European Poker Tour Berlijn opgeschrikt door overval (video)

European Poker Tour Berlijn opgeschrikt door overval

Terwijl het high-roller event maar net begonnen was en het main-event de eerste bust-outs al kenden werden we plots opgeschrikt door een gigantisch kabaal en rennende mensen. Met de uitzending van EPTlive in de lucht was pokerkijkend Nederland getuige van een gigantische chaos is in de toernooizaal.

Aanvankelijk was onduidelijk wat er exact gebeurde, enkel een rennende mensenmassa was in beeld. Al snel werd er duidelijk dat het meer dan een opstootje betrof tussen spelers. Terwijl de mensen naar buiten proberen te rennen en anderen onder de tafel duiken voor de veiligheid ontdekken we dat er een overval aan de gang is.

Met duizenden euro's cash in huis, klaar om uitbetaald te worden aan de winnaars van de diverse toernooien, bleek het Hyatt Hotel te Berlijn deze middag het doelwit van een overval.

Op dit moment is het onduidelijk hoeveel er buitgemaakt is, geruchten van €700.000 tot 5 miljoen euro doen de ronde maar op dit moment is het sterkste gerucht nog wel dat er slechts een zeer bescheiden bedrag meegenomen is door het vier of vijf man sterke overvalteam.

Ook over de wapens die gebruikt zouden zijn lijkt veel onduidelijkheid. Verhalen dat de overvallers slechts messen en stalen buizen hadden worden afgewisseld met verhalen van shotguns en machinegeweren.

Live radio

Morgenavond, direct na de finaletafel, verzorgen wij zoals u van ons gewend bent live-radio. Uiteraard met getuigen Noah Boeken, Remko Rinkema en Donnie Peters die vlakbij waren toen dit drama zich voltrok. Het is op dit moment onduidelijk of er morgen wel een EPTlive uitzending gehouden wordt. Als dit niet het geval is beginnen we om 21:00 uur, als het wel uitgezonden wordt dan is onze radiouitzending aansluitend op de EPTlive uitzending.

De officiele statement

"An armed robbery by 5-6 men took place today at EPT Berlin. Nobody was seriously injured. We hope to restart all events at 4pm local time. A police investigation is underway. If you have video footage or photographs that could help the police, please contact the EPT organizers as soon as possible."

Video

Van de overval zijn twee video's gemaakt. Collega Lennart Hennig van de Duitse pokersite PokerToday.de rende naar de registratiedesk op het moment dat er commotie ontstond. Op het moment dat de overvallers in beeld zijn zien we twee overvallers wegrennen nadat een beveiliger een groot voorwerp naar het duo gooit. Het lijkt erop alsof dit de twee overvallers van een groep zijn die samen wegrennen.

De beveiliger die ook het voorwerp naar ze toe gooide grijpt de laatste om zijn nek en houdt hem in een wurggreep. Op dat moment komt de andere overvaller die we in de video eerder al zagen terug gerend met een voorwerp boven zijn hoofd. Het is onduidelijk te zien of dit een kapmes is die we eerder op een foto zagen of een stalen buis die ze eerder hebben gebruikt om het glas kapot te maken.

Bij terugkomst van de tweede overvaller laat de beveiliger los nadat hij een klap op zijn hoofd krijgt van de overvaller. Iedereen ontkomt dan lijkt het. Of er buit gemaakt is, is nog onduidelijk. Hoewel de politie aangeeft dat er slechts een klein bedrag gestolen is kan dit niet bevestigd worden na het zien van de video. Op verschillende foto's van dezelfde scène zijn losse biljetten te zien die uit de tas gevlogen zouden zijn die de overvaller bij zich had.

De video is verkocht aan het Duitse RTL en zal ongetwijfeld snel op de Duitse nationale televisie getoond worden.

European Poker Tour Berlijn opgeschrikt door overval (video) 101
De beveiligingsbeambte na het drama met een beschadigd oog

Foto's gemaakt door de Italiaanse website AssoPoker:

European Poker Tour Berlijn opgeschrikt door overval (video) 102

European Poker Tour Berlijn opgeschrikt door overval (video) 103

European Poker Tour Berlijn opgeschrikt door overval (video) 104

European Poker Tour Berlijn opgeschrikt door overval (video) 105

Foto's gemaakt door het Franse Club Poker:

European Poker Tour Berlijn opgeschrikt door overval (video) 106

European Poker Tour Berlijn opgeschrikt door overval (video) 107

European Poker Tour Berlijn opgeschrikt door overval (video) 108

European Poker Tour Berlijn opgeschrikt door overval (video) 109

Foto's gemaakt door BamS.de

European Poker Tour Berlijn opgeschrikt door overval (video) 110

European Poker Tour Berlijn opgeschrikt door overval (video) 111

European Poker Tour Berlijn opgeschrikt door overval (video) 112

European Poker Tour Berlijn opgeschrikt door overval (video) 113

Live beelden zoals te zien op EPTlive op het moment van de overval:


Compilatievideo foto's:


Interview met Bruno, onze Portugese collega van PokerPT die het allemaal zag gebeuren:

Interview met Lennart Hennig, de Duitse cameraman die de video maakte:

Nieuwsfragment van het Duitse abendschau (inclusief interview securituguard):

Vertaling interview met beveiligings medewerker (door 2+2 lid “B4RT3K”) :

Reporter: “We got one witness with us, Roman, you are from the security Team (Security-Kuhr), you were involved in this conflict, how can u describe what happened there ?”

Roman: “It was really scary, with how much brutality the gangsters were acting, I was just standing there minding my own business and securing the money, happy about the fact that the day was calm and nothing happened, suddenly there is shouting and screaming coming from the hallway and the people (gangsters) rush the cashier floor with huge brutality and even armed… it was really scary.”

Reporter: “You are injured, but you got to get hold of one of the gangsters, you were trying to get the money back from him… were you successful ?”

Roman: “Yeah, thank god, we were successful… we got a huge amount of the money back from the gangsters, one of the employees of the hotel helped me there, but we couldn’t secure the gangster because he got rescued by his friends.”

Reporter: “Which weapons were used ? We saw a machete, there were rumours about grenades, kalashnikovs, guns, pump-guns etc.?”

Roman: “I can only verify the machete and a hand-held gun.”

Reporter: “So you really tried to get hold of the gangsters even though u were unarmed and they were armed with guns?”

Roman: “Yeah, in the first moment I didn’t think of the fact that they will use the guns against me, and I just wanted to stop them from what they were doing in that particular moment.”

Reporter: “Brave.”

PokerNews.com update video:

Video overval:


PokerNews.nl bijbehorend forumtopic: ept live - set dondert in elkaar

Comments

 • [user53948] [user53948]

  respect voor die security dude. hij kent zn taak tenminste.

 • [user49273] [user49273]

  variance imo...
  Drunk

 • [user29296] [user29296]

  [email protected] dikke fail van stars dat dit kon gebeuren, zit daar naast het prijzengeld voor miljoenen aan spelers/celebs/zakenlui in de zaal.

  leuk dat je het prijzengeld verzekerd, maar dood is dood voor de rest

Lees 63 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen