PokerNews Radio - luister de uitzending terug van 21 februari

PokerNews Radio - luister de uitzending terug van 21 februari

Dit keer verzorgden we de radiouitzending vanuit het hartje van het land, we waren te gast bij Pascal van Doorn thuis. Pascal, bekend van de live toernooien in Nederland en het daaruit voortgevloeide interview op PokerNews, nodigde ons uit en vroeg ook zijn goede vriend Remco van den Berg te komen.

Gezelligheid stond dan ook voorop wat resulteerde in een uitzending waarbij de sfeer bijzonder ontspannen was. Met Remco van den Berg kan je altijd lachen en deze uitzending was gelukkig daarop geen uitzondering.

We nemen het nieuws van de week door, doen uiteraard weer de PokerNews Quiz en hebben weer heel wat links te delen met de luisteraars.


download de aflevering

PokerNews Radio - luister de uitzending terug van 21 februari 101

De vragen en antwoorden van de quiz nog eens op een rijtje:

Vraag 1: Marcel Lüske staat bovenaan de Nederlandse alltime moneylist met $3.745.790 maar wie staat er tweede en met hoeveel geld? 1 punt voor beide antwoorden, marge is $100.000.

Antwoord: Pieter de Korver ($3.192.336) (2 punten)

Vraag 2: Tijdens de MCOP van 2008 werd jij vierde in het €2.500 event wat uiteindelijk gewonnen zou worden door Chin Sin Chang. Maar wie eindigden tussen jullie in, 1 punt per naam.

Antwoord: Yves Molin, Habib Garbaa (2 punten)

Vraag 3: De november nine is pas net gespeeld lijkt het maar de volgende WSOP staat alweer voor de deur. Joe Cada won hem en is daarmee wereldkampioen voor een jaar. Hoeveel namen kan je noemen van de afgelopen final table? Halve punt per correct antwoord. Cada telt niet mee uiteraard.

Antwoord:

(Joe Cada $8.546.435)
Darvin Moon $5.182.601
Antoine Saout $3.479.670
Eric Buchman $2.502.890
Jeff Shulman $1.953.452
Steven Begleiter $1.587.160
Phil Ivey $1.404.014
Kevin Schaffel $1.300.231
James Akenhead $1.263.602

(4 punten)

Vraag 4: De hand 5/10 noemen ze ook wel de stratenmaker omdat je iedere straat er mee kan maken. Dat is niet helemaal waar eigenlijk, welke straat valt niet te maken met de hand 5/10?

Antwoord: 5, 6, 7, 8, 9 (want dan gebruik je de 10 uit je handen niet) (1 punt)

Vraag 5: Aas/koning tegen een willekeurig paar wordt vaak een coinflip genoemd, niet in de laatste plaats omdat je bij veel speelstijlen net zo vaak aan de ene kant van de situatie als aan de andere kant van de situatie zit. Maar in de realiteit is het paar vaak de favoriet. Bij aas koning suited tegen pocket tweeen (zonder de suit van de aas/koning suited) is dat echter niet het geval en ligt aas/koning voor. Er is een kans van 0,63% op een splitpot, wat is de winstkans van aas koning suited tegenover pocket tweeen? Je mag er 0,3% naast zitten.

Antwoord:
49,77% {a-Spades}{k-Spades}
49,60% {2-Clubs}{2-Hearts}
0,63% splitpot
(1 punt)

Vraag 6: Noem de spelers die uitkomen voor Team PokerStars Nederland. 0,5 punt per correcte naam. Een halve punt per naam.

Antwoord:
Lex Veldhuis
Fatima Moreira de Melo
Joep van den Bijgaart
Ruben Visser
Pieter de Korver
Thierry van den Berg
Noah Boeken
Marcel Lüske
(4 punten)

Vraag 7: Er zijn heel wat Amerikaanse presidenten die hebben aangegeven te pokeren. Ook Obama gaf aan wel eens te participeren in een homegame. Maar welke Amerikaanse president speelde het spel zo serieus dat hij tijdens zijn dienstperiode een bedrag van $6.000 bij elkaar speelde, een bedrag vergelijkbaar met $42.000 vandaag de dag.

Antwoord: President Richard Nixon (betaalde deels zijn campagne er van) (2 punten)

Vraag 8: Full Tilt sponsort inmiddels 182 spelers waarvan Team Full Tilt de basis is. Daarnaast hebben ze Frull Tilt Pro’s, vrienden, Cardrunners, Hendon Mob etc maar Team Full Tilt, dat zijn de groot verdieners. Howard Lederer, Phil Ivey, Andy Bloch, Chris Ferguson, Mike Matusow, Jennifer Harman, John Juanda, Phil Gordon, Erick Lindgren, Erik Seidel, Gus Hansen, Allen Cunningham, Patrik Antonius en sinds kort Tom Dwan. Wie van deze spelers heeft daadwerkelijk meegeholpen aan het schrijven van de programmeercode achter de website en heeft vorig jaar nog de code geschreven voor het dealmaken proces op Full Tilt?

Antwoord: Chris Ferguson (2 punten)

Vraag 9: Phil Hellmuth is zonder twijfel de allerbeste no-limit hold’em toernooi speler ter wereld. Waar / niet waar? J/k: hij is de bezitter van niet minder dan 11 bracelets. Zijn eerste was meteen de beste; hij won het main-event. In welk jaar was dat? En hoeveel verdiende hij? Marge op het jaartal = 2 jaar, marge op de prijs is $244.000

Antwoord: 1989 voor $755.000 (2 punten)

Comments

  • [user22180] [user22180]

    Dit was een top uitzending.
    Alleen waarom wordt er niet meer zolang uitgezonden?

    ps. kan me nog een interview herinneren met de baas van simpel media dat die zon held was. Big Grin

Lees 1 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen