WSOP Dag 10: Tom Dwan grijpt naast bracelet tijdens Event 11

WSOP Dag 10: Tom Dwan grijpt naast bracelet tijdens Event 11

Hij begon als chipleader aan dag drie en leek hard op weg zijn eerste gouden bracelet in de wacht te slepen. Naast de $614.248 die voor de winnaar was weggelegd, zou Dwan ook nog vele dollars incasseren vanwege zijn lopende sidebets. Vooral Mike Matusow komt er bij een of meer bracelets van Tom Dwan slecht van af. Na de heads-up tussen Watt en Dwan riep hij de winnaar dan ook toe: "Thank you for saving us all millions of dollars! How does it feel to be every high-stakes gamblers hero? They're gonna, like, put you on the wall in Bobby's Room or some shit." Het is dan ook extra zuur voor "durrrr" dat hij pas in de heads-up zijn braceletjacht zag stranden.

Dat de heads-up tussen Simon Watt en Tom Dwan zou gaan, lag lange tijd niet voor de hand. Bij de laatste drie was David Randall de grote chipleader, tot hij overmoedig werd en een move tegen Simon Watt totaal verkeerd timede. Als Randall vanaf de button opent, besluit Watt te driebetten. Tom Dwan gaat uit de weg en Randall gaat all in. Watt callt direct met {7-Diamonds}{7-Spades} en kijkt met verbazing naar de {10-Spades}{6-Diamonds} van Randall. Het board brengt geen hulp voor de chipleader, die zijn stack ziet halveren en Simon Watt in het zadel helpt. Hierna gaat het bergafwaarts met de voormalig chipleader en als hij dan ook nog zijn laatste chips verliest met {a-Spades}{k-Spades} van de {a-Diamonds}{2-Clubs} van Watt kan hij zich richting de rail begeven.

In de heads-up slaagt Tom Dwan er niet in zijn grote achterstand om te buigen en Simon Watt blijkt een meer dan stugge tegenstander. Na een mislukte bluff in de op een na laatste hand van Dwan, is het gedaan. Dwan blijft achter met een enorme achterstand in chips en schuift het er in de laatste hand in met {q-Diamonds}{6-Clubs}. Watt maakt snell de call met {9-Diamonds}{9-Clubs} en zal niet vaker zo blij zijn geweest met zo weinig vrouwen. De overwinning gaat naar Watt en Dwan moet zijn eerste bracelet nog even uitstellen.

WSOP Dag 10: Tom Dwan grijpt naast bracelet tijdens Event 11 101

Place Winner Prize (USD)

1 Simon Watt 614,248
2 Tom Dwan 381,885
3 David Randall 270,299
4 Austin McCormick 194,939
5 Jason Young 142,346
6 Michael Smith 105,185
7 Marvin Rettenmaier 78,681
8 Kyle Winter 59,547
9 Eric Ladny 45,603

WSOP Event 12: $1.500 Limit Hold'em

We kunnen gerust concluderen dat de WSOP 2010 nog niet naar Nederlandse wens verloopt. Toch zorgt Roberto Truijers tijdens het $1.500 Limit Hold'em event voor een Hollands lichtpuntje: de Nederlander bereikt na twee dagen zwoegen de laatste twee tafels. Samen met 12 andere spelers mag hij op dag 3 een gooi doen naar een bracelet. Aan het begin van de derde dag heeft Roberto een ondergemiddelde stack van 141.000, maar in eerdere Limit events hebben we gezien hoe hard het kan gaan. Alles is dus nog mogelijk, zou je denken.

WSOP Dag 10: Tom Dwan grijpt naast bracelet tijdens Event 11 102

Ook de Griekse Georgios Kapalas bevindt zich bij de laatste 13 spelers en krijgt direct van doen met onze landgenoot. Kapalas kennen we nog van de EPT Barcelona, waar hij op de achtste plaats eindigde. Als Georgios Kapalas pre flop raiset naar 16.000, is het Truijers die vanuit de cutoff callt. De flop komt {a-Clubs}{6-Hearts}{j-Hearts} waarop Kapalas 8.000 bet en Truijers raiset direct naar 16.000. Kapalas gooit gefrustreerd af waardoor onze landgenoot stijgt naar 205.000.

Truijers' stack blijft swingen tussen de 110.000 en de 200.000, tot hij in een pot met Kirk Banks en Matt Matros belandt.

Roberto Truijers raiset pre flop waarop Matt Matros vanaf de button reraiset naar 24.000. Kirk Banks zit in de big blind met nog maar 55.000 chips en hij maakt er 32.000 van. Truijers maakt de call waarop Mattros capt voor 40.000. Banks maakt de call waarop Truijers ook extra chips in de pot stopt.

De flop komt {a-Clubs}{5-Spades}{10-Diamonds} waarop Banks 8.000 bet. Truijers raiset naar 16.000 waarop Mattros diep zuchtend zijn kaarten muckt. Banks gaat allin voor 15.000 totaal en Truijers mag dus 1.000 terugpakken. Als de kaarten open gaan ziet onze landgenoot dat hij met {a-Spades}{j-Clubs} ver voor staat op de {8-Hearts}{8-Diamonds} van Banks. Geen acht op turn of river, zodat Truijers zijn stack ziet stijgen naar 240.000. Dit met nog elf spelers in het toernooi, waardoor een finale tafel nu wel erg dichtbij komt.

WSOP Dag 10: Tom Dwan grijpt naast bracelet tijdens Event 11 103

Die finale tafel komt helemaal binnen handbereik als Truijers een gelukkige hand speelt tegen opnieuw Matt Matros. Als Matros preflop opent, maakt Truijers vanuit de big blind de call. Op de {j-Hearts}{3-Clubs}{4-Diamonds} flop check-callt Truijers en dit ritueel herhaalt zich na de {k-Spades} turn. De river brengt de {a-Clubs} en Truijers bet opeens 30.000 uit. Matros callt en Truijers zegt: "Aces up". Zijn {a-Hearts}{3-Diamonds} blijkt meer dan genoeg en met een stack van 355.000 lijkt er iets moois in het verschiet. Uiteindelijk levert Roberto nog iets in, maar dan is de finale tafel toch echt een feit:

Seat 1: Terrence Chan - 839.000

Seat 2: MarK Burford - 173.000

Seat 3: Georgios Kapalas - 278.000

Seat 4: Matthew Matros - 117.000

Seat 5: Adrian Dresel-Velasquez - 375.000

Seat 6: Jameson Painter - 303.000

Seat 7: Jason Potter - 97.000

Seat 8: Ahmad Abghari - 360.000

Seat 9: Robert Truijers - 275.000

Mark Burford is de eerste die de laatste negen vaarwel moet zeggen, maar helaas, helaas. Onze landgenoot moet uiteindelijk genoegen nemen met een achtste plaats. Na eerst aan te lopen tegen de pocket azen van Matt Matros, belandt hij even later in een pot met de shortstack Ahmad Abghari. Abghari speelt maar 60.000 chips, als hij preflop all in gaat en gecalled wordt door onze landgenoot. Diens {k-Clubs}{q-Diamonds} kan het niet bolwerken tegen de {a-Diamonds}{q-Hearts} van Abghari, die onze landgenoot met slechts 61.000 chips achter laat. De genadestoot komt als Truijers met {a-Spades}{q-Spades} de coinflip verliest tegen pocket zessen van opnieuw Abghari. Dit ondanks een {4-Hearts}{k-Clubs}{10-Spades}{k-Spades} board na de turn. Toch mag Roberto Truijers ontzettend trots zijn op zijn achtste plaats en de $18.385 als beloning.

Place Winner Prize (USD)

1 Matt Matros 189,870

2 Ahmad Abghari 117,272

3 Terrence Chan 83,185

4 Georgios Kapalas 59,838

5 Adrian Dresel-Velasquez 43,647

6 Jason Potter 32,281

7 Jameson Painter 24,198

8 Roberto Truijers 18,385

9 Mark Burford 14,149

WSOP Event 13: $1.000 No-Limit Hold'em

Het dertiende event van de WSOP 2010 is een drukbezochte en daarom verdeeld over twee startdagen. Gisteren zagen acht Nederlanders dag 1a overleven en ook op dag 1b stonden er twee landgenoten aan de start: Dung Nguyen en Thijs Zijlstra. Ze zijn in goed gezelschap, want ook mannen als J.C. Tran, Bertrand Grospellier, Sorel Mizzi en Greg Mueller storten zich in het No Limit Hold'em geweld.

Thijs Zijlstra zien we al vrij vroeg op de dag all-in gaan. Als under the gun er vijf grote blinden van maakt limpt Thijs met zijn {Qc{q-Diamonds}. Dit doet hij omdat hij weet dat de button graag een squeezt, hetgeen ook gebeurt. De button maakt er 700 van, under the gun maakt de call en Thijs gaat all-in. Beide spelers folden, waardoor hij zonder hoofdpijn wat punten pakt.

Iets later bouwt Thijs zijn stack verder uit. Hij opent met pocket zevens en ziet drie man callen. De flop {q-Diamonds}{7-Spades}{9-Hearts} flop is niet bepaald ongunstig te noemen. Iedereen checkt, tot een shortstack all in gaat voor 2.200 punten. Thijs maakt de call en ziet dat hij tegen AQ zit. Geen wonderlijke beat, waardoor Zijlstra naar 6.500 stijgt. Even later hit Thijs nog een set met pocket vrouwen, die hij afbetaald krijgt van een shortstack en gooit hij er nog een shorty uit met pocket azen tegen tienen. Met 10.500 punten doet Thijs Zijlstra lekker mee.

WSOP Dag 10: Tom Dwan grijpt naast bracelet tijdens Event 11 104

Ook de andere Nederlander is op dat moment lekker aan het stampen. Als iemand vanuit midden positie limpt, probeert Dung Nguyen een fancy play uit. Hij overlimpt zijn pocket koningen en ziet tot zijn genoegen de button raisen. Nguyen maakt de call en ziet een 98x flop. Dung check-raiset zijn tegenstander all-in, die met A9 de call maakt voor toppaur. Geen aas, geen negen en Nguyen zijn stack stijgt naar 9.500.

WSOP Dag 10: Tom Dwan grijpt naast bracelet tijdens Event 11 105

Laatstgenoemde verliest zijn opgebouwde stack echter nagenoeg helemaal en het lukt onze landgenoot niet om van zijn overgebleven 1.300 een ware comeback in gang te zetten. Even leek het er op, toen hij wist te verdubbelen en dankzij een coinflip moet pocket vieren tegen KQ zelfs terug op 7.000 punten kwam. Als hij met T9 zijn stack er vervolgens in krijgt op een T9x board versus de QT van zijn tegenstander, lijkt een mooie stack in de maak. De 8 op de turn en de river op de J beslechtten het lot echter in zijn nadeel, waardoor Thijs Zijlstra de enige overgebleven Nederlander is.

Helaas strandt ook Zijlstra in het zich van dag 2, als hij met {k-Diamonds}{j-Diamonds} vs {q-Spades}{q-Clubs} na een {j-Spades}{k-Spades}{8-Spades} 12 outs moet ontwijken. De turn brengt met de {9-Spades} direct al problemen en ook de river geeft geen koning of boer om Zijlstra's fullhouse te completeren. Zo eindigen we dag 1b zonder landgenoten en moeten we het op dag 2 doen met de acht Nederlanders die de eerste startdag wisten te overleven.

WSOP Event 15: $10.000 Seven Card Stud Hi/Lo Championship

Slechts twee landgenoten wagen een poging om wereldkampioen Seven Card Stud Hi/Lo te worden: Steve Wong en Rob Hollink. Steve Wong gaf eerder al aan het $1.500 2-7 No Limit Single Draw toernooi te laten schieten om zich optimaal te kunnen focussen op het toernooi van vandaag, dus verwachten we veel van de in Las Vegas wonende Hoofddorper. Zijn tafelloting liegt er niet om: Greg Raymer, Max Pescatori, Huck Seed, Allen Kessler en Nicolay Evdakov zijn natuurlijk niet de minste namen.

Vooral Evdakov maakt Wong in de eerste levels het leven zuur. De actie begint bij Steve die de bring in heeft. Nikolay, 2 plaatsten rechts van hem, maakt een raise, vervolgens maakt Allen Kessler een reraise en Steve gooit er nog wat bij zodat er per persoon 1.600 in de pot ligt. Als de betting ronde vervolgt op 4th street knijpt seat 2 er tussen uit. Elke straat word gebet en zo ontstaat er een grote pot. Bij de showdown gooit Nikolay {K-}{7-}{9-} open en Steve muckt zijn kaarten. Wel zien we nog dat twee kaarten {A-}{A-} zijn. Dit in combinatie met Evdakov's {9-Diamonds}{9-Hearts}{6-Spades}{4-Spades} en de {2-Diamonds}{5-Hearts}{5-Spades}{3-Clubs} van Wong laat laatstgenoemde met 19.400 punten achter.

Ook Rob Hollink begint ongelukkig aan zijn toernooi en ziet zijn stack al vrij vroeg halveren. Een comeback lijkt er even later al niet meer in te zitten, als hij zich richting de rail begeeft. Geen moment komt Hollink lekker in het toernooi. De handontwikkeling zat Hollink allerminst mee, waardoor hij zijn slechte start van de WSOP nog geen ommekeer kan geven. Ook Steve Wong heeft het zwaar, vooral met Nicolay Evdakov, wiens speelstijl hij niet zo kan waarderen:

Marcel Lüske staat aan de rail en hij voorzag Wong van één belangrijk advies. "De grote meester zei tegen me, je moet nooit je vertrouwen verliezen," aldus Wong terwijl hij naar Lüske wijst.

"Die gast op seat één is zo slecht he," zegt Wong als Evdakov een grote pot van Raymer en zijn buurman weet te winnen. "Aan hem heb ik dus veel chips verloren" geeft Wong aan als wij vragen waar het mis ging. "Ik maakte een kleine ace high flush met een goede low draw maar op 7th maakte hij zijn boat en ging ik de boot in" aldus Wong die er gelukkig nog om kan lachen.

Als Greg Raymer even later de doodsteek aan Steve Wong geeft zit het er alweer op voor de Nederlandse delegatie. Net als Hollink kwam Steve Wong geen moment lekker in het toernooi. De dag overleven is dan vaak nagenoeg onmogelijk, zo ook voor deze twee vaderlandse pokertoppers. Een ongelukkig toernooi voor Wong en Hollink, die we ongetwijfeld nog terug gaan zien in de vele events die nog gaan volgen.

Comments

 • Freez0 Freez0

  live multitablen Drunk, beetje heen en weer rennen tussen 2 toernooien en any 2 schuiven

 • mjhwouters mjhwouters

  zo zie je maar weer hoe veel beter die sicko's zijn dan wij gewone stervelingen, vorig jaar Ivey en zijn braceletbets, dit jaar dwan, die meteen zo dicht bij komt... echt sick hoeveel beter zij dus zijn dan ons allen.

 • [user108170] [user108170]

  markpark schreef

  Had 't Dwan ook wel gegund, zeker als 't veel geld van Matusow was.

Lees 6 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen