WSOP Dag 32: Paul Valkenburg kent uitstekende tweede dag in Event #47

WSOP Dag 32: Paul Valkenburg kent uitstekende tweede dag in Event #47

Paul Valkenburg heeft ook de tweede dag van zijn eerste World Series of Poker 2010 event weten af te sluiten met nog chips voor zijn neus. Van de 3.128 die er begonnen in totaal aan dit toernooi hebben we er nu nog 36 over. Vier tafels over waarbij Paul Valkenburg vanavond een stoeltje mag claimen om half drie lokale tijd.

De gemiddelde stack zal op deze derde dag 260.000 zijn maar Paul mag net een tikkeltje meer mee brengen. Lange tijd was hij short en bungelde hij rond de tien big blinds maar het er zo maar blind in gooien, nee dat is zijn stijl niet. Paul was geduldig en bewaarde zijn kostbare chips tot het moment dat het er echt in moest. Een beetje geluk en wat mooie handen later en Valkenburg stond alweer ver boven average.

In de laatste twee uur van de dag won hij drie enorm belangrijke handen, aangezien zijn toernooileven op het spel stond:

Hand 1:

Na het betalen van de grote blind heeft hij nog 66.000 over. Als iedereen naar hem toefold schuift hij alles naar het midden vanuit de kleine blind. De grote blind callt vrij snel.

Paul Valkenburg: {5-Hearts}{8-Hearts}
Grote blind: {a-Hearts}{6-Spades}

De flop is monsterlijk voor Valkenburg: {4-Hearts}{3-Diamonds}{7-Hearts}. De {j-Spades} turn biedt nog geen uitkomst maar de river {j-Hearts} wel. Valkenburg krijgt 66.000 keer twee plus 8.000 van de antes; 140.000.

Hand 2:

De cutoff maakt het 25.000 door een grijze chip naar het midden te werken en raise te zeggen. Vanaf de button schuift dan Paul Valkenburg zijn stack virtueel naar het midden door all-in te zeggen. Na wat nadenken maakt de cutoff de call en we hebben een raise.

Paul Valkenburg: {7-Clubs}{7-Diamonds}
Cutoff: {a-Clubs}{j-Hearts}

Het board komt als volgt op tafel: {2-Diamonds}{5-Clubs}{9-Hearts} | {6-Hearts} | {q-Diamonds}. Valkenburg had 97.000 meer dan de 25.000 raise en krijgt er nog de blinds en antes bij waardoor hij nu weer over de 250.000 speelt.

Hand 3:

Vanaf de cutoff maakt Olivier "livb112" Busquet het 16.000 waarop Valkenburg de call maakt vanaf de button. De dame op de grote blind schuift haar chips naar het midden waarop Olivier direct foldt. Valkenburg maakt instant de call en we hebben een race.

Paul Valkenburg: {10-Hearts}{10-Clubs}
Big blind: {a-Clubs}{k-Hearts}

Het board ontwikkelt zich als volgt; {j-Diamonds}{7-Diamonds}{q-Hearts}|{7-Hearts}|{10-Spades}. De river tien doet de dame denken dat haar straat genoeg is maar ze miste even het gepairde board. Valkenburg schakelt haar uit en speelt nu: 400.000.

Als we vanavond om half drie in The Amazon Room verzamelen zullen we Paul Valkenburg 439.000 aan chips zien meebrengen. PokerNews is erbij vanaf het begin tot het einde. Wij spraken hem aan het einde van de tweede dag:

Event #49: $1,500 No-Limit Hold'em

Een drukte vanjewelste vandaag in het Rio. Het main-event komt eraan en dat was vandaag voor het eerst echt goed te merken. Met 2.543 spelers in dit $1.500 event is het startsein gegeven voor een drukke week vol spelers die nog eventjes willen inkomen voor het main-event.

Vooral het aantal Nederlanders en Belgen was opmerkelijk te noemen. Tellen we alles op, dan hebben we vandaag tegen de 30 spelers gevolgd. Sommige spelers langer dan anderen waarbij Ruben Visser zelfs maar zes handen speelde. Een mooi moment was de toevallige "ontmoeting" tussen Jochum Weenink en Aad Oosting:

Als we niet zo nuchter waren geweest als Nederlands volk had het volgende je zomaar van je stoel kunnen laten vallen van verbazing. Jochum Weenink zit al de hele dag aan dezelfde tafel en speelt een stack van ongeveer 14.000. Naast hem zit een Nederlander die ons de hele dag nog niet opgevallen was. Aad Oosting zit direct links van Weenink en speelt een stack van 20.000.

Nou is dat niet zo heel bizar natuurlijk maar wat wel opvallend is dat de heren beide in Gouda hebben gewoond. Ok, ook dat zou nog wel redelijk vaak kunnen voorkomen. Maar als wij u vertellen dat ze in dezelfde straat hebben gewoond, staat u dan al te kijken? En op hetzelfde adres? Aad Oosting heeft op exact dezelfde kamer gewoond als buurman Jochum Weenink.

What are the odds on that?

Helaas was het zo druk dat niet alle spelers de aandacht kregen die zij wellicht verdienden. Sommige kwamen plotseling bovendrijven, anderen zijn wellicht zelfs helemaal niet de revue gepasseerd en enkele spelers hun bust-out is ons ontgaan.

Maar een dag vol railplezier staat gelukkig alweer voor de deur als we kijken naar de dag van morgen. Dan missen we geen speler sinds we voor dagen twee en later van de organisatie uitgebreide seatinglists krijgen.

WSOP Dag 32: Paul Valkenburg kent uitstekende tweede dag in Event #47 101

Nu we de balans opmaakten, en voor het laatst een ronde door de sterk geslonken zaal maakten, vonden we nog vijf spelers die we vanavond absoluut weer gaan volgen. Drie spelers van Nederlandse bodem en twee met een Belgische achtergrond.

Om half drie verwachten we de volgende spelers vanavond weer in The Amazon Room:

Marc Naalden: 50.500
Christophe De Meulder: 37.100
Kenny Hallaert: 28.900
Jochum Weenink: 28.600
Aad Oosting: 22.100

Om half drie (lokale tijd) beginnen we vanavond met de laatste 315 spelers. De eerste horde, het bereiken van het geld bij plaats 270, zal waarschijnlijk snel genomen zijn maar dan komt het echte doel pas in zicht; het halen van de finale tafel.

Met nog ongeveer 315 spelers zal het gemiddelde bij aanvang 36.000 en een beetje zijn. Met blinden die beginnen op 600/1.200 is er dus nog wel iets van ruimte voor de meeste. Tot vanavond!

Event #50: $5,000 Pot-Limit Omaha

We begonnen deze dag met 460 spelers. Van deze 460 spelers waren er vijf van Nederlandse bodem. Vincent van der Fluit, Johan Rensink, Noah Boeken, Lex Veldhuis en Rob Hollink kochten zich in voor 5.000 dollar om de hele dag Pot-Limit Omaha te spelen.

WSOP Dag 32: Paul Valkenburg kent uitstekende tweede dag in Event #47 102

Al snel in het toernooi verliezen we Vincent van der Fluit die wederom geen potten kan breken in dit WSOP event. Niet veel later verliezen we ook Noah Boeken die drie keer een grote pot speelt, maar daar niet in kan hitten. In de laatste hand verliezen we Rob Hollink. Hij gooit zijn chips naar het midden met {k-}{3-}{7-}{6-} en moet het afleggen tegen {5-}{7-}{4-}{6-}. Rob maakt met deze hand twee paar, maar helaas heeft zijn tegenstander een straat. Dit kost Rob niet alleen zijn toernooi leven, maar ook 3.000 dollar vanwege de sidebet die hij heeft met Lex Veldhuis.

Johan Rensink weet dag twee wel te halen. Hij kende vandaag een ware rollercoaster. Van hoog naar laag en vice versa. Hij eindigt deze dag met 32.100 punten. Ook Lex Veldhuis had het niet makkelijk deze dag. Hij was meerdere malen all-in voor zijn toernooi leven, maar hij kwam er altijd als winnaar uit. Lex brengt vanavond 52.800 in chips mee.

Vanavond gaan we verder met dag twee van dit event. Deze dag twee zal starten om precies middernacht Nederlandse tijd.

Comments

 • Webjoker Webjoker
 • wubwubwub wubwubwub

  stijn schreef

  Paul Valkenburg, de eerste Brabantse bracelet-winnaar.

  KOM OP DAN

  Zou zo epic zijn!! Kom op dan! Big Grin

 • stijn stijn

  Paul Valkenburg, de eerste Brabantse bracelet-winnaar.

  KOM OP DAN

Lees 6 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen