WSOP Dag 11: Jasper Wetemans met goede stack naar Dag 3

WSOP Dag 11: Jasper Wetemans met goede stack naar Dag 3

Dag 1a van het $1.000 No-Limit Hold'em event was een succesvolle voor de Nederlandse delegatie. Maar liefst acht man wisten de dag te overleven en gaan op dag 2 proberen de goede lijn door te trekken. Alleen Marc Naalden en Jasper Wetemans beginnen de dag met een bovengemiddelde stack, dus dat er wat moet gebeuren is duidelijk.

Vooral Vincent de Kruijff begint short aan de tweede dag. De dag zelf wordt ook erg short, want al in het eerste level nemen we afscheid van de Kruijff. Hij zag een comeback de mist in gaan na de coinflip te verliezen met {a-Hearts}{8-Hearts} tegen de {2-Hearts}{2-Spades} van zijn tegenstander. Ook Jasper Wetemans schuift al snel al zijn chips richting het midden. De speler in de small blind opent naar 1.700 waarop Wetemans vanuit de big blind met pocket vrouwen reraiset naar 4.300. De small blind geeft nog niet op en maakt er 8.850 van. Wetemans schuift voor ongeveer 29.500 chips allin waarop zijn tegenstander lang in de tank gaat. Deze foldt uiteindelijk en Wetemans pakt dus een grote pot zonder ook maar een flop te zien.

Ook Martijn Dee begint goed aan de tweede dag. Zijn plan zal ongetwijfeld zijn geweest om vroeg te dubbelen, iets wat ook lukt als hij het er met {k-Hearts}{j-Hearts} in krijgt tegen {a-Diamonds}{2-Spades}. Het {8-Hearts}{10-Spades}{j-Diamonds}{5-Spades}{9-Spades} board brengt de broodnodige hulp, zodat Dee weer helemaal mee doet. Iets wat niet gezegd kan worden van Ron Schut. De man die eerder nog opzien baarde door van 25 punten terug te komen naar 12.000 punten, schuift het er vanaf de button in met Q9 en wordt door de big blind gecalled. De pocket achten van de big blind blijven staan, zodat Ron Schut zich naar de rail kan begeven.

Ben Jamini begon met de derde stack van de acht Nederlanders aan het toernooi en bouwde die beetje bij beetje uit. Een solide gang richting de derde dag leek in de maak, tot het noodlot toesloeg. Als hij vanaf de cut-off naar 3.600 opent, besluit de small blind all-in te gaan voor 28.300 punten. Jamini snapcallt met {a-Diamonds}{k-Clubs} en zit tot zijn genoegen tegen {a-Spades}{j-Hearts}. De vreugde is van korte duur, want zowel de flop als de turn brengt een boer, waardoor de Nederlander meer dan de helft van zijn stack inlevert. Gelukkig bestaat er soms gerechtigheid in poker, want niet veel later slaagt hij er in om met {q-Clubs}{j-Spades} de pocket koningen van zijn tegenstander te verslaan na een preflop all in. Zo dubbelt Jamini in no-time weer terug.

Niet veel later vliegt Robbie Verspui er uit, als diens 89o het niet kan bolwerken tegen de A2 van online grootheid Shaun Deeb. Toch mag Verspui niet geheel ontevreden zijn met de 261ste plaats en de beloning van $2.025. Datzelfde bedrag wint Martijn Dee, die niet veel later uitgeschakeld wordt. Ook hij kan het niet bolwerken tegen A2, terwijl zijn KQ op de flop nog toppair hitte. De river gaf echter een aas en dus de genadestoot voor Martijn Dee. Als korte tijd later ook Stephan Talboom het toernooi moet verlaten, wordt de Nederlandse spoeling dun.

Gelukkig maakt Jasper Wetemans de Nederlandse ellende goed door zijn tafel hard an te stampen. Hij opent naar eigen zeggen vijftig procent van zijn handen en dat legt hem geen windeieren. Met een stack van 70.000 punten heeft hij zijn stack van het begin van de dag al ruimschoot verdubbeld. Voor Marc Naalden verloopt de dag minder spectaculair en tevens minder gunstig. De braceletwinnaar moet op zure wijze het toernooi verlaten, als zijn {a-Diamonds}{q-Hearts} het op de river verliest van {q-Diamonds}{8-Hearts}. Dit in een pot om zo'n 70.000 chips. De $2.244 die hij verdient is een dure pleister voor op de wond.

WSOP Dag 11: Jasper Wetemans met goede stack naar Dag 3 101

De hoop is nu gevestigd op Jasper Wetemans en Ben Jamini. Een schreeuw door merg en been is te horen als Ben Jamini's all in met pocket koningen gecalled wordt door iemand met pocket vrouwen. Dit na een {2-Spades}{6-Clubs}{9-Clubs} flop. "JAAAAAAA!" schreeuwt Jamini door de zaal waarop reporters en spelers aan komen snellen. De turn is de {8-Diamonds} en wederom laat hij van zich horen, "Kom op dan! Eén keer!". Op de river valt de {3-Clubs} zodat Jamini de hand wint, zijn tegenstander laat een sarcastische kreet horen voordat hij de chips afstaat.

Jamini gaat nog even door in het Nederlands, "Alleen hem wou ik pakken! Alleen hem!". Ben Jamini staat nu op ruim 95.000 chips en daarmee doet hij erg goed mee.

De vreugde is echter van korte duur, want niet veel later krijgt onze landgenoot een enorme cooler om zijn oren. Als hij vanuit de kleine blind opent met A3, besluit de grote blind de driebetten. Jamini maakt de call en ziet tot zijn genoegen de {a-Diamonds}{7-Hearts}{3-Spades} flop. Het is dan ook zuur als blijkt dat de grote blind met uitgerekend {a-Hearts}{7-Spades} zit. De chips gaan naar het midden, de drieen blijven in het deck en de perplexe Jamini krijgt $2.847 als beloning.

Gelukkig kunnen we Jasper Wetemans morgen wel verwelkomen op dag 3. De Nederlander maakte een solide dag door en stampte zijn tafels hard aan. Met een mooie stack van 227.000, bij een gemiddelde van 160.000, sluit hij de dag af. Morgen meer nieuws van het $1.000 No Limit front, waar Wetemans met 56 andere spelers de braceletjacht voortzet.

WSOP Event 16: 6-max $1.500 No-Limit Hold'em

Het zestiende event van de WSOP bleek populair onder de Nederlandse spelers. Maar liefst veertien landgenoten kwamen op het 6-max toernooi af, waaronder Tommie Janssen, Julien Nuijten, Jorn Walthaus, Noah Boeken, Lex Veldhuis, Joep van den Bijgaart en Dominick Kulicki.

Vooral Jorn Walthaus laat er geen gras over groeien en weet binnen no time te dubbelen. In het eerste level krijgt hij alle chips er in met AK tegen de pocket boeren van zijn tegenstander. Hij wint de klassieke coinflip en dubbelt zijn stack naar 7.800 punten. Zijn vriend Joep van den Bijgaart kent een minder soepel begin en moet al snel de tafels verlaten. Zijn {q-Hearts}{10-Hearts} blijkt niet opgewassen tegen de QJo van zijn tegenstander, na een {q-Clubs}{9-Hearts}{6-Hearts} flop.

Joep is in goed gezelschap aan de rail, want ook Lex Veldhuis slaagde er niet in om langer dan 2 uur aan tafel te zitten. Zijn tafelgenoot legt uit:

"First he three-bet a 225 raise to 600. The other guy made it 1.400 and he shoved for 4.300 total, the other guy called allin. Lex showed ace-jack against ace-king and lost.The last hand I opened under the gun and he shoved for 2.450 from the cutoff with ace-six suited. I called with ace-queen and won"

WSOP Dag 11: Jasper Wetemans met goede stack naar Dag 3 102

Onze landgenoten vallen sowieso als rijpe appelen uit het toernooi. Kenny Hallaert is dan wel geen Nederlander, de sympathieke Vlaming is wel populair in ons land. Helaas voor hem eindigt het toernooi al op dag 1, omdat zijn AJ het niet kon bolwerken tegen de AQ van zijn tegenstander. Thomas de Hoog is dan inmiddels shortstacked geraakt en gooit zijn laatste acht blinden er in met KJ. Een comeback lijkt in de maak tegen de QJ van zijn tegenstander, maar niets is minder waar. De QJJ flop maakt een einde aan het toernooi van de Hoog.

Noah Boeken begon wel uitstekend aan zijn toernooi, maar ziet zijn stack in elkaar storten na een hand met {k-Diamonds}{5-Diamonds}. De flop geen 923 met twee ruiten, waarop zijn tegenstander bet en Noah besluit all in te schuiven. Zijn tegenstander callt na even te denken met A9, die blijft staan tegen alle outs van de Amsterdammer. Niet veel later vliegt de Team PokerStars Pro uit het toernooi, als zijn {10-Clubs}{9-Clubs} niet opgewassen blijkt tegen {q-Clubs}{2-Clubs} na een {3-Diamonds}{6-Clubs}{5-Diamonds}{8-Clubs} board.

WSOP Dag 11: Jasper Wetemans met goede stack naar Dag 3 103

Vincent van de Fluijt begint ook goed aan zijn toernooi en weet zijn stack iets langer op peil te houden. Als Vincent besluit te callen met {7-}{8-}, brengt de flop {q-Diamonds}{7-}{6-Diamonds}, waarop de kleine blind een bet maakt. De call wordt gemaakt, waarna de heren een {7-Diamonds} op de turn zien verschijnen. Als de tegenstander van Vincent dan 1/3 van zijn chips in het midden zet, gaat onze landgenoot all-in. Een zogenaamde snap call volgt want de man speelt {a-Diamonds}{9-Diamonds} voor de nut flush. De river is onze landgenoot goed gezind en brengt een tweede zes op tafel. Fullhouse voor van der Fluijt, die een mazzeltje heeft.

In het zicht van de haven nemen we afscheid van Yven Poortinga en Tommie Janssen. Laatstgenoemde kende wel een hele opmerkelijke exit, vooral door de voorspellende gave van zijn tegenstander. Als hij alle chips er in krijgt met pocket zessen tegen AQ, zien de heren een JT3 flop. Zijn tegenstander roept ineens: "Give me a seven!". "Why do you need a seven?", vraagt Tommie. Ondertussen draait de dealer de turn welke een {7-} is. "Because everytime when there is a seven on the turn, a king comes on the river". Deze woorden zijn nog niet uitgesproken en de river brengt inderdaad een {k-}.

Drie landgenoten vinden wel hun weg naar dag 2: Vincent van der Fluijt, Julien Nuijten en Dominick Kulicki. Wij zien de drie musketiers morgen met de volgende stacks terug:

Vincent van der Fluit: 59.600

Julien Nuijten: 41.200

Dominik Kulicki: 16.400

WSOP Event 15: $10.000 Seven Card Stud Hi/Lo Championship

Dat het wereldkampioenschap Seven Card Stud Hi/Lo niet gewonnen gaat worden door een Nederlander, werd gisteren al duidelijk. Steve Wong en Rob Hollink slaagden er niet om de tweede dag te bereiken. Precies 107 andere spelers deden dat wel, met onder hen Eli Elezra, Barry Greenstein, Phil Ivey, Erik Seidel, Jason Mercier, Gus Hansen en Daniel Negreanu. Al deze pokertoppers vonden vandaag echter hun waterloo, net als de kampioen van 2009: Jeffrey Lisandro.

Morgen gaan de laatste 18 spelers uitmaken wie er met de wereldtitel en de gouden bracelet vandoor gaan. Onder hen grote namen als Dario Minieri, Steve Zolotow, Jennifer Harman, allen Kessler, John Juanda en de man in vorm Vladimir Schmelev.

WSOP Dag 11: Jasper Wetemans met goede stack naar Dag 3 104

De chipcounts zijn als volgt:

Frank Kassela 515,000
Sergey Altbregin 497,000
Kirill Rabtsov 388,000
Alessio Isaia 382,000
Marco Johnson 379,000
John Juanda 368,000
Christopher George 317,000
Allen Kessler 316,000
Steve Zolotow 301,000
Gary Benson 300,000
Blair Rodman 284,000
Vladimir Schmelev 275,000
Jennifer Harman 197,000
Chip Jett 178,000
Dario Minieri 139,000
Toto Leonidas 112,000
Alexander Dovzhenko 80,000
George Lind 76,000

Comments

 • [user111569] [user111569]

  Overal zie ik die John Juanda ver komen

 • hdkeisk hdkeisk

  GL Jasper!!

  Wel een crapshoot, volgens mij strax 5k/10k (mss 4k/8k als ze in het laastst level van gister weer opnieuw gaan starten) met 160kish avg stack(c)

 • hdkeisk hdkeisk

  Als Jamini die ene kerel nergens meer gaat tegenkomen deze wsop hoeft niemand zich in ieder geval zorgen te maken dat hij nog ergens ver gaat komen want hij wilde de chips "alleen van hem pakken"Smile

Lees 7 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen