WSOP Dag 14: Opnieuw drama voor Nederland

WSOP Dag 14: Opnieuw drama voor Nederland

Drie landgenoten slaagden er gisteren in om dag 2 van het $2.000 Limit event te bereiken: Rob Hollink, Lex Veldhuis en Joep van den Bijgaart. Samen met 106 andere spelers mochten zij op de tweede dag van het toernooi terugkomen om de braceletjacht voort te zetten. Vorig jaar slaagde Marc Naalden er in om dit toernooi op zijn naam te schrijven en het zou natuurlijk fantastisch zijn mocht een landgenoot dit kunstje herhalen.

Het drietal wordt echter al snel naar een duo gereduceerd. Lex Veldhuis begon al erg short aan de dag en slaagde er niet in zijn stack uit te breiden. Hij kan zijn zinnen al snel weer gaan zetten op het PLO toernooi waarin hij ook actief is. Ook Rob Hollink kent geen goede start van de dag. De Nederlander raakt volledig kaartdood en kan zodoende weinig uitrichten. Zijn stack krimpt beetje bij beetje in en ook hij vindt op dag 2 zijn Waterloo. Eerst verliest Rob een groot deel van zijn stack met {a-Spades}{7-Spades} vs {10-Hearts}{9-Hearts} op een {q-Hearts}{a-Hearts}{7-Diamonds}{8-Hearts}{2-Clubs} board en vervolgens worden zijn pocket vijven geriverd door iemand die na een T322 board de call maakt met A8. De acht op de river beslecht het lot van onze landgenoot. Rob's "Wat een kutspel" laat duidelijk zien hoe hij er over denkt.

Toch is het vooral de uitschakeling van Joep van den Bijgaart die pijn doet. De speler in midden positie opent naar 4.000, Joep van den Bijgaart callt vanuit de big blind. De flop kwam {a-Spades}{5-Spades}{q-Spades} waarop Joep een bet check-callde. De turn bracht de nietszeggende {8-Clubs}. Joep checkt wederom waarop zijn tegenstander 4.000 bette. Onze landgenoot controleerde nogmaals zijn kaarten voordat hij een raise naar 8.000 besloot te maken. "Raise" kondigde zijn tegenstander aan. Het werd 12.000 waarop Joep er 16.000 van besloot te maken, deze raise werd gevolgd door een call.

Op de river viel de {a-Hearts} en zonder blikken of blozen bette Joep 4.000. Zijn tegenstander maakte er direct 8.000 van waarop Joep het volgende zei terwijl hij de call maakte. "Really? Fuck my life....". En inderdaad, zijn tegenstander gooide {a-Diamonds}{q-Clubs} open voor een geriverde full-house.

WSOP Dag 14: Opnieuw drama voor Nederland 101

Na deze gigantische pot van ongeveer 65.000 chips gooide Joep zijn kaarten hoog de lucht in. Helaas landen de kaarten niet op de tafel maar ernaast zodat hij ook nog een ronde penalty krijgt. Jeff Schulman pakte de kaarten van de grond en gooide {k-Spades}{4-Spades} open. Onze landgenoot flopte dus de nutflush maar dat leverde hem niet het gewenste resultaat op. Hij had nog maar 1.100 chips over en die verdwenen in de pot doordat hij zijn blinden niet meer mocht spelen. Joep van den Bijgaart finisht op de 51ste plaats en verlaat bijzonder teleurgesteld de Amazon Room.

WSOP Event 20: $1.500 Pot Limit Omaha

Met Noah Boeken, Pim Overbeeke, Lex Veldhuis, Johan Rensink, Pieter de Korver, Justin Bliek en Vincent van der Fluit hebben we ook bij het twintigste event een aantal Nederlandse ijzers in het vuur. Ze spelen Pot Limit Omaha, een variant waar in het erg hard kan gaan. Dat bewijst Vincent van der Fluit met naar eigen zeggen zijn snelste exit ooit.

"Zo, dat was mijn snelste exit ooit," zegt Vincent van der Fluit die alweer klaar is met het toernooi waar hij twintig minuten geleden instroomde. "Ik had top en bottom pair tegen top two pair. Ook had ik nog twee backdoor flushdraws maar die waren niet live" aldus Van der Fluit die het er dus niet heel lekker in kreeg.

Onze landgenoot speelde {k-}{10-}{8-}{7-} double suited tegen {a-}{k-}{q-}{8-} op een {k-}{q-}{8-} flop. Van der Fluit gaf aan in het begin te willen gokken voor een grote stack maar dat liep dus verkeerd af.

Het bleek wederom geen vruchtbare dag te worden voor de Nederlandse delegatie. Team PokerStars' Noah Boeken en Lex Veldhuis slaagden er wederom niet een diepe run te maken en ook hun landgenoten wistten het niet te redden. Alhoewel Justin Bliek even de eer voor ons land leek te redden. De Amsterdammer deed wat hij kon, maakte een indrukwekkende comeback nadat hij al bijna uitgeschakeld was, maar moest dan toch als laatste Nederlander de strijd staken.

WSOP Dag 14: Opnieuw drama voor Nederland 102

Zijn laatste 3.025 chips gaan naar het midden met {a-Clubs}{k-Spades}{j-Hearts}{4-Spades}. Hij moet het opnemen tegen de {a-Hearts}{a-Diamonds}{j-Hearts}{4-Spades} van zijn tegenstander. Dit betekend dat Justin veel hulp nodig heeft om deze hand te winnen. Helaas komt deze hulp niet. Geen schoppen of een straat op het board voor Justin, waardoor hij als laatste Nederlander zijn boeltje kan pakken en richting de bar mag lopen.

WSOP Event 21: $1.500 Seven Card Stud

Rob Hollink, Lex Veldhuis, Marcel Luske, Steve Wong en Johan Rensink slepen de messen voor hett $1.500 Seven Card Stud toernooi. Verder zien we Lakers eigenaar Jerry Buss meedoen aan het toernooi, dit terwijl zijn eigen basketball club de vierde wedstrijd van het NBA Championship speelt. Kwestie van prioriteiten stellen zal Buss denken.

De volgende foto van Johan Rensink laat goed zien hoe de Nederlander over zijn tafelgenoten denkt:

WSOP Dag 14: Opnieuw drama voor Nederland 103

Niet veel soeps dus. Een uitgelezen mogelijkheid voor onze landgenoot om zichzelf richting de tweede dag te spelen dus, zou je denken. Toch is hij de eerste Nederlander die het toernooi moet verlaten. Rensink is erg short en raiset naar 100 met {5-Clubs}{6-Clubs}{8-Clubs} waarop hij een call krijgt van de {3-Clubs}. Sabyl Cohen reraiset met de {a-Clubs} open waarop de {10-Clubs} callt. Rensink komt weer over de top naar 400 waarop alleen Cohen de call maakt.

Op 4th street gaan de laatste 125 chips van Rensink er in als hij de {a-Hearts} krijgt. Cohen krijgt de {k-Hearts} en maakt de call waarop de showdown zich erg snel voltrekt. Rensink eindigt uiteindelijk met trips vijven terwijl Cohen met haar laatste kaart een broadway straight weet te maken. Tot zo ver het toernooi van Rensink die nog veel meer toernooien tijdens de WSOP gaat spelen.

De bezige Lex die besloot drie toernooien te gaan spelen ziet ook in het Seven Card Stud toernooi geen succes. Lex gooit zijn laatste 525 punten in het midden en krijgt één caller. De kaarten gaan open. Veldhuis heeft {a-}{j-}{k-} zijn tegenstander {5-}{5-}{k-}. het enige wat Veldhuis hoeft te doen is te hitten in deze hand, zolang de tegenstander zijn hand niet verbeterd. Beide spelers krijgen nog vier kaarten, maar het mag niet baten voor Veldhuis die niets hit in deze hand. Ongeveer gelijk met Lex zien we Lüske ook van zijn plaats opstaan en richting de uitgang lopen. De hand is bij ons niet bekend, maar zeker is dat door zijn uitschakeling er nog maar één Nederlander overblijft in dit event.

WSOP Dag 14: Opnieuw drama voor Nederland 104

Die laatste Nederlander is de in Las Vegas woonachtige Steve Wong. Helaas kan ook de geboren Hoofddorper niet zorgen voor een klein lichtpuntje. Helaas verliezen we ook de laatste Nederlander in dit toernooi. Steve Wong moet zijn meerdere erkennen als zijn twee paar, ({9-}{9-}{7-}{7-}), niet genoeg is tegen de twee paar van de tegenstander ({k-}{k-}{3-}{3-}).

De dag eindigt dus nogal in mineur voor het Nederlandse kamp. Geen van de limit spelers wist door te stoten naar dag 3, de Pot Limit Omaha spelers konden geen potten breken en dus ook het Seven Card Stud toernooi bleek een teleurstelling te worden voor de Nederlandse brigade. Na regen komt zonneschijn, dus we gaan er vanuit dat de mannen er de komende week wat meer van gaan bakken.

Comments

 • Soepgroente Soepgroente

  Mwa was 3bet pot, standaard stuff, hij hoort AAxx te hebben daar :-) (en twas maar 80bb diep, als je die hand er niet ingooit dan speel je veelste weaktight en kan je pre beter folden)

 • [user140728] [user140728]

  lol die stackoff van vincent lijkt me ook veel te llos lol

 • [user15558] [user15558]

  2 jaren bracelets op rij, laatste jaren veel FT's, kan niet altijd raak zijn. Hoop natuurlijk ook op wat meer Nederlands geluk, maar ik vind dat we niet mogen klagen.

  GOGOGOGO Dutchies!

Lees 10 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen