Finaletafel World Series of Poker Main Event 2009 bekend!

Finaletafel World Series of Poker Main Event 2009 bekend! 0001

Woensdag 15 juli, dat zou de dag worden dat de November Nine van het World Series of Poker Main Event 2009 bekend zou worden. We begonnen gisteren om 21:00 uur Nederlandse tijd met 27 spelers, waarvan Phil Ivey natuurlijk de meest in het oog springende naam was. Verder zagen we ook de Fransman Ludovic Lacay, Antonio Esfandiari en chipleader met meer dan twintig miljoen; Darvin Moon.

James Akenhead, ook een bekende naam in het circuit, verliest al snel een grote pot als hij met {k-Diamonds}{k-Clubs} aanloopt tegen de {a-Clubs}{a-Diamonds} van Ian Tavelli. Nog geen drie minuten later konden we de eerste bust-out van het toernooi noteren. Het was de enige vrouwelijke speler die nog in het toernooi zat die op de 27ste plaats eindigde. Leo Margets moest genoegen nemen met $352.832,- nadat haar {a-Spades}{7-Hearts} niet kon winnen van de {a-Hearts}{10-Hearts} van Warren Zackey. Op de flop was het al meteen een lastig verhaal voor Margets: {4-Clubs}{8-Diamonds}{10-Spades}. De {4-Hearts} en {2-Clubs} op de turn en river zorgden ervoor dat Margets de prestatie van Tiffany Michelle van vorig jaar (17de plaats) evenaarde.

Jesse Haabak (26ste, $352.832,-) en Francois Balmigere (25ste, $352.832,-) waren degenen die de eerste bekende naam voorgingen. Het was namelijk Antonio Esfandiari die op de 24ste plaats ($352.832,-) eindigde. Hij opende naar 310.000 en kreeg een call van Steven Begleiter. Op een {4-Clubs}{2-Diamonds}{10-Diamonds} flop gingen de laatste vijf miljoen chips van Esfandiari naar het midden en hadden we een showdown voor zijn toernooileven. Hij stond echter ver achter met zijn {5-Hearts}{5-Diamonds} op de {k-Clubs}{10-Clubs} van Begleiter. Een {6-Hearts} op de turn gaf hem nog vier outs extra, maar de {a-Spades} op de river eindigde het toernooi voor Antonio Esfandiari.

Finaletafel World Series of Poker Main Event 2009 bekend! 101

Op de 23ste plaats (voor nog steeds $352.832,-) eindigde Marco Mattes. Hij ging Warren Zackey, Jonathan Tamayo, George Caragiorgas en Tommy Vedes voor op weg naar de rail. Door deze vier uitschakelingen waren we aanbeland bij de laatste 18 spelers van het Main Event; dat betekende een re-draw voor de laatste twee tafels. Phil Ivey en Ludovic Lacay, favorieten bij het Amerikaanse en Europese publiek, zaten er nog steeds bij.

Andrew Lichtenberger was de eerste speler die zijn droom helaas niet kon waarmaken, een achttiende plek voor $500.557,- was zijn verdienste. Ian Tavelli, die vroeg op de dag nog dubbelde met azen tegen koningen, moest als volgende het toernooi verlaten. Hij kreeg zijn chips met {9-Hearts}{9-Diamonds} naar het midden op een {6-Spades}{4-Hearts}{2-Clubs}-flop, maar liep ver achter op de {k-Spades}{k-Hearts} van Begleiter. Geen hulp op de turn en river; Tavelli eindigt op een prima 17de plek.

Toen was er het moment dat Ludovic Lacay, tot groot ongenoegen van het Europese publiek, naar de rail werd gestuurd. Zijn laatste drie miljoen chips gingen naar het midden met {7-Hearts}{7-Clubs} en hij liep nipt voor op de {a-Spades}{k-Spades} van Jeff Schulman. De flop was echter desastreus; {9-Diamonds}{k-Hearts}{5-Spades}. De turn bracht geen extra outs voor Lacay die op zoek moest naar één van de twee zevens die nog in het deck zat. Een {6-Clubs} zorgt echter voor het einde van Ludovic Lacay, die met indrukwekkend en agressief spel nu ook zijn naam enigszins heeft waargemaakt buiten Europa.

Finaletafel World Series of Poker Main Event 2009 bekend! 102

De volgende speler die naar de rail mocht was Nick Maimone, hij kreeg daarvoor $633.022,- mee. Ditzelfde bedrag lag ook klaar voor Ben Lamb, die ondanks een luidruchtige rail, niet bij de laatste negen van het Main Event kon geraken. James Calderaro, die op dag zes de hele tijd aan tafel zat bij Noah Boeken, eindigde op een 13de plaats toen zijn {k-Hearts}{j-Spades} niet kon winnen van de {10-Diamonds}{10-Clubs} van Kevin Schaffel.

"Wow," is het commentaar van de bloggers bij het Main Event. Billy Kopp finisht dit toernooi namelijk op een 12de plaats als hij clasht met de chipleader Darvin Moon. Kopp speelde zelf ook ruim 20 miljoen en stond er daarmee prima voor. Hij flopte echter een flush met {5-Diamonds}{3-Diamonds} op {k-Diamonds}{9-Diamonds}{2-Diamonds}, maar was drawing dead op de turn {2-Hearts} tegen de {q-Diamonds}{j-Diamonds} van Moon. "Kopp looked like he wanted to cry when he saw Moon's hand." Voordat de river werd gedraaid had Billy Kopp de zaal al verlaten; zijn deel, dat $896.730,- bedraagt, zal momenteel slechts een schrale troost zijn.

De laatste speler die voor de bubble van de November Nine uit het toernooi vliegt is Jamie Robbins. Hij kan met {k-Clubs}{q-Spades} niet winnen van de {a-Hearts}{10-Hearts} van Phil Ivey. Alle tien de spelers werden nu op één tafel geplaats; nog één uitschakeling verwijderd van een gegarandeerd miljoen en eeuwige roem voor de "November Nine".

Iets meer dan een half uur duurde het voordat negen spelers helemaal uit hun dak konden gaan wegens het bereiken van dé November Nine van het Main Event 2009. Als Eric Buchman opent voor 650.000 maakt Darvin Moon de call op de button. Jordan Smith, die op de small blind zat, reraist naar 2.600.000 en krijgt alleen een call van Moon.

Flop: {8-Clubs}{4-Diamonds}{2-Diamonds}

Smith checkt naar Moon toe, die dan vier miljoen bet. Jordan Smith gaat all-in en krijgt een snapcall van chipleader Moon. Die heeft namelijk de nuts geflopt met {8-Hearts}{8-Diamonds} tegen de {a-Hearts}{a-Diamonds} van Jordan Smith. De turn is een {5-Hearts}, waardoor Smith een inside straightdraw oppikt. Echter valt er een {10-Hearts} op de river en de November Nine zijn officieel bekend!

Darvin Moon is de absolute chipleader met bijna zestig miljoen aan chips. Dat is bijna het dubbele van Eric Buchman die tweede staat met 34.800.000 aan punten. Phil Ivey behoort samen met James Akenhead tot de shortstacks, maar zal toch hét grote verhaal zijn van dit Main Event. Hij won al twee bracelets en overleeft nu ook het mijnenveld van het Main Event.

Finaletafel World Series of Poker Main Event 2009 bekend! 103

De line-up voor de November Nine ziet er als volgt uit:

Seat 1: Darvin Moon - 58.930.000

Seat 2: James Akenhead - 6.800.000

Seat 3: Phil Ivey - 9.765.000

Seat 4: Kevin Schaffel - 12.390.000

Seat 5: Steven Begleiter - 29.885.000

Seat 6: Eric Buchman - 34.800.000

Seat 7: Joe Cada - 13.215.000

Seat 8: Antoine Saout - 9.500.000

Seat 9: Jeff Shulman - 19.580.000

Op 7 november zal de finale tafel van start gaan en drie dagen later zal de winnaar van de WSOP 2009 bekend zijn.

Dit was het dan voorlopig voor de World Series of Poker 2009! Zesenvijftig en een half events zitten erop en over ruim drie maanden zijn we weer terug met de laatste negen spelers van het Main Event!

LEES MEER

Gerelateerde Toernooien

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook