Dag 1B PokerStars.net EPT Snowfest goede dag voor de Nederlanders

Dag 1B PokerStars.net EPT Snowfest goede dag voor de Nederlanders

Dag 1B zit er op en als we terug kijken mogen we niet ontevreden zijn. De zaal van het Alpine Palace zat weer propvol met spelers toen rond de klok van kwart over twaalf het startsein klonk. 276 spelers begonnen en de eerste bust-out was na enkele handen al een feit. Voordat de eerste Nederlander vertrok waren we echter al wel een level of vijf verder.

Pieter de Korver had die twijfelachtige eer helaas. Het begin van de dag was nog positief en ook toen wij onze camera positioneerden voor de vrolijke Fries was er nog geen vuiltje aan de lucht. Wij vroegen hem niet alleen naar het toernooi van vandaag maar ook natuurlijk naar zijn ervaringen tijdens NBC Heads-Up waar hij het in de eerste ronde tegen Mike Sexton mocht opnemen. Ronde twee was tegen Team PokerStars PRO collega Jason Mercier.

Zoals gezegd moest De Korver als eerste zijn spullen pakken, niet veel later gevolgd door debutant Bob de Vos. Als kort daarna ook Bijan Zahmat eruit vliegt, Lex ontevreden met zijn eigen spel is en Jasper Wetemans veel verliest lijkt de tweede startdag een dramatisch staartje te krijgen.

Gelukkig weet het bataljon Nederlanders het tij te keren. Marco Adams bluft veel chips weg met een gemiste flushdraw maar dubbelt later weer door met twee koningen ook de overgebleven twee koningen te vinden. Quads dus brengt Adams terug boven de 40.000. Als ook Lex Veldhuis dubbelt als zijn set een keer blijft staan lijkt de bijna-dood ervaring van een paar levels terug (Veldhuis hitte een vier-outer toen op de turn alles erin ging) al weer een hele tijd geleden.

Rob Hollink kon echter geen potten breken vandaag. Na een rustig begin is een runner runner twee paar niet goed genoeg tegen de geriverde bottom-set van buurman Paul Valkenburg. Die laatste kent dus een betere dag dan de eerste PokerStars.net EPT Monte Carlo winnaar en sluit af met 83.400.

En dan hadden we nog het verhaal van Jasper Wetemans en Jorn Walthaus. Beide heren verschenen alles behalve fit aan de start. Wetemans zou zelfs even terug naar zijn kamer gegaan zijn om een dutje te doen. Uit die powernap heeft hij blijkbaar genoeg energie getapt voor de rest van de dag want hij heeft zojuist zijn chips opgeborgen en mag morgen terug komen met 36.800.

Ook Jorn Walthaus was niet de fitste. Met wallen die niet getutoyeerd dienden te worden en een stem die klonk als Katja Schuurman in haar betere dagen was de voorbereiding alles behalve optimaal leek het. Ook dat zat de PokerNews strateeg niet in de weg vandaag want ook Walthaus zien we morgen terug op dag twee met een niet te onaardige stack van 64.300.

Het totale overzicht van Nederlanders is daarmee als volgt met de kleine kanttekening dat we één Nederlander niet hebben kunnen vinden vandaag. Zit Robert  Jan de Boer er nog in of ging hij al snel ten onder in het pokergeweld hier in Saalbach-Hinterglemm? We zullen het pas vannacht weten als de officiële lijst bekend gemaakt wordt.

Een andere Nederlandse stond niet op de lijst als zodanig en vonden we echt pas toen alle chips al in de tassen zaten. De vrouw van Boris Becker, Lilly Becker, heeft gespeeld en is toch echt een Nederlandse. Ook zij komt morgen terug, haar stack van bijna 100.000 zal haar goed van pas komen.

[Removed:39]: 162.200
Lex Veldhuis: 134.300
Sven Mol: 124.600
Lilly Becker: 99.800
Paul Valkenburg: 83.400
Huub Verdonschot: 68.500
Jorn Walthaus: 64.300
Marcel Buissink: 48.600
Jochum Weenink: 43.000
Daniel van Kalkeren: 39.600
Marco Adams: 39.500
Erik Zamboer: 39.400
Jasper Wetemans: 36.800

Wij zien u morgen terug om 14:00 als de PokerStars.net European Poker Tour Snowfest zijn tweede dag in gaat. Met 80 spelers in het geld is het de vraag of we morgen al mensen met cash naar huis gaan sturen. Maak het mee, hier op PokerNews.nl.

Dag 1B PokerStars.net EPT Snowfest goede dag voor de Nederlanders 101
[Removed:39] is de chipleader van dag 1B

Comments

Lees 5 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen