WSOP Dag 22: Diepe run voor Steven van Zadelhoff en Rob Hollink

WSOP Dag 22: Diepe run voor Steven van Zadelhoff en Rob Hollink

Op de 22ste dag van de World Series of Poker 2010 zagen we eindelijk weer Nederlanders bij de laatste tafels van een toernooi zitten. Steven van Zadelhoff en Rob Hollink begonnen afgelopen nacht namelijk aan hun tweede dag van Event #33 en beiden wisten het tot de laatste drie tafels te schoppen. Het had ook niet veel gescheeld of ze zaten zelfs gezamenlijk bij de laatste achttien spelers. Dat feestje ging echter niet door toen Van Zadelhoff strandde op plaats negentien.

Rond de klok van 12 uur vannacht begonnen Steven van Zadelhoff en Rob Hollink met de tweede dag van Event #33. Beide spelers mochten beginnen met een boven gemiddelde (30.600) stack van respectievelijk 33.100 en 34.200 punten. Een prima uitgangspositie dus en dat bleek niet geheel onterecht te zijn.

Terwijl ze allebei aan een andere tafel zaten, hadden ze gedurende de eerste levels toch af en to een klein overleg over gespeelde handen. Na ruim twee uur spelen verliest Van Zadelhoff een forse pot als hij pre-flop veel investeert met {k-}{k-}{q-}{10-} double suited. Hij mist echter alles op het board en moet daarom op de turn de pot opgeven. Nog geen vier minuten later is het echter weer hersteld als hij verviervoudigd in de laatste hand voor de break.

Hierdoor bereiken beide landgenoten het geld na een lange bubble. Vlak na deze bubble dubbelt Van Zadelhoff zijn stack en daarmee lijkt alles weer open te liggen voor een diepe run van de Nederlanders. Dit is zeker het geval als Rob Hollink een enorme pot weet te winnen als hij met {a-Clubs}{a-Spades}{q-Diamonds}{2-Diamonds} topset flopt op een {6-Hearts}{a-Diamonds}{j-Clubs}-flop tegen {j-}{j-}{8-}{4-}. Geen boer op de turn of river en Hollink stijgt na deze hand naar meer dan honderdduizend punten.

Bij de laatste 37 spelers zitten ze toevalligerwijs naast elkaar aan dezelfde tafel, Hollink aan de ene kant van de dealer en Van Zadelhoff aan de andere kant:

WSOP Dag 22: Diepe run voor Steven van Zadelhoff en Rob Hollink 101

De nieuwe tafel van Steven van Zadelhoff leek hem fataal te worden, toen hij de laatste punten erin kreeg met pocket achten tegen de azen van zijn opponent. Als de flop geen hulp brengt staat onze landgenoot al op, maar de acht op de turn brengt de redding. "This always happens to me", zegt de speler nog. "This always happens to me too", zegt Zadelhoff nog. Ivey dient ook nog van repliek door te zeggen: "This happens to everybody".
Ook een sidebet met Phil Ivey ging gewonnen konden we lezen op zijn Twitter:

Phil Ivey gave 25:1 that he would redraw his own seat at last 27, i took it for a $100 and he didn't come close, +$100 in side bets

Het goede runnen van Van Zadelhoff bleek echter niet lang genoeg te duren, want als hij de laatste 35.500 punten over de lijn schuift met {a-}{q-} krijgt hij twee callers. De flop lijkt goed met {q-Spades}{10-Diamonds}{7-Spades}, maar als zijn opponent zevens opendraait is het over voor van Zadelhoff. Een negentiende plaats en $7.982,- is zijn aandeel in dit toernooi.

Rob Hollink is dan nog onze enige landgenoot bij de laatste twee tafels en hij staat er met een gemiddelde stack nog goed voor. Op het moment van schrijven zit hij bij de laatste zestien spelers met zijn gemiddelde stack en morgen kun je lezen hoe hij het er op de laatste dag vanaf brengt. Pakt Rob Hollink zijn tweede bracelet of wordt het Phil Ivey?

WSOP Event 32: $5.000 Six Handed

Onder de 116 spelers die terug komen op dag 2, bevindt zich één landgenoot: Tommie Janssen. De eerste 62 spelers zullen in het geld eindigen, maar dat dat voor de Nederlander nog een hele opgave zou worden bleek na de tafelloting:

Seat 1 Tommie Janssen

Seat 2 -Leeg-

Seat 3 Matt Graham

Seat 4 Tom 'Kingsofcards' Marchese

Seat 5 Darus Suharto

Seat 6 Ryan 'G0lfa' D'Angelo

WSOP Dag 22: Diepe run voor Steven van Zadelhoff en Rob Hollink 102

Tommie Janssen begint allesbehalve goed aan de dag. Als hij preflop opent met AJ, krijgt hij de call van Darus Suharto met wie hij samen de J98 flop ziet, inclusief twee hartens. De actie gaat check/check, waarna de turn een blanke 2 geeft. Suharto bet 4.500 en Janssen callt opnieuw. De {10-Hearts} op de river is de worst card in deck voor onze landgenoot, die na een bet van Suharto vlot afgooit. Even later pakt ook Tom Marchese een potje van onze landgenoot af, waardoor we gerust van een stroeve start mogen spreken.

Een stroeve start die helaas een even stroef vervolg krijgt. Tom Marchese maakte een raise naar 2.900 under the gun waarop Ryan D'Angelo er vanuit de cutoff 7.800 van maakte. Tommie zat op de button en besloot te vierbetten naar 13.000 met {q-Clubs}{j-Clubs}. Helaas werd de speler in de big blind, Matt Graham, wakker met pocket koningen en hij schoof all-in voor 30.000. Janssen kon niet meer folden en maakte de call waardoor hij nog 30.000 chips over houdt. En ook die 30.000 punten zijn geen lang leven beschoren.

Als hij preflop naar 3.000 opent, besluit Scott Haraden hem te driebetten naar 12.000. Tommie schuift het er in met AQ en wordt snel gecalled door Haraden, die de trotse bezitter van twee azen blijkt te zijn. Geen wonder op het board, waardoor ook de laatste Nederlander het toernooi voortijdig moet verlaten.

WSOP Event 35: $10.000 Heads-Up

Het $10.000 Heads-Up event wordt gezien als een van de meest prestigieuze WSOP events. Het gevecht van man tegen man spreekt bij veel liefhebbers tot de verbeelding. Ook in dit event staan er een aantal landgenoten aan de start. Lex Veldhuis neemt het in de eerste ronde op tegen een onbekende speler met een cowboy hoed, Noah Boeken treft Jesse "MazeOrBowie" Martin en Julien Nuijten treft.. Jorn Walthaus. De landgenoten hadden echter weinig zin om tegen elkaar te spelen, waarop Walthaus zich uitschreef en Nuijten het op moet nemen tegen een rijke meneer die aangaf "het wel te kunnen betalen". Robbie Verspui treft Philippe "takechip" D'Auteuil en Paul Berende treft een onbekende man met snelle zonnebril.

Lex Veldhuis begint helemaal niet goed aan zijn match. Als "RaSZi" preflop driebet met AQ, maakt de cowboy de call. De flop is aas hoog met een flushdraw en beide heren checken. De turn is blank, waarop Lex natuurlijk bet. Opnieuw callt de cowboy, waarna de river vanzelfsprekend de flushdraw complete. Lex bet groot en krijgt de call van een flush. Even later verliest hij een pot met toppair tegen top-two pair, waardoor hij van zijn oorspronkelijke 30.000 nog maar 10.000 over heeft.

WSOP Dag 22: Diepe run voor Steven van Zadelhoff en Rob Hollink 103

Julien Nuijten begint een stuk beter. Hij raakt verwikkeld in een grote pot als hij de turn check-raiset met een gemaakte twee paar. Het board leest dan {A-s}{7-Spades}{9-Diamonds}|{q-Hearts} en Nuijten heeft {a-Hearts}{q-Spades}. Zijn tegenstander callt en doet dat ook als Nuijten 9.200 bet in een 8.000 pot als de river een blank is.

Net als Julien Nuijten kent ook Robbie Verspui een goede start. Hij driebet zijn tegenstander met pocket tweeën en ziet een vrouw hoge flop verschijnen. Beide heren checken waardoor we een gratis mirakel op de turn zien; {2-}. Robbie bet 3.500 en krijgt een call en doet er op de river nog een schepje bovenop; 8.500. D'Auteuil maakt de call maar kan niet winnen van de set van onze landgenoot.

Paul Berende kent ook een prima start. Hij maakt het 3.000 preflop waarop zijn tegenstander de call maakt. Op de {3-Spades}{4-Clubs}{j-Diamonds} flop checken beide heren waarna zijn tegenstander op de {4-Diamonds} turn 6.000 bet. Berende maakt in positie de call en ziet zijn tegenstander daar naar hem toe checken als ze een {3-Hearts} zien als laatste gemeenschappelijke kaart. Berende bet 6.000 en krijgt een call maar zijn tegenstander moet mucken als onze landgenoot {k-Clubs}{j-Spades} laat zien.

WSOP Dag 22: Diepe run voor Steven van Zadelhoff en Rob Hollink 104

Eigenlijk beginnen van onze vijf landgenoten alleen de Team PokerStars spelers beroerd, want naast Lex Veldhuis is Noah Boeken ook al snel in de problemen. Het PokerStars duo ziet uitzicht op een heads-up bracelet al snel verdwijnen. Als Lex preflop 40% van zijn stack driebet met AK, besluit zijn tegenstander maar gewoon te callen. De flop is T hoog en natuurlijk zit Lex zijn tegenstander met JT als de chips er in gaan. Een match die hij zelf omschrijft als tilting kent een ongelukkige afloop voor de Rotterdammer. Zijn PokerStars collega Noah Boeken kent een nog ongelukkiger einde. Op een {10-Diamonds}{k-Clubs}{2-Spades} gaan de chips er in met {a-Clubs}{a-Hearts} tegen de {k-Spades}{7-Spades} van zijn tegenstander. De {a-Spades} op de turn geeft onze landgenoot een set, maar zijn tegenstander een flushdraw. De {6-Spades} op de river complete die flushdraw nog ook, waardoor ook Boeken de tweede ronde niet bereikt. Ook Julien Nuijten haalt ondanks zijn goede start niet de tweede ronde. Zijn laatste blinds gaan er in met pocket vrouwen tegen AK, maar ook deze klassieke coinflip is niet aan onze landgenoot besteed.

Gelukkig halen Paul Berende en Robbie Verspui de tweede ronde wel. Verspui loot daarin Eric Froehlich en voor Paul Berende wacht niemand minder dan Alexander Kravchenko in het tweede deel. Beide heren beginnen goed aan de tweede ronde. Paul pakt al snel een groot deel van de stack van Kravchenko af en ook Verspui neemt al snel een grote voorsprong, na een mooie call op de river. Als het board 649TA geeft en zijn tegenstander de river uitbet gaat Verspui in de tank. Na lang nadenken callt hij met pocket zevens, ruim genoeg tegen de K5 van Froehlich. Dit blijkt het begin van een mooie overwinning. Verspui stampt vanaf dat moment over zijn tegenstander heen en geeft Froehlich de genadestoot met {a-Hearts}{3-Hearts} vs {a-Spades}{5-Clubs} op een {a-Clubs}{3-Diamonds}{9-Hearts}. Hiermee bereikt onze landgenoot de derde ronde waar in hij het opneemt tegen de winnaar van de partij tussen Scott Clements en Alex Keating.

WSOP Dag 22: Diepe run voor Steven van Zadelhoff en Rob Hollink 105

Een verschrikkelijke beat zorgt er voor dat Verspui de enige Nederlander in de derde ronde is. Als Paul Berende preflop limpt met {6-Diamonds}{4-Diamonds}, besluit Kravchenko te checken. De {8-Hearts}{6-Clubs}{4-Clubs} flop is best redelijk te noemen. Kravchenko besluit onze landgenoot te checkraisen, waarna Berende er nog een schepje bovenop doet en Kravchenko all in gaat. Berende callt en ziet dat hij tegen {9-Clubs}{8-Clubs} zit. De {4-Spades} op de turn complete Berende's fullhouse en zorgt voor veel opluchting. Opluchting die als sneeuw voor de zon verdwijnt na de {8-Diamonds} op de river: een hogere fullhouse voor Kravchenko, die ten koste van onze landgenoot doorstoot naar ronde 3.

Comments

  • [user28526] [user28526]

    Mooie run, mooie stack! Who knows...................

Lees 1 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen