in, die callt met pocket azen. De turn is nog mooie blank, maar als de river de ongewenste aas geeft moet Balotta de strijd staken. Door een zure beat ziet Balotta zijn kans op dag 3 als sneeuw voor de zon verdwijnen, maar even goed heeft onze landgenoot hier een uitstekende prestatie neergezet.

Event 13 - $2500,- No Limit Hold 'em

Met weer een heel arsenaal aan Nederlanders aan de start beginnen we aan het $2500,- NLHE event. Onder andere Steve Wong, Steven van Zadelhoff, Jasper Wetemans, Tommie Janssen, Rob Hollink en Yven Poortinga gaan proberen zich een weg naar dag 2 te banen.

Bijna alle Nederlanders beginnen zowaar redelijk aan het toernooi en vooral Steve Wong mag niet klagen. Als zijn chips erin gaan met {a-Clubs}{4-Clubs} na een {3-Clubs}{j-Clubs}{5-} flop tegen de QQ van zijn tegenstander hit hij één van zijn vele outs. Als hij daarna nog wat potjes wint heeft Wong met 33.000 punten een megastack van drie keer het gemiddelde.

Rob Hollink wordt als één van de eerste Nederlanders uitgeschakeld, nadat zijn chips er met AK in gaan tegen de zessen van zijn tegenstander na een A96 flop. Hem zullen we later vast en zeker nog tegenkomen.

Ook Steven van Zadelhoff en Jasper Wetemans knallen door richting goede stacks, zodat ons land goed vertegenwoordigd is in de bovenste helft van het klassement. Ook Tommie Janssen gaat hard en als hij na onder andere een dubbel met azen tegen koningen naar zijn stack kijkt, ziet hij 66.000 punten voor zich staan. Als chipleader mag hij zich naar dag 2 proberen te spelen.

Als Steve Wong en Yven Poortinga aan het doodbloeden zijn vanwege een extreem gebrek aan kaarten, verliest ook Tommie Janssen een groot deel van zijn stack. Als een speler naar 2000 opent en een bigstack daarachter callt, besluit Janssen er met AK op de button 7500 van te maken. De bigstack callt en na een c-bet van 10.500 door Tommie Janssen op een 7-hoog flop, besluit de man zijn stack erin te schuiven. Janssen moet afleggen en blijft met 35.000 punten achter.

Nederlanders laten zich gelden in Event 11, Event 13 en 14 van de WSOP 101

Rob Strong verdubbelt ondertussen zijn kleine stack als hij met 99 van pocket azen wint dankzij een runner runner straight. Waar Steven van Zadelhoff met een ware eindsprint bezig is, rent Tommie Janssen achteruit. Als hij vlak na de grote verloren pot met negens tegen azen aanloopt en even later zijn AK niet opgewassen blijkt tegen de AJ van zijn tegenstander, zal Janssen ongetwijfeld teleurgesteld afdruipen. Ook Steven van Zadelhoff moet zijn eindsprint onverwacht staken in de laatste hand van het toernooi. Met negens tegen KJ na een 7J7 flop blijft Steven met slechts 19.000 punten achter.

Als we de dag eindigen zijn dit de chipcounts van onze landgenoten:

Jasper Wetemans 32.500

Rob Strong 19.900

Steven van Zadelhoff 18.700

Yven Poortinga 13.600

Bij een gemiddelde van ruim 46.000 staan ze er dus niet erg florissant voor, maar de heren zullen ongetwijfeld gebrand zijn om toch dag 2 te overleven.

Event 14 - $2500 Six-handed Limit Hold 'em

In het eerste Limit Hold 'em toernooi van deze series zien we weer een aantal Nederlanders aan de start verschijnen. Onder andere Rob Hollink, Lex 'RaSZi' Veldhuis, Gezi Bason, Jeroen van Dam, Marc Naalden en Marcel Lüske gaan hier met braceletaspiraties van start. Vooral voor wereldkampioen Limit Rob Hollink lijkt dit toernooi koren op de molen te zijn. Niet alleen is hij wereldkampioen in dit onderdeel, ook blijkt hij omringd te zijn door een net opengetrokken blikje mooie vrouwen. Naast zijn lieftallige blonde masseuse zit hij ook naast de mooie Maya Antonius.

Nederlanders laten zich gelden in Event 11, Event 13 en 14 van de WSOP 102

Na vroege exits van Ron Hofman en Edwing de Jonge, hangt ook Marcel Lüske aan het randje van de afgrond. Als hij na een {q-Diamonds}{j-Diamonds}{10-Diamonds}{8-Diamonds} all-in gaat voor zijn laatste 275 chips, callt zijn tegenstander met {a-Diamonds}{k-Hearts}. Marcel draait echter {a-Hearts}{9-Diamonds} open voor een onvervalste straightflush. Geen {k-Diamonds} op de river en Marcel is weer een klein beetje terug in het toernooi.

Voor Lex Veldhuis ontpopt dit toernooi zich als een ware rollercoaster. Van de 7500 waar iedereen mee begon naar 11.000, van die 11.000 terug naar 3000, van die 3000 terug naar 12.000 en van die 12.000 terug naar 2500. Lex zou Lex echter niet zijn als hij deze 2500 weer uitbouwt naar een mooie stack van 16.500. Dit heeft hij te danken aan de man die hem blijft callen op een {k-Spades}{j-Spades}{9-Spades}|{7-Hearts} board. Ook de river wordt gecalld en Lex laat {a-Spades}{7-Spades} zien voor de nuts.

Ook Gezi Bason en Marc Naalden beginnen het toernooi goed met bovengemiddelde stacks. Vooral Gezi heeft een mooie stack van 30.000 punten. Helaas raken we even later onze wereldkampioen limit Rob Hollink kwijt. Hij wordt uitgeschakeld door landgenoot Ewoud te Nijehuis, als de pocket achten van Rob op een Q hoog board niet genoeg blijken te zijn.

Nederlanders laten zich gelden in Event 11, Event 13 en 14 van de WSOP 103

Lex Veldhuis volgt het voorbeeld van zijn grote landgenoot Gezi Bason met een stack van zo'n 31.000 punten. Dat is onze Nederbelg Marc Naalden echter niet gegund, met AQ moet hij het onderspit delven tegen zijn tegenstander op een KQxx board. Geen aas of vrouw op de river en Marc Naalden is door zijn chips heen. Omdat Gezi Bason hard wordt aangepakt door de rest van de tafel halveert zijn stack van 31.000 punten bijna naar 17.000 punten. Iedere steal lijkt te worden betrapt, wat Gezi zijn tegenstanders niet in dank afneemt.

Ook Rogier Scheele zit nog in het toernooi. Nadat hij opgestaan is uit de dood en van bijna 0 chips weer naar 9000 is geklommen, heeft hij ongeveer de helft van het gemiddelde. Dat is een zesde deel van de stack van Lex, die mede dankzij een leuke pot met KxKx vs de AxJx van zijn tegenstander nu een stack heeft van 54.000 punten. Still going strong!

Als we aan het einde van de dag de chips gaan tellen zien we dat onze drie landgenoten morgen met de volgende stack terug mogen komen:

Lex Veldhuis 65.200

Gezi Bason 26.000

Rogier Scheele 10.000

Ken Aldridge wint Event 9 - $1500,- Six-handed No Limit Hold 'em

Met zeven man beginnen we aan de finale tafel van het six-handed No Limit Hold 'em event. Dat klinkt raar en dat is het ook. De mannen die het mogen gaan doen zijn:

Seat 1: Ken Aldridge

Seat 2: Peter Gould

Seat 3: Charles Furey

Seat 4: Praz Bansi

Seat 5: Bryce Yockey

Seat 6: Carman Cavella

Seat 7: Manny Minaya

De enige speler aan de finale tafel die al eens een bracelet heeft gewonnen is Praz Bansi. De man in seat 4 moet echter al snel afhaken in de strijd om het metaal als zijn chips erin gaan met {a-Clubs}{10-Clubs} tegen de {a-Spades}{j-Hearts} van Bryce Yockey. Geen hulp voor de man uit Engeland en Praz Bansi eindigt als zevende.

Nederlanders laten zich gelden in Event 11, Event 13 en 14 van de WSOP 104

De volgende die eraan moet geloven is Manny Minaya, wiens achten er pre-flop in gingen tegen de negens van Peter Gould. Een soortgelijke situatie zien we even later als Charles Furey zijn chips er goed in krijgt tegen de {9-Hearts}{9-Clubs} van Alridge. Een 9 op de flop bezorgt Furey echter een flinke kater en balend slaat hij op de tafel. Charles Furey eindigt als vijfde en zo komt de heads-up snel dichterbij.

Na eliminaties van Bryce Yockey en Peter Gould mogen Carman Cavella en Ken Aldridge het heads-up uit gaan vechten, met ongeveer gelijke stacks. Deze heads-up is echter lachwekkend te noemen. De heren spelen geen small-ball, maar tiny-ball. Dit zorgt voor opmerkelijke handen, waaronder de volgende:

Cavella opent vanaf de button en Ken Aldridge callt om een {5-Hearts}{9-Spades}{q-Hearts} flop te zien. Aldridge check-callt 175.000 op de flop en nog eens 325.000 op de {6-Hearts} turn. Op de river check-callt hij nogmaals na een {2-Spades}. Als hij dit met de nutstraat blijkt te doen en vrolijk 78 omdraait blijft Cavella over met slechts 985.000 punten tegen de ruim 5,5 miljoen voor Aldridge. Dat dit de laatste hand had moeten zijn moge duidelijk zijn.

Na een aantal keer gedubbeld te hebben leek Ken Aldridge gestraft te worden voor zijn eigen spel, ware het niet dat een slecht getimede push van Cavella een einde maakt aan dit event. Met {k-Diamonds}{4-Diamonds} krijg hij geen hulp tegen de KQ van Aldridge, die zodoende toch het toernooi op zijn naam schrijft.

Nederlanders laten zich gelden in Event 11, Event 13 en 14 van de WSOP 105

Rami Boukai wint Event 10 - $2500,- Pot Limit Hold 'em/Omaha

Het $2500,- mixed toernooi, waarin Pot Limit Hold 'em en Pot Limit Omaha afwisselend werden gespeeld, nam wat meer tijd in beslag dan men vooraf had gedacht. Dag drie moest eigenlijk de dag van de finale tafel zijn, maar er kwamen nog achttien spelers de Amazon Room binnen gewandeld. Dat is toch echt wat teveel en dus moest er eerst richting de finale tafel gespeeld worden. De laatste negen deelnemers konden zich na vier uur poker dan uiteindelijk op gaan maken voor het echte slotstuk.

Daniel Makowsky en Cornel Cimpan hadden het heft in handen, terwijl het veld uitgedund werd door eliminaties van shortstacks Sigi Stockinger en Hendon Mob speler John Kabbaj. Niet veel later is het ook Pawel Andrzejewski die verder vanaf de rail mag toekijken en hebben we nog zes spelers in dit event.

Dat laatste halve dozijn maakt er een waar spektakelstuk van en het publiek krijgt in elk geval waar voor zijn geld. Een lange eindstrijd, waarbij de spelers stuivertje wisselden, de big stacks short raakten en andersom. Cornel Cimpan zag zijn chiplead groeien en groeien, om vervolgens na een grote hand weer terug te zakken, waardoor de strijd weer helemaal open was. Paul Parker was de eerste die moest afhaken in deze six-handed game en zijn zesde plaats was goed voor een kleine veertigduizend dollar. Met z'n vijven kan je echter ook lol hebben zo moeten de overgebleven spelers hebben gedacht, want die speelden rustig nog een uur of vier door. Toen was het Daniel Makowsky die in een grote flip aan het kortste eind trok en van tafel moest opstaan. Zijn aas-boer hitte niet en dat zorgde ervoor dat de achten van Najib Bennani goed genoeg bleven.

Bennani kon vervolgens een half uur later de scalp van Cimpan aan zijn erelijst toevoegen, want de single suited aces van de voormalig chipleader waren in het Omaha level niet voldoende. Bennani maakte een straat op de river en Rami Boukai, Ben Grundy en natuurlijk Najib Bennani waren de laatste drie gegadigden voor de titel. Ondanks dat Bennani ook de volgende exit voor zijn rekening nam, kon hij niet als chipleader aan de heads-up beginnen. Andermaal wist hij azen te kraken in het Omaha spelletje, deze keer die van Ben Grundy. Die was echter al zo shortstacked dat de extra punten bij de stack van Bennani weinig verschil maakten en Rami Boukai ging met een kleine voorsprong het één tegen één spel in. Dit was het punt waarop Boukai besloot niet meer achterom te kijken, de koppeling in te trappen en de hoogste versnelling in te schakelen. De bets en raises vlogen Najib Bennani om de oren en zijn tegenstander toonde zoveel agressie dat Bennani zich geen raad wist.

Nederlanders laten zich gelden in Event 11, Event 13 en 14 van de WSOP 106

Al gauw was de kleine voorsprong die Boukai aan het begin van de heads-up had veranderd in een chiplead van meer dan drie tegen één. Het leek erop dat Bennani dan maar naar het noodplan moest grijpen en wel wilde gamblen voor de overwinning. Pot, repot, call all-in in het Hold 'em level en alle punten van Bennani lagen in het midden met {j-Diamonds}{q-Hearts}. Het werd een coinflip voor zijn toernooileven tegen de {9-Clubs}{9-Spades} van Rami Boukai. Heel even mocht Bennani in een comeback geloven toen de flop {a-Clubs}{k-Hearts}{q-Spades} bracht, maar op de turn viel de {9-Diamonds} die Boukai zijn set gaf. Nog vier outs voor de straat bleven er over voor Bennani, maar de {a-Diamonds} op de river gaf Boukai slechts zijn twee paar en het tiende toernooi van deze World Series of Poker was plotsklaps voorbij. Ruim $150.000,- voor nummer twee Najib Bennani, maar de naam van Rami Boukai zal altijd in de boeken blijven staan als braceletwinnaar. Hij schrijft het PLO/PLH mixed toernooi op zijn naam en neemt naast de felbegeerde armband een bedrag van $244.862,- mee naar huis.

Nederlanders laten zich gelden in Event 11, Event 13 en 14 van de WSOP 107

Event 12 - $10.000,- Mixed Championship Event

Op dag 2 van het kameleon-achtige toernooi, waarin de spelers vele varianten van poker voor hun kiezen krijgen, zien we nog 126 spelers met chips.

Met onder andere Jeff Lisandro, Allen Cunningham, Gavin Smith, Eli Elezra, Roland de Wolfe, Max Pescatori, Scotty Nguyen, Sebastian Ruthenberg, Daniel Negreanu, David Pham, Jon 'Pearljammer' Turner, Greg Mueller, Doyle Brunson, Gavin Griffin, Huck Seed, Jeff Madsen, Matt Glantz, Andy Bloch, Ivan Demidov, Katja Thater, Dario Minieri, Howard Lederer, Jimmy Fricke, Victor Ramdin, Ted Forrest, Steve Sung, Vanessa Rousso, Robert Mizrachi, Justin 'BoostedJ' Smith, Erick Lindgren en Andy Black nog in het toernooi kunnen we wel spreken van een monsterveld.

Nederlanders laten zich gelden in Event 11, Event 13 en 14 van de WSOP 108

De bedoeling is dat de spelers vandaag het veld reduceren tot een finale tafel van 9 man. Wie van de pokertitanen dan nog over is en mag strijden om een bracelet, dat zien we morgen.

Je kunt dagelijks alle actie rondom de World Series of Poker 2009 volgen in de PokerNews Live Reporting

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen