Sportshoe Diaries – HansytheKing is koning

Sportshoe Diaries – HansytheKing is koning

Zaterdagochtend, 10 uur en ik sta naast mijn bed en ik heb al geslapen. Dit is een unieke situatie en dan ook niet zonder reden; het is de grote dag. Eindelijk daar, de forumbattle. PokerNews neemt het als titelverdediger op tegen PokerInfo, PokerCollege, PokerCity en NederPoker. 10 uur dus, niet het beste tijdstip om mij tegen het lijf te lopen.

Het is dan ook pas kwart over twaalf als ik mijn eerste woorden uitspreek. Het is forumlid Kletoni (https://nl.pokernews.com/poker-forum/topic154100/) die de eer heeft vandaag, waarna niet veel later ook Dasman zich bij ons voegt en we samen de trein naar Sloterdijk pakken. Daar lopen we Pokares, happyfreaked, quace en DBLL tegen het lijf. Vandaag is het forumdag en dus spreken we elkaar aan met forumnamen uiteraard.

Als we aankomen bij de geheime locatie staat er al een behoorlijke rij. De vrachtwagen met pokertafels is net aangekomen en al snel sta ik aan de bar met wubwubwub. Een cola om te beginnen omdat je volgens Wub pas alcohol na vier uur mag nuttigen. Als ik de jongens van PokerCollege al wel gouden rakkers zie weg tikken ben ik ook overstag. Double_V voegt zich bij mijn nieuwe “wel alcohol drink” groep en al snel hebben we een nieuwe vereniging met tientallen leden. Iedereen gaat overstag, vroeg of laat moeten we er toch aan geloven.

Sportshoe Diaries – HansytheKing is koning 101
Hmmm... (foto: twitter.com/NickyRoeg)

Als ik mijn seatnummer krijg blijk ik bij Double_V te zitten, prima loting nu al schiet er door mijn hoofd. Het wordt echter alleen maar mooier als ook Nicky Roeg en Mario Singels (baas PokerCity) plaats nemen. Ik poseer met een petje van de concurrent, alles kan en mag deze dag – gekkenhuis. Als Grooto de verkeerde chipwaardes door de microfoon schreeuwt kunnen we beginnen, ik ben er klaar voor.

Met een sloot aan bier achter de kiezen is het soms lastig herinneren welke handen je allemaal krijgt. Ik weet in ieder geval nog in een waas dat ik boeren opende under-the-gun waarop ik direct ge-3-bet werd. Met nog een caller voor me besluit ik maar voor setvalue te spelen waarbij ik uiteraard alsnog broke was gegaan als er geen overcards waren gekomen. Gelukkig komt er een koning en kan ik met een gerust hart check-folden. Ik maak er een hobby van om mensen op aas-koning te zetten; alleen maar handig natuurlijk als die nog eens hit ook en ik die lastige boeren weg kan mieteren.

Nicky naast me speelt agressief met limps hier en daar en af en toe zo’n modern raiseje. Het lijkt prima voor hem te werken en ook mijn linker buurman, meneer Singels, doet leuk mee. De meneer daarnaast die ik slechts ken als “kimmy98” van PokerCollege werkt echter minder mee. Mijn buttonraise kan rekenen op een shove en ik maak de snelle call met negens want ik sta ver voor op zijn range (enzo). Ik schatte zijn range in namelijk als aas-drie offsuit en hij bleek die daadwerkelijk ook te hebben.

Nice read, minder deck.

Ik heb zelf de eer om een drie op de flop en river te gooien zodat ik netjes mijn chips kan weggeven die ik daarvoor nog netjes verzameld had met een 4-bet all-in met aas-heer.

Ik word uit mijn lijden verlost en mag plaats nemen aan een nieuwe tafel. Dan heb ik uiteraard al lang mijn last-longer met Partyboy gewonnen die al na enkele handen zijn vrienden aan de bar opzoekt. Aan mijn nieuwe tafel kom ik Swensonn tegen, de man van PokerCollege die een bounty op zijn hoofd kreeg van mij. Na 10 minuten flirten met zijn vrienden aan de bar zocht hij ze dan eindelijk op nadat hij een duizendje of twintig netjes verdeelde over de tafel. Mijn linkerbuurman maakte nog kans op die extra $20,- als hij er iets langer over had gedaan om te callen met zijn azen. Swensonn maakt plaats voor Redwatch, nog al zo’n vis waar ik een bounty op had gezet. Mijn linkerbuurman schakelt ook hem uit en heeft dus recht op wat centjes, stuur me een berichtje als je dit leest.

Niet veel later lever ik mijn chips ook bij hem in als ik bigindiemen voor de tweede keer reshove, dit keer met {q-Hearts}{j-Hearts}. Prima move ware het niet dat mijn buurman dus aas-koning vond en de snelle call maakte. Over het board mocht ik niet klagen met vrouw-tien-negen. Drie azen als out telde ik waarbij ik de overgebleven boeren over het hoofd zag.

Boer.

Dood dus en op weg naar de bar. Na een korte stop daar valt mijn oog op Noah Boeken en Remko Rinkema die aan een tafel op een verhoging zitten. Aangezien die natuurlijk nooit nog in het toernooi kunnen zitten besluit ik op verkenning te gaan. Er blijkt 8-game gespeeld te worden zonder no-limit hold'em maar met badugi. Ik ken de spellen niet maar hoe moeilijk kan het zijn?

Ik neem plaats en krijg wat chips om mee te rommelen. Als afleiding claim ik dat ieder spel mijn beste spel is. Wie ik voor de gek aan het houden ben vraag ik me nog steeds af maar dat het gezellig was staat buiten kijf. Later schuift Thijs Wessels aan en met wat swings later maken we het dealers choice zodat er ook af en toe no-limit hold'em langs komt.

Met een tafel vol met pokernerds kan je rekenen op een selectie aan unieke spellen die tot op dat moment nog niet bestonden. De één succesvoller dan de ander.

Sportshoe Diaries – HansytheKing is koning 102

 • Triple board hold'em - in plaats van een enkel board met communitycards kregen we er drie om mee te werken. De beste combinatie won, soms was het best of three wat won. Mijn fullhouse is uiteraard goed en na een kleine slowroll pak ik een pot met een big blind of 200 erin.
 • Reversed hold'em - Standaard bettingrondes maar de river komt eerst, daarna de turn en de laatste straat zijn de drie kaarten van de flop. Om het mezelf nog wat lastiger te maken float ik twee straten met niets minder dan een backdoor gutshot. Ik heb twee kaarten nodig, mis, bet, en wordt ge-hero-callt.
 • Board draw hold'em - In de logische volgorde mag je kaarten wisselen met het board. Je weet dus soms de kaarten van je tegenstander hoewel er ook gewisseld kan worden met de burncards. Rock-City-King kan een setje drieën maken maar ziet het niet, de rest van de tafel uiteraard wel.
 • Badugi/plo split - Je vier startkaarten zijn niet alleen je wapen voor een handje pot limit omaha maar is ook een badugi hand. Met vier harten kwalificeer ik niet echt voor badugi en ook in plo gaat het niet werken, foldt dus maar.
 • Pot limit omaha met 1 kaart doorgeven - Iedereen die nog in de pot zit na de flop schuift één kaart door. Vooral Sijbrand Maal die al behoorlijk wat drank achter de kiezen heeft snapt er niet veel van.
 • Dubbel river hold'em - in plaats van de enkele river vallen er twee. Mijn dreigement dat niemand de river toch zou zien liep uit op een fiasco moneywise.
 • Drie flops, twee turns, één river - Ik schuif uiteraard preflop met pocket vrouwen na een openraise van Yori Epskamp. Mijn 264 big blinds maken geen indruk en ik krijg twee calls. We besluiten eerst de river te laten zien waarna ik meteen een set heb, prima dus. Ik win met een fullhouse en ben van een groot verliezer in de game terug naar prima winnaar.
Sportshoe Diaries – HansytheKing is koning 103
Helemaal links DBLLpoker, ik, Thorium, Sabaai (foto: twitter.com/happyfreaked)

Hierna wordt alles een blur, maar het schijnt dat er nog een finale tafel aan de gang is. Ik neem een kijkje en wil een kiekje schieten maar kom er dan achter dat mijn fototoestel geen geheugenkaart heeft. Hele dag in de weer geweest met dat ding...

Hansytheking staat er goed voor en de man die tijdens de afgelopen BOPC nog ons drinken haalde blijkt daadwerkelijk te kunnen pokeren. Hij wint met overmacht van een enkele dappere PokerCollege speler. Of er PokerNews leden aan de finale tafel zaten weet ik niet eens, want ik ga snel weer terug naar de cashgame tafel.

We flippen nog wat waarbij Sabaai uiteraard netjes slowrollt en wint en we breien er een einde aan. Een deel gaat schaatsen kijken bij JordyV en daarna de stad in, maar ik pak de trein naar huis. Ben er al weer klaar mee.

Ik word oud...

Comments

 • [user91952] [user91952]

  was gezellig en nice blog.
  Die link zorgt er iig voor dat mijn self demolition werkt d.m.v. de comments. Was dat i.p.v. de ontbrekende credit ? hahaha nice blog sir

 • Sabaai Sabaai

  haha, die laatste pot was flink idd Thumb Up Suckoutskills.

 • Gismo180 Gismo180

  En degene die dat biertje dronk bij de bar en jullie een hand gaf voor het toernooi was ik Big Grin Dus geen PI lol

Lees 17 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen