PokerStars.com EPT Monte Carlo; Paul Berende de enige Nederlander op dag vier

PokerStars.com EPT Monte Carlo; Paul Berende de enige Nederlander op dag vier

Het verhaal van de dag is de uitschakeling van Kenny Hallaert. In een hand die we ons nog wel een tijdje zullen heugen verliest de sympathieke Belg zijn twee keer average stack. Hallaert opent zelf under-the-gun waarna hij achter zich een driebet en vierbet krijgt. Een vijfbet van zijn kant volgt waarna de eerste driebetter afgooit. De vietbetter 6-bet all-in maar hij weet wel hoe laat het is als Hallaert snapcallt.

De driebetter gooide aas-koning weg terwijl Hallaert azen heeft en zijn tegenstander koningen. De pot is dan 2,6 miljoen - een averagstack aan de finaletafel overmorgen. Naast wat optimistische straat en flushkansen heeft Hallaerts tegenstander een enkele koning als out maar de delaer weet hem op de turn toch te vinden. Hallaert smijt zijn zonnebril de zaal in en loopt stampvoetend het toernooigedeelte uit; één van de grootst denkbare bad-beats.

Zijn twee landgenoten Kitai en Neuville kunnen ook geen potten breken al zullen ze tevreden terug kijken op hun prestatie tijdens deze seizoensfinale van de EPT. Zij busten eveneens op dag drie.

Bjorn Verbakel begon de dag goed met een double-up maar moest niet veel later in een coinflip toch afscheid nemen. Meer dan een coinflip had [Removed:39] toen hij met aas-negen tegen de aas-zes van Ramzi Jelassi all-in kwam. Een aas en een zes op de flop lieten de diepe run aspiraties van Berendsen echter al snel verdwijnen.

De ogen van pokerliefhebbend Nederland richten zich dan op Paul Berende en de laatst overgebleven Nederlandse Team PokerStars Pro Lex Veldhuis. Veldhuis speelt geduldig, volgens iemand in de digitale rail zelfs a-lex-ueel. Het lijkt te werken en met zijn kleine stack zingt hij het nog een tijdje uit. Het was wachten op een double-up of uitschakeling door een standaardsituatie. Helaas werd het het laatste; Lex zijn aas-boer moet er preflop in maar zijn opponent wacht hem op met aas-koning. Vijf klaveren op het board later kan ook Veldhuis inpakken; hij heeft weliswaar een klaveren boer maar zijn tegenstander heeft de klaver aas.

En dan hebben we nog Berende. Wat een rollercoaster was het vandaag voor de jonge pokerpro. Gisteravond, net voor het einde, verloor Paul Berende een gigantische pot met top-pair/top-kicker. Hij moest vandaag terug komen met een big blind of zes, meer dan 51.000 kon hij niet mee naar tafel brengen.

Maar Berende zou Berende niet zijn als hij het hoofd niet liet hangen en bleef volhouden. Double-up na double-up en zonder blikken of blozen stond Berende binnen de kortste keren op 750.000, meer dan twee keer average. En dan, dan bluft de krullenbol een groot gedeelte weg waarbij hij een tien krijgt voor de moeite en uitvoering maar een 2- voor het resultaat. Zijn tegenstander weigerde een fullhouse te folden en Berende kon weer opnieuw beginnen.

Een lucky double-up met aas-vier tegen koningen later en Berende kan weer lachen. Rustig grindend, reshovend en stelend vecht Berende zich een weg terug naar een werkbare stack voordat hij in de laatste hand van de dag in een standaard situatie aan het kortste einde trekt. De reshove met koning-vrouw was de meest logische keuze, maar zijn tegenstander verwijten dat hij met aas-vrouw callde zou te ver gaan. Berende weet die hand niet te winnen en moet morgen terug komen met zeven big blinds.

Tafel 1
Seat 1 Craig Mccorkell 1.498.000
Seat 2 Dominykas Karmazinas 866.000
Seat 3 Matt Perrins 2.618.000
Seat 4 Herve Costa 1.105.000
Seat 5 Josef Klinger 622.000
Seat 6 Kevin Eyster 2.768.000
Seat 7 Aleh Plauski 1.139.000
Seat 8 Domenico Iannone 713.000

Tafel 2
Seat 1 Claudiu Saizu 1.220.000
Seat 2 [Removed:146] 758.000
Seat 3 Emanuele Rugini 575.000
Seat 4 Ramzi Jelassi 590.000
Seat 5 Jean Francois Talbot 2.427.000
Seat 6 Sami Kelopuro 1.094.000
Seat 7 Nicolas Chouity 2.037.000
Seat 8 Paul Berende 148.000

Tafel 3
Seat 1 David Sesso 850.000
Seat 2 Nick Schulman 578.000
Seat 3 Laurent Olive 1.035.000
Seat 4 Manuel Bevand 490.000
Seat 5 Roger Hairabedian 675.000
Seat 6 Salvatore Bonavena 610.000
Seat 7 Andrew Chen 387.000
Seat 8 Martin Hruby 720.000

De laatste 24 dus en u weet wat dat betekend; EPT live tijd. Vanaf 12 uur 's middags zenden we op de homepage van PokerNews weer live uit met hopelijk, net als in San Remo, Paul Berende aan de televisietafel.

Nederlands commentaar zal verzorgd worden door Frank Op de Woerd en Jordy Veenboer. De live-reporting zal ook gewoon doorlopen, verzorgd door Remko Rinkema.

PokerStars.com EPT Monte Carlo; Paul Berende de enige Nederlander op dag vier 101
Kenny Hallaert kreeg een heel zure bad-beat te verwerken

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen