Sportshoe Diaries - Een terugblik

Sportshoe Diaries - Een terugblik

Waar we al weken, misschien maanden, aftellen tot het begin van de World Series of Poker is het ook wel eens leuk om terug te kijken naar alle mooie dingen die voorbij gekomen zijn. Samen met Frank reisde ik van de ene geweldige stad naar de andere om overal mooie ervaringen op te doen. We begonnen in december, vlak voor onze trip naar Las Vegas en uiteindelijk de PCA, met het schrijven van Sportshoe Diaries om jullie op de hoogte te houden van alle dingen die we naast het dagelijkse verslag meemaakten. Vandaag voorlopig het laatste deel van Sportshoe Diaries, want als u dit leest hangen wij ergens boven de Atlantische Oceaan op weg naar Las Vegas.

In het laatste deel van Sportshoe Diaries blik ik even terug op de blogs die we het afgelopen half jaar schreven. Er zullen mensen zijn die de verhalen nog niet gelezen hebben en zelf beleefde ik ook weer veel lol door de verhalen nogmaals te lezen.

Het begon allemaal met een introductie waarin we kort vertelden over ons begin bij PokerNews en Frank vertelde een verhaal over hoe de bekende Amerikaanse rapper Nelly in een paar dagen smolt tot een zeer fanatieke pokerspeler die geen aandacht kreeg van de andere spelers. Zelf vertelde ik over mijn switch van pokerhobbyist naar pokerblogger en het begin van onze reis naar Las Vegas werd uit de doeken gedaan.

Een mooie beschrijving van ons eerste uurtje in Las Vegas waar we incheckten in Planet Hollywood:

“Als ware Las Vegas regulars lopen we naar binnen en alles valt op zijn plaats. De geur, de lichten, de muziek. Alles klopt en er verschijnt een glimlach op mijn gezicht die de komende weken amper nog weg te krijgen is. Na kort wachten worden we gewenkt door een vriendelijke dame en we vertellen haar onze wensen. In totaal zijn we zo’n zestien nachten in Las Vegas, maar we besluiten eerst voor vier nachten te boeken zodat we eventueel nog andere hotels kunnen proberen. “Are there any complementary upgrades available?” vraagt Frank die de kneepjes van het verblijven in Vegas goed onder de knie heeft. “

“Een $20 biljet wordt professioneel tussen het paspoort gevouwen en hij overhandigt het aan Jasmin die een ongemakkelijk lachje laat zien. “We cannot accept tips anymore,” zegt ze waarop wij verbaasd kijken. De upgrade blijkt geen probleem want na wat speurwerk in haar computer heeft ze er voor gezorgd dat we voor hetzelfde geld in een Resort Room zitten. Jasmin wordt vriendelijk bedankt en benadrukken het nog eens dat we het jammer vinden geen fooi te kunnen geven.”

Sportshoe Diaries - Een terugblik 101
De kamer die we uiteindelijk kregen

De reden dat we pokerliefhebbers zijn en niet broodkaarters wordt al snel duidelijk. Het spel gaat niet zoals wij dat gehoopt hadden en vooral Frank weet perfect uit te leggen waar het bij hem mis gaat. Na een dagje pokeren ziet zijn financiële overzicht er als volgt uit:

Ontbijt ’s ochtends: -$16 7/10
Venetian sessie: -$185 5/10
Stacked chicken quesadilla: -$17 8/10
Orange chicken: -$10 3,5/10
Invictus: -$10 9/10
Dag één: -$238 32,5/50 = 6,5

We lieten ons niet uit het veld slaan want we wisten prima wat variance inhield en tijdens de opening van Aria had ik één van de mooiste live poker avonden die ik ooit zal meemaken. Terwijl Frank vroeg naar bed ging, en een hele leuke video maakte over de opening van Aria, bleef ik de hele nacht spelen voor $30 winst. Het ging niet om het geld maar om de spellen die ik kon spelen. We speelden een mix van tien verschillende spellen met hele relaxte, liefhebbers van het spel. Een dag later speelde ik weer No Limit Hold’em met een dramatische afloop maar de pret werd er niet minder van.

De video die Frank maakte van de openingsavond van Aria:

Waar de pret wel minder van werd was wakker worden zonder geld. Frank schreef een blog met de bijpassende titel “The Hangover” waarin duidelijk werd wat ons was overkomen. Het is een ervaring die ik nooit zal vergeten en al kan ik er momenteel hard om lachen, was het bepaald niet leuk. We verloren die nacht veel geld; al waren we wel scherp genoeg om het daarop volgende weekend weer een kleine comeback te maken.

In het laatste weekend kenden we weer een upswing en mochten we beide aan de finale tafel van een Ceaser toernooitje plaatsnemen. Het niveau was bedroevend slecht en uiteindelijk sloten we die dag, voor de verandering, in de plus af. Als klap op de vuurpijl werden we door Noah uitgenodigd om met hem te gaan eten. Toen we binnen kwamen zagen we ineens Patrik Antonius, Viffer, David Williams aan tafel zitten. Best een leuke line-up!

Uiteindelijk was het een zeer positieve trip naar Las Vegas en werd er koers gezet naar Miami om nog een weekje te relaxen voordat we op de Bahama's verwacht werden. Deze trip werd mogelijk doordat we in januari verslag moesten doen van de PCA en we maakten dankbaar gebruik van deze unieke kans. In Miami lagen we vooral op het strand, dronken we heerlijke biertjes, aten we goed voedsel en vierden we een geweldig oud en nieuw. Eén van mijn mooiste ervaringen was het meemaken van een NFL wedstrijd. De regels werden gaandeweg duidelijk en we hadden een hele mooie dag al was het wel koud voor de Miami standaard.

Op de Bahama's werd er ook nog tijd gevonden om te feesten en Frank wist een zeer beschonken avond weer perfect te verwoorden. Doordat Frank het mooie feestje had mogen beschrijven hield ik me bezig met een stukje over poker op de Bahama's. Natuurlijk veel minder interessant, maar we blijven tenslotte een poker website.

Toen we halverwege januari weer thuis kwamen leek het even rustig te worden, maar Frank moest al snel weer afreizen naar Deauville om de webcast van commentaar te voorzien. Ik hield me rustig en mijn gedachten dwaalden af naar een toernooi in Praag waar ik mijn debuut maakte en een bizarre nacht in Las Vegas waar ik met een groep forum regulars de clubs van Sin City onveilig maakte.

Sportshoe Diaries - Een terugblik 102
Gezelligheid in Las Vegas met Mark en Eric

In Berlijn waren we aanwezig voor een nieuwe EPT die beloofde een groot spektakel te worden. Het pokeren was interessant om te volgen maar niet half zo spannend als de overval die plaatsvond op klaarlichte dag. De hele pokerwereld was in schok over de gebeurtenissen in het Hyatt hotel en wij stonden er met onze neus bovenop. Frank schreef een lang en uitgebreid stuk over de gebeurtenissen waarna ik nog eens mijn eigen verhaal mocht doen.

Na de spanning van Berlijn was het tijdens Snowfest weer tijd voor ontspanning. Dit werd iets te letterlijk genomen en op de eerste avond ga ik grandioos het schip in. Waar we een avondje gezellig drinken wel gewend zijn doe ik er een schepje bovenop. Dit resulteert echter wel in een zeer vermakelijke blog.

“De drukste week uit mijn leven,” zo omschreef Frank de week voor de PokerNews Palooza. Deze geweldige dag werd door Frank opgezet en zo’n 160 spelers kwamen naar Utrecht om tegen elkaar te spelen. Het werd een fantastische dag waar iedereen het geweldig naar zijn zin had. Wederom een prachtig stukje van Frank met leuke foto’s van het hele geheel.

Sportshoe Diaries - Een terugblik 103
Pieter ‘Vanky’ van Klinken lag er als eerste uit

De twee laatste EPT’s van het seizoen zorgden natuurlijk ook weer voor de nodige verhalen. Jammer genoeg wisten de Nederlanders net niet de finale tafels te halen al hadden we genoeg andere dingen om over te schrijven. Zo was er een gevecht tussen twee vrouwen van lichte zeden, dronken we biertjes met Liv Boeree en aten we heerlijk met Noah, Jordy en Marcel in Monte Carlo. Ook zagen we nog wat borsten in de pokerzaal van Monte Carlo en dat was voor Frank genoeg reden om een stukje aan deze nietsvermoedende dame te wijden.

Sportshoe Diaries - Een terugblik 104
En Luke Schwartz smeet al zijn chips over de tafel

Voor iedereen die er nog geen genoeg van heeft, hier het stuk dat ik twee weken geleden schreef over mijn Las Vegas koorts. Dit geeft wel een beetje aan wat voor verslaafden we eigenlijk zijn. Al weken kijken we uit naar dit moment en nu is het dan eindelijk zo ver. Rond 3:30 's nachts Nederlandse tijd zullen we op McCarran International aankomen om weer de warmte in te stappen. World Series of Poker here we come!

Middels deze blog wil ik iedereen bedanken voor alle reacties op onze zeer uiteenlopende stukken. Na de World Series of Poker zullen we ongetwijfeld verder gaan met deze rubriek maar tot die tijd zullen jullie het even moeten doen met de Live Reporting en alle spannende dingen die rondom de WSOP staan te gebeuren. Merci!

Comments

  • Stevedude Stevedude

    Je hebt in vegas toch ook wel tijd om te vertellen over jullie belevenissen?

    ([size=7]Zolang ik maar geen onderdeel van de grappen en grollen ben Wink[/size])

  • Died92 Died92

    Leuk overzicht!!

Lees 2 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen