Sportshoe Diaries - De week met Webjoker

Sportshoe Diaries - De week met Webjoker

Iedere week bespreken Remko Rinkema & Frank Op de Woerd op informele wijze niet alleen de pokerwereld, maar ook hun eigen beslommeringen. Op droogkomische, satirische en soms zelfs roddelachtige wijze delen zij iedere week hun opvattingen met PokerNews, door de lezer een blik te gunnen op hun leven middels een weblog.

Elke zondag verschijnt zo'n blog online, en de week erop neemt de ander het stokje weer over.

Beste Remko,

Je bent een schrandere knaap! Vegas is inderdaad een prachtige stad en hoe je het beschreef komt volledig overeen met mijn beeld van de stad. De hitte, de mensen, het eten en ga zo maar door; wat een utopie. Overal pokeren, overal stripclubs, wat wil een man nog meer?

Maar dan lees ik plots dat jij nog nooit een dollar verloren hebt op blackjack, roulette of andere gokspelletjes. Hier kan ik het toch niet helemaal mee eens zijn, want ook jij hebt vast en zeker wel eens videopoker gespeeld. Of dat ene twintigje in de gokkast waar je weliswaar 400 dollar mee won maar toch.

Er is echter iets waar ik me veel meer zorgen om maak dan om dat gokken – en dat is deze blog. Vorige week hadden we, ondanks dat je echt een heel leuk stuk had afgeleverd, welgeteld tweeëndertig reacties. Tweeëndertig! Voeg daarbij dat van die tweeëndertig er ook nog wat van jou en van mij zaten, en het zal duidelijk zijn: wat feedback betreft was vorige week bepaald geen hoogtepunt.

Heel goed mogelijk dat dit slechts een incident was maar toch wil ik alle twijfel uitsluiten. Daarom geef ik de lezers eenmalig wat ze willen: Een kort stuk, niet te hoogdravend – en waarin ik weer eens ouderwets uithaal. Onder het motto U vraagt, wij draaien dus weer datgene wat jij zo graag wilt horen: mijn visie op Rik 'Redwatch' Klein Entink.

Eerst maar eens kijken naar de wel zeer positieve reacties die Rik altijd kreeg op zijn video's. Een kleine greep uit het aanbod:

"Good work again, folks!"
RikjeSuede - 2 jaar geleden

"Wel leuk clipje..."
Riverdale270 - 2 jaar geleden

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen dan; Rik Klein Entink kan helemaal niets eigenlijk. Jarenlang heb ik me gestoord aan alle positieve kritieken jegens deze overduidelijke charlatan. EPT na EPT stelde hij dezelfde vragen aan de pokerspelers in den lande en keer op keer likte hij werkelijk waar hun hielen.

Als iemand net een bad beat kreeg stond de Bor de wolf look-a-like weer klaar met zijn microfoontje. "Slowroll?" vragend alsof niet iedereen dat kon zien, het ja-geknik komt me nu alweer de keel uit.


Eén van de afschuwelijke "interviews" van Rik Klein Entink

En mensen bleven Rik maar de hemel in prijzen om zijn goede interviews. En Rik schreeuwde bijna zelf ook van de daken dat hij Nederlands beste poker-interviewer was.

Jaren heb ik me kunnen inhouden maar nu zijn nieuwe site een make-over heeft gekregen en hij wel heel populair begint te worden kan ik het toch niet laten om eindelijk eens mijn mening te geven. Een kat in het nauw maakt rare sprongen zeggen ze wel eens, hierbij dan maar.

Eén simpele search had iedereen toch op een site als dit gebracht. Of, als je het allemaal iets meer grafisch wilt zien: deze. Om alle twijfel weg te halen vind u hier nog meer bewijs.

Scorebordjournalistiek van de bovenste plank natuurlijk! Maar als je al zolang meedraait als Rik, en als je overal maar jezelf profileert als die geweldige interviewer, dan wordt het toch wel tijd dat deze vermeende klasse / dit grote talent ook eens in de resultaten zichtbaar wordt. Waar blijft dat gesprek met Phil Ivey die ik al lang gedaan heb? Waar blijft het diepte interview met Doyle Brunson?

Over zijn pokerkwaliteiten wil ik het al niet eens hebben. Die zal hij wel verborgen hebben als de angsthaas die hij is. In de geschiedenis van slechte spelers mag hij als laatste het licht uit doen en de deur sluiten; wat een draak van een speler.

Tot nu toe is hij niet meer dan slechts die spits waarvan iedereen steeds denkt dat hij topscorer gaat worden, en die bij het uitreiken van de prijzen dan ook steeds kan bogen op een flink aantal mooie acties & bijna-goals… maar die wat daadwerkelijk rendement ver achterblijft bij zijn reputatie.

Nou dat was het, mijn beste lezers – het lijkt me dat deze blog wel weer eventjes voldoende is opgeschud. :) Kijken hoeveel Redwatch fanboys we naar ons eigen PokerNews forum kunnen trekken om hem uit alle macht te verdedigen. Mijn twee voorspellingen: a) het zullen er heel wat zijn, en b) ze zullen slechts zeer mondjesmaat ingaan op de aangedragen cijfers.

Tot volgende week!

Sportshoe Diaries - De week met Webjoker 101
NB. De blog van deze week is een komische verwijzing naar een column van Rolf Slotboom deze week. In die column schreef Slotboom over Lex Veldhuis op niet al te vriendelijke wijze. Deze blog is, in overleg met Rik "Redwatch" Klein Entink, als spoof geschreven en dus niet serieus. Klein Entink en Op de Woerd zijn goede vrienden en hebben samen gelachen om de reacties.

Comments

 • [user38229] [user38229]

  wat een poehaa
  slotboom heeft gewoon een punt..
  niet eens alleen over raszi maar veel pro's zijn gewoon zwaar overrated en halen veel te weinig uit hun sponsordeals..

 • koningwv koningwv

  DACAZZ schreef

  @dextermorgan

  .....ik mis nog een soort van dacazz in deze reacties... Tongue

  Ach Pietje, ik heb inmiddels wel door dat je graag wil dat men mij weer persifleert. Ben wel iets gewend intussen.

  Laat ik dan als mezelf effe mijn mening geven over dit stukje van Webjoker.....

  Briljant gevonden, kon wederom een glimlach niet onderdukken.

  grapje moet kunnnen toch!

  maar mooie teksten webjoker

 • [user83059] [user83059]

  Redwatch schreef

  Dat over die chick blijft wel staan hoor.

  Pics or no-go.

Lees 125 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen