Het slagveld in het Rio, dag 2A komt tot een einde

Het slagveld in het Rio, dag 1D komt tot een einde

We begonnen met heel veel Nederlanders maar helaas wist een heel groot deel de dag niet te overleven. De lijst met afvallers is te groot om in zijn geheel langs te gaan maar sommige verdienen een laatste vermelding.

Bryan Ruiter kreeg alles op de turn erin met top-pair en een flushdraw. Zijn tegenstander had welgeteld vier outs met een lager paar en wist te hitten op de river. Een teleurgestelde Ruiter kon naar de rail waar hij zich kon voegen bij een illuster rijtje afvallers. Ruben Visser zal niet tijdens zijn eerste WSOP wereldkampioen worden. Hij begon naast Johnny Chan maar wist het einde van de dag niet te overleven als zijn tegenstander met aas-tien zijn vrouwen kraakt.

Team PokerStars Pro Fatima Moreira de Melo ging haar collega voor door als één van de eerste uitgeschakeld te raken vandaag. Haar blufs werkten niet, haar valuebets werden niet betaald. Met drie cashes deze WSOP kan ze terug kijken op een geslaagde zomer maar de uitschakeling in het main-event zal altijd zorgen voor een bittere nasmaak.

Jasper Wetemans was nogal een Nederlandse speler die het fortuin niet aan zijn zijde had vandaag. Hij verloor twee keer met aas-koning terwijl hij beide keren preflop all-in was met de dominerende hand. Ook de oude rotten in het vak, Rob Hollink en Marcel Lüske, zouden helaas het einde van de dag niet halen.

Gelukkig zijn er ook positieve verhalen te vertellen. Patrick de Koster kende een goede tweede dag en vocht zich naar de top van het klassement. Daar komt hij landgenoten Fokke Beukers en Martijn Schirp tegen die de dag afsluiten met gigantische stacks waardoor de zakken bijna barsten.

De volgende heren zien we maandag om 21:00 uur Nederlandse tijd terug in het Rio:

Martijn Schirp303.500
Patrick de Koster197.900
Fokke Beukers174.000
Govert Metaal146.200
Paul Valkenburg142.300
Pieter de Korver125.200
Ernst Hermans124.600
Stieven Razab-Sekh122.500
Johan Roosen109.900
Jochum Weenink103.000
Jorn Walthaus94.300
Pierre Neuville76.400
Thierry van den Berg74.800
Johan van Til62.000
Jolmer Meelis53.000
Lex Veldhuis46.200
Denny Man44.800
Bas Faessen44.000
Thomas Huigsloot38.700
Marc Naalden36.900
Cyriel Dohmen31.000
Maikel van Leeuwen33.700
Pim van Wieringenonbekend

We weten dat Pim van Wieringen naar alle waarschijnlijkheid de dag heeft overleeft maar zijn chipcount konden we helaas niet achterhalen. Hij werd op het laatste moment verplaatst naar een andere zaal waardoor we hem helaas zijn misgelopen. De laatste keer dat we checkten had hij 105.000.

Morgen zien we de spelers terug van dag 1B en 1D. Dat zullen er een stuk minder zijn dan vandaag maar ook zij spelen vier levels. Tot morgen als we om 12 uur lokale tijd, 9 uur 's avonds Nederlandse tijd, weer van start gaan.

Wij spraken weer diverse Nederlanders met een draaiende camera waar er helaas een paar van de dag niet hebben weten overleven. Jolmer Meelis beet het spits af in de eerste break en heeft gelukkig het einde van de dag wel gehaald:Van PokerNews moderator Edmé Christophe kunnen we dat helaas niet zeggen. Op het moment dat we interviewen staat hij er echter nog wel redelijk rooskleurig uit:Ruben Visser spreken we ook. Hij zit naast de grote Johnny Chan maar de jonge Visser is niet onder de indruk:Pieter de Korver spreken we in de tweede break. Hij speelde een prima dag met solide poker en af en toe een gelukje:Met Steven van Zadelhoff liepen we eigenlijk al wat vooruit op de zaken. Hij zat er op het moment van spreken nog in maar is helaas uiteindelijk toch tenonder gegaan tegen buurman Sammy Farha:Spelers die vandaag de dag niet hebben weten te overleven:

Fatima Moreira de Melo
Eelke Arjaans
Edmé Christophe
Robbie Verspui
Marcel Lüske
Koen de Bakker
Tommie Janssen
Rob Hollink
Kenny Hallaert
Joost Klein Poelhuis
Nicky van den Biggelaar
Ruben Visser
Vincent van der Fluit
Christophe De Meulder
Jasper Wetemans
Tim van de Riet
Ton Kleijnen
Yori Epskamp
Leon Piso
Steve Wong
Sven Mol
Steven van Zadelhoff
Joop Sjouwerman
Bryan Ruiter
Barrie Pietersz
Gijs Verheijen
Huub Verdonschot

Comments

 • Jorisimo Jorisimo

  zijn gameplan uitleg is wel echt crap.

 • zzeddd zzeddd

  Go Dutchies!

 • Delloor Delloor

  NdeK schreef

  wooooow, wat ziet steven van zadelhoff eruit?!!
  Is dat al de hele wsop zo

  Die ziet er al meer dan een half jaar zo magertjes uit, vond geloof ik dat hij te ongezond leefde en is best wat afgevallen.

  Pieter de Korver. Wat kan ik genieten van die man.

  Wat een lol heeft die gast toch altijd he, heerlijk Smile

Lees 9 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen