PokerStars.com EPT Monte Carlo; Floris Morang chipleader der Nederlanders na dag 1A

PokerStars.com EPT Monte Carlo; Floris Morang chipleader der Nederlanders

Gisteren waren we al in Monte Carlo. We namen al een kijkje in het Monte Carlo Bay Hotel waar in conferentiecentrum Le Sporting de PokerStars.com European Poker Tour van Monte Carlo gehouden word. Een €5.000 heads-up toernooi stond als eerste op het programma maar het voelde nog niet echt, hooguit een opwarmertje. Alleen Jorryt wist te cashen maar vandaag begon de EPT dan ook pas echt.

De tafels stromen vol, Thomas Kremser geeft het startsignaal met zijn 'shuffle up and deal en de gordijnen gaan open. De zon vult de speelzaal en iedereen glimlacht. Als dan ook nog het dak open gaat hoor je de 'oeehhs' en 'ahhhs' om je heen; de grote finale is nu echt van start.

Onze zoektocht naar Nederlanders kan beginnen en zoals iedere EPT is het vooral in de gaten houden waar uiteindelijk iedereen heen verhuisd. Bart Spijkers is de eerste Nederlander die moet gaan nadat zijn top-pair / goede kicker niet goed bleek tegen een geriverde straat. Omdat de hand overgenomen is van een omstander kan het wel eens zo zijn dat niet alle details klopten, feit blijft dat Spijkers als eerste der Hollanders het EPT toneel moest verlaten.

Helaas zou het daar niet bij blijven. Waar Fedor Los op de EPT van Snowfest nog een gigantische stack wist te vergaren daar was het hier in Monte Carlo vanaf het begin kommer en kwel. Bas Faessen, die we op de PCA ook al zagen, moet helaas Fedor niet veel later opzoeken aan de rail. Koen Andri zal ook niet terug kijken op een geslaagde eerste EPT. De debutant kreeg het er in met een fullhouse op de turn. Zijn tegenstander hitte echter een twee outer en dat was het laatste wat we zagen van Andri.

Ook Vincent van der Fluit (flush over flush en boeren tegen azen) en George Lahdo (vrouwen tegen de aas-boer van Jeff Sarwer) hoeven op dag twee niet vroeg op te staan want ook zij zijn al hun chips op dag één verloren.

Maar Monte Carlo was niet enkel een treurige aangelegenheid vandaag. Jorryt van Hoof cashte niet alleen in het €5.000 heads-up toernooi maar ook in het €1.000 turbo toernooi. Al met al mag hij morgen aan de start verschijnen van het main-event met een flinke geldbuidel die de buy-ins alweer lang en breed hebben goed gemaakt.

Marc Naalden schoot uit de startblokken en wist die snel verworven stack de hele dag vast te houden. Vorig jaar werd Naalden nog tiende, de uitgangspositie dit jaar is in ieder geval weer uitstekend. Floris Morang heeft drie tafels gezien vandaag waarbij overal chips bleven kleven. Hij sluit de dag af als chipleader der Nederlands contingent.

[Removed:39] was lange tijd short waarbij de moed hem in de schoenen leek te zinken. Als totaal dieptepunt noteren we het treurige aangezicht van Berendsen met slechts drie chips. Aan het einde van de dag, met wat hulp van een set over set situatie in de allerlaatste hand, schrijven we echter een keurige 92.100 op.

Ton Kleijnen, Erik van den Berg en Steven van Zadelhoff doen prima mee terwijl er voor Bjorn Verbakel en Steven Vollers overmorgen werk aan de winkel is.

Dag 1A was de dag dat we afscheid namen van enkele internationaal bekende namen. Dave "viffer" Peat wist de tafel van Vincent van der Fluit niet te overleven en Patrik Antonius zal de tien big blinds die hij overhad voor de buy-in ook nooit meer terug zien. Het gesprek van de dag was echter natuurlijk Phil Ivey. "They got me" was zijn enige commentaar nadat hij uitgeschakeld was, niet gericht aan de drie camera's (inclusief schattige presentatrice) die hem opwachtten maar aan een bevriende massagedame.

Als we het hardnekkige gerucht in Monte Carlo mogen geloven gaat hij op bezoek bij de prins van Monaco morgen. Niet dat Phil Ivey groot fan is van de prins, de prins schijnt juist groot fan te zijn van Phil Ivey. Alles is anders in de wereld van Ivey blijkbaar. Hoe dan ook, dit is hoe de Nederlanders het gedaan hebben uiteindelijk. Deze chips nemen ze overmorgen mee als ze op dag twee weer aan de start verschijnen.

Floris Morang 131.600
Marc Naalden 115.500
[Removed:39] 92.100
Ton Kleijnen 68.000
Erik van den Berg 56.000
Steven van Zadelhoff 47.600
Bjorn Verbakel 29.500
Steven Vollers 28.200

Om 12 uur 's middags verwelkomen wij een hele nieuwe groep spelers. Met slechts 351 geregistreerde spelers op dag 1A zou het morgen wel eens een hele drukke bedoening kunnen gaan worden. Wij staan voor de opdracht alle Nederlanders te herkennen en dat zijn er nogal wat. Jorn Walthaus, Paul Berende en Eelke Arjaans hebben we al gespot in Monte Carlo. Tel daarbij nog eens de zeven leden van Team PokerStars Pro Nederland op en je hebt gegarandeert de gehele dag railvoer morgen. Naast die bekende gezichten verwachten we nog een buslading aan qualifiers, gelukzoekers en pro's uit alle hoeken van Nederland.

Schakel dan ook weer rond de klok van 12 in als PokerNews.nl voor u klaar staat om de gehele dag verslag te doen van dag 1B van de PokerStars.com European Poker Tour Grande Finale in Monte Carlo.

PokerStars.com EPT Monte Carlo; Floris Morang chipleader der Nederlanders na dag 1A 101

Comments

Lees 5 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen