Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA achter de rug

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA achter de rug

De drukste week uit mijn leven was het misschien wel. PokerNews Magazine moest naar de drukker maar nog steeds niet alles was in orde. Lex had nogal problemen met zijn computer en was op lifetilt nadat het ding er mee op hield toen hij bijna klaar was met zijn artikel. Ik durfde hem bijna niet te vragen opnieuw te beginnen maar probeerde het toch voorzichtig. Een gespannen "FML" verscheen in ons chatscherm wat aangaf dat ik dat op mijn buik kon schrijven. Maar ik had nog wel vier pagina's te vullen voor het magazine dus we moesten een oplossing bedenken.

We leven inmiddels woensdag terwijl het artikel er maandag al had moesten zijn. We spreken af dat ik hem thuis opzoek en we praten over High Stakes Poker zodat we daar een artikel van kunnen maken. Eerder die dag heb ik een bespreking met de nieuwsschrijvers van PokerNews en dus moet ik om half acht wakker worden zodat ik op tijd in Amsterdam kon zijn. Na de bespreking met de nieuwsschrijvers wacht er een ontmoeting met Jaimy van de Sande van de Pokerbond. Die organisatie maakt een ontwikkeling door waarbij ze meer draagvlak willen creëren door te praten met alle grote pokercommunities in Nederland.

Als die bespreking er op zit komt onze eindredacteur om de voorlaatste versie van de pdf na te lopen op alle spelling- en vormfouten. Als we dat weer achter de rug hebben is het inmiddels vijf uur en heb ik er eigenlijk al een dag opzitten maar moet ik nog langs Lex. Daar eenmaal aangekomen gaat de opnameapparatuur maar meteen lopen en praten we ruim anderhalf uur over High Stakes Poker en de belangrijkste handen die daarin voorkwamen. Dan naar huis om rond half tien aan de slag te kunnen met het editten zodat het artikel de volgende dag online komt te staan. Rond twee uur 's nachts staat het framework inclusief geluidsfragmenten, hand histories en youtube filmpjes.

Maar dan zijn we pas op de helft. Ik moet het "interview" nog uittikken zodat we de vier pagina's in het magazine hebben opgevuld. Rond zes uur is dat ook rond en kan ik twee uurtjes slaap pakken om rond de klok van acht weer online te komen zodat ik aanspreekbaar ben voor de lay-out dames van het magazine. FML.

Donderdag besteed ik aan voorbereidingen voor de PokerNews PALOOZA, het grote livetoernooi van PokerNews die zaterdag moest gaan plaats vinden. Ook vrijdag gaat mijn tijd in het toernooi zitten waarbij we alle tafels verschepen naar de locatie en vast klaar zetten.

Zaterdag is het dan eindelijk de grote dag. Tijdens de EPT van Praag zei Noah Boeken dat hij het leuk zou vinden als we weer eens een PokerNews dag zouden organiseren. Dat leek mij ook leuk maar het hield wel in dat ik er mee aan de slag moest. Ik beloofde de community een deepstacked 6-max toernooi maar dat bleek naderhand nogal lastig. Een ééndaags toernooi waarbij 160 man wilde spelen bleek onhaalbaar als we diepe stacks en maar zes spelers per tafel zouden hebben. Het werd dan ook een net iets minder deepstacked toernooi en we zouden ook beginnen met negen tot tien man per tafel.

Zaterdagochtend om 10 uur lopen Remko en ik de locatie binnen om de laatste voorbereidingen te treffen. De gehuurde laptops worden geplaatst maar blijken geen connectie te kunnen maken met het internet. De televisie blijkt geen HDMI te hebben zodat de meegebrachte PlayStation 3 nutteloos is. Een looptocht naar de MediaMarkt om converters te kopen blijkt niet nutteloos want we hebben beeld. Inmiddels hebben de laptops toch connectie maar wat een stress. Nu blijkt de televisie wel beeld te hebben maar geen geluid. Improviseren dan maar, we hebben die televisie toch zeker niet voor niets gehuurd? Een xbox kopen dan maar met dat spel - die heeft immers andere aansluitingen. Als ik met Stevedude naar de MediaMarkt vertrek om zo'n ding te kopen is het nog rustig in De Korenbeurs. Als ik een krappe twintig minuten later terug kom staat de zaal plotseling vol met bekende gezichten.

De xbox aansluiten (maar nog steeds geen geluid helaas) en de inschrijving kan van start. Wat een stress maar wat een drukte. Heerlijk gevoel dat ook daadwerkelijk mensen zijn komen opdagen. De afgelopen week nachtmerries van een lege zaal blijken voor niets geweest, wat een drukte en wat een gezelligheid. De eerste biertjes worden uitgedeeld, de eerste kaarten geschud. De zaal vult zich met het geluid van chipgeriffel, de eerste bad-beats zijn een feit. Het is Koen de Bakker van Everest die als eerste het toernooi moet verlaten als hij met een set tegen een straat oploopt. Het ezelspak wil hij niet aan, maar daar kunnen we nog wel inkomen natuurlijk. Niet veel later is het Pieter "vanky" van Klinken die het veld moet ruimen en hij trekt nog wel even het ezelspak aan.

Ik loop rond, deel shirts uit en doe alsof ik druk ben maar eigenlijk loopt alles. Brush Menno Vlek heeft alles onder controle en ik krijg uiteindelijk ook een tafel toegewezen. Ik schuif aan bij onder andere Joep van den Bijgaart, Kletz en Stefan "hdkeisk" Swillens. Die laatste maakt de slechtste play van de dag door te limpen under-the-gun met aas-acht suited. Dat nodigt nog vijfentwintig limpers uit waarna ik all-in ga vanaf de big blind met pocket tienen. Swillens maakt de call en ik kan natuurlijk inpakken. Ondanks het gigantische voordeel pre-flop voor mijn hand is het Swillens die de vuilste der bad-beats uitdeelt door een aas op de turn.

Dan maar naar de bar om met iedereen bij te praten. We hebben laptops neergezet waar enkelen al hevig zitten te klikken. Biertje er bij en gaan. Omdat ik met iedereen mee drink ben ik op het eind niet helemaal helder meer en als de finale tafel een feit is dan is de wijsheid in in ieder geval in de kan. Een finale tafel met allemaal bekende namen, goedhandje, wubwubwub, elmagico777, rickyw87 en ga zo maar door. Ik voorzie de finale tafel van ongevraagd commentaar maar vergeet verder foto's te nemen als we uiteindelijk elmagico777 als winnaar kronen. Gefeliciteerd!

Wat een dag! Een drankrekening waar je u tegen zegt door al het uitdelen maar het doet er allemaal niet toe, het was een dag om nooit te vergeten!

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA achter de rug 101

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA achter de rug 102

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA achter de rug 103
DarkRose007 met o.a. Pasleppa, Eriklaag, Daniel van Kalkeren en wubwubwub

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA achter de rug 104
Pieter \"vanky\" van Klinken is een donkey

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA achter de rug 105
\"Brinkytinky\" de pro met zijn oordopjes in

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA achter de rug 106
Noah Boeken

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA achter de rug 107
Joep van den Bijgaart

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA achter de rug 108
\"boddieh\" met de twee massage dames

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA achter de rug 109
Marion

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA achter de rug 110
Sabaai en Webjoker

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA achter de rug 111
Horace Cohen

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA achter de rug 112
Jorn Walthaus, Noah Boeken en Stijn Kruijssen

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA achter de rug 113
Joep van den Bijgaart

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA achter de rug 114
Shevmouse en Duel-Madness

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA achter de rug 115
Chris Verkerk

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA achter de rug 116
Remko \"happyfreaked\" Rinkema

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA achter de rug 117
Kroesio

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA achter de rug 118
Pieter de Korver

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA achter de rug 119
Stevedude

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA achter de rug 120
ericajax en Thorium (Achtergrond: Pokerface88)

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA achter de rug 121
Frank Lammers

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA achter de rug 122
Webjoker, Brinkytinky, Pasleppa en DexterMorgan

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA achter de rug 123
Berbera

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA achter de rug 124
Arize90

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA achter de rug 125
Eriklaag, vlaanderen77 en Arize90

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA achter de rug 126
SilverSoks en DarkRose007

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA achter de rug 127
mjhwouters, nlbaszie en joostul

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA achter de rug 128
mjhwouters

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA achter de rug 129
Pokares

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA achter de rug 130
DBLLpoker

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA achter de rug 131
Dasman13

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA achter de rug 132
Webjoker

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA achter de rug 133
AJsoprano, Marco Adams, Tim van de Riet, Daniel van Kalkeren en Freckly

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA achter de rug 134
Finaletafel met dealer DBLLpoker

Comments

 • [user20849] [user20849]

  Ziet er gezellig uit, volgende keer geen familieweekend hopelijk dus weer gewoon present om mn reputatie wederom waar te maken!

 • Davidnmgn Davidnmgn

  rikislief schreef

  Toffe schreef

  "Die brunette of die blonde?
  Allebei natuurlijk anders vind het zonde!"
  -Extince- Smile

  Die brunette heeft wat meer inhoud in de bol, lijkt zo op het eerste gezicht. Hoewel die blonde een lekker wijf is, valt de brunette voor mij in de categorie leuke meid!

  frank ff serieus, ga jij voor de dikke? hihi zaterdag was je nog helemaal zo van: oh nee die achterste zeker weten!

  wij hadden hun toch ook nog in een of andere kroeg gezien? of was dat in die kroeg toen ik jullie kwijt was?

  ow en @ davidnmgn: gtfo of this topic, u weren't there...

  ow sorry man, had de regels nog niet door....

 • kroesio kroesio

  Webbie, kwil me foto nog !

Lees 101 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen