Dag 1B PokerStars.net European Poker Tour Berlijn in de boeken

Dag 1B PokerStars.net European Poker Tour Berlijn in de boeken

Nadat we gisteren Rachid Ben Cherif zijn stack tot grote hoogten zagen uitbouwen waren de verwachtingen hoog gespannen. Ook naar de opkomst werd nieuwsgierig uitgekeken.

Op beide vlakken werden we niet teleurgesteld gelukkig. Een zaal vol met pokertafels tot de nok gevuld met spelers die met zijn tienen aan tafel zaten. Vier extra tafels in een klein hokje moesten nog eens 40 man bedienen van waar voor hun geld terwijl een man of 50 op de alternatelist stond.

Noah Boeken, Marcel Lüske en Lex Veldhuis namen plaats in het aparte kamertje. Jurian van Galen en [Removed:39] wachten geduldig tot alternate 24 en 25 omgeroepen zou worden. Een bataljon aan andere bekende gezichten nam plaats met Team PokerStars PRO's Thierry van den Berg en Fatima Moreiro de Melo voorop. Ook enkele debutanten en minder bekende gezichten als Remko Boogaardt en Tobias Peters vonden het Hyatt in Berlijn.

Uiteraard was er wisselend succes te melden. Waar de één boven zich uit steeg (Fatima komt morgen terug met bijna 100.000) daar moest de ander al vroeg de pijp aan maarten geven ([Removed:39] had maar kort plezier van zijn €5.000 inschrijfgeld).

Lex Veldhuis was ook vol goede moed naar Berlijn gekomen. Het begin was niet onaardig met enkele zeer interessante potten en zijn stack bleef stijgen maar uiteindelijk werden de sets hem toch fataal. De sets werden gevonden in de handen van zijn tegenstanders en dan ook nog eens op het moment dat Veldhuis zelf ook een hand had.

Naast Veldhuis was er nog een zeer bekend Nederlands gezicht in Berlijn, een gezicht die we al een tijdje niet gezien hadden op een EPT. Rob Hollink had de auto gepakt en zette die pas weer stil in Berlijn. Helaas zou hij zijn weg naar dag twee niet vinden, na de dinnerbreak moesten de laatste chips erin met pocket achten om een snelle call van boeren te krijgen.

Een dag waarin het poker niet werkte dus helaas voor Hollink die wel zo vriendelijk was voor onze camera's te verschijnen in de tweede break toen hij nog 22.000 chips had. Wij vroegen hem naar zijn enthousiasme om weer te spelen, zijn downswing online, de aanstaande WSOP en de perikelen met de Nederlandse belastingdienst.

Geen Rob Hollink dus op de tweede dag van de PokerStars.net European Poker Tour. Marcel Lüske zal wel zijn weg weten te vinden naar het Hyatt want daar wordt hij om 12:00 uur weer verwacht.

Joost Poelhuis: 106.000
Tobias Peters: 96.300
Fatima Moriero de Melo: 95.900
Stieven Razab Sekh: 85.000
Marcel Lüske: 75.400
Daniel Reijmer: 55.200
Noah Boeken: 54.100
Gijs Verheijen: 51.600
Thierry van den Berg: 36.200
Justin Tazelaar: 25.300
Remko Boogaardt: 24.200
Joris Jaspers: 12.300

Alleen André van de Venne hebben we helaas gemist bij het tellen van de stacks. Die achterhalen we uiteraard wel via de officiele kanalen en vanzelfsprekend stellen wij u daar dan van op de hoogte.

In totaal zijn er 945 spelers aan de start verschenen deze EPT. Enkel de EPT van San Remo vorig jaar, en de PCA, waren groter. De winnaar krijgt over enkele dagen zijn gegarandeerde miljoen euro. De runnerup moet het doen met €600.000. De speler die 144ste wordt zal ongetwijfeld ontevreden zijn met zijn uitschakeling maar moet blij zijn dat dat niet één plaatsje eerder gebeurde want dan was hij de bubble geweest. Nummer 144 krijgt €7.000 voor de moeite.

Hoeveel Nederlanders gaan dag twee overleven waar we zes levels van 75 minuten spelen? Hoeveel spelers krijgen hun stack boven de 100.000 en hoeveel spelers moeten afscheid nemen morgen? Volg alle actie dan weer op PokerNews.nl natuurlijk met vanaf 12 uur weer alle updates, de mooiste foto's en een interview of twee met één van de vele bekende gezichten.


Thierry van den Berg komt terug op dag twee met 36.200

Comments

  • Purrel Purrel

    Gogogo Poeplhuis.

  • bb-light71 bb-light71

    Ja is echt jammer,maar groeit wel weer aan...

  • [user137768] [user137768]

    WTF heeft Fatima met dr haar gedaan?

Lees 4 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen