Senator Robert Menendez introduceert nieuwe online gambling wetgeving

Senator Robert Menendez introduceert nieuwe online gambling wetgeving 0001

Gisteren heeft senator Robert Menendez officieel S 8309, de Internet Poker and Games of Skill Regulation Consumer Protection and Enforcement Act, gepubliceerd. Dit voorstel kent 89 pagina's aan voorgestelde wetgeving die zich concentreert op wetgeving voor spellen waar kunde de doorslaggevende factor vormt.

De wet zou aangemoedigd moeten worden door voorstanders van online poker want de wet concentreert zich voornamelijk op dit spel. Naast poker spreekt de wet over andere spellen die tegen andere spelers gespeeld worden en waar men voordeel heeft indien men een ander skill level heeft bereikt. Bridge, mahjong, backgammon en schaken zijn andere spellen waar de wet specifieke regels voor kent.

Geen Amerikaans wetsvoorstel gaat zonder romantische beschrijvingen, zo kunnen we ook in dit wetsvoorstel lezen dat poker behoort tot de Amerikaanse cultuur: "Poker is part of the cultural and recreational fabric of the United States and has been since the founding days of the United States. United States poker aficionados have included presidents, judges, and statesmen."

S 8309 spreekt over een licentiemodel dat de Amerikaanse overheid de macht en controle geeft over welke bedrijven opereren binnen haar landsgrenzen. De voorwaarden om een licentie te krijgen zijn echter niet gemakkelijk in het voorstel; Each applicant for a license must submit a comprehensive financial background, an outline of the company's structure and that of its affiliates, criminal and credit histories of executives, and how each licensee plans to combat underage gambling and compulsive gambling. In addition, they must convey how the games offered will be fair. All gamblers must be at least 21 years-old. Licenses run for five years and can be renewed at the end of each term.

Net als het voorstel van congreslid Barney Frank, onlangs nog aanwezig om het startschot op de World Series of Poker te geven, gaat het model niet in op online sportweddenschappen. Populaire sites als Betfair en Unibet zouden naar alle waarschijnlijkheid binnen deze voorgestelde wetgeving geen kans maken op een licentie.

De NFL, de Amerikaanse Football bond, heeft onlangs het verlangen uitgesproken om wetgeving en regulering op te nemen in Barney Frank's HR 2267 voorstel aangaande online weddenschappen. De NFL heeft nog niet officieel gereageerd op het voorstel van Menendez, maar logischerwijs zal die van gelijke strekking zijn. Op een bijeenkomst in de Nationale Poker Week in Amerika gaf de Poker Player Alliance (PPA) aan een sterk bondgenootschap gevormd te hebben om te lobbyen voor hun zaak, een bondgenootschap dat onder andere de NFL herbergt.

Voor Nederland zou het goed zijn als de Amerikaanse overheid haar wetgeving aanpast naar een licentiemodel. PartyPoker heeft ooit als grootste website haar deuren voor Amerikaanse spelers dicht gegooid in de hoop vooraan te staan als het licentiemodel ingesteld zou worden. Hoewel online poker niet illegaal is in Amerika, slechts diverse handelingen om geld op- en van de website te krijgen zijn dat, heerst in Amerika het dogma dat dit wel het geval is. Als de Amerikanen weer legaal kunnen pokeren zonder zorgen krijgen wij er weer heel wat onwetende spelers bij die nu afgehaakt zijn uit angst voor represailles.

Dusty Schmidt (Leatherass) dropt rechtzaak tegen golfbond

Hoewel het slechts zijdelings met poker te maken heeft was de invloed van de rechtzaak een hot topic in de pokerwereld. Dusty Schmidt speelt als Leatherass op PokerStars de hogere limieten en presteert daar bijzonder goed de afgelopen jaren. Ook golf lijkt een grote hobby en blijkt hij bovengemiddeld goed in, waarop hij een golf/poker challenge opende. Voornamelijk om een nieuwe website te promoten leek het, de challenge wordt besproken in de 16 april editie van Webjoker's Rampage.

Met deze uitdaging, waar 1 miljoen dollar op gezet werd door Schmidt, kwam zijn amateur status echter in gevaar. De Amerikaanse golfbond trok die status in, waardoor Schmidt slechts nog kon golfen in de professionele tour en de amateurscène moest laten voor wat deze was. Schmidt was het daar niet mee eens en spande een rechtzaak aan om zijn amateurstatus terug te krijgen. De rechtzaak werd door de pokerwereld op de voet gevolgd, vooral door de vele criticasters van Schmidt, die niet erg populair meer is.

Schmidt kwam echter thuis van een koude kermis, want zijn zaak bleek niet sterk genoeg te staan: "I lost the preliminary injunction on July 14th. I didn't lose it because I was in the wrong from a golf rules perspective. The judge gave the impression that what the USGA did to me was not right. But from a legal perspective, I did not have a strong enough legal remedy for him to rule in my favor" aldus Schmidt.

De regels van de United States Golf Association (USGA) zijn blijkbaar behoorlijk strikt en rechtsvaardig vanuit een wettelijk standpunt. Het feit dat er 1 miljoen op de challenge stond kostte Schmidt de kop. "At this point, I am going to continue to work with my instructor, two-time PGA tour winner Brian Henninger, and when the time is right, likely make the decision to reenter pro golf." Aldus Dusty Schmidt die ook nog uitlegt waarom hij zo graag zijn amateurstatus zou willen behouden: "They have no professional events here [in Oregon]. I have a baby girl on the way and want to enjoy playing competitive golf close to home. If I have to play only in professional events, I'll be forced to go on the road. I have no opportunity to play competitive golf here."

KJB Financial Corporation medewerker opgepakt

Medewerker Douglas Rennick van KJB Financial Corporation, Account Services, My ATM Online, Alenis Limited, en Check Payment Financial, is opgepakt en beschuldigd van bankfraude, witwassen en het faciliteren van online gokken. In het persbericht van het U.S. Department of Justice lezen we "bank fraud and other offenses stemming from his role in processing more than $350 million for Internet gambling companies."

De Canadees kijkt tegen maximaal 55 jaar gevangenisstraf aan; 30 jaar voor bankfraude, 20 voor het witwassen en 5 jaar voor het faciliteren van online gokbedrijven. Naast deze gevangisstraf kijkt Rennick aan tegen een claim van mogelijk 1,75 miljoen dollar.

Het bedrijf waar Rennick voor werkte opereerde onder diverse namen en was, net als Neteller dat is, voornamelijk een online bank die gebruikt werd om geldtransacties tussen gokbedrijven en de eigen bankrekening van klanten te faciliteren. Hoewel de faciliterende bank fysiek op Cypriotisch grondgebied staat zal de Canadees in Amerika terecht moeten staan.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen