Dag 6 Main Event WSOP 2010 eindigt met een enkele Nederlander door naar dag 7

Dag 6 Main Event WSOP 2010 eindigt met een enkele Nederlander door naar dag 7

Vijf Nederlanders bij de laatste 206 van het Main Event van de World Series of Poker al wilde de organisatie ons nog steeds laten geloven dat Nick Rainey uit Rotterdam kwam. Eéntje, Daan Slütter, begon als shortstack maar de rest speelde een gemiddelde- of betere stack. Het begin van de dag was fantastisch met mooie handen voor alle Nederlanders. Daan Slütter dubbelt en Sijpkens pakt pot na pot.

Maar dan komt de grote maar, want niet veel later gaat het bergafwaarts met twee Nederlanders. Fokke Beukers weet weliswaar zijn stack van 2,2 miljoen uit te bouwen naar meer dan drie miljoen maar Daan Slütter krijgt een bad-beat die hij zich nog wel even zal heugen. Zijn azen vliegen praktisch preflop all-in tegen aas-koning op een enkel chipje na. Die gaat er op de flop in waar zijn tegenstander nog vier heldere outs heeft. Een boer en een vrouw sieren namelijk de flop waarna de tien op de turn een einde maakt aan Slütter's hoop op een diepe run.

"In zo'n situatie kom je natuurlijk nooit meer", vertelt Daan als hij zijn ID laat zien aan één van de medewerkers van de betalingen. "De laatste 130 van het WSOP Main Event", verduidelijkt hij nog even zijn uitspraak.

En ook Martijn Schirp gaat niet echt goed meer. Hij verliest pot na pot en lijkt vooral in linker buurman William Thorson een nieuwe aartsvijand gevonden te hebben. Niets lijkt te werken en waar hij ooit het uitvocht met Beukers voor de Nederlandse chiplead is hij nu aangewezen op het overleven met zijn kleine stack.

Justin Tazelaar speelt in de tussentijd helaas ook al zijn laatste pot. Na een sterk begin moet hij uiteindelijk met twee overcards en de nutflushdraw het opnemen tegen een overpair ten opzichte van de flop. Geen vrouw of aas op de turn en river en ook alle schoppes voor zijn flush ontbreken op 4th en 5th street waardoor hij als 123ste afscheid moet nemen. De $57.102 die hij meekrijgt is een schrale troost voor de jonge pro die in Engeland woonachtig is.

Schirp verliezen we een klein level later. Hij kende geen goede dag en zakte af naar minder dan een miljoen als hij in zijn laatste hand het onderspit moet delven. Zijn tegenstander is zijn nemesis; William Thorson. In een bizarre hand krijgt hij zijn buurman zo ver om bijna een miljoen te betalen met boer-negen suited. Schirp's koning-vrouw is de beste hand maar is dat niet meer als de river een boer brengt. Schirp zou eigenlijk het main-event niet eens spelen maar zal van de beslissing om toch wel te spelen, ondanks zijn zure uitschakeling, toch niet een heel vervelend gevoel aan overhouden sinds hij $57.102 meekreeg voor de moeite.

Twee Nederlanders dan nog in het toernooi bij de laatste honderd met beiden een prima stack. Sijpkens heeft zich omhoog gewerkt naar meer dan drie miljoen en ook Fokke Beukers kan zijn stack van meer dan drie miljoen handhaven. Maar de man die lang de Nederlanders aanvoerde zal uiteindelijk toch dag zeven niet terugkomen. Hij verliest in een gigantische pot al zijn chips aan Theo Jorgensen die daarmee direct de chipleader van het toernooi is. Fokke zal nog wel even wakker liggen over die hand waar hij met aas-koning op de turn alles naar het midden krijgt. Zijn top-pair top-kicker is echter niet de beste hand tegen de twee paar die Theo wist te maken op de turn met koning-zes. Fokke vindt geen redding op de river en moet genoegen nemen met de $67.422 die hij krijgt voor zijn 95ste plaats.

Enkel Michiel Sijpkens nog dan die wat afzakt aan het einde van de dag maar wel morgen terug komt op dag zeven van het main-event. We vangen dan aan met level 26; 25.000/50.000 met een 5.000 ante. Met nog 78 spelers in het toernooi hebben we een gemiddelde van 2.815.000. Naast Sijpkens zien we ook grote namen als Theo Jorgensen, Michael Mizrachi, Jean-Robert Bellande en Alexander Kostritsyn terug.

Michiel Sijpkens2.160.000

De spelers die het niet wisten te halen vandaag:

NaamKlasseringPrijs
   
Daan Slütter128$57.102
Justin Tazelaar123$57.102
Martijn Schirp102$57.102
Fokke Beukers95$67.422

Wij spraken vandaag Martijn Schirp toen hij nog wel in het toernooi zat over William Thorson en het spelen van een kleine stack:

Comments

Lees 7 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen