Webjoker's Rampage

Webjoker's Rampage 0001

Enkele maanden geleden berichtte ik al over een glitch op UltimateBet waardoor tientallen spelers gratis sit & go's konden spelen, sit & go's waar ze niet eens de buy-in voor hadden betaald. Dat liep niet goed af en als we de verhalen moeten geloven heeft UB nog steeds niet al het geld terug dat zij verloor in deze affaire doordat sommige spelers zelfs hun cash-out request gehonoreerd zagen.

Enkele weken geleden was er een incident op Full Tilt waardoor diverse spelers geld kregen waar zij eigenlijk geen recht op hadden. Ook op het PokerNews forum was er behoorlijk wat consternatie en waren er spelers die (ge)(mis)bruik probeerden te maken van het lek.

Afgelopen week was er blijkbaar een soortgelijk incident op PokerStars waar de nieuwe software update verantwoordelijk voor moet zijn geweest. Met de nieuwe 'rematch' knop hebben spelers sinds kort de mogelijkheid om een herkansing aan te vragen nadat een heads-up sit & go was afgelopen. Na de laatste update was het blijkbaar mogelijk om deel te nemen aan een rematch sit & go terwijl de buy-in daarvoor niet aanwezig was op het account van de speler.

Binnen de korste keren waren er talloze spelers die rematch klikten met een leeg account maar toch konden spelen. De inventieve maar weinig subtiele spelers dachten dat het wel slim was om heel snel al het geld te dumpen naar accounts om zo een graantje mee te pikken van dit foutje in de software.

Webjoker's Rampage 101

Bovenstaande grafiek is van de meneer die opereert onder het account 'nugloker'. Wederom weinig subtiel inderdaad en waarschijnlijk te dom voor woorden. Wie er namelijk denkt op deze manier mee weg te komen moet wel compleet gestoord zijn natuurlijk of op zijn minst een stuk of wat hersencellen missen.

Het grapje kwam uit nadat een vriendelijke meneer het op het heads-up forum poste van 2+2. Niet lang daarna was heel PokerStars te hoge heads-up sit&go's aan het spelen en kon je de buy-ins zien vliegen want op meerdere tafels gingen mensen alle handen preflop blind all-in. PokerStars heeft de fout hersteld en is bezig het geld terug te halen. Of er mensen mee zijn weg gekomen is onbekend, maar inmiddels is er wel geld terug geboekt van accounts naar de grote rekening van PokerStars. De Nederlander die speelt onder het account 'rokdafunk' kreeg namelijk onderstaande e-mail waarbij het lijkt alsof hij de schuldige is, wat dus niet zo is.

Hello,

We have become aware of a situation which allowed players with a zero balance to rematch in Heads Up Sit'n'Go tournaments.

Your account was identified as being one of these accounts.

As a result we have debited $5625 from winnings made on HeadsUp S&Gs where the other player did not pay the Buy-in or rake.

Your account has been reinstated. In the future, we ask that you notify us immediately if you notice any similar irregularities in order to prevent the loss of your playing privileges.

Regards

Ziigmund update

Het is weer tijd voor je wekelijkse Ilari "ziigmund" Sahamies update natuurlijk. Laten we maar eens beginnen met afgelopen dagen want de Full Tilt ninja was weer druk aan de slag met zijn gebruikelijke onvoorspelbare stijl. De vier grootste potten gingen de afgelopen 24 uur namelijk allemaal naar onze Finse vriend die de chatbox deze keer even liet voor wat hij was.

Tom Dwan, Gus Hansen en Cole South trokken aan het kortste einde in die drie potten trouwens. Beetje geluk tegen Dwan als hij een straatje turnt als het geld er op de flop in gaat, dat was een $336.597,- potje. Een geflopt setje azen tegen Hansen was goed voor een pot van $284.000,- en een geriverde straat tegen South leverde $264.598,- op.

Tel je dat op dan lijkt het alsof Ziigmund niks verkeerd kon doen, maar hij verloor ook wat handjes waardoor hij weer wat inleverde. Alsnog was hij gisteren de grootste winnaar op Full Tilt. Hij kon het gebruiken zullen we maar zeggen want we lazen op zijn blog dat hij in Vegas meer dan 3 miljoen dollar verloren had met Chinees Poker. Daarnaast verloor hij nog een serieus Pot Limit Omaha potje, waar nu de details van zijn onthuld.

In de eerste pot gaat alles nog goed gelukkig. Het is een onbekende speler die opent vanaf de button, waarop Ziigmund callt vanuit de blinden met twee tienen en twee onbekende kaarten. Op de tien-zes-vijf flop checkt Ilari naar zijn tegenstander toe, die bet waarop Ilari raiset. De exacte betgroottes zijn niet bekend maar als zijn tegenstander callt bedraagt de pot al $315.000,-. De vier op de turn is geen mooie kaart, waarop Ilari checkt en zijn tegenstander een potbet maakt met nog $400.000,- behind, Ilari callt. "I knew that player would pay me with a straight if I fill up on the river," Aldus Sahamies op Coinflip.com "I played the hand wrong, though. I should put it in on the turn cause he might have a smaller set."

Webjoker's Rampage 102

De river is nog een vier, het board paired en daarmee wordt Sahamies' hand een fullhouse uiteraard. Ilari bet genoeg om zijn tegenstander all-in te zetten, die callt en muckt als Ilari zijn fullhouse laat zien. "Probably he had the straight," zegt Sahamies. "It was a great feeling, And there was a hot masseuse giving me a massage during the hand. A huge pot and everything just great."

Maar tijden kunnen veranderen want waar gewonnen wordt, wordt ook verloren en in een andere hand mocht Sahamies de andere kant van de medaille bewonderen. In een fourway pot zijn het een onbekende speler, Patrik Antonius, David Benyamine en Ilari die een flop bekijken. Voordat die eerste drie gemeenschappelijke kaarten gedeeld werden was er uiteraard al wat geld naar het midden geschoven, de pot bedraagt dan al $250.000,-. De 10-9-4 flop met twee harten en een schoppen geeft genoeg actie in ieder geval. De eerste speler bet $150.000,-. "I had A256 with the nut flush draw," zegt Ilari tegen zijn website Coinflip.com. "There was no point in just calling with two players behind me, so I raised pot."Patrik Antonius ziet alsnog wel heil in de pot en gaat all-in voor ongeveer $800.000,-, waarop ook David Benyamine de call maakt voor al zijn chips. Over de onbekende speler lezen we niets meer terug, maar we nemen aan dat die gefold heeft. Sahamies zit in een $2,4 miljoen pot met eigenlijk niet meer dan de flushdraw. De heren spreken af zowel de turn als river twee keer te draaien. 
"Patrik has AQJ5 with the queen-high flush draw for hearts and the ace-high runner runner draw for spades. First one comes 9-A, and Patrik wins with his queen kicker. Second one comes two spades and Patrik makes the backdoor nut flush. He takes down a pot more than 2.4 million."

Wat David Benyamine heeft in deze hand is onbekend maar het moet wel een superwrap zijn want de eerste pot gaat naar Antonius, die de pot wint met één paar azen waardoor het uitgesloten is dat Benyamine een made hand had op de flop. Ziigmund had alleen wat haast bij het vetrekken uit Vegas, waardoor hij vergeten is uit te checken bij het Bellagio "I guess I should call them, I wonder what they will charge me."

Ballagio Bobby's Room dealer gepakt voor stelen

Stel je bent dealer in Bobby's Room. Hier worden de hoogste cashgames ter wereld gespeeld maar om nou te zeggen dat het het leukste baantje ter wereld is zou overdreven zijn. Niet iedereen tipt even grof, de heren zijn niet rijk geworden door geld weg te geven zogezegd, en je hebt nogal wat opvliegerige types er tussen die nog steeds geloven dat het een dealers fout is als er een pot verloren wordt.

Terwijl je zelf misschien 50.000 dollar per jaar verdient met wat tips er nog bij, schuif je de ene miljoenen pot na de andere iemands kant op. Een lullig vijfje kan er soms van af maar daar blijft het bij. Niet verwonderlijk dat je dan wat hebberig kan worden en iets probeert te pikken. Wie mist er nou $1000,- op een pot van een miljoen? Nou?

Blijkbaar Erik Sagström, tegenwoordig DIN_Fru online maar vroeger bekend als Erik123 natuurlijk want die viel het op dat hij minder chips had in een split-pot. Het verhaal verscheen op internet en nadat er heel wat geroddeld werd kwam Barry Greenstein met een reactie:

I'll tell you what the cardroom manager told me on the night he was caught, about two weeks ago. The dealer apparently had a hold-out device up his shirt sleeve and that's why his required palms-up move never showed any chips. They checked other tapes on him and noticed that he never stole during the split-pot games, only the one-winner games. Unfortunately for the dealer, there was a tie on this hand and that's why he got caught when the pot was odd in a 2k-4k game.

De meeste spelers waren meteen wat ongerust en vroegen zich hardop af hoeveel hij wel niet van hen had gestolen. Phil Ivey seemed to be the lone player applauding his guts and ingenuity.

Hoe komen de pro's in vredesnaam aan hun geld?

Als je een onbekende op straat tegenkomt en vraagt hoe hij aan zijn geld komt kan je waarschijnlijk rekenen op een verbaasd gezicht. In mijn geval volgt er meestal een handgemeen, maar buiten kijf staat dat het ongebruikelijk is om dat te vragen. Maar de pokerwereld is niet gebruikelijk of gewoon en dus zijn er talloze initiatieven zoals TheHendonMob, SharkScope, OfficialPokerRankings, PokerTableRatings en talloze andere intiatieven die alles inzichtelijk maken.

Maar wat ontbreekt is het aantal toernooien die sommige spelers gepeeld hebben en niet gecasht hebben. Of sessies die niet zijn geregistreerd. Dus compleet zijn de gegevens niet. En als je dan sommige "pro's" op televisie of internet ziet spelen kan je je wel eens afvragen hoe ze in vredesnaam aan hun geld gekomen zijn ooit. Als je dan weer een raise voor informatie ziet, een concept wat al duizend maal bewezen fout is en niet meer gehanteerd wordt door spelers vanaf 100nl online bij wijze van, krab je jezelf toch weer even op de bol. Als je iemand weer wanhopig een slechte beslissing ziet afdoen op een slechte "read" en weer iemand ziet die iemand op 1 hand in plaats van een range aan handen zet, denk je dat ook jij toch op de hoogste limieten zou moeten kunnen spelen.

Een klein beetje inzicht kunnen we geven met wat voorbeelden die moeten illustreren dat niet iedereen dezelfde weg heeft afgelegd om de high stakes te bereiken:

Tom Dwan

Tom Dwan heeft echt het gehele traditionele weggetje bewandeld voordat hij de hoogste stakes wist te bereiken. Er zijn talloze berichten te vinden over de keer dat hij in een avond een complete high stakes bankroll bij elkaar wist te verdienen op een gedeeld account, maar hij begon nog lager dan dat natuurlijk. Hier zien we hem 707de worden in een $2,- toernooi. Zijn eerste dagen speelde hij ook op PartyPoker onder het account 'mehbahmeh' waar hij later ook de hogere stakes op zou zoeken.

Webjoker's Rampage 103


Patrik Antonius en Ilari Sahamies

Zoals je in de vorige PokerNews Magazine al kon lezen loopt ook Ilari Sahamies al een tijdje mee. Het is moeilijk voor te stellen dat hij, met zijn gekke streken waar hij dronken totale villa's weg gooit, ooit een bankroll heeft kunnen opbouwen. In het nieuwe PokerNews Magazine kan je lezen dat het duo in 2004 al in een 400/800 limit spelletje verwikkeld is. Het is ook een publiek geheim dat Patrik Antonius zijn maatje Ilari Sahamies backt, waardoor ook die op het hoogste niveau kan blijven spelen.

Gus Hansen

Als je Gus Hansen online ziet vulen de tafels zich als bloemen waar bijen op de honing afkomen. Gus wordt gezien als totale vis in Omaha, terwijl hij zijn mannetje staat in Omaha hi/lo. Ook in filmpjes voor GusTV geeft hij aan niet echt te weten wat hij aan het doen is in Omaha. In een interview op de EPT van Kopenhagen met PokerNews.nl gaf hij aan nog steeds voor te staan op online poker en natuurlijk heeft hij enkele WPT titels op zijn naam staan en een Aussie Millions. Maar daar is niet waar het leeuwendeel van de Deen zijn geld vandaan komt. In de beginjaren was hij namelijk één van de oprichters van PokerChamps. Een website die overgenomen is, en nu het pokergedeelte vormt van, Betfair. Als we de verhalen moeten geloven heeft Betfair daar destijds meer dan 25 miljoen voor neergelegd, waar het merendeel van naar Hansen ging. Ook Tony G was bij de site betrokken volgens velen en heeft een behoorlijk graantje meegepikt van de verkoop.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen