WSOP Dag 9: Roberto Truijers naar Dag 3

WSOP Dag 9: Roberto Truijers naar Dag 3

Roberto Truijers mag vanavond zijn jacht op een gouden bracelet vervolgen in het twaalfde event van de World Series of Poker 2010. Hij zit namelijk bij de laatste dertien met een gemiddelde stack.

WSOP Event 10: $10.000 Seven Card Stud Championship

Met mannen als Brandon Adams, Joe Cassidy, Steve Billarikis, Michael Mizrachi en Men Nguyen zaten er genoeg titanen aan de finale tafel van het wereldkampioenschap Seven Card Stud. Uiteindelijk trok de meest ervaren speler van het pak aan het langste eind en wist Men Nguyen alweer zijn zevende bracelet in de wacht te slepen.

WSOP Dag 9: Roberto Truijers naar Dag 3 101

Dat Nguyen uberhaupt de heads-up zou halen lag lange tijd niet voor de hand. De geroutineerde Vietnamees was regelmatig shortstacked en overleefde een paar all-ins voor zijn toernooileven. De finale tafel was er sowieso een waar de spelers net zo vaak van chips wisselden als Aad de Mos van voetbalclub. De stacks gingen op en neer en niet iedereen bleek hier even goed mee om te kunnen gaan. Uiteindelijk leek ervaring de doorslag te geven. Toen Men Nguyen de heads-up bereikte tegen Brandon Adams, kwam de Vietnamese spraakwaterval los. Met oneliners als: "I got six bracelets man. I want one more! How many you got? One? None? "Don't worry, you beat Men The Master and you'll be famous tomorrow!" probeerde hij zijn tegenstander van zijn stuk te brengen. Of het daardoor is dat Nguyen uiteindelijk aan het langste eind trok, zullen we nooit weten. Het was vooral de hand waarin Adams met azen over achten verloor van de trips tienen van Nguyen die beslissend voor de titel bleek.

Adams had de bring-in met de {5-Hearts} en Nguyen complete in de dark met de {a-Hearts}. Adams callt en beide spelers checken de fourth street, terwijl Nguyen nog steeds zijn holecards niet bekeken had. The Master checkt ook de fifth street, waarna Adams bet. Nguyen bekijkt zijn kaarten en besluit om te callen. Op de sixth check-raiset Nguyen zijn tegenstander, die de call maakt. Op de river bet Nguyen opnieuw en Adams maakt de call met pijn in het hart.

Adams: {a-Spades}{8-Diamonds}{9-Hearts} / {5-Hearts}{6-Clubs}{8-Spades}{a-Diamonds}
Nguyen: {10-Spades}{10-Diamonds}{q-Diamonds} / {a-Hearts}{2-Clubs}{10-Hearts}{8-Clubs}

Hierna is Adams zo short dat er geen houden meer aan is. Een hand later gaan de chips naar het midden en verliest Adams de strijd om de bracelet met een paar vrouwen tegen de koningen van Men The Master, die opnieuw bewijst dat hij een van 's werelds beste spelers blijft.

1 Men Nguyen $394,800
2 Brandon Adams $243,958
3 Steve Billirakis $152,788
4 Nikolay Evdakov $110,629
5 Joe Cassidy $86,461
6 Michael Mizrachi $68,949
7 Vladimir Schmelev $55,991
8 Sirious Jamshidi $46,206

WSOP Event 11: $1.500 No-Limit Hold'em

Een event dat op het Nederlandse lijf geschreven lijkt. Toch moesten we op dag 1 al van al onze landgenoten afscheid nemen. Van de 2563 spelers slaagden er 297 spelers in om dag 2 wel te bereiken. Onder hen ook Team Full Tilt speler Tom "durrrr" Dwan. De bekende highstakes speler maakte van de gelegenheid gebruik om de tafels eens goed aan te stampen en mag morgen terugkomen voor het derde deel, samen met 20 andere spelers. Hij doet dat als chipleader, met in zijn kielzog volgend Marvin Rettenmaier en Scott Hamilton.

Dat het zover kwam heeft Tom Dwan te danken aan het engeltje op zijn schouder. Terugkomend van het 2-7 lowball event besloot Dwan via een roekeloze stijl zijn stack proberen te veelvoudigen. Dat ging lange tijd goed, tot hij in een hand belandde met de bekende Amnon Filippi. Een monsterpot ontwikkelde zich toen Tom Dwan zijn landgenoot besloot te 5bet-shoven met pocket tienen. Dit tot groot genoegen van Filippi, die direct de call maakt met pocket koningen. Het toernooi leek over voor Dwan, ware het niet dat de flop een van de twee overgebleven tienen uit het deck tevoorschijn toverde. Geen hulp op de turn of river voor Filippi, die moet een zuur gevoel richting de rail vertrok.

WSOP Dag 9: Roberto Truijers naar Dag 3 102

Een gevoel dat Dwan niet zal delen, want hij is vanaf dat moment de grote chipleader en weet dit vol te houden tot het einde van de dag. Morgen mag hij terugkomen en proberen zijn eerste WSOP bracelet in de wacht te slepen. Hij moet dan onder andere Alex Bolotin zien te verschalken, die vorig jaar het WSOP Ante Up For Africa event op zijn naam schreef.

WSOP Event 12: $1.500 Limit Hold'em

Het twaalfe event van de WSOP 2010 is het $1.500 Limit Hold'em event. Ook in dit toernooi gingen er weer een aantal landgenoten van start, waarvan er drie de tweede dag haalden: Cyriel Dohmen, Vincent van der Fluit en Roberto Truijers. Met ongetwijfeld allemaal even veel motivatie probeerden zij de derde dag van het evenement te bereiken.

Voor Cyriel Dohmen werd dat doel al snel een lastig verhaal. Dohmen begon van de drie landgenoten met de kleinste stack en moest aan het begin van de tweede dag direct een forse tik incasseren. Als de button opent, callt Dohmen met QT. Op de flop krijgt Dohmen dankzij een J en een 9 een open ended straightdraw. Die tien op de turn geeft daarbij nog een pair, maar het mocht niet baten tegen de pocket koningen van zijn tegenstander. De river geeft geen hulp en na opnieuw de check/call halveert Dohmen direct zijn toch al kleine stack.

WSOP Dag 9: Roberto Truijers naar Dag 3 103

Roberto Truijers begint een stuk beter aan zijn toernooi. Als er uit vroege positie geraised wordt besluit Truijers te driebetten met {a-Diamonds}{j-Spades}. De call volgt, net als de {a-Hearts}{5-Diamonds}{9-Spades} flop. De initial raiser checkt, maar Truijers bet natuurlijk stug door. Een raise volgt, net als Truijers' reraise en de cap tot besluit. Roberto bet blind de turn en na een {5-Clubs} moet zijn tegenstander wel all-in. Zijn tegenstander laat {a-Spades}{4-Clubs} zien en kan maximaal naar een splitpot drawen. Die komt er niet, want de river geeft een {10-Clubs} en Truijers bouwt zijn stack uit. Het goede nieuws blijkt besmettelijk, want tegelijkertijd komt ook Cyriel Dohmen terug. Van zijn overgebleven 3900 chips maakt hij in korte tijd weer 16.500, zodat hij weer helemaal terug in de race is.

Helaas blijkt het momentum van korte duur. Als Dohmen niet veel later met pocket tienen oploopt tegen koningen, is hij weer terug bij af en kan hij weer werken aan een nieuwe comeback. Een comeback die Vincent van der Fluit bijvoorbeeld weet te maken. Met nog een 8.000 stack callt hij een under-the-gun plus één raise van David Williams. Vincent heeft vrouwen en check/raiset de {10-}{9-}{6-} flop. Een call volgt alsmede de aas op de turn. Vincent heeft al de helft van zijn stack in het midden liggen en gaat niet meer folden, ondanks de aas op de turn. Vincent bet, Williams callt. Ook op de blank river gebeurt dat; bet - call. Vincent's vrouwen zijn goed en dubbelt naar 16.500. Als hij even later ook nog een grote pot oppakt met AQ tegen QJ speelt hij zomaar weer 34.500. Het kan hard gaan en dat ondervindt hij even later in negatieve zin. Naar eigen liep hij een paar keer tegen de nuts aan, waardoor hij afzakt tot slechts vier big blinds. Die verliest hij met A4 tegen pocket zevens. Hij moet net als Cyriel Dohmen de aftocht blazen, zodat onze hoop op Roberto Truijers gevestigd is.

Truijers zit inmiddels bij niemand minder dan Phil Ivey aan tafel, maar dat blijkt voor onze landgenoot geen lastige hindernis. Als Ivey preflop raist krijg hij een call van Roberto Truijers in positie. Truijers heeft {7-Clubs}{8-Clubs} en ziet Ivey continuation betten op de {2-}{5-}{9-} flop. Truijers callt met zijn gutshot en doet hetzelfde als hij op de turn een pair hit; {8-}. Op de blank river gaat het check/check en Truijers wint van Ivey's {J-}{Q-}.

WSOP Dag 9: Roberto Truijers naar Dag 3 104

Waar Ivey even later het toernooi moet verlaten, stampt de Nederlander hard door. Zo hard, dat hij morgen een serieuze gooi naar een bracelet mag doen. Met nog maar 13 spelers in het spel en een stack van 141.000 behoort dit zeker tot de mogelijkheden. Hij moe dan wel afrekenen met mannen als Terrence Chan en Georgio Kapalas. We wensen Roberto het allerbeste toe en vertrouwen op minimaal een finale tafel voor onze landgenoot. De chipcounts zien er alsvolgt uit:

Jason Potter - 371.000
Jameson Painter - 307.000
Georgios Kapalas - 306.000
Ahmad Abghari - 302.000
Terrence Chan - 288.000
Matthew Matros - 272.000
Kirk Banks - 264.000
Adrian Dresel-velasquez - 240.000
Frank Kassela -162.000
Roberto Truijers - 141.000
Dean Tran - 82.000
Mark Burford - 53.000
Ben Lamb - 31.000

WSOP Event 13: $1.000 No-Limit Hold'em

Een event als het $1.000 No-Limit Hold'em event is vanzelfsprekend aantrekkelijk voor een grote groep spelers. Het toernooi is in twee startdagen verdeeld, waarvan de eerste inmiddels heeft plaats gevonden. We begonnen deze dag met 1.922 spelers, waarvan zeker meer dan twintig Nederlanders. Natuurlijk kunnen ze niet niet allemaal door naar dag 2. Zo hebben we afscheid moeten nemen van onder meer Jorn Walthaus, Joep van den Bijgaart, Julien Nuijten, Tommie Janssen en Dominik Kulicki. Gelukkig waren er ook een aantal die het wel wisten de redden, waarvan vooral Marc Naalde en Jasper Wetemans een grote stack wisten op te bouwen:

WSOP Dag 9: Roberto Truijers naar Dag 3 105

Marc Naalden: 33.075
Jasper Wetemans: 30.075
Ben "Jamini" van der Wakker: 20.125
Stephan Talboom: 14.750
Ron Schut: 12.100
Robbie Verspui: 9.475
Martijn Dee: 6.300
Vincent de Kruijff: 3.150

Als we nagaan dat het gemiddelde op 27.699 ligt, is het duidelijk dat er bij de meeste landgenoten een en ander moet gebeuren, willen ze kans houden op een diepe run. Dat Ron Schut uberhaupt dag twee haalt, mag een waar wonder heten.

Door een onfortuinlijke hand, {q-}{q-} tegen {a-}{a-}, houd Ron Schut nog maar één chip van vijfentwintig punten over. Maar dat betekend nog niet het einde voor deze Nederlander. Met {6-}{3-} is hij verplicht allin op de grote blind. Hier weet hij een zes te hitten. Daarna vind hij {8-}{4-} op de kleine blind, ook hier gaat zijn punten erin, doordat hij twee paar maakt is ook deze pot van hem. Ron past een paar handjes tot dat hij het met {K-}{Q-} van dezelfde suite het er weer ingooit. Hij krijg één caller, maar de iemand schuift het er overheen waardoor hij heads up een showdown krijgt. Zijn {K-}{Q-} blijft staan tegen de {Q-}{Q-} van de tegenstander. De run is nog niet voorbij want ook {5-}{5-} en {A-}{Q-} bezorgen hem punten.

Door deze rush stijg Ron van vijfentwintig naar 1.700 in chips en sluit hij de dag zelfs af met 12.100. Voor Marc Naalden en Jasper Wetemans verliep de dag minder spectaculair, maar zeker niet minder gunstig. De twee ervaren pokerpro's weten beetje bij beetje chips te vergaren en bouwen hun stack solide uit naar een bovengemiddelde. Voor Jasper Wetemans een uitstekend begin van zijn WSOP. Hij kwam gisteren aan met Joep van den Bijgaart en Jorn Walthaus en heeft er weer zin in:

Morgen meer nieuws van het $1.000 No Limit front, waar dus nog genoeg landgenoten in de race zijn voor een mooi bedrag en wie weet...

WSOP Event 14: $1.500 2-7 Draw Lowball

Opvallend veel landgenoten tijdens het veertiende event van de WSOP. De 2-7 Draw Lowball variant blijkt populairder dan gedacht onder de Nederlanders en onder meer Rob Hollink, Lex Veldhuis, Jorn Walthaus en Johan Rensink gaan een poging wagen. Zij krijgen gezelschap van toppers als Ted Forrest, Daniel Negreanu, Annette Obrestad, Scott Seiver, Greg Mueller, Phil Ivey en Mike Matusow.

Van de Nederlanders is de meest onervaren 2-7 lowball speler degene die als eerste richting de rail verdwijnt: Jorn Walthaus. De online toernooi expert is net aangekomen in Vegas en lijkt nog even te moeten acclimatiseren. Johan Rensink voorziet de uitschakeling van Walthaus van deskundig commentaar: "Ja, hij had geen zin meer. Hij maakte een matige repush maar het was een squeeze dus dan is het wel weer goed" aldus Rensink.

WSOP Dag 9: Roberto Truijers naar Dag 3 106

Rob Hollink begint zowaar uitstekend aan zijn toernooi, maar moet zijn goede start later op de dag bekopen. Onze reporters zien de hand vanaf het moment dat Rob's tegenstander al meer dan de helft van zijn stack geinvesteerd heeft en Rob bijna all in is. Zijn tegenstander denkt opmerkelijk lang na aangezien hij even later callt en geen kaarten wil drawen. Dit tot verbazing van Rob Hollink, die nu zelf maar een kaart besluit te drawen. Deze laatste kaart blijkt een 9, die zijn hand tot 24579 maakt. Dit is niet genoeg tegen de 23678 van zijn tegenstander. Hollink spreekt nog zijn verbazing uit over het feit dat zijn tegenstander zo lang nadacht nadat hij al bijna de helft van zijn stack er in had liggen met een acht-low, maar blijft erg short achter. Een comeback zit er niet in voor onze landgenoot, die net als Lex Veldhuis het einde van de dag niet weet te halen.

WSOP Dag 9: Roberto Truijers naar Dag 3 107

Op de valreep moeten we ook afscheid nemen van de laatste der Hollanders Johan Rensink. Rensink opende vanaf de button naar 800 waarop hij een driebet kreeg.

Rensink had een {Q-}{9-}{7-}{5-}{2-} en moest het opnemen tegen een made {9-}{7-}{6-} low. Rensink drawt weliswaar een zes maar de vierde kaart van zijn tegenstander was lager dan Rensink's vijf. Exit voor Johan Rensink. Aantal overgebleven Nederlanders in dit 2-7 lowball event: nul.

Comments

Lees 5 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen