Pokerstars.net EPT Snowfest dag vier; wat een dag!

Pokerstars.net EPT Snowfest dag vier; wat een dag!

Waar we het toernooi begonnen met 546 spelers mochten er op dag vier nog slechts vierentwintig terugkeren. Door de uitschakeling van Paul Valkenburg aan het einde van dag drie hadden we nog maar twee Nederlanders over die helaas ondanks de nog gunstigere vooruitzichten eerder op de dag. Maar twee groene jasjes met oranje bloed in hun aderen, we mochten eigenlijk niet klagen?

De verwachtingen waren hoog gespannen maar de chipstacks die ze tot hun beschikking hadden waren beperkt. Toen het toernooi om 14:00 weer begon zat iedereen gespannen te kijken; Tim van de Riet, Paul Berende, Paul Valkenburg, Jochum Weenink, Pieter de Korver en Marco Adams stonden aan de rail te juichen voor de twee Nederlandse krachten.

Terwijl wij ons druk maakten om hun stacks en om de handen die zij speelden vielen er maar spelers af. Nasr el Nasr was de eerste die moest gaan. Het was chipleader Allan Baekke die hem verschalkte met aas-koning. En zo bleven ze vallen, stuk voor stuk vielen de heren af. De ene met een bad-beat, de andere met een set-up en een derde blufte alles weg. De roemloze plek in de middenmoot werd vermeden leek het, Van Kalkeren en Verdonschot waren op weg naar de finaletafel en ondanks hun beperkte hoeveelheid chips waren ze geen moment angstig.

De handen waren soms penibel maar het vertrouwen was er altijd. Daniel van Kalkeren schoof all-in met pocket vrouwen om te zien dat hij werd opgewacht door koningen. 'Geen centje pijn' schalde het door de zaal en een minuut later toen de rook was opgetrokken zagen we dat Van Kalkeren een straat had gemaakt en gedubbeld was.

Ook Huub Verdonschot zweette geen druppel toen hij het er in kreeg met vrouw-boer tegen aas-vrouw. Hij stond niet op, hij weigerde afscheid te nemen. Een geflopte straat verderop liet zijn buurman crippled achter en verschafte Verdonschot een nog betere uitgangspositie op een diepe run.

Van Kalkeren leerde de shortstack ranges uit zijn hoofd op dag twee al want boven de twintig big blinds leek hij nooit uit te komen. Maar zo lang je in het toernooi zit is alles mogelijk weet ook van Kalkeren en als speler na speler afvalt komt plotseling die laatste tafel in beeld.

Heren ga zitten, negen spelers aan een tafel voor acht. Eén speler moet er nog afvallen, de camera's loeien weer. Onder het oog van de natie (PokerStars.net EPTlive kende een Engelse en Duitse uitzending) gingen de twee heren zitten. Geen rode hoofden, geen steralures. Gewoon twee jonge pokerspelers met de nodige ervaring in grote toernooien al op hun naam. De EPT was nieuw, een finaletafel was dat niet.

Ondanks dit alles moesten we toch nog afscheid nemen van één van onze landgenoten. Huub Verdonschot kreeg het pre flop allin met {a-Diamonds}{j-Diamonds} tegen de {a-Clubs}{k-Hearts} van Brent Wheeler. Ditmaal geen suckout voor Verdonschot die met enige teleurstelling het toernooi verlaat.

Pokerstars.net EPT Snowfest dag vier; wat een dag! 101

Toch €28.000 voor hem maar Daniel van Kalkeren is nog in de race voor de eerste prijs van €455.000. Zo ziet de finale tafel er morgen uit:

Seat 1: Russell Carson 3.463.000
Seat 2: Alain Medesan 919.000
Seat 3: Jonathan Schroer 972.000
Seat 4: Johannes Strassmann 2.034.000
Seat 5: Lukas Baumann 728.000
Seat 6: Brent Wheeler 3.096.000
Seat 7: Allan Baekke 4.688.000
Seat 8: Daniel Van Kalkeren 396.000

Morgen om 14:00 begint de finale tafel en wij zullen er natuurlijk weer bij zijn om alles voor u duidelijk in beeld te brengen. Ook kunt u weer van de webcast genieten met Duits of Engels commentaar.

Pokerstars.net EPT Snowfest dag vier; wat een dag! 102

Comments

 • job1973 job1973

  Hopenlijk is die webcast beter dan gister. Toen was het de eerste helft van de dag een puinhoop

 • [user31215] [user31215]

  pjenergy schreef

  Goede foto's steeds!

  idd nice work

 • Brinkytinky Brinkytinky

  gg Huub

Lees 8 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen