Phil Ivey wint zesde WSOP bracelet in Event 8 - $2500,- No Limit Deuce to Seven Draw

Phil Ivey wint zesde WSOP bracelet in Event 8 - $2500,- No Limit Deuce to Seven Draw 0001

Zeven spelers beginnen aan de finale tafel van event 8, waaronder 5-voudig braceletwinnaar

Phil Ivey

. Op jacht naar zijn zesde bracelet moet hij afrekenen met 6 andere spelers die niets liever willen dan het armbandje wegkapen voor de neus van Phil Ivey. Onder hen ondermeer Eric Kesselman, die in 2006 het $2000,- Pot Limit Hold 'em event op zijn naam schreef.

Terwijl Ivey wat kleine potten verliest, nemen we afscheid van de eerste afvaller; Elia Ahmadian moet genoegen nemen met een zevende plaats. Dat Ivey niet lang short zou blijven heeft hij te danken aan een mooie pot tegen Raphael Zimmerman. Als Ivey met zijn 7632 een 8 drawt, is Zimmerman met zijn 9762 drawing dead. Ivey dubbelt en kort hierna nemen we afscheid van de aangeslagen Raphael Zimmerman. Als ook Rodeen Talebi het veld moet ruimen blijven we met vier man over, waaronder de man die als chipleader de dag begon: John Monnette.

De inmiddels shortstacked geraakte Eric Kesselman gooit gedwongen de handdoek in de ring als hij moet opboksen tegen de 75432 van John Monnette. Wat rest is de vierde plaats en ruim $26.000,-.

De drie die overblijven, John Monnette, Phil Ivey en Yan Chen, zijn niet van plan snel richting de heads-up te gaan. Als Chen echter short raakt en all-in gaat vanaf de button is het Ivey die callt. Zijn 95432 wint van de J-low van Yan Chen en zo zijn het Ivey en Monnette die samen mogen uitvechten wie die felbegeerde bracelet meeneemt. Het prijzengeld wat daarbij hoort is voor Ivey een hele andere issue. De geruchten gaan dat de Amerikaan zulke grote bets heeft lopen op een braceletwinst, dat hij bij het binnenslepen van de eerste prijs bovenop de ruim $96.000,- voor de winnaar nog een miljoenenbedrag kan innen. Dat is ook precies wat Ivey mag gaan doen, want als hij 7642 laat zien tegen de 9752 van Monnette is hij het die als eerste mag drawen naar zijn vijfde kaart. Met een 5 maakt dat 76542, wat John Monnette drawing dead achter laat. Phil Ivey pakt zijn 6e bracelet, maar hoeveel geld dit hem precies oplevert is niet bekend. Dat het om een gigantisch bedrag gaat staat wel vast.

Phil Ivey wint zesde WSOP bracelet in Event 8 - 00,- No Limit Deuce to Seven Draw 101

Travis Johnson wint Event 7 - $1500,- No Limit Hold 'em

Met de overgebleven 33 spelers in event 7 gaan we vandaag door tot de bracelet om iemands arm hangt. Als we bij de finale tafel en de laatste 9 spelers zijn aanbeland, is Craig McConville chipleader met ruim 3 miljoen chips.

Seat 1 - Steve Karp - 1.400.000

Seat 2 - Brian McInnis - 755.000

Seat 3 - Mark Salinaro - 450.000

Seat 4 - James McClain - 430.000

Seat 5 - Walter Wright - 249.500

Seat 6 - Michael Ciotolo - 1.035.000

Seat 7 - Kam Low - 300.000

Seat 8 - Travis Johnson - 1.825.000

Seat 9 - Craig McConville - 3.060.000

Als de relatief shortstacked heren Kam Low en James McClain eenmaal zijn uitgeschakeld, duurt het lang voordat we met de laatste 6 spelers doorgaan. Na een lang gevecht moet echter ook Walter Wright, die als kleinste stack aan de finale tafel begon, het toernooi laten voor wat het is. Zijn AK verliest de flip van de 55 van Johnson, zodat we met 6 spelers overblijven. Van 6 gaan we al snel naar 5 als Brian McInnis richting de rail kan. Ook hij verliest een flip met 88 tegen de AK van Ciotolo. Ciotolo is nu chipleader met bijna 3 miljoen. Als McConville dan ge-3outerd wordt met boeren tegen de {a-Hearts}{10-Clubs} van Johnson blijven we met slechts 4 spelers over.

Phil Ivey wint zesde WSOP bracelet in Event 8 - 00,- No Limit Deuce to Seven Draw 102

Mark Salinaro staat er het slechtst voor met 1 miljoen punten, maar dubbelt als hij vanaf de small blind all-in schuift met {10-Hearts}{8-Hearts}. Hij krijgt de call van Ciotola met {a-Hearts}{6-Hearts}, maar als het board {k-Diamonds}{10-Diamonds}{2-Clubs}|{q-Diamonds}|{3-Hearts} laat zien dubbelt Salinaro met veel geluk. Toch is hij het die als eerste van de vier de jacht op het bracelet moet staken. Met zevens verliest hij een flip tegen de {a-Hearts}{k-Clubs} van Steve Karp. Ook voormalig chipleader Mike Ciotolo moet eraan geloven en als zijn {k-Diamonds}{8-Diamonds} niet opgewassen blijkt tegen de {a-Diamonds}{4-Diamonds} van Johnson zijn we aanbeland bij de heads-up.

Deze heads-up wordt beslist als Karp limpt op de button en Johnson open shovet. Karp callt instant en de showdown volgt:

Karp - {5-Clubs}{5-Spades}

Johnson - {a-Diamonds}{q-Spades}

De flop geeft Johnson redelijk wat perspectief met {k-Hearts}{10-Spades}{4-Hearts} en met de {q-Hearts} op de turn is Karp zo goed als kansloos. De river brengt de {j-Hearts} en Travis Johnson wint maar liefst $666.853,- en de bracelet!

Phil Ivey wint zesde WSOP bracelet in Event 8 - 00,- No Limit Deuce to Seven Draw 103

Event 9 - $1500,- 6-handed No Limit Hold 'em

Geen van de gestarte Nederlanders heeft dag 1 overleefd, maar de 108 spelers die over zijn met o.a. Doug Lee, Jeremiah Smith, Isaac Haxton en Bill Chen zullen zich allen een weg proberen te banen richting de laatste 6 en de finale tafel.

Nog geen tweede finale tafel voor Isaac Haxton in deze series. Als eerste verlaat hij dag 2 na met achten tegen de azen van Alan Sass te zijn aangelopen.

Phil Ivey wint zesde WSOP bracelet in Event 8 - 00,- No Limit Deuce to Seven Draw 104

Bill Chen staat er om bekend dat hij met een short stack niet uit toernooien is te slaan. Dat is iemand dit

toernooi wel gelukt als zijn seat al snel leeg blijkt te zijn.

Als Jeremiah Smith zijn move met {6-Diamonds}{6-Hearts} ook helemaal verkeerd afloopt zijn er nog 42 spelers over. Na een 3-bet van zijn tegenstander besluit Smith zijn hele stack erin te schuiven. Jason Melnick snap-callt met {k-Hearts}{k-Clubs}. Geen 2-outer voor Smith en hij druipt teleurgesteld af.

Als de spelers met nog 12 man in het toernooi een redraw krijgen, zien de tafels er als volgt uit:

Table 66

1. Steve McNally

2. Manny Minaya

3. Praz Bansi

4. Charles Furey

5. Ken Aldridge

6. Peter Gould

Table 59

1. Carman Cavella

2. Robert Lipkin

3. Ramin Henke

4. Bryce Yockey

5. Allan Puzantyan

6. Bryn Kenny

Wie er aan de finale tafel komen te zitten en morgen mogen strijden om de zo gewilde bracelet zien we morgen.

Event 10 - $2500,- Pot Limit Hold'em/Omaha

Op dag 2 van dit mixed event zien we gelukkig nog vier landgenoten die gisteren dag 1 hebben overleefd. Met Bjorn Verbakel als één van de chipleaders, Rob Hollink en Jeroen van Dam met een uitstekende stack en Remco van den Berg die op jacht moet naar een snelle dubbel, maken we ons op voor een spannende tweede dag.

Remco's missie om te dubbelen mislukt al snel als hij met koningen tegen azen aanloopt en ook Jeroen van Dam verliest de helft van zijn stack met koningen tegen azen. Dit blijkt het begin van het einde als met {q-Spades}{j-Spades}{2-Diamonds}{10-Diamonds} de chips erin gaan tegen de {5-Diamonds}{4-Diamonds}{8-Clubs}{6-Hearts} van niemand minder dan Hevad 'RaiNKhan' Khan. Onze landgenoot staat dus nog voor, maar als de turn de {a-Diamonds} brengt moet hij op zoek naar een fullhouse op de river. Helaas geen hulp en onze landgenoot verlaat ontzettend teleurgesteld zijn stoel.

Phil Ivey wint zesde WSOP bracelet in Event 8 - 00,- No Limit Deuce to Seven Draw 105

Als Verbakel wordt verplaatst naar een tafel met Greg Raymer en Amnon Fillipi ontdoet zich al snel een mooie hand tussen de drie heren. Als Verbakel uitbet op een {6-Spades}{10-Diamonds}{8-Spades} flop gooit Raymer na een minuut nadenken zijn kaarten in de muck, waarop Fillipi zijn kaarten aan zijn buurman laat zien. Verbakel zegt "Show one, show all" waarop Fillipi claimt ze gemuckt te hebben. Als een ware goochelaar probeert hij zijn kaarten in het deck te laten verdwijnen, maar de vingervlugge dealer vist zijn kaarten eruit en showt de azen van Fillipi. Verbakel houdt zijn hand nog even vast en Fillipi trekt het niet meer: "Come on man, muck your hand you already won" waarop Verbakel nog een seconde twijfelt en dan {4-Clubs}{6-Hearts}{5-Diamonds} laat zien en zijn vierde kaart muckt. Ondertussen komt bij Fillipi het stoom uit zijn oren en klopt Raymer op tafel terwijl hij zegt de beste hand gefold te hebben. Bjorn Verbakel is dus nu in ieder geval de baas aan tafel met 139.000 chips en daarmee is hij ook meteen chipleader in het toernooi!

Phil Ivey wint zesde WSOP bracelet in Event 8 - 00,- No Limit Deuce to Seven Draw 106

Als ook Rob Hollink dubbelt met azen tegen koningen en op een goede stack van 81.000 punten komt te staan lijkt de Nederlandse afvaardiging op weg naar een succesvol toernooi.

Beide heren zijn inmiddels in het geld en waar Rob Hollink het rustig aan doet, beleeft Bjorn Verbakel een toernooi vol actie. Na een verloren pot tegen Fillipi schakelt hij de zojuist aangeschoven Daniel Negreanu uit. Maar als hij even later met azen pre-flop de chips erin krijgt tegen de boeren van Tony Cousineau, krijgt hij een flinke tik te verwerken. Met een runner runner straight op een {7-Spades}{9-Spades}{2-Clubs}|{10-Clubs}|{8-Spades} board maakt Cousineau een straat en blijft Verbakel over met zo'n 100.000 punten. Als hij vlak daarna ook nog een grote flip verliest met {a-Spades}{k-Diamonds} vs {3-Diamonds}{3-Spades} gaat het helemaal niet de goede kant op met onze landgenoot.

Als later Rob Hollink het geld erin krijgt met 88 tegen de KQ van zijn tegenstander op een KQ8 board, lijkt hij te gaan dubbelen. De river is echter de fatale {q-Clubs} en zo vliegt Rob Hollink op zure wijze het toernooi uit op een 33e plaats. Als Verbakel dan besluit te gokken in de jacht op een grote stack, maar zijn 9 straat outs mist in een 3-way monsterpot, is ook hij door zijn chips heen. Een 32ste plaats is wat rest, iets waar Verbakel niet blij mee zal zijn aangezien hij lange tijd tot de chipleaders behoorde. Toch een uitstekende prestatie van de heren en we zullen ze later deze series absoluut nog tegen zullen komen.

Phil Ivey wint zesde WSOP bracelet in Event 8 - 00,- No Limit Deuce to Seven Draw 107

Event 11 - $2000,- No Limit Hold 'em

Op dag 1 van het $2000,- NLHE toernooi zien weer een hoop Nederlanders aan de start verschijnen. Onder andere Steve Wong, Yven Poortinga, Peter Dalhuijsen, Marc Naalden, Jasper Wetemans, Steven van Zadelhoff , Wolbert Bartlema en Tommie 'Godfatti' Janssen gaan er aan beginnen en krijgen elk 6000 punten om mee te starten.

Phil Ivey wint zesde WSOP bracelet in Event 8 - 00,- No Limit Deuce to Seven Draw 108

Voor Steve Wong verloopt het toernooi als een ware achtbaan. Van bigstack naar shortstack en andersom, het verhaal van Wong in event 11. De andere Nederlanders vallen weer bij bosjes vroeg uit het toernooi, zodat we na een aantal levels alleen nog Steve Wong en Leon Balotta over houden. Als de heren even later beiden dubbelen; {a-Spades}{9-Spades} die een 9 hit tegen AQ voor Wong en azen tegen Q8 en 99 voor Leon Balotta, doen de heren goede zaken. Als we even later naar de stacks kijken zien we dat Steve Wong 24.000 punten speelt en Leon Balotta 17.000 punten. Bij een gemiddelde van 29.000 zijn onze landgenoten zeker niet kansloos.

Als het einde van de dag nadert moet Steve Wong echter het toernooi verlaten. Op de button krijgt hij AQ en als de chips erin gaan tegen iemand die boeren vindt in de blinds verliest Steve de flip en is het aan Leon Balotta om de Nederlandse eer hoog te houden.

Phil Ivey wint zesde WSOP bracelet in Event 8 - 00,- No Limit Deuce to Seven Draw 109

Als Balotta vlak voor het einde van dag 1 zijn stack verdubbelt met azen tegen koningen mag hij morgen terugkomen om samen met de andere 242 overgebleven spelers te gaan strijden om een plekje aan de finale tafel. Met nog o.a. Jason Mercier en Phil Hellmuth in het toernooi bevindt onze landgenoot zich in goed gezelschap.

Event 12 - $10.000,- World Championship Mixed Event

Ook dag 1 van het $10.000,- Mixed Event is begonnen. De spelers gaan op hun weg naar de finale tafel een groot aantal varianten spelen: 2-7 Triple Draw, Limit Hold 'em, Omaha 8-or-better, Razz, Stud, Stud 8-or-better, No Limit Hold 'em en Pot-Limit Omaha. Dit event is er zeker één voor de allrounders en onder de spelers die zich in staat achten de bracelet van dit toernooi mee naar huis te nemen bevinden zich o.a.:

Doyle Brunson, Jennifer Harman, Phil Ivey, Vitaly Lunkin, Nick Schulman, John D'Agostino, Allen "Chainsaw" Kessler, David "The Dragon" Pham, Jeff Madsen, Andy Black, Barry Greenstein, Thor Hansen, Victor Ramdin, Michael Binger, Scott Seiver, Freddy Deeb, Chad Brown, Vanessa Rousso, Noah Schwartz, Greg "FBT" Mueller en Jimmy "gobboboy" Fricke (foto onder).

Phil Ivey wint zesde WSOP bracelet in Event 8 - 00,- No Limit Deuce to Seven Draw 110

Hoe dit toernooi zal verlopen zullen we later te weten komen. Zeker is dat Phil Ivey na zijn pas gewonnen 6de bracelet tot op het bot gemotiveerd is op deze lijn door te trekken.

Je kunt dagelijks alle actie rondom de World Series of Poker 2009 volgen in de PokerNews Live Reporting

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen