Dodelijke Downswing - deel 3

Dodelijke Downswing - deel 3

De avond heeft veel weg van een vrijgezellenfeest, met Steven als de aanstaande bruidegom. Het is zijn feest en hij geniet van de aandacht van zijn collega’s en vrienden, maar hij weet ook dat dit feest niet had plaatsgevonden als hij niet zo diep in het toernooi had gezeten. Zo gaan die dingen nu eenmaal; vandaag is hij het middelpunt van de belangstelling, morgen is het weer een ander.

Qua locatie hebben de zes jongens niets te klagen; Tryst Nightclub in de Wynn is één van de betere clubs in Vegas en de bottle service (je huurt een VIP tafel, plus de dure, maar verplichte, flessen drank) is uitstekend. De rekening, voordat er ook maar één glas is gedronken, begint bij $900,-. Dat lijkt duur, maar $150,- per persoon is hier – in Las Vegas – de normaalste zaak van de wereld.

De club zelf is zeer exclusief ingericht met haar rode fluwelen muren en de 28 meter hoge waterval. Uit de stevige boxen galmen de hip hop beats, afgewisseld door een mix van top 40 dansmuziek en jaren ‘80 nostalgie. Het publiek is mede door de strenge dresscode zeer goed gekleed en de vrouwen zijn jong en sexy. Steven is geen onaantrekkelijke jongen en zijn flitsende kleding en exclusieve accessoires vallen direct in de smaak bij het ‘winkelende’ publiek, waardoor zijn schoot permanent bezet is.

Rond 03:30 uur loopt het feest ten einde, maar de stemming zit er nog goed in. De hele groep heeft het behoorlijk op een zuipen gezet en drie van de jongens, inclusief Steven, willen eigenlijk nog wel een uurtje doorfeesten. Wilbert, één van de ervaren Vegas bezoekers in de groep, stelt voor om met een groepje Amerikanen mee te gaan naar de hotelkamer. Het plan wordt unaniem aangenomen en Wilbert, Steven en Mark vergezellen de feestende groep richting de liften.

Eenmaal aangekomen in de ruime suite gaat het feest pas echt los. De drie Californische meiden hebben wel oog voor de lange Hollanders en kunnen hun handen dan ook niet thuishouden. De twee Amerikaanse collegeboys halen direct wat spullen uit de nachtkastjes en spreiden deze over het bed uit. Als Steven richting het toilet loopt ziet hij één van de jongens een grote lijn cocaïne wegsnuiven. “Can I have some?” vraagt Steven stoutmoedig. De jongen veegt wat wit onder zijn neus weg en geeft het opgerolde $20,- biljet aan Steven, die zijn rechterneusgat volsnuift en gelijk zijn hoofd achterover gooit om geen korrel coke te verliezen.

Op dat moment loopt het feest uit de hand.

Michael, de grootste van de twee Amerikanen, staat op en slaat Wilbert vol in het gezicht. “What the fuck are you doing with my girl, you fucking homo!” roept hij terwijl Wilbert met een bloedende neus op de grond valt. Steven en Mark zijn in eerste instantie stomverbaasd en het duurt een seconde of twee voordat ze beseffen wat er zojuist is gebeurd. Als Michael de kermende Wilbert een trap wil geven, werken de twee Hollanders hem tegen de grond en delen ze een paar rake klappen uit.

De vriendin van Michael begint op dat moment hard te gillen. Terwijl Mark de doldwaze Michael tegen de grond houdt, springt ze op de rug van Steven en zet ze haar nagels diep in zijn gezicht waardoor hij plotseling niets meer ziet. Terwijl Steven het geflipte mokkel van zijn rug probeert te krijgen voelt hij ineens een scherpe pijn in zijn maag. De overgebleven Amerikaan komt zijn vriend te hulp en schopt Steven vol in zijn buik waardoor hij naar achteren wordt geworpen door het gewicht van de krijsende heks die hem nog steeds van achteren aanvalt.

Het gebeurt allemaal in een seconde, maar ineens voelt Steven het gewicht van zijn rug vallen en valt hij zelf met een flinke klap tegen de leuning van het balkon. Het duurt niet lang voordat hij beseft wat er zojuist is gebeurd, want het geluid van de vallende meid gaat door merg en been. Totdat het geluid ineens ophoudt en het in de diepte wordt vervangen door gillende- en huilende hotelbezoekers.

Iedereen in de hotelkamer kijkt naar Steven. Het vechten is opgehouden, de machteloosheid staat op ieders gezicht te lezen. Wanneer iedereen beseft wat er zojuist is gebeurd pakken de Nederlanders snel hun biezen en rennen de gang van het hotel op richting de liften. Verdwijnen lijkt de enige oplossing, die wordt gevoed door angst en paniek.

“Verdomme,” roept Mark die met zijn handen in zijn haar bij de lift loopt te ijsberen. Steven helpt Wilbert met het afvegen van zijn bloedneus. “Hou je kop allemaal,” zegt Steven kwaad, “we moeten hier zo snel mogelijk weg!” De vrienden zijn het daar in ieder geval over eens. In de paniek proberen ze zich te vermannen.

Als de liftdeur dicht glijdt zien de drie jongens Michael, met tranen in zijn ogen, en één of ander wapen in zijn hand, de gang op rennen. Hij zal de lift niet meer halen. Snel werken de jongens zich ongezien buiten het Wynn en zitten ze binnen een paar minuten in de taxi richting het Palms hotel.

Niemand zegt een woord…

LEES MEER

Comments

Lees 1 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook