WSOP Dag 20: Weer geen resultaat op Dag 2

WSOP Dag 20: Weer geen resultaat op Dag 2

Aan het begin van de twintigste dag van de World Series of Poker waren we vol goede moed, want we hadden drie landgenoten op Dag 2 bij het $10.000,- Limit Hold'em Championship. Lex Veldhuis, Marc Naalden en Rob Hollink konden er wellicht voor zorgen dat Nederland ook zijn derde bracelet in de geschiedenis zou winnen met dit spelletje. Niets bleek minder waar, want allen verlieten ze vroegtijdig het deelnemersveld en zullen we onze hoop op de andere toernooien moeten vestigen.

Lex Veldhuis wist al dat het moeilijk zou worden, want hij begon dag twee met slechts negen big blinds. Als je dan meteen in de eerste hand pocket vrouwen krijgt zal je diep van binnen even juichen. Dat juichen was echter van korte duur, want hij zat meteen tegen pocket azen en mocht de rail opzoeken. Veldhuis schoof toen maar twee uur later aan bij het $1.500 H.O.R.S.E-event en dat ging hem wel wat beter af (later meer over dit event).

"You win some, you lose some," was een mooie omschrijving van de tweede dag van dit Limit-event. Helaas voor Rob Hollink verloor hij veel meer handen dan dat hij won en daarom moest hij vroegtijdig richting de rail toen zijn pocket boeren niet konden winnen van de pocket vrouwen van zijn tegenstander. Alleen Marc Naalden was toen nog in de running, maar ook dat bleek van korte duur. Vlak na de start van het elfde level van dit toernooi verliest hij enkele kleine potjes, maar door de hoge blinden zakte hij wel in de chipcounts. Op een {j-Clubs}{9-Clubs}{3-Hearts}{a-Clubs}-board gaan de laatste punten naar het midden, maar zijn {a-Diamonds}{2-Diamonds} loopt ver achter op {a-Hearts}{k-Hearts}. Een {a-Spades} op de river zorgt ervoor dat Naalden ook het toernooi moet verlaten en dat we dan al alle Nederlanders kwijt zijn.

Er zitten momenteel nog veertien spelers in dit toernooi en zij mogen vanavond terugkeren om de jacht op de bracelet te heropenen:

1 Darren Woods 830,000
2 Daniel Idema 800,000
3 Kyle Ray 525,000
4 Albert Minnullin 430,000
5 Matt Keikoan 410,000
6 Zvi Groysman 360,000
7 Brock Parker 350,000
8 Dave Baker 325,000
9 Jameson Painter 292,000
10 David Chiu 250,000
11 Simon Morris 210,000
12 Mark Klecan 200,000
13 Michael Mizrachi 190,000
14 Anh Van Nguyen 75,000

Event #30: $1.500,- No-Limit Hold’em

We zouden toch eens een klein succesje moeten boeken in één van de No-Limit Hold'em-toernooien van deze World Series of Poker? Al wekenlang komen we niet verder dan dag twee en aangezien het gisteren de eerste dag was zou daar voorlopig ook nog geen verandering in brengen. Met Tomas de Hoog, Arjen Witteveen, Marion Adriaans, Eelke Arjaans, Martijn Hendrikx, Oanh Bui, Dominik Kullicki, Steven van Zadelhoff, Julien Nuijten, Kenny Hallaert, Jorn Walthaus, Jasper Wetemans, Johan Rensink en Cyriel Dohmen hadden we weer genoeg ijzers in het vuur.

Julien Nuijten, Marion Adriaans, Johan Rensink en Dominik Kulicki moeten al vroeg naar de rail, maar zij zouden daar snel gezelschap krijgen van enkele andere Nederlanders. Wetemans, Dohmen, Berende en Bui verliezen ook al hun punten om en nabij de dinnerbreak.

WSOP Dag 20: Weer geen resultaat op Dag 2 101

Voor Pieter de Korver, Kenny Hallaert, Jorn Walthaus en Arjen Witteveen zag het er allemaal een stuk rooskleuriger uit. Zij wisten namelijk niet te busten in de eerste tien levels van Dag 1 en dat betekent dat zij vanavond mogen terugkomen om half 12 Nederlandse tijd voor de tweede dag van dit event!

De chipcounts:

Jorn Walthaus: 63.500
Kenny Hallaert: 26.700
Pieter de Korver: 17.800
Arjen Witteveen: 16.800

Met een gemiddelde stack van 37.408 punten is er, met uitzondering van Jorn Walthaus, dus nog genoeg werk aan de winkel om het geld te bereiken met nog 288 spelers in het toernooi.

Event #31: $1.500,- H.O.R.S.E.

Zeven Nederlanders in het event waar vijf verschillende spelletjes worden gespeeld. Noah Boeken, Steve Wong, Marcel Lüske, Rob Hollink, Vincent van der Fluit, Lex Veldhuis en Ron Hofman kwamen allemaal in actie en begonnen weer met een lange grind richting het einde van de dag. Veldhuis en Hollink kwamen rechtstreeks uit het $10.000,- Limit-event, maar ze hadden geen moeite met de aanpassingen.

WSOP Dag 20: Weer geen resultaat op Dag 2 102

Al onze landgenoten weten de dinnerbreak te halen, maar de stacks lagen nogal uiteen. Niet veel later, als alle spelers weer zijn aangeschoven na het hapje eten, nemen we afscheid van de eerste Nederlanders. Zowel Rob Hollink als Vincent van der Fluit mogen de rail opzoeken. Team PokerStars Pro Noah Boeken haalt het einde van Dag 1 ook niet, als hij in een pot met Marcel Lüske het onderspit moet delven. De full house van Marcel Lüske is genoeg om de pot te scoopen en zijn vriend Noah naar de rail te sturen. Ondanks deze verdubbeling van de Flying Dutchman moet hij tien minuten later alweer afscheid nemen van dit toernooi.

Lex Veldhuis kende een bizarre dag, waar hij ruim twee uur voor het einde al bijna uit het toernooi lag. Met 1.200 punten zou het lastig worden, maar een schitterende run aan kaarten bracht hem terug in de top. Als hij bij Ron Hofman aan tafel schuift, gaat het alleen maar beter voor onze landgenoot die op een gegeven moment zelfs naar 33.000 stijgt. In het laatste half uur verliest hij nog enkele punten, maar met 28.100 staat hij er uitstekend voor.

Ron Hofman haalde ook het einde van de dag, maar met 500 punten en blinden 300/600 zal het heel lastig worden voor de tweede landgenoot op Dag 2 van dit $1.500 H.O.R.S.E.-event.

Comments

 • Rickyw87 Rickyw87

  Lex, ship die 1500$ Horse :-)

 • Vodkapeople Vodkapeople

  Zieleman schreef

  Vet dubbel kans voor pieter de korver in het $1500 event.

  Voor Pieter de Korver, Kenny Hallaert, Pieter de Korver en Arjen Witteveen zag het er allemaal een stuk rooskleuriger uit.

  Wot?

 • [user117997] [user117997]

  Blij dat de mensen van pokernews het direct aanpassen na Jorn Big Grin Prima artikels elke keer mannen, zeer te spreken over jullie Big Grin

Lees 8 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen