Webjoker kijkt televisie: Yan Chen

Webjoker kijkt televisie: Yan Chen

De World Series of Poker zit erop en ik mag weer echt aan de bak. In plaats van het gemakkelijke bloggen zestien uur per dag moet er weer echt gewerkt worden, tijd voor literatuur. Een nieuw wekelijks artikel, dat wordt er van me verwacht.

Maar in poker ben ik niet zo goed dus een strategisch artikel behoort niet tot de mogelijkheden. Geroddeld wordt er al genoeg in PokerNews Boulevard dus een nieuwe Webjoker’s rampage zit er ook niet in. We hebben al een geschiedenis artikel, we hebben al een dagboek op de zondag, we hebben eigenlijk alles al.

Maar als ik een artikel online lees dan scroll ik er meestal slechts vluchtig doorheen. Opzoek naar die mooie kop die me vertelt waar het overgaat, snel naar beneden waar de chipcounts staan van de Nederlanders die een toernooidag overleefd hebben. "Beroepshalve" lees ik uiteindelijk meestal het hele artikel wel maar ik ben er stellig van overtuigd dat het hedendaagse computerscherm eigenlijk nog steeds niet goed genoeg is om hele lappen tekst te lezen. Daarom, in een ver verleden toen ik nog studeerde, printte ik alles uit om het dan op mijn gemak te kunnen lezen.

Het internet is zo mooi met alle facetten gecombineerd. Tekst, afbeeldingen, muziek, animaties en... video. Met dank aan sites als YouTube, PokerTube, Vimeo, DailyMotion en Viddler is het doodnormaal en heel gemakkelijk om video's te uploaden en te kijken. En op pokergebied valt er heel wat te zien met pareltjes die nog niet door iedereen ontdekt zijn.

Daarom vanaf nu, iedere week, een video besproken in "Webjoker kijkt televisie". Soms zullen dat video's zijn die iedereen wel kent maar die de tand destijds doorstaan hebben en een tweede (of derde) kijkbeurt verdienen. Soms is het een geheel nieuwe video die nog maar enkele views online kent en soms zal het zelf gemaakt splinternieuw materiaal betreffen.

Yan Chen

Ik wil deze nieuwe serie aftrappen met een video die ik enkele weken geleden ontdekte. Opzoek naar informatie over de nieuwe braceletwinnaar Yan Chen kwam ik via via (via, via) op de volgende video uit. Yan Chen is voor veel pokerfans een onbekende maar in de highstakes pokerwereld is hij een kanon die met kop en schouders boven veel bekende namen uitsteekt. Op pokertableratings.com zal je niet veel vinden op wat kleine verliezen of winsten na. Op OPR zien we een overwinning in een $10.000 H.O.R.S.E. SCOOP event en nog wat andere dingetjes maar dat is slechts het topje van de ijsberg bij deze man. De sites tracken niet waar deze man zijn geld mee verdient; 2-7 lowball en andere spellen die met meer dan twee kaarten in je hand gespeeld worden. En Chen is de beste, met afstand. Eén van de grootste winnaars op PokerStars onder zijn naam "wrasse" alsmede een grote winnaar op FullTilt onder zijn screenname "bixiu" sloopt Chen de online "deuce" games.

En ook live staat hij zijn mannetje als regular in de grootste games van Los Angeles en af en toe Las Vegas. Vorig jaar werd hij nog derde achter Phil Ivey in het $2.500 2-7 Lowball event maar dit jaar mocht hij de armband wel in ontvangst nemen.

Op 2+2 had hij ooit een aanvaring met Greg Raymer, toch 2+2's troetelkind, waar hij reageert als "fossa". Greg begint met het volgende:

Why is it that so many players who make really good decisions late in the hand have no apparent understanding of starting hand selection? It seems to me that Wrasse and oogee are perfect examples of this. They play well on later streets, but at least in full games their starting hand selection is a joke.

For those who have said how good they are, do you agree or disagree with my assessment of their starting hand selection?

Thanks, Greg Raymer (FossilMan)

Waarop Chen met het volgende reageert:

I'm Wrasse. A friend of mine directed me to this post. I only care to respond to Greg Raymer's comments.

Let me just say, anytime you're ready and able, let's play. Any stakes, any time. Live or online. As a matter of fact, I'll put up twice as much as you. You should try to take advantage of my bad plays so that one of us can retire early.

PS: Do you need a spot?

En zo gaat het nog wel even door. Lees alles terug in het thread "High stakes 2-7 players on PokerStars" vanaf pagina vier. Eindelijk krijgt die arrogante Raymer, die vooral veel vriendelijk lacht bij al zijn praatjes aan tafel maar eigenlijk bloed irritant is, eens een no-nonsense reactie op één van zijn idiote uitlatingen. De "grote" Raymer op zijn plaats gezet, zo zie ik het graag in ieder geval.

Maar naast die grudgematch en alle bombarie, kijk gewoon de video. Een prachtig voorbeeld van een oprechte korte documentaire over een zeer interessante speler:Comments

 • D-Sniper D-Sniper

  Ik had hem eerst in mijn Poker Fantasy Leugue voorde WSOP maar hoorde toen dat het niet zeker was of hij de kleine events zou spelen van "andere spelletjes".

  Hij staat al langer bekend als zelfs de beste lowball speler ter wereld. Had ooit op 2+2 iemand over hem gehoord die hem tipte als goeie keus in een bracelet sidebet topic.

 • [user153038] [user153038]

  JaccoH schreef

  ik kan op elk moment weglopen van poker, ik ben niet verslaafd enz)
  Beetje een tegenstelling imo dat je dat soort dingen zegt terwijl je al lang financieel onafhankelijk bent, dagen achtereen speelt terwijl je jonge kids en een vrouw hebt enz.

  Dit idd. En dat hij vroeger zo arm is maar nu heel welvarend, dat is ook zooo amerikaans. American Dream enzo. Dat doet 't altijd goed op de telly in Cali.

 • [user153702] [user153702]

  Nice Video !!

Lees 32 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen