High Stakes Poker seizoen 6 PREVIEW

High Stakes Poker seizoen 6 PREVIEW

Dit artikel is een herpublicatie van een artikel dat eerder verscheen in PokerNews Magazine.


In januari 2006 werd de pokerwereld plots geconfronteerd met het programma ‘High Stakes Poker’. Onder toeziend oog van A.J. Benza en Gabe Kaplan stortten Brunson en consorten zich op visjes Amir Nasseri en Jerry Buss. 16 juni was de show alweer terug voor seizoen 2 en seizoen 3, 4 en 5 zouden niet lang op zich laten wachten. 14 februari vangt seizoen zes aan met heel wat wijzigingen: naast een nieuwe host en een sponsor zien we nieuwe spelers aan tafel, waaronder Lex Veldhuis.

In tegenstelling tot voorgaande seizoenen is er in dit zesde seizoen van High Stakes Poker een sponsor verbonden aan de show. Inmiddels is bekend dat het om PokerStars gaat, maar gelukkig blijven ook spelers verbonden aan andere rooms uitgenodigd. Er wordt voorlopig nogal geheimzinnig gedaan over het nieuwe seizoen. Toch sijpelt er hier en daar wat informatie door. Er zijn drie startdagen met de volgende line-ups bekend:

High Stakes Poker seizoen 6 PREVIEW 101
High Stakes Poker seizoen 6 line-ups

Naast de genoemde spelers heeft ook toernooispeler Jason Mercier aangegeven in actie te zijn gekomen. Op welke dag hij zijn opwachting gemaakt heeft, is nog onbekend.

Niemand minder dan onze eigen Lex “RaSZi” Veldhuis heeft inmiddels ook gespeeld. En niet met de minste, de line-up waar hij in terecht kwam, mag gezien worden als de één van de sterkste aller tijden. Daniel Negreanu, zijn teamgenoot bij het illustere PokerStars Team, zou een goed woordje voor Veldhuis hebben gedaan bij producer Mori Eskandi. Nadat die de video’s van Lex’ optreden tijdens de World Series of Poker had bekeken, bleek die zo om te zijn. Veldhuis zat vervolgens binnen no time op het vliegtuig richting Las Vegas. De Master Classics of Poker moest het dus doen zonder de bekendste multitabler van Nederland.

Ook Veldhuis heeft afgesproken niet over de show te spreken, maar hij gaf wel aan dat het “oké” was verlopen. Het lijkt erop dat ook Tom Dwan, die tijdens de opnamen verzeild raakte in een epische heads-up marathon met een onbekende Zweedse onlinespeler, gewonnen heeft. Ook Jason Mercier heeft aangegeven veel plezier te hebben gehad. Daniel Negreanu zou wel eens verloren kunnen hebben, aangezien hij aangaf dat het zware dagen waren. Daarnaast geeft ook Galfond op zijn blog te kennen niet goed te hebben gespeeld. Rondom de andere spelers blijft het voorlopig stil.

De spelers speelden 400/800 met een ante van 200. De blinds gingen volgens Dennis Phillips de gehele uitzending niet omhoog, hoewel er wel regelmatig straddles waren. De minimum buy-in voor iedereen was $200.000, een bedrag dat Veldhuis en Phillips in ieder geval meebrachten. Daniel Negreanu begon één van de uitzendingen met $330.000; hij had nog wat over van een vorige opnamedag.

Gabe Kaplan is weer verantwoordelijk voor het commentaar en zal hierbij geassisteerd worden door Kara Scott. AJ Benza, de eerste vijf seizoenen de partner van Kaplan, heeft dus plaats gemaakt voor de prachtige voormalige hostess van de EPT. Kara zal niet alleen in de commentaarbox haar opwachting maken, maar ook korte interviews tussendoor houden. In tegenstelling tot Poker After Dark, waar de spelers regelmatig van tafel lopen om te praten tegen de hostess, zal Scott de spelers alleen vragen stellen tijdens de korte breaks die af en toe spontaan ontstaan.

Ga er maar voor zitten; 14 februari zal de eerste uitzending in Amerika op de buis verschijnen. Spoedig daarna zal de show ongetwijfeld op het internet verschijnen en uitgebreid op het PokerNews forum besproken worden.


High Stakes Poker seizoen 6 PREVIEW 102

Legendarischehand #1:
Quads tegen fullhouse

In het tweede seizoen van High Stakes Poker vindt een absolute klassieker plaats. Duizenden keren bekeken op YouTube en bij iedere pokerfan bekend; Daniel Negreanu flopt een set tegen de lagere set van Gus Hansen. Die laatste hit op de turn echter zijn quads en krijgt op de river al het geld erin door een check-raise. Negreanu denkt nog aan folden, maar zijn full house zessen over vijven ziet er te mooi uit.
● POT: $575.700 ● SPELERS: Daniel Negreanu en Gus Hansen ● LINK: http://bit.ly/4SJeeb


High Stakes Poker seizoen 6 PREVIEW 103

Legendarischehand #2:
Monster bluff met 4high

Als David Williams de actie opent, is het Brad “yukon” Booth die reraiset vanaf de button met {4-Spades}{2-Spades}. Phil Ivey doet daar vanuit de grote blind nog een schepje bovenop met {k-Hearts}{k-Diamonds} en alleen Booth maakt de call. Op de {3-Diamonds}{7-Spades}{6-Diamonds} flop bet Ivey $23.000 uit. Na een enkele overdenking verklaart Brad Booth all-in te zijn, waarmee hij effectief Ivey all-in zet voor bijna $300.000. Drie blokken, ieder $100.000 waard, worden op het midden van de tafel geplaatst door Brad, die ondertussen rustig doorspeelt met zijn chips. Ivey likt zijn lippen met zoveel geld voor zich, maar legt uiteindelijk zijn hand toch weg. Booth laat zijn bluf met de gutshot niet zien en schraapt de pot binnen.
● POT: $77.100 ● SPELERS: Brad Booth en Phil Ivey ● LINK: http://bit.ly/69HkvY


High Stakes Poker seizoen 6 PREVIEW 104

Legendarische hand #3:
Coinflip voor een miljoen

Het “onderhandelen” over potten zou na het eerste seizoen in populariteit toenemen in high Stakes Poker. Soms werd er geld weer uit de pot gehaald, soms werden de laatste kaarten meerdere keren gedeeld en een enkele keer werd er zelfs geen kaart meer gedeeld en werd er geld teruggegeven. De grootste pot zonder gesjoemel werd gespeeld door Tom Dwan en Barry Greenstein. Peter Eastgate opent de pot met {a-Spades}{k-Hearts}, waarop Greenstein reraiset met {a-Diamonds}{a-Clubs}. Tom Dwan maakt daarachter de call met {k-Spades}{q-Spades} en ook Eastgate callt. Op de {4-Spades}{2-Spades}{q-Hearts} flop vliegen alle chips van Dwan en Greenstein erin. Samen maakt dat een $919.600 pot zonder deals. Op de {q-Clubs} turn is het bijna afgelopen voor greenstein, die enkel de laatste aas heeft om hem te redden. Die komt niet, de river is een {7-Diamonds}; de pot van ruim negen ton gaat naar de jonge internetpro Tom Dwan, die ook dit seizoen weer zijn opwachting zal maken.
● POT: $919.600 ● SPELERS: Tom Dwan en Barry Greenstein ● LINK: http://bit.ly/77hZ0d


High Stakes Poker seizoen 6 PREVIEW 105

Dit artikel is een herpublicatie van een artikel dat eerder verscheen in PokerNews Magazine. Neem een abonnement voor slechts €1,50 per nummer door PokerNews AAN te sms'en naar het nummer 1008 voor Nederland of 3355 voor België. Lees alles over PokerNews Magazine op pnmagazine.nl.

Iedere week lees je hier, op de frontpage van PokerNews.nl, een artikel uit een reeds verschenen magazine dat nog nooit eerder op de site verscheen.

Comments

  • Webjoker Webjoker

    Opnamedag 1 wordt ook daadwerkelijk als eerste uitgezonden, geen Lex dus aanstaande zondag.

  • Webjoker Webjoker
  • [user54422] [user54422]

    lex=up

Lees 18 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen